Šta je bilo za klopu?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Genki_des
    Senior Member
    • Aug 2011
    • 771

    #76
    Ne verujem da je ovo azijski pronalazak ali prvi put sam video juce na kampovanju u Japanu.

    Pile na pivskoj konzervi. Pile lepo naselo:



    Pa onda ode pod "sach":



    Na kraju, pile pod noz a konzerva piva u reciklazu.



    Konzerva nije bila otvarana vise nego sto je bila za ispijanje sadrzaja, piva nije bilo uz pile dok se peklo. Verovatno ta konzerva doda unutrasnjeg pecenja koga inace ne bi bilo ili ne ravnomerno iznutra.

    Bilo je vrlo ukusno, mozda i zacini kojima je bilo nabildovano.
    (Clone of Yoyogi)

    "My woman from Tokyo,
    She makes me see.
    My woman from Tokyo,
    She's so good to me"

    Deep Purple
    Woman from Tokyo
    "Who do we think we are", Album
    EMI, 1972.

    Comment

    • Genki_des
      Senior Member
      • Aug 2011
      • 771

      #77
      Kourankei klisura, uvek lepo mesto, ima ga i bice jos na "Japan-jesen".



      Moja 2 omiljena jela, prvo je kinesko, "shorompo", puslice sa mesom i supom kuvane na pari:




      I "ayu" mala japanska pastrmka na rostilju:



      (Clone of Yoyogi)

      "My woman from Tokyo,
      She makes me see.
      My woman from Tokyo,
      She's so good to me"

      Deep Purple
      Woman from Tokyo
      "Who do we think we are", Album
      EMI, 1972.

      Comment

      • Genki_des
        Senior Member
        • Aug 2011
        • 771

        #78
        Planinska supa sa soba rezancima.

        Soba (heljda) je planinska zamena za psenicu a biljke unutra su divlje i neuzgajane.



        Beli plovak je nesto od mlevene ribe pa presovano, to ne jedem.
        (Clone of Yoyogi)

        "My woman from Tokyo,
        She makes me see.
        My woman from Tokyo,
        She's so good to me"

        Deep Purple
        Woman from Tokyo
        "Who do we think we are", Album
        EMI, 1972.

        Comment

        • yoyogi
          Chairman of the Bored
          • Aug 2011
          • 4686

          #79
          Kineski restoiran, Nagoya, Japan






          Ni sam ne znam sta je ovo bilo za rucak, imalo je rakove, povrce a noodles su bile hrske.



          shorompo pufne , kuvane na pari, su dosle uz jelo.

          U izlogu restorana, modeli hrane, plasticni:





          Ima post o tome, kako se prave ti modeli hrane, Modeli hrane
          Azija, moja dežela.

          Comment

          • yoyogi
            Chairman of the Bored
            • Aug 2011
            • 4686

            #80
            Vecera za kraj godine. Prvo sushi.




            Pa onda neka riba (sama krtina, kao da je rod tuni), ukiseljena sargarepa secena da izgleda kao spagete:



            Pa onda neka tako slicna riba u sosu od soje:




            hiyakagi, luk sa malim rakovima:




            Desert, sushi rolne sa tunjevinom i lososom:

            Azija, moja dežela.

            Comment

            • yoyogi
              Chairman of the Bored
              • Aug 2011
              • 4686

              #81
              Shirakawa-go, Gifu Prefecture, Japan.



              Restoran:



              Soba noodles sa "iwana" ribom kao dodatkom:



              Ta riba, "iwana", ostaje u malim rekama i potocima i ne ide nizvodno da se vrati i mresti. Rod je "ayu" japanskoj pastrmci ali mnogo ukusnija:



              Od nje je ostala samo glava i kicma, nema drugih (primetljivih) kostiju. Cak i rep je bio pojeden. So je da ne zagori na rostilju.

              Soba noodles, idu u supu pre nego sto se stave u usta:

              Azija, moja dežela.

              Comment

              • Mekong
                Ljubim miris napalma u zoru...
                • Dec 2011
                • 656

                #82
                Thai.

                Shrimps (prawns) i brokoli u oyster sauce.
                Thai omlet sa lukom.
                Ljuti crveni kari sa krabom.
                Supa sa povrcem, pirinac.


                Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."

                (clone of Yoyogi, for fun)

                Comment

                • Genki_des
                  Senior Member
                  • Aug 2011
                  • 771

                  #83
                  Korean BBQ.

                  Tanko sečeno meso koje se brzo prži. Mora da se stavi neki podmetač ili novine okolo jer cvrčka i baca kapljice:



                  Ovako tanko (1mm) moze samo mašina da iseče, ne znam kako bi moglo ručno. Ovde imamo prasetinu i govedinu.



                  Prvo se stavi povrće:






                  Ono je gotovo za 3-4 minuta, izvadi svako u svoju zdelu i onda ide meso. Svako stavi svoj komad:



                  Treba minut-dva da se ispeče:






                  Svako uzme svoj komad i prvo u sos (da se njime rashladi tek skinuto sa pečenja)



                  Moze da traje satima dok porodica sedi oko stola u čijem je centru ovo kuvanje, priča se, sali se, odlično porodično vreme.

                  Ovo je došlo sa Koreancima koje su Japanci doveli 1935. (Japan je anektirao Koreju 1910.) da rade na poljima.
                  Tada je u Japanu crveno meso bilo taboo. Koreanci su meso sekli tanko da bi ga brzo ispržili na vatri ispod ašova i lopata sa kojima su radili. Sada je to mainstream, svugde po Japanu se jede.

                  Ova mašina je višenamenska, ima nekoliko posuda za pečenje. Košta 300$. Moglo bi to da se improvizuje i u tiganju ali se tada gubi na centralnosti spremanja. Mladi ovo pogotovo vole na "sudarima". Nema da ne znaš šta ćeš sa rukama, svako kao nešto radi, okreće, nema neprijatnih pauza u razgovoru.
                  (Clone of Yoyogi)

                  "My woman from Tokyo,
                  She makes me see.
                  My woman from Tokyo,
                  She's so good to me"

                  Deep Purple
                  Woman from Tokyo
                  "Who do we think we are", Album
                  EMI, 1972.

                  Comment

                  • Dumb&Dumber
                    Member
                    • Aug 2011
                    • 151

                    #84
                    Lanac kineskih restorana "Bamiyan", omiljen medju porodicama sa decom. Ima veliki izbor jela u malim porcijama koje su jeftine i deca mogu da biraju 2-3 a ne samo jednu stvar.
                    Ovde imamo ljuto-kiselo-slatki sos, "gyoza" dumplings, spring rolls od hrskavih kora i zvezdu - pileci batak. Rucka mu je uvijena u papir, za nju se drzi dok se skida meso .





                    Atak na batak.
                    Kada se skine koza, on je i dalje veoma ukusan, ne znam kako to Kinezi spremaju i sta mu rade pre pecenja. Toliko je meko meso da se lako skida stapicima:






                    Umace se u onaj sos i tako se jede. Sam batak je mislim 2.5 EUR


                    Bushi ! ...hahahaha...Bushi !...hahahaha...

                    (clone of yoyogi)

                    Comment

                    • Genki_des
                      Senior Member
                      • Aug 2011
                      • 771

                      #85
                      Omiljeni "shorompo", pufnice od testa sa mesom, povrcem i supom unutra.

                      Ovaj put, donete iz Yokohame (China Town) i spremljene kod kuce.

                      Kineski restoran u Yokohami (320km od Nagoje) odakle su dosle:



                      Posuda za kuvanje na pari. Ima dodatak kao porozna ploca koji se stavi na vodu, salata kao podloga da se shorompo ne bi zalepili:






                      Prvo se iz njih, kao poljupcem, ispije supa pa se onda jedu. Meso unutra je kao za knedle za supu:

                      (Clone of Yoyogi)

                      "My woman from Tokyo,
                      She makes me see.
                      My woman from Tokyo,
                      She's so good to me"

                      Deep Purple
                      Woman from Tokyo
                      "Who do we think we are", Album
                      EMI, 1972.

                      Comment

                      • yoyogi
                        Chairman of the Bored
                        • Aug 2011
                        • 4686

                        #86
                        Japan, Nagoya, tajvanski tantan. Ljuta supa sa noodlama i povrcem.


                        Vrlo jeftino (sada su cene kao u dinarima):

                        Kaze i sladoled ima veliki za 150Y ili mali za 90Y:



                        Na stolu. Ova viljuska-kasika je mislim tajvanski izum. Za Taiwan kazu da je to drevna kineska kuhinja neunistena komunizmom i periodima gladi kada su se u China-mainland izmisljali substituti:




                        Prvi zalogaj je kao dobar i ljut paprikash. Posle te malo i oznoji ljutina ali je super. Salary man lunch.
                        Azija, moja dežela.

                        Comment

                        • Genki_des
                          Senior Member
                          • Aug 2011
                          • 771

                          #87
                          Kineski (Taiwan) tantan, u restoranu. Prethodni je bio u kineskoj verziji "fast food".



                          Nema hibrida viljuska/kasika nego mala kutlacica da se njome jede supa a stipaljke za nudle.



                          Ljuto, oznoji te posle 5 minuta.
                          (Clone of Yoyogi)

                          "My woman from Tokyo,
                          She makes me see.
                          My woman from Tokyo,
                          She's so good to me"

                          Deep Purple
                          Woman from Tokyo
                          "Who do we think we are", Album
                          EMI, 1972.

                          Comment

                          • Som_tum
                            Thai:Najlepsa PM na svetu
                            • Aug 2011
                            • 74

                            #88
                            Thai rucak od 3 jela + supa. Tri jela su, u smeru sata, pocev od 11:

                            Pad Thai
                            Prawns & brocolli in oyster sauce
                            Piletina sa indijskim orahom i povrcem



                            Uz rucak, Thai piju samo obicnu vodu.



                            Kada dodje pirinac, onda pocinje:


                            If you can't trust a stranger on the Internet, who can you trust?

                            (clone of yoyogi)

                            Comment

                            • Genki_des
                              Senior Member
                              • Aug 2011
                              • 771

                              #89
                              Osaka Ohsho, lanac od 300 restorana, poznat po "gyoza" dumplings.

                              (link iznad je singapurske ispostave, zbog engleskog)

                              Nara, Japan:



                              U "gyoza" ide djumbir, kupus i 5 razlicitih vrsta svinjskog mesa, samlevenog. Ukus je nezaboravan a cena je 2.2 EUR za ovo na slici.



                              Ima na 300m od moje kuce jedan isti ovakav, nekoliko puta sam probao da udjem, uvek 30-45 minuta red cekanja da se dobije sto.
                              (Clone of Yoyogi)

                              "My woman from Tokyo,
                              She makes me see.
                              My woman from Tokyo,
                              She's so good to me"

                              Deep Purple
                              Woman from Tokyo
                              "Who do we think we are", Album
                              EMI, 1972.

                              Comment

                              • yoyogi
                                Chairman of the Bored
                                • Aug 2011
                                • 4686

                                #90
                                Azijski piknik set.



                                Pocev od "6" na satu:

                                Chahan, przeni prininac, sa komadicima svinjetine
                                Piletina u ljutom slatko-kiselom sosu
                                Salata sa bean sprouts
                                Gyoza ustipci
                                Chips
                                Przena piletina

                                U sredini je krabino meso sa povrcem:



                                Ovaj krompir je zapadni uticaj, to nema u azijskoj kuhinji. Verovatno zbog dece.



                                Svi delovi kompleta se vade kao posebne posude, na kraju je lako vratiti sto nije pojedeno.
                                Azija, moja dežela.

                                Comment

                                Working...
                                X