If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Pa to je doručak, tu retko kada ima mesa. Meso je bilo za ručak.
Sutra pravim onu irsku "sheppherd pie" a prekosutra gulaš, to je meso.
Kad radim od kuće, to može i da se radi i da se pazi kuvanje.
Ovo je više za "Azijska pića" nego za "Azijska kuhinja".
Konzerve piva u supermarketima u Japanu. Od 1L do 135cl.
Ima još jedno pakovanje, 2.5L ali to se kupuje samo za partije, ne staje (ne prolazi) kroz otvore kontejnera za reciklažu.
Ove sam sve kupio za ovu sliku. Jeste, popio sam ih kasnije mada pivo retko pijem. Pivo je Asahi, ko god ima priliku nega baš njega proba, odlično je. Heineken, Carlsberg, Tuborg, sva su ništa prema ovome.
Ovu desno, najmanju, kupim ih desetak i nosim kao suvenire. Ljudi misle da je sve u Japanu malo pa i pivske konzerve.
Stvarno, ko to kupuje (ove najmanje)?
Starci, za večeru, ne mogu da završe celo normalno pivo, pogotovo bakute, da lepo padnu u san.
Ručak sa pogledom. Amanohashidate. Pasta sa sardinama, lokalnim
Tu ih love, to je strana Japana prema Koreji. To more se zove "Tango", Kyoto Prefecture
Kupio sam 5 pakovanja sardina da ponesem kući. Male su, glave već skinute, bez kostiju, po 16 ih ima u jednoj konzervi. Te su i došle na pastu, restoran ih isto koristi, lokalni delikates. Nisu jeftine, 550 dinara po konzervi.
(Clone of Yoyogi)
"My woman from Tokyo,
She makes me see.
My woman from Tokyo,
She's so good to me"
Deep Purple
Woman from Tokyo
"Who do we think we are", Album
EMI, 1972.
Tokyo, ručak u meksičkom restoranu. Po možda najskupljim kirijama na planeti, treba držati ovu cenu: 980 dinara. Toliko je ručak svugde, mora da bude ispod 1,000Y.
Fahita, kao palačinka, dobije se 6 komada
Ovako, pa se urola
Ni ukus nij enešto, sastojci su verovatno najjeftiniji mogući. Kao japanski restoran u Meksiku.
(Clone of Yoyogi)
"My woman from Tokyo,
She makes me see.
My woman from Tokyo,
She's so good to me"
Deep Purple
Woman from Tokyo
"Who do we think we are", Album
EMI, 1972.
Doručak u hotelu.
Naravno ima klasičnog zapadnog doručka:tost,pečene slaninice,omlet,kobasice,salame...ali tu idem na domaću thai hranu.
Ovo je domaćinski hotel (privatno thai vlasništvo gde vlasnik i živi) pa svako jutro ima izbor 3 thai jela, kao u mansionu.
Jutros sam na tanjiru probao sve: pržene žute rezance, piletinu sa bosiljkom,prženi pirinač sa račićima.
Još je tu i miso supa sa povrćem i voće.
Malo je ublažena ljutina , za turiste, a opet zadržan autentičan thai ukus.
Pa ti tu imaš sve. Krapao gai (piletina sa bosiljkom), pirinač sa rakovima (khao pad kung), lokalno voće.
Supa ti nije miso (ona je neprozirna i japanska). To je "Thom jed", svaka providna supa se zove tako + šta je u njoj. Verovatno "Thom jed paak", supa sa povrćem.
To jedem nekoliko puta nedeljno, prestao sam odavno da slikam, sigurno ima negde gore u ovom tredu. Ista je voda samo sastojke menjaš. Evo je ovde, od ručka danas, dole desno na slici (krapao gai, piletina sa bosiljkom je u sredini), to je nacionalna Thai stvar
Zato je zgodno imati kola. Posle takvog doručka nema fizičkih aktivnosti najmanje 2 sata, možda i 3. To je vreme kada kolima odemo negde pre plaže/bazena.
Thai za doručak jedu šta god imaju u kući, nije određeno kao na Zapadu da su doručak jaja, palačinke ili nešto lako.
A sinoć ,onako botovski, nađoh u Tops Marketu Asahi pivo od 330 ...i ...odlično je.
[ATTACH=CONFIG]2847[/ATTACH]
Ranijih godina sam probao jedno drugo japansko-"Saporo".
Ovo je bolje.
Veliki kanji ispod Asahi imena znači "Export Beer". To ti je pivo pravljeno da putuje brodom 3 meseca i da stoji na tezgama još godinu dana. Kao nekad, ono "malo pivo" BIP, sa značkom "Export".
Drugačija tehnologija, za dugo trajanje, to nije pivo pravljeno da se proda za dve nedelje.
U Japanu, uopšte ne može ni da se kupi to pivo za izvoz, ne postoji to što si tamo kupio.
U lokalnim radnjama u Japanu, to je "draft beer", sveže
Svi, lokalno, prodaju samo to sveže pivo
I svi koriste tu oznaku, sveže
U Thai, ako pijem pivo, to je Singha. Lokalno proizvedeno, po međunarodnim receptima.
Japanska piva, kako god bila dobra, kao export imaju slabe šanse protiv lokalno i sveže proizvedenih.
Comment