Ovako u stvari treba peci te pljeskavice: 8mm debelo meso. Da bude bas 8mm, treba dve olovke sa strane i oklagija.
Postavi se grumen mesa na foliju na dasci, prekrije drugom folijom, sa strane se postave olovke preko folija

i oklagijom se predje i izjednaci se. Niti daska niti oklagija ne dodju u dodir sa mesom.

Tako tanke mogu da se pocepaju ali se prze bez ulja za 2 minuta po strani i budu res.

Ja nemam bolji hleb od ovoga, to se prodaje kao "foccacia" i lici na nase lepinje.
Gornji deo lepinje se natrlja u tiganju onime sto je pljeskavica ostavila tokom przenja

I evo je: bolja nego one po sajmovima i Skadarliji

Trebalo nam je 5 dana da pojedemo sta je ispalo od 1kg mesa i velike glavice crnog luka. Da malo prodje pa cu da napravim ponovo. Nisam ih jeo 25 godina i onda odjednom svaki dan.
Postavi se grumen mesa na foliju na dasci, prekrije drugom folijom, sa strane se postave olovke preko folija

i oklagijom se predje i izjednaci se. Niti daska niti oklagija ne dodju u dodir sa mesom.

Tako tanke mogu da se pocepaju ali se prze bez ulja za 2 minuta po strani i budu res.

Ja nemam bolji hleb od ovoga, to se prodaje kao "foccacia" i lici na nase lepinje.
Gornji deo lepinje se natrlja u tiganju onime sto je pljeskavica ostavila tokom przenja

I evo je: bolja nego one po sajmovima i Skadarliji

Trebalo nam je 5 dana da pojedemo sta je ispalo od 1kg mesa i velike glavice crnog luka. Da malo prodje pa cu da napravim ponovo. Nisam ih jeo 25 godina i onda odjednom svaki dan.
Comment