Šta je bilo za klopu?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • onnut
    Moderator
    • Jan 2014
    • 1220

    Ti to nešto vegetarijanski?
    Šta je sa mesom?
    Kao Đoković - bez toga ?

    Comment

    • yoyogi
      Chairman of the Bored
      • Aug 2011
      • 4686

      Pa to je doručak, tu retko kada ima mesa. Meso je bilo za ručak.
      Sutra pravim onu irsku "sheppherd pie" a prekosutra gulaš, to je meso.
      Kad radim od kuće, to može i da se radi i da se pazi kuvanje.
      Azija, moja dežela.

      Comment

      • yoyogi
        Chairman of the Bored
        • Aug 2011
        • 4686

        Ovo je više za "Azijska pića" nego za "Azijska kuhinja".

        Konzerve piva u supermarketima u Japanu. Od 1L do 135cl.



        Ima još jedno pakovanje, 2.5L ali to se kupuje samo za partije, ne staje (ne prolazi) kroz otvore kontejnera za reciklažu.

        Ove sam sve kupio za ovu sliku. Jeste, popio sam ih kasnije mada pivo retko pijem. Pivo je Asahi, ko god ima priliku nega baš njega proba, odlično je. Heineken, Carlsberg, Tuborg, sva su ništa prema ovome.



        Ovu desno, najmanju, kupim ih desetak i nosim kao suvenire. Ljudi misle da je sve u Japanu malo pa i pivske konzerve.
        Stvarno, ko to kupuje (ove najmanje)?

        Starci, za večeru, ne mogu da završe celo normalno pivo, pogotovo bakute, da lepo padnu u san.
        Azija, moja dežela.

        Comment

        • Genki_des
          Senior Member
          • Aug 2011
          • 771

          Ručak sa pogledom. Amanohashidate. Pasta sa sardinama, lokalnim



          Tu ih love, to je strana Japana prema Koreji. To more se zove "Tango", Kyoto Prefecture



          Kupio sam 5 pakovanja sardina da ponesem kući. Male su, glave već skinute, bez kostiju, po 16 ih ima u jednoj konzervi. Te su i došle na pastu, restoran ih isto koristi, lokalni delikates. Nisu jeftine, 550 dinara po konzervi.

          (Clone of Yoyogi)

          "My woman from Tokyo,
          She makes me see.
          My woman from Tokyo,
          She's so good to me"

          Deep Purple
          Woman from Tokyo
          "Who do we think we are", Album
          EMI, 1972.

          Comment

          • onnut
            Moderator
            • Jan 2014
            • 1220

            Kao da me neko iz aviona spustio na mapu ,na to prelepo mesto i još lepši pogled iz restorana,pa da i ja jedem tu sardinu i uživam u pogledu.

            Vidim spremile se i "ratne" zalihe.

            A ja,šta ću,ove slike mi napraviše zazubice i evo moje večere.

            Click image for larger version

Name:	20170529_222935.jpg
Views:	1
Size:	31.6 KB
ID:	18770

            Dodatak su ove masline (nije bilo crnih u marketu).
            Eto , nekad masline (ili npr. jagnjetinu) nisam mogao očima videti, a sada to rado jedem.

            Comment

            • Genki_des
              Senior Member
              • Aug 2011
              • 771

              Tokyo, ručak u meksičkom restoranu. Po možda najskupljim kirijama na planeti, treba držati ovu cenu: 980 dinara. Toliko je ručak svugde, mora da bude ispod 1,000Y.



              Fahita, kao palačinka, dobije se 6 komada



              Ovako, pa se urola



              Ni ukus nij enešto, sastojci su verovatno najjeftiniji mogući. Kao japanski restoran u Meksiku.
              (Clone of Yoyogi)

              "My woman from Tokyo,
              She makes me see.
              My woman from Tokyo,
              She's so good to me"

              Deep Purple
              Woman from Tokyo
              "Who do we think we are", Album
              EMI, 1972.

              Comment

              • onnut
                Moderator
                • Jan 2014
                • 1220

                Doručak u hotelu.
                Naravno ima klasičnog zapadnog doručka:tost,pečene slaninice,omlet,kobasice,salame...ali tu idem na domaću thai hranu.
                Ovo je domaćinski hotel (privatno thai vlasništvo gde vlasnik i živi) pa svako jutro ima izbor 3 thai jela, kao u mansionu.

                Jutros sam na tanjiru probao sve: pržene žute rezance, piletinu sa bosiljkom,prženi pirinač sa račićima.

                Click image for larger version

Name:	20170610_083542.jpg
Views:	1
Size:	40.9 KB
ID:	18793

                Još je tu i miso supa sa povrćem i voće.

                Malo je ublažena ljutina , za turiste, a opet zadržan autentičan thai ukus.

                Comment

                • yoyogi
                  Chairman of the Bored
                  • Aug 2011
                  • 4686

                  Pa ti tu imaš sve. Krapao gai (piletina sa bosiljkom), pirinač sa rakovima (khao pad kung), lokalno voće.
                  Supa ti nije miso (ona je neprozirna i japanska). To je "Thom jed", svaka providna supa se zove tako + šta je u njoj. Verovatno "Thom jed paak", supa sa povrćem.
                  To jedem nekoliko puta nedeljno, prestao sam odavno da slikam, sigurno ima negde gore u ovom tredu. Ista je voda samo sastojke menjaš. Evo je ovde, od ručka danas, dole desno na slici (krapao gai, piletina sa bosiljkom je u sredini), to je nacionalna Thai stvar



                  Prijatno tebi bilo, odlično si mesto našao.
                  Azija, moja dežela.

                  Comment

                  • onnut
                    Moderator
                    • Jan 2014
                    • 1220

                    Dobro nas hrane.
                    Doručak od jutros

                    Click image for larger version

Name:	20170611_094552.jpg
Views:	1
Size:	42.2 KB
ID:	18804

                    U smeru kazaljke na satu , od 7

                    Pirinčana supa sa seafood

                    Iznad,na 11, je miks dva jela:desno pržena piletina sa biberom i lukom a levo nudle u soja sosu sa piletinom.

                    Click image for larger version

Name:	20170611_093818.jpg
Views:	1
Size:	46.8 KB
ID:	18805

                    Na 5 je govedina u masaman kariju.

                    Zeleni sok je od guave.

                    ( Masaman kari nije za mene. Bilo bi previše).

                    Comment

                    • onnut
                      Moderator
                      • Jan 2014
                      • 1220

                      A jutros ovo

                      Click image for larger version

Name:	20170612_093950.jpg
Views:	1
Size:	45.5 KB
ID:	18822

                      Levo na tanjiru miks 2 jela

                      Click image for larger version

Name:	20170612_094936.jpg
Views:	1
Size:	41.5 KB
ID:	18823

                      Click image for larger version

Name:	20170612_093532-1.jpg
Views:	1
Size:	34.5 KB
ID:	18824

                      Tu je još pirinač sa povrćem i naravno voće.
                      Treće jelo,od jutros, kari sa piletinom nisam slikao.

                      Posle ovakvog doručka nema plivanja bar sat a ručak ne pre 15-16 h.

                      Comment

                      • yoyogi
                        Chairman of the Bored
                        • Aug 2011
                        • 4686

                        Zato je zgodno imati kola. Posle takvog doručka nema fizičkih aktivnosti najmanje 2 sata, možda i 3. To je vreme kada kolima odemo negde pre plaže/bazena.

                        Thai za doručak jedu šta god imaju u kući, nije određeno kao na Zapadu da su doručak jaja, palačinke ili nešto lako.
                        Azija, moja dežela.

                        Comment

                        • onnut
                          Moderator
                          • Jan 2014
                          • 1220

                          Jutros mislim da "smanjim gas" kad ono moja dva omiljena jela

                          Click image for larger version

Name:	20170613_094654.jpg
Views:	1
Size:	47.5 KB
ID:	18846

                          Lignje u sosu od ostriga i piletina sa cushew nuts.
                          Već me i žena upozorava.
                          Ako prestanem sa postovima ....biće to od ove dobre hrane.

                          Ali pripremio sam se ja pre puta i skinuo 3 kg.

                          A sinoć ,onako botovski, nađoh u Tops Marketu Asahi pivo od 330 ...i ...odlično je.

                          Click image for larger version

Name:	20170613_110031.jpg
Views:	1
Size:	28.8 KB
ID:	18847

                          Ranijih godina sam probao jedno drugo japansko-"Saporo".
                          Ovo je bolje.

                          Comment

                          • yoyogi
                            Chairman of the Bored
                            • Aug 2011
                            • 4686

                            Originally posted by onnut View Post
                            Jutros mislim da "smanjim gas" kad ono moja dva omiljena jela

                            [ATTACH=CONFIG]2846[/ATTACH]

                            Lignje u sosu od ostriga i piletina sa cushew nuts.
                            Već me i žena upozorava.
                            Ako prestanem sa postovima ....biće to od ove dobre hrane.
                            To piletina sa cashfew nuts, to mi radimo kod kuće, bar jednom mesečno (gai pad met ma muang hin ma pan). Koje ime, žena mi reče.



                            Vidi i ovo. Supa koja ti se sviđa je dole desno



                            Ovo ne znam šta je, napravi žena, levo je piletina posebno spremljena, desno nudle sa rakovima i povrćem



                            Samo ti uživaj u hrani, ako te ugoji letovanje, vidi šta ćeš kada se vratiš.
                            Azija, moja dežela.

                            Comment

                            • yoyogi
                              Chairman of the Bored
                              • Aug 2011
                              • 4686

                              Originally posted by onnut View Post
                              A sinoć ,onako botovski, nađoh u Tops Marketu Asahi pivo od 330 ...i ...odlično je.

                              [ATTACH=CONFIG]2847[/ATTACH]

                              Ranijih godina sam probao jedno drugo japansko-"Saporo".
                              Ovo je bolje.
                              Veliki kanji ispod Asahi imena znači "Export Beer". To ti je pivo pravljeno da putuje brodom 3 meseca i da stoji na tezgama još godinu dana. Kao nekad, ono "malo pivo" BIP, sa značkom "Export".

                              Drugačija tehnologija, za dugo trajanje, to nije pivo pravljeno da se proda za dve nedelje.

                              U Japanu, uopšte ne može ni da se kupi to pivo za izvoz, ne postoji to što si tamo kupio.

                              U lokalnim radnjama u Japanu, to je "draft beer", sveže



                              Svi, lokalno, prodaju samo to sveže pivo



                              I svi koriste tu oznaku, sveže



                              U Thai, ako pijem pivo, to je Singha. Lokalno proizvedeno, po međunarodnim receptima.
                              Japanska piva, kako god bila dobra, kao export imaju slabe šanse protiv lokalno i sveže proizvedenih.
                              Azija, moja dežela.

                              Comment

                              • yoyogi
                                Chairman of the Bored
                                • Aug 2011
                                • 4686

                                Originally posted by onnut View Post

                                Lignje u sosu od ostriga
                                To ti je taj "oyster sauce", ako hoćeš da kupiš da poneseš:



                                Boca je kao buteljka vina



                                U šta god da se dodaje, ide jedna supena kašika. Nije baš tečan, opet, duplo tečniji od meda.
                                Ide on i 2 supene kašike soja sosa.

                                Nikako se ne meša sa naam plaa, ribljim sosom koji je zamena za so.
                                Azija, moja dežela.

                                Comment

                                Working...
                                X