Šta je bilo za klopu?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • yoyogi
    Chairman of the Bored
    • Aug 2011
    • 4686

    Za doručak, hot dog. Viršle. Kupljene u IKEA, zamrznute. veganske, samo povrće u njima. Hlepčići isto iz IKEA, nezamrznuti.



    Prošli put su bile u mikrotalasu, ovaj put pržene u tiganju, 12 minuta.



    Stvarno, ukusom podsećaju na viršle samo znaš da nisu od mlevenih hulahopki i otpada mesa nego od povrća.



    Kako je došao naziv "hot dog"? Viršle su se zvale (tako se i danas zovu u Nemačkoj i Austriji) "Wiener".

    Tako se po svetu zove onaj niski pas, duguljast, jazavičar, "wiener". Otuda pas u nazivu, po njemu, tako duguljastom a on je wiener.
    Azija, moja dežela.

    Comment

    • yoyogi
      Chairman of the Bored
      • Aug 2011
      • 4686

      Ko bi rekao kakav će ručak od ovoga da ispadne. Lignje i rakovi.



      To su valjda ti sastojci naručivani preko neta. Ima preduzimljivih Thai koji na veliko uvoze iz Thai i preprodaju na malo ovakvima kao mi.



      Lignje u sosu, ne znam ni kako se zove jelo



      Tom Yum Gung, i rakovi i lignje unutra, toliko je ukusna da sam srećan da je ostalo i za večeru.



      Pola kašike pirinča, pola kašike jela

      Azija, moja dežela.

      Comment

      • onnut
        Moderator
        • Jan 2014
        • 1220

        Originally posted by yoyogi View Post
        Ko bi rekao kakav će ručak od ovoga da ispadne. Lignje i rakovi.



        To su valjda ti sastojci naručivani preko neta. Ima preduzimljivih Thai koji na veliko uvoze iz Thai i preprodaju na malo ovakvima kao mi.



        Lignje u sosu, ne znam ni kako se zove jelo



        Tom Yum Gung, i rakovi i lignje unutra, toliko je ukusna da sam srećan da je ostalo i za večeru.



        Pola kašike pirinča, pola kašike jela

        Koliko sam se samo zaželeo Thai jela.

        Ove lignje u sosu...pošla mi voda na usta.

        Tom Yum Gang...to znamo...ali trebalo bi ponovo osetiti tu ljutinu.

        Comment

        • yoyogi
          Chairman of the Bored
          • Aug 2011
          • 4686

          Thai, domaća radinost. Piletina na kineski način sa Thai sosovima i začinima.



          Koža je da sačuva ukus, odbaci se kada se jede



          Bolje nego u restoranu.
          Azija, moja dežela.

          Comment

          • yoyogi
            Chairman of the Bored
            • Aug 2011
            • 4686

            Novo otkriveni Thai restoran na 2km od nas. Nagoya, Japan.



            Zove se "99 pilića".



            Uobičajena šema i jelovnik







            Tri jela







            Bio je pun za nedeljni ručak, jedva su stizali da posluže.
            Klopa nije bila neka, kod kuće imamo spremljeno i bolje.
            Od kada se zvanično radi od kuće, ručak porodični svaki dan. Ali, ajde, da se izađe na ručak negde drugde, porodično.
            Azija, moja dežela.

            Comment

            • yoyogi
              Chairman of the Bored
              • Aug 2011
              • 4686

              Da malo promenimo. Meni je čorbast pasulj kao nekome u Srbiji odlazak u Thai restoran.
              Potpuno sam se navikao, više i ne primećujem da ovde ne postoje duboki tanjiri, samo ove zdele kao za čorbu.



              Pasulj nema ni da se kupi. Samo u brazilskoj radnji u Toyota City gde nemam potrebe da idem u virusom zatvoreni ofis.
              Azija, moja dežela.

              Comment

              • yoyogi
                Chairman of the Bored
                • Aug 2011
                • 4686

                Australijske pite sa mesom. To mnogo volim, u Japanu ih nije bilo, tek pre neki dan ih vidim, zamrznute.
                Rekoh prodavačici: "ispraznite sadržaj te tacne u ovu torbu". Samo je falilo da kažem "Ovo je pljačka!".




                Kupio sam ceo kontigent. Nisu ni skupe, 100 dinara komad.



                Jeo sam ih 3 dana, za svaki obrok, 2 je pojela ćerka.



                Nije isto kao u Australiji ali podseća, posle 17 godina.

                Azija, moja dežela.

                Comment

                • yoyogi
                  Chairman of the Bored
                  • Aug 2011
                  • 4686

                  Za nova kola, koja smo preuzeli danas, cash, no credit. Nisu ni tako ružna kao što sam mislio. Tiha su i mnogo bolje upravljiva za parkiranje nego stari auto.
                  Toyota Corolla Touring, hybrid, ima i električni motor.



                  Za obeležavanje dana, Thai restoran



                  Klopa nije bila neka, možda 70% ukusa i kvaliteta što mama sprema kod kuće a skupo, mama reče.







                  Verovatno nas više neće videti.
                  Azija, moja dežela.

                  Comment

                  • onnut
                    Moderator
                    • Jan 2014
                    • 1220

                    Originally posted by yoyogi View Post
                    Za nova kola, koja smo preuzeli danas, cash, no credit. Nisu ni tako ružna kao što sam mislio. Tiha su i mnogo bolje upravljiva za parkiranje nego stari auto.
                    Toyota Corolla Touring, hybrid, ima i električni motor....
                    Kola su baš lepa, moderne linije..Kubikaža - 1.8 ili 1,2 vidim neke modele?
                    Čestitam, pogotovo za ono cash !

                    Sramota me da kažem da sam se samo par puta vozio u hibridnom/elektro vozilu i to u Parizu, u taksiju i gradskom autobusu.U toj gradskoj vožnji na momente je bio nečujan.
                    Čitam da i grad Novi Sad dobija nešto tih hibridnih/elektro buseva.
                    Da vidim tvoje iskustvo sa njim ubuduće iako si već navikao na hibrid/elektro.Šta je sa vremenom menjaja baterije i cenom baterije,sećam se tvojih primedbi za onaj model Priusa?
                    Inače u Srbiji se daje subvencija od 2.500 € , stimulatuvno, za kupovinu novih hibridnih vozila.
                    I mi smo zreli za kupovinu automobila.Imamo 2 .Kupljena su tada nova, ali sada je to već staro.

                    Jedna od njih - Crysler Stratus 2.0.

                    Click image for larger version

Name:	20200719_102117.jpg
Views:	1
Size:	40.9 KB
ID:	21198

                    Sada skoro oldtajmer. Ne znam ni da li ću ga moći i registrovati.Kupljen nov, pre 22 godine, ima pređenih samo115.000 (jer uvek imam i druga manja kola).Crysler motor, mogao bi još 3 puta toliko.Udobnost, i sada,kao da vozim mercedes ali šta sa njim sada.Ne mogu dobiti skoro ništa za njega.Eto koliko vozim kola.

                    Jedna od opcija za kupovinu može biti i taj model tvojih kola.
                    Evo pokazao sam ženi, i kaže baš joj se dopada a pogotovo ta bela boja ( i stan je uredila u toj boji).

                    Comment

                    • yoyogi
                      Chairman of the Bored
                      • Aug 2011
                      • 4686

                      Odgovoriću ti na ovaj post posebno. Dok ne zaboravim, ručak u Shirakawa-go, sa ove ture.

                      Ova srednja kuća je restoran



                      Ima ulaz i spreda i sa strana, nekada su imali i baštu



                      Unutra pregrade za social distancing, obavezna dezinfekcija ruku i merenje temperature



                      Moj ručak je bio set sa "Hida beef". Kobe, Hida i Matsuzaka su top 3 beef u Japanu.



                      Došlo je na vatri, na listu (ispod kojeg ima metalni tanjirić) da se peče na stolu. Mesa je bilo, Hida beef, možda 100g. Ceo set je koštao 1,500 dinara.



                      Prvo sam mislio neće biti dovoljno. Ali ceo set je dobar za odraslog čoveka. Meso se topilo u ustima kao puter.

                      Azija, moja dežela.

                      Comment

                      • onnut
                        Moderator
                        • Jan 2014
                        • 1220

                        Merenje temperature u restoranu !?

                        Ta Kobe(ili druge) govedine,meke kao puter,kako kažeš, toga ovde nema.
                        Video sam je u ponudi na Ko Samuiu,u jednom restoranu, ali bila je preskupa a onda, mislim, to dolazi zamrznuto,nije sveže kao tu u Japanu,pa pitanje je da li bi bilo tako ukusno.Nisam je tada probao ali ako mi se opet ukaže prilika neću je propustiti.

                        Comment

                        • yoyogi
                          Chairman of the Bored
                          • Aug 2011
                          • 4686

                          Originally posted by onnut View Post
                          Merenje temperature u restoranu !?

                          Ta Kobe(ili druge) govedine,meke kao puter,kako kažeš, toga ovde nema.
                          Video sam je u ponudi na Ko Samuiu,u jednom restoranu, ali bila je preskupa a onda, mislim, to dolazi zamrznuto,nije sveže kao tu u Japanu,pa pitanje je da li bi bilo tako ukusno.Nisam je tada probao ali ako mi se opet ukaže prilika neću je propustiti.
                          Da, pre nego što se uđe, imaju onaj merač kao čitač bar koda koji trenutno kaže temperaturu. To je i za onsene. Jedan ima kao ekran ispred kojeg staneš kao za slikanje na automatu i podesiš da ti glava bude u okviru ovala prikazanog na njemu. Zeleno, ideš niko te ništa ne pita, crveno, nisam video šta se dešava ali verovatno zapišti i neko dođe da vidi šta je.

                          Tu govedinu u Thai sam viđao i ja, ne verujem da bi neko ko je došao u Thai zbog cena to i pogledao pogotovo ako ne zna šta je, kako je tu stiglo i što je toliko skupo. Cena je ista kao u Japanu. Ima tehnologija "quick freeze", tako australijska govedina dolazi u Japan, to ne menja ukus, izgleda crvena iu sočna kao da je juče dopremljena sa farme.
                          Japanci tu govedinu jedu jednom godišnje ako i toliko ali možda na letovanju od 3 dana odreše kesu. Mora da je za njih, oni znaju da procene i vlasnik ili kuvar su Japanci (to u stvari sam pečeš za svojim stolom).

                          Ovo je Takayama, to je centar Hiida Beef. Podigli su spomenik biku u centru grada. Tek krave masiraju svaki dan, daju im pivo da piju (nije iz krigle nego neki pivski bezalkoholni napoj iz valova).



                          Ovo je 2009, ovaj prvi set je bio dovoljan za dvoje odraslih i dete od 5 godina.





                          Mora živa vatra ispod, plamen. Mast koja se od njega topi pre nego što višak kapne dole, kuva crveni deo mesa.
                          To ne može da spremi na roštilj plotni ili u tiganju. Skoro uvek se jede u restoranima, oni imaju šta treba za to, kod kuće to retko ko ima.





                          Ovo je uobičajena cena u radnji (kao u dinarima je).



                          Ovo je cena u najvišoj četvrtini



                          Video sam jednom 5,500 dinara za 100 grama ali nisam imao aparat da slikam.
                          Azija, moja dežela.

                          Comment

                          • yoyogi
                            Chairman of the Bored
                            • Aug 2011
                            • 4686

                            Originally posted by yoyogi View Post
                            ...

                            Za obeležavanje dana, Thai restoran

                            ...

                            Klopa nije bila neka, možda 70% ukusa i kvaliteta što mama sprema kod kuće a skupo, mama reče.


                            ...
                            Verovatno nas više neće videti.
                            Nije mi jasno gde su našli tako loše pileće meso. Takvo sranje pare ne mogu da kupe, to nema u radnji. Jedino ako melju sami cele kokoške sa kostima, glavom, nogama samo bez perja.
                            Bilo je na nivou koliba uz lokalne puteve u Thai koje prave lokalnu hranu.

                            Kod kuće, svi sosovi i začini isti samo meso kvalitetno i bez hrskavica, iz običnog supermarketa.

                            Azija, moja dežela.

                            Comment

                            • yoyogi
                              Chairman of the Bored
                              • Aug 2011
                              • 4686

                              Ovo nije bilo za klopu. Čuveni Toyama tofu koji je tvrd kao komad stiropora. A tofu je, znamo, maltene kao žele.



                              Rasprodato, rekoše u radnji, u mestu uz gashou zukuri kuće, Ainokura.

                              Jednom, godine 2000-te, odvede me prijatelj u Melburnu u veganski restoran. Veganske pizze. Na njima kao parmezan.
                              Nije bio parmezan nego narendani baš ovaj tofu.

                              Kada sledeće zime padne sneg i opet odem u Shirakawa-go, otići ću opet i ovde da vidim da li tada imaju.
                              Azija, moja dežela.

                              Comment

                              • yoyogi
                                Chairman of the Bored
                                • Aug 2011
                                • 4686

                                Potpuno vegetarijanski ručak. Osim pire krompira, sve ostalo je kuvano na pari. Supa je od luka.



                                Jedino azijsko su ove zelene pasuljolike preko pire krompira. To je "edamame", sojina zrna.

                                Soya je Aziji izvor kalcijuma, nije mleko.
                                Azija, moja dežela.

                                Comment

                                Working...
                                X