Šta je bilo za klopu?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • onnut
    Moderator
    • Jan 2014
    • 1220

    Ovo sa Asahi pivom je bilo samo da se proba.Inače kada pijem pivo ovde to je uglavnom Singha,koje mi je dobro.

    Oyster sos smo već par puta donosili u Srbiju.Bilo je to u maloj plastičnoj kantici.Donosili smo i čili pastu.Posle sam oyster sos nalazio i u kineskom bloku 70 u BG.Mislim da ih i sad imamo kući.
    Ali u poslednje vreme retko ili uopšte ne spremamo kući thai jela.
    Zato ovde u Thai uživamo u njima.
    Ali pri kraju odmora zaželimo se naših jela.

    Comment

    • onnut
      Moderator
      • Jan 2014
      • 1220

      U restoranu ,van hotela, opet thai jela

      Click image for larger version

Name:	20170612_154426.jpg
Views:	1
Size:	39.3 KB
ID:	18851

      Ili ovako

      Click image for larger version

Name:	20170613_182551.jpg
Views:	1
Size:	38.0 KB
ID:	18852

      Zajednički imenilac je Tom Khai Ga supa od kokosovog mleka.To žena obožava.A i zdrava je.

      Comment

      • yoyogi
        Chairman of the Bored
        • Aug 2011
        • 4686

        Asahi mi je najbolje pivo koje sam ikada probao. Negde 2003-2004 sam ga kupovao u "FamilyMart", koji je japanska firma kao i 7-11. Onda sam video da je drugačije (staro pivo) i prestao.
        Ako mora pivo, onda je Singha. Samo ne Chang, koje je u Thai najpopularnije. Ima više alkohola, Thai ga mešaju sa ledom, pa razvodnjeno bude jako kao i Singha a za tu količinu (sa ledom) duplo jeftinije.

        Naša jela: upravo kuvam gulaš. Pre dve nedelje:



        Nisam ga jeo 30 godina. Od kada radim od kuće, pravio sam 10 jela koja sam zaboravio kakav im je ukus.
        Sad vidim zašto kažu "prosto k'o pasulj".
        Azija, moja dežela.

        Comment

        • onnut
          Moderator
          • Jan 2014
          • 1220

          Jedne godine sam pio i ja Chang a posle se vratio na Singha.

          Sad sam se vratio sa doručka.

          Od jutrosi thai poznato jelo koje ja ne mogu jesti

          Click image for larger version

Name:	20170614_095036.jpg
Views:	1
Size:	41.5 KB
ID:	18853

          Stir-fried seafood in sweet and sour souce.

          Taj slatki ananas u jelu mi "ne ide".

          Nisu me puno oduševila ni preostala dva jela
          Yakubu noodle i pirinač sa piletinom.

          Click image for larger version

Name:	20170614_095417.jpg
Views:	1
Size:	50.1 KB
ID:	18854

          Umalo jutros nisam prešao na hranu koju ovde jedu kosooki gosti : pečena slaninica, omlet...

          PS/ dobro ti izgleda domaći gulaš čak imaš i domaći hleb

          Comment

          • yoyogi
            Chairman of the Bored
            • Aug 2011
            • 4686

            Istina, imam rezidentnu Thai kuvaricu u kući, da nemam, ovo bi bilo za Thai klopu



            Restoran je na 4. spratu, ide se liftom. To uporediš sa time što sad imaš na Koh Samui, pa vidiš šta mislim.
            Azija, moja dežela.

            Comment

            • onnut
              Moderator
              • Jan 2014
              • 1220

              Večera u sefood restoranu (deo ).Nije posluženo sve odjednom.

              Click image for larger version

Name:	20170622_182638.jpg
Views:	1
Size:	42.9 KB
ID:	18919

              Akcent je na ovoj ribi.
              To je butterfly fish.
              Ista kao one šarene ribice u akvarijumu.
              Liči na ribu-list.

              Samo jednom sam je probao, na Baliju,.. i oduševio se.
              Ukusnija je od red (ili white) snappera ili seabass.
              Nekako ima jači morski ukus ,više kao sušena riba.Podseća malo na bakalar.

              Retko je ima u ponudi.

              Večeras je prvi put stigla od kako sam došao na Samui,a prođem pored desetak seafood restorana,svako veče,i vidim izloženo na ledu.

              Preporučujem je.

              Click image for larger version

Name:	20170622_185938-1.jpg
Views:	1
Size:	49.4 KB
ID:	18920

              Comment

              • yoyogi
                Chairman of the Bored
                • Aug 2011
                • 4686

                Wood fired pizza. Prekoputa je Shinjuku, najprometnija železnička stanica na planeti, 2.5 miliona putnika dnevno.
                To ti je "Location, location & location". Ljudi koji se vide čekaju u redu za pizzu koja je 2,000 dinara.



                Šta je novo, prvi put sam video: tanki listovi pršute se stavljaju tek kada je pizza izvađena iz rerne.



                To je jedan od desetak restorana u Newoman kompleksu u tokijskoj stanici Shinjuku.
                Pazi samo radno vreme: 3 sata dnevno ne radi.

                Azija, moja dežela.

                Comment

                • yoyogi
                  Chairman of the Bored
                  • Aug 2011
                  • 4686

                  Jedino kada odem na put, nema Thai hrane. Kako se vratim, tu je.



                  "Brijana" govedina sa povrćem, rakovi u sosu od školjki i supa od povrća sa mesnik knedlicama.
                  Azija, moja dežela.

                  Comment

                  • Mekong
                    Ljubim miris napalma u zoru...
                    • Dec 2011
                    • 656

                    Recna riba, gourami cesta i vazna kao saran kod nas samo sa vrlo malo kostiju.
                    Zivi u Chao Praya reci i u Mekongu.



                    Isprzena i sa sosovima je kostala 280THB (~ 7 EUR), dovoljno za dvoje. Meso bez kostiju



                    Sa ulicne tezge, doneta kuci spremljena.
                    Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."

                    (clone of Yoyogi, for fun)

                    Comment

                    • Mekong
                      Ljubim miris napalma u zoru...
                      • Dec 2011
                      • 656

                      Porodicni (vodi ga porodica) restoran na Chao Phraya reci u Ayutthaya.



                      Istaknuta jela i cene, nije skupo, zena mi rece da tu mozemo da rucamo ili veceramo.



                      Oooh, pa da, ima i pogled na reku



                      Cene nisu nesto sto zabrinjava, kako i bi, lokalci tiu dolaze



                      Sve sto je stiglo na sto + 2 cole je bilo 425 THB (nesto vise od 10 EUR). Sama riba je bila po vagi, 250THB



                      Recna riba



                      I tako, jedes a pogled na mutnu reku



                      Uvece je isto







                      Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."

                      (clone of Yoyogi, for fun)

                      Comment

                      • yoyogi
                        Chairman of the Bored
                        • Aug 2011
                        • 4686

                        Neverovatan, sokantan bezukus u ovom lanac restoranu na auto putu u Thai.



                        Ima njih svugde, po shopping malls, cisti su, bio sam puno puta pre ali nije bilo ovako lose





                        Ovo sve je kostalo 475THB (12 EUR) i ne pamtim da sam negde tako bezukusnu hranu dobio



                        Jos, na 20 sedecih mesta bilo je 9 konobara + kuhinja.

                        Azija, moja dežela.

                        Comment

                        • Mekong
                          Ljubim miris napalma u zoru...
                          • Dec 2011
                          • 656

                          Ovo obicni Thai jedu, vise nego papaya salatu. Nam prik.

                          Ja to ne mogu da podnesem, evo ga u nasoj kuci veceras



                          Ono sto je problem je ova zdela sa desna, nesto od sardina sa sosovima, to je u stvari nam prik



                          Ne da smrdi nego osoba koja je to jela se oseca na 10m, jedna da bude u autobusu, svi osete. Kamoli u kolima.
                          Posle toga, ko je jeo, spava na kaucu u dnevnoj sobi.

                          Ne znam sta je u srpskoj kuhinji ekvivalent tome. Taman da neko jede chenove belog luka kao semenke, ne bi bilo toliko nepodnosljivo.
                          Obicni Thai to vole vise nego ista. Jela u Thai restoranima su njima nedostupna ili bar ne priustiva, kao u Srbiji Karadjordjeva snicla, ponekad, ako ikad se jede, tako su njima daleka ta jela sa postera.
                          Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."

                          (clone of Yoyogi, for fun)

                          Comment

                          • Mekong
                            Ljubim miris napalma u zoru...
                            • Dec 2011
                            • 656

                            Ako sam u Thai proveo dovoljno dana da imam 4,000 obroka, ovo je najbolje sto sam ikada jeo.

                            Choechangsao, grad 70km od Bangkoka, famozni restoran Ekanake

                            Choechangsao je grad velicine Kragujevca gde Toyota pravi 760 hiljada vozila godisnje, masovno "Vigo" pikap kamioneti, velike kao Toyota Sequoia. FIAT pravi u Kragijevcu 100 hiljada, da li i toliko.
                            Na to dodati kooperante i nikakvo cudo da je mesto, na reci Bang Kapong, raj za zivot.

                            Restoran je na nogama u vodi



                            Sofisticirana publika



                            Veliki izbor jela koja nisu skupa





                            Ovo je stiglo na sto. Riba je seabass, salata od skoljki, pirinac sa rakovima, deep fries seabass zacinjena salata, spring rolls sa krabom.





                            [IMG]htp://srbijadotokija.com/pics7/2017ccsao11.jpg[/IMG]



                            Sve je lostalo, sa 1L koka kole, 1,120THB (~28EUR). Ako izgleda da nije jeftino, i nije samo je pola ostalo pa su nam spakovali za veceru. Za dva ovakva obroka, cena je skoro nistavna.

                            Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."

                            (clone of Yoyogi, for fun)

                            Comment

                            • onnut
                              Moderator
                              • Jan 2014
                              • 1220

                              Originally posted by Mekong View Post
                              Ako sam u Thai proveo dovoljno dana da imam 4,000 obroka, ovo je najbolje sto sam ikada jeo.

                              Choechangsao, grad 70km od Bangkoka, famozni restoran Ekanake

                              Choechangsao je grad velicine Kragujevca gde Toyota pravi 760 hiljada vozila godisnje, masovno "Vigo" pikap kamioneti, velike kao Toyota Sequoia. FIAT pravi u Kragijevcu 100 hiljada, da li i toliko.
                              Na to dodati kooperante i nikakvo cudo da je mesto, na reci Bang Kapong, raj za zivot.

                              Restoran je na nogama u vodi



                              Sofisticirana publika



                              Veliki izbor jela koja nisu skupa





                              Ovo je stiglo na sto. Riba je seabass, salata od skoljki, pirinac sa rakovima, deep fries seabass zacinjena salata, spring rolls sa krabom.





                              [IMG]htp://srbijadotokija.com/pics7/2017ccsao11.jpg[/IMG]



                              Sve je lostalo, sa 1L koka kole, 1,120THB (~28EUR). Ako izgleda da nije jeftino, i nije samo je pola ostalo pa su nam spakovali za veceru. Za dva ovakva obroka, cena je skoro nistavna.

                              I ne može da košta manje.Pogotovo u restoranu,sa pogledom na vodu pa makar i u neturističkom mestu koje bez renta-car inače ne bi ni videli.
                              Puno je tu,na stolu, morske hrane ili u vezi toga, a to ne može biti jeftino iako je u Hua Hinu najjeftinije.

                              Može jeftinije samo nešto "on rice" , ili na kartonu ,...pa da se onda hvali,kao na onom drugom forumu, kako je Thai jeftin i jeftiniji od Srbije, bez da se poredi koliko je tu grama skupog mesa,ribe,seafooda.
                              Bilo nekad- a sad se pripoveda.

                              Mi smo najjeftiniju morsku hranu , u Hua Hinu, jeli na noćnom marketu od 18 h pa nadalje.Mislim na noćni market u glavnoj ulici u "visini"Hiltona, gde je uveče centar okupljanja.Ne onaj noćni market kod Granda i Vila Marketa - taj ne radi uvek plus tu je više roba široke potrošnje.

                              Ovaj glavni noćni market,u centru, jeste vašarska atmosfera ,plastične stolice,bez pogleda na more,ali jeo sam red snaper od 800g do 1 kg ,sa grila,za 150 THB.Istina, bio je popust za redovnog kupca ali je regularno bio 200 THB.Tu je najjeftinije a delovao je svež za razliku od Ko Samuia na čijem noćnom marketu seafood nije bio svež,pogotovo ostrige.

                              Više mi je bio problem što u vreme ručka nije radio taj noćni market.


                              Ovaj krupan seabass je bar 600-700 THB

                              Comment

                              • Mekong
                                Ljubim miris napalma u zoru...
                                • Dec 2011
                                • 656

                                To sa jeftinom ribom u Hua Hin ce izgleda biti proslost. Napisacu o tome posebno.
                                Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."

                                (clone of Yoyogi, for fun)

                                Comment

                                Working...
                                X