Tajland, prvi put

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Mekong
    Ljubim miris napalma u zoru...
    • Dec 2011
    • 656

Originally posted by aleksandar82 View Post
    Pozdrav.
    Putovao bih na Tajland u novembru.
    ..........Znam da je tad najskuplje tamo,ali je je i najlepse vreme.
    Ne znam kako to znas. Mozda, u Puketu gde je inace 9 meseci godisnje kisa a tada nije.

Kloaka zvana Chiang Mai bude 5C, to je istih pet stepeni kao u Beogradu.

Voda u moru , Pattaya, Hua Hin, bude 17C, to je kao leti u Oslo Bay, u Norveskoj.

Da je tada najlepse vreme i najskuplje, to su izmislili turisti, oni koji u to doba kod kuce na -10C ciste sneg pa im je Thai kao kada je kod njih leto. Thai su se samo nasli da im to naplate, u doba godine koje sami najvise mrze.

Moje dete, koje u vodi moze da bude po 6-7 sati, u januaru ostane 15 minuta i plave usne i napolje.

Sto ti ovo kazem: ako zbog vremena tada ides, nema razloga, cak naprotiv, da ides bas u to doba. To da je tada najskuplje, za tebe ne vazi: na nivou budzeta na kojem kazes da si ne bi bilo razlike, tu se cene slabo menjaju, uvek su isto niske.

500EUR mesecno su male pare ako za to treba imati i smestaj. Neminovno bi se zavrsilo u nekom bekpekerskom getu gde se pijanci i galami 24 x 7.
    Ako bas neces Koh Phangan ili Koh Samui, onda Koh Samet (220km od Bangkoka, na istok) to ti je isto samo nema guzve.

Koju zemlju da posetis oko Thai? Burma, Laos i Kambodza su jad i beda, nemoj da gubis vreme na to. Uzmi low cost let Air Asia i idi u Singapur, bice ti jeftinije nego lomatanje autobusima i kombijima do tih "nehigijenskih naselja" oko Thai. Jos, Singapur nabija komplekse Amerikancima i Zapadno Evropljanima.
    Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."

(clone of Yoyogi, for fun)

Comment

• aleksandar82
      Junior Member
      • Jul 2015
      • 9

Citajuci forume zakljucio sam da je tako...Pisu ljudi da je tad suva sezona i prijatne temperature za nas,da je od aprila do oktobra mnogo vruce i vlazno i da cesto pada kisa.

Danas sam pazljivo procitao sve teme na forumu i moram priznati da si me pokolebao...Ako sam dobro shvatio,dobre plaze su samo na ostrvima juznije,ostale su muljevite,visoki talasi.Sad kazes da je voda prilicno hladna,tih 17C je malo hladno i za mene koji se na Rzavu kupam 30 godina.

Drugo,ne svidja mi se odnos lokalaca prema turistima i rizici koje postoje tamo...Neko ti podmetne drogu i zavrsio si sa zivotom,pa sva ta sisanja turista o kojima si pisao i ,generalno, stavu prema strancima-nekako mi deluje da smo kulturno previse razliciti.Ne smatram kao problem zaljucenu kuhinju,iako sam na ljutu hranu izrazito netolerantan ili tako neke sekundarne stvari,verujem da se covek moze snaci.

Citajuci razne turisticke forume i iz prica svojih prijatelja koji su bili tamo par dana,stekao sam jedan utisak,a citajuci tvoje postove koji zivis(si ziveo) tamo-sasvim drugi.Verujem da dobro poznajes situaciju tamo i tvoja pisanja moram ozbiljno shvatiti.Nekako mi Tajland ne deluje vise bajkovito.

Na kraju bih te pitao kako ti ocenjujes Tajland iz ugla prosecnog Srbende i da li ga vidis kao jednu od savrsenih destinacija za nase turiste,takvog ga mnogi ovde smatraju,a znas i sam koliko prosecnih srpskih plata je potrebno za letovanje tamo.Kao neko ko je verovatno video dosta toga,da li bi nam mogao preporuciti Tajland u odnosu cena/kvalitet(pa i bezbednost) ili bi pre otisao na Karibe ili tako nesto.

Hvala.

Comment

• Mekong
        • Dec 2011
        • 656

Za te pare ces mnogo bolje proci u Grckoj. Za te pare.

Meni je Tajland sudbina, zena mi je Tajlandjanka, ne pada mi na pamet da bilo gde drugde idem na odmor. Tamo imam i stan.

Ono sto Thai ne vole to je bekpekerski turizam i oni koji se time bave. Sa bekpekerime (Khao Sarn Road) rade oni koji su u Thai "social rejects", sljam, kriminalci. Otuda ta varanja i podmetanja, taj sljam ravan dorcolskim sibicarima nigde drugde ne bi mogao da radi, cak ni u zemlji sa punom zaposlenoscu.

Thai omladina, studenti, srednja klasa, uzasavaju se pomisli da sa bekpekerom ili nekime ko zna sta je "ful moon party" budu u istom kupeu ili u istom restoranu. Bili su glasovi da se Full Moon Party zakonom zabrani jer je sramota za zemlju.
        Takvi "lokalci", velika vecina, 99.99 stanovnistva nikada ne dodje u dodir sa strancima. Pogresno se smatra da "lokalci" imaju negativan odnos prema turistima. Jesu "lokalci" samo manjina osudjena na rad sa stranicma turizma nanjnizeg nivoa.

Sa strancima rade i turisticki radnici "mainstream" turizma i tu je druga prica. Nema varanja , podmetanja, Thai lanac hotela Dusit Thani je godinama najbolji hotel na svetu.
        Ja idem u taj hotel u avgustu, kade je cena 100EUR za sobu. U to doba sto kazes "kada je najlepse vreme" cena je 300 EUR.

To sto ima po "putnickim forumima" i sto moze da se tamo procita je shoder, smece, isto kao da kada se razbolis odes i pricas sa penzosima koji cekaju u redovima da im prodje vreme. Ne , ides kod doktora.
        "Ne moze svako da bude doktor", jeste, samo kada se razbolis ides kod onoga ko je to mogao a ne kod bilo koga ko hoce da prica o bolestima.

Idem sada u Shibamasa pool, pitaj jos, videcu veceras.
        Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."

Comment

• Mekong
          • Dec 2011
          • 656

Jutros nisam imao vremena, sada da ti odgovorim

Citajuci forume zakljucio sam da je tako...Pisu ljudi da je tad suva sezona i prijatne temperature za nas,da je od aprila do oktobra mnogo vruce i vlazno i da cesto pada kisa.
          Vruce jeste u to doba, kao sto je Srbija videla pre 2 nedelje. I cekala pljusak.

U Thai, kisa pada, pljusak, negde oko 5 popodne, pola sata ili sat. To je meteorologija, u to vreme se steknu uslovi da isparenja sa mora dodju poneta vetrovima i istresu se na kopno. Nikakva panika oko toga.

Danas sam pazljivo procitao sve teme na forumu i moram priznati da si me pokolebao...Ako sam dobro shvatio,dobre plaze su samo na ostrvima juznije,ostale su muljevite,visoki talasi.Sad kazes da je voda prilicno hladna,tih 17C je malo hladno i za mene koji se na Rzavu kupam 30 godina.
          Rzav, Arilje? Bio sam tamo.
          Voda je hladna u onome sto nije Phuket ili Koh Samui. Dobre plaze jesu samo na ostrvima

Drugo,ne svidja mi se odnos lokalaca prema turistima i rizici koje postoje tamo...Neko ti podmetne drogu i zavrsio si sa zivotom,pa sva ta sisanja turista o kojima si pisao i ,generalno, stavu prema strancima-nekako mi deluje da smo kulturno previse razliciti.
          To nisu mainstream Thai. Oni takve tipove preziru mozda i vise nego svetska javnost.
          To je spoj: low cost, zelja za avanturom, tropski raj - pa zavrsis sa onima koje Thai drustvo strpa u zatvor cim moze,

Citajuci razne turisticke forume i iz prica svojih prijatelja koji su bili tamo par dana,stekao sam jedan utisak,a citajuci tvoje postove koji zivis(si ziveo) tamo-sasvim drugi.Verujem da dobro poznajes situaciju tamo i tvoja pisanja moram ozbiljno shvatiti.Nekako mi Tajland ne deluje vise bajkovito.
          Tajland jeste dobra destinacija, lokalno stanovnistvo nema zelju da ga ikada napusti. Moja zena vene u Japanu, sto se kaze, ore ovde a moli Boga da kisa padne u Thai.
          Problem je kada se upusti u turizam nivoa gde turisticki radnici nemaju sta da traze, cak i beze iz toga.

Na kraju bih te pitao kako ti ocenjujes Tajland iz ugla prosecnog Srbende i da li ga vidis kao jednu od savrsenih destinacija za nase turiste,takvog ga mnogi ovde smatraju,a znas i sam koliko prosecnih srpskih plata je potrebno za letovanje tamo.Kao neko ko je verovatno video dosta toga,da li bi nam mogao preporuciti Tajland u odnosu cena/kvalitet(pa i bezbednost) ili bi pre otisao na Karibe ili tako nesto.
          Hvala.
          Ako nemas za ono sto Rusi imaju, hotel 1.200THB (nekih 30 EUR dnevno, po sobi, ne osobi), sve ispod toga su te horror price koje citas na netu. Ispod te cene nemas da vidis ljude skolovane za hotelijerstvo, cak ni za ugostiteljstvo.
          Ispod toga su uglavnom muvatori i oni koji generisu price po netu koje te navode da mislis da su Thai neprijateljski natrojeni prema strancima.

Probaj ovo: Koh Samet. Ima mojih postova o tom mestu.
          Ostrvo, nacionalni park, divne plaze, nije pod navalom turista. Sa slika koje mozes da nadjes na netu, 99% ljudi se vrate istog dana.
          Nocu je zurka na plazi za one koji su tu na spavanju.
          Nema supermarketa, ima 7-11.

Najmanje kisovito mesto u Thai, mikroklima.

Comment

• aleksandar82
            Junior Member
            • Jul 2015
            • 9

Hvala puno na odgovorima.

Da,Ariljac sam,na stalnoj relaciji Arilje-Beograd.Volim i Rzav i Adu,ali kad je letovanje u pitanju vise bih nesto poput Rzava,lepo i cisto,bez prevelike guzve.

Znaci samo Phuket i Koh Samui?U kom periodu godine je najbolje otici,da nema previse pljuskova,a da je voda dovoljno topla za plivanje.Jesu li tu veliki talasi za vreme plime i oseke ili moze da se kupa celog dana?

I jos me zanima postoji li tu kakva lokacija gde nema lokalnog i turistickog olosa,neko mirnije i lepo mestasce.Negde gde covek moze da se opusti i uklopi u sredinu,gde ce se osecati dobrodosao?Ne znam,nesto tipa Petrovac ili tako nesto,turisticko mesto,ali ne neka guzva...Cisto plivanje,setnja,voznja bajsa,da ima da se popije pice na plazi,da se negde nesto pojede i da je pokriveno wifi-om.

Comment

• Mekong
              • Dec 2011
              • 656

Talasi su kao na Ohridskom jezeru. Nisu vredni pomena. Jedino Phuket ima nesto kao talasi (on je na Indijskom okeanu) u oktobru.

Lokalni i turisticki olos je uvek i svuge tu. Koliko si upucen na njih zavisi od cene koju placas.

Neko ko se iskrcao sa rancem, u tewa sandalama i zip-off nogavice pantalonama, docekaju ga, oderu za tuk-tuk (50EUR za nesto sto bi bilo 2 EUR), odvezu ga do neke buvare gde se pogadja za smestaj, da ima ili nema toplu vodu, da ima ili nema aircom, ima ili nema dorucak. Kada se pogodi, udje u objekat gde su muskarci bez majica i tetovirani, zenskama se vidi donji ves i bretele(i isto tetovirane), pivo na sve strane. Pasos i vredne stvari nosi oko vrata, kao brodolomac. Da bilo gde ode, ista taxi-mafija koja ga je i docekala, brine o njemu i dere ga sve vreme. Na plazi, mora da placa lezaljke, ne moze da zivi od stalne procesije prodavaca svega i svacega.
              Da ispadne pametan, iznajmi moped, napadne ga ker lutalica, skrsi se i zavrsi u bolnici sa racunom od 100,000 EUR i oduzetim pasosem dok ne plati. Onda stavi svoje iskustvo na FaceBook.

Istog tog trenutka kada i on, u Phuket je dosao Oleg, sluzbenik poste iz Novosibirska, sa zenom. Uplatili su aranzman koji ih vodi u hotel sa 3 ***, nekih 30 EUR dnevno za njih dvoje.
              Niko im nije pominjao toplu i hladnu vodu, dorucak, klima uredjaj, sve je to bilo tu bez ikakve price. Docekao ih je hotelski autobus a posle su imali besplatan hotelski shuttle minivan. Hotel je imao svoju plazu i bazene, nikakvo placanje, nikakvo uznemiravanje, nikakvi psi lutalice.
              Oleg, kada je procitao sta se onome gore desilo, ne moze da veruje da su bili u isto vreme na istom mestu. I da je onaj prvi prezivljavao sva ta maltretiranja za samo 10 EUR manje, Jos, umalo su ga kostale glave, ako je i nasao pare da plati bolnicu i dobije pasos nazad.

WiFi je valjda svugde, ekipa koja nonstop salje nesto na lajkovanje bez toga ne moze. Ne ocekuj da ce biti brz toliko da gledas filmove.
              Nemoj ni da razmisljas o biciklu. Thai to ne rade, bio bi napadan od pasa lutalica na svakih 10 minuta.

Comment

• aleksandar82
                Junior Member
                • Jul 2015
                • 9

OK,hvala ti.

Poslusacu te.Ici cu u hotel .Videcu i da povedem nekog,smestaj ce mi izaci dosta jeftinije.30 EUR za jedan dan za dvoje nije puno,sa ostalim troskovima to izadje verovatno 30EUR dnevno po coveku.Uzmem vizu na 2 meseca i ne maltretiram se da izlazim iz zemlje da bih je produzio,provedem kvalitetno 2 meseca i cao.

Citacu i dalje tvoje postove,pa cu ti se javiti pre nego sto odem.Ako se zadesimo u isto vreme u blizini vodim te na veceru,mada pretpostavljam da ti ides na Tajland uglavnom van sezone.

Pozdrav.

Comment

• Mekong
                  • Dec 2011
                  • 656

Pogledaj ovaj post.
                  Ne da mislim da treba da ides u Pataju nego cisto da vidis sta moze ze da se dobije za 30 EUR po sobi, sa buffet doruckom od 1. aprila do 1. decembra, tzv "vansezona".
                  Taj tip i klasa hotela je mozda 70% svih kapaciteta u Thai, po celoj zemlji. Oni su za paket aranzmane, svi su priblizno istih cena.

U "sezoni" cena ide na vise, pogledao sam, 50EUR. Dug ti je boravak, moguce da je tesko rezervisati preko neta bez da ih se zove. Ja sam im placao karticom unapred, nema problema. Ili bi mozda bio depozit, 10,000THB za toliko dugo vreme.

Hoteli te klase i cene su obicno rasprodati agencijama godinu dana unapred, sam hotel misli da je pun, sta su agencije prodale i da li su na gubitku, da li su sobe pune, nije problem hotela. Znaci, preko neke agencije, makar bila "Agoda" ili tako nesto. Ja sam uvek rezervisao na osnovu oglasa u turistickom dodatku Bangkok Post, kada sam vec u Thai.

Vazno je da hoteli imaju svoje bazene i lezaljke i suncobrane, nema dodira sa derikozama, nema prodavaca svega i svacega da te uznemiravaju svakih 5 minuta, nema pasa lutalica da se nacrtaju i isplaze jezik cekajuci da im nesto dobasis od svog rucka.

Jos, budi upozoren, da svaki hotel naplacuje ekstra za novogodisnju noc, bez obzira da li ucestvujes ili ne. Mozda 2,000B THB ekstra na sobu za jednu noc. Svi to rade, iznenadio bih se da neko nema tu doplatu.

Comment

• aleksandar82
                    Junior Member
                    • Jul 2015
                    • 9

Deluje jako lepo,tako nesto cu videti da nadjem.

Hvala puno na svim informacijama,mnogo si mi pomogao.Sad cu videti da nadjem neko drustvo,ako nista u smenama da mi se prikljuce,jer ako odem sam u hotel-to mi je minimum 50EUR dnevno.Jos samo da te pitam kako je tamo letovati izmedju septembra i novembra,ako slucajno nekad iskoce neke jeftine avionske karte ili zadesi se da mi neko iz ekipe moze tad?Vidim da ljudi ne praktikuju narocito,ali ako nije bas preterano vruce i kisa padne na sat vremena popodne,onda to i nije problem,narocito ako ti je hotel kraj plaze,pa i da pokisnes.
                    Nigde nisam procitao da treba neka vakcinacija za Tajland,pretpostavljam da nema potrebe?

Comment

• Mekong
                      • Dec 2011
                      • 656

Ne treba nikakva vakcinacija za Tajland.

Vrucine su mart i april, 10-12 aprila je Songkran, Thai nova godina. To je ono kada se prskaju vodom, tada je najveca vrucina.

Septembar i oktobar je rock-bottom sezona, tada je najjeftinije (ta niska sezona je 15. april - 15. decembar). Secam se nekih Engleza koji su bili na "platis dve, budes 3 nedelje" u Marriott Hua Hin u oktobru.
                      Tada je jek kisne sezone i opet je pljusak pola sata-sat, mislim ne vise od 1-2 puta dnevno.

"Niska sezona" je vreme kada Evropljani idu u Spaniju, Grcku, Tursku, Amerikanci i Kanadjani na Floridu. Kada (zimi) tamo nije za kupanje, Thai im je prihvatljivo i eto ti te cele dreke.

Otkud oni znaju kada je najprijatnije? Bili nedelju dana u zivotu i sad ostavise 65 miliona ljudi da se snalazi kako zna i ume u doba koje su oni ocenili kao "neprijatno".

Mozda je najprijatnije ako gradis kucu ili kopas sanac ali leto na 23-25C nije kao leto na 30C.

Comment

• Mekong
                        • Dec 2011
                        • 656

Thailand, relaksacija viznog rezima. Predlog je :

Situacija danas:
                        6-mesecna turisticka viza koja vazi 6 meseci za ostanak do 2 meseca i produzetkom od 30 dana, sa izlaskom iz zemlje

Predlog, trebalo bi da bude u upotrebi od novembra 2015:
                        6-mesecna viza koja ne zahteva izlazak iz zemlje (malo je mutno da li svih 6 meseci u komadu, moguce da je isto samo da se ne izlazi, 3 meseca u komadu)

Izvor: The Nationl

Comment

• Mekong
                          • Dec 2011
                          • 656

8 "must see" atrakcija u Bangkoku, prema nekim australijskim novinama.
                          Eto, ja koji kazem da je Bangkok grad za 1 dan i ovaj glupan koji je sastavio ovu listu. Nije mogao ni nju da sastavi a da ne uzme 2 mesta na 100+ km od grada, jedan getto (bekpekersi) i jedan buvljak na kome osim trange-frange prodavaca i prevaranata nema drugih Tajlandjana. I tu bi znao da je to samo cetiri (ili cak dva mesta jer su 3 jedno blizu drugoga).

Ako se link izgubi, na listi su:

8. Grand Palace
                          7. Khao San Road
                          6. Wat Pho Temple of Reclining Buddha
                          5. Damnoen Saduak Floating Market
                          4. Wat Arun (The Temple of Dawn)
                          3. Ayutthaya
                          2. National Museum
                          1. Chatuchak Weekend Market

Jeste, u tom redosledu. Govnara od buvljaka na prvom mestu, velika palata na zadnjem.

Idiot ne zna da su 8, 6 i 4 na istom mestu. To se ne uci na Google University.

Takodje, nije ni napomenuo da je 5. Damnoen Saduak, floating market, na 110km od Bangkoka i ko nema kola mora da uzme turu koja krece u 4 ujutro.

Ne zna ni da je Ayuttaya vise od 100km od Bangkoka i da treba prevoz ili tura.

7. (Khao San Rd) i 1. (Chatuchak Market) su verovatno najomrazenija mesta medju lokalnom populacijom. Od Tajlandjana, najgori sljam tamo ordinira, to su oni zbog kojih stranci misle da ih lokalci mrze, to su oni koji podmecu drogu u prtljag. Moj kolega iz Bangkoka, ista firma, jednom rece "To bi ratno vazduhoplovstvo trebalo da uzme kao vezbovnu metu i izroka dok se ne sravni sa zemljom". Potpuno bezvredna mesta, kao park i zona oko beogradske autobuske i zeleznicke stanice.

Na kraju sta smo imali:
                          4 atrakcije, od kojih su 3 na istom mestu:
                          8. Grand Palace, 6. Wat Pho Temple of Reclining Buddha i 4. Wat Arun (The Temple of Dawn)
                          plus
                          2. National Museum.

I sta ja rekoh? Grad za jedan dan.

Comment

• Mekong
                            • Dec 2011
                            • 656

Bangkok, Chao Praya river. Mutna ko oranje cele godine, nosi granje i cupavce trave.

Turiste navlace na "krstarenje rekom", pa jos ima sa vecerom i muzikom, da ih jos bolje oderu. Potpuno bezvredno mesto. Sto se vidi sa reke je krs i lom ili cak i jezivo.

Ko bas hoce, moze da uzme ovaj Chao Praya river boat

I da se za pola EUR povratna karta (ili cak 1 EUR turistickim brodom-gliserom) lepo provoza, uveri da je bilo gubljenje vremena i da bude zadovoljan sto to nije platio 50 EUR. Jeftino je jer je to kao gradsko saobracajno, ko pogleda cene moze da vidi da je 21km svega 10 THB (1EUR = 40THB).

Comment

• Mekong
                              • Dec 2011
                              • 656

Pogled na Pattaya Tower iz mog (drugarevog) stana:

Pa sada pogled iz samog Pattaya Tower (placa se voznja liftom do vidikovca)

Waterpark koji je uz obalu mora je raj za decu

A ovi sokolovi, cuce kao kokoske na legalu i vrebaju da nekoga namame da mu iznajme jet-ski. Posle voznje, iznenada se "ispostavi" da je renter izazvao neko ostecenje kojeg nije bilo ali to bi 400-500 dolara nadoknadilo. Ako se buni (skoro uvek se buni) slede batine koje bi bio srecan da prezivi. Policija takve slucajeve ne istrazuje.

Ovaj jedan momak mozda ne bi mogao tek tako da isprebija stranca ali njegovi ortaci dotrce i 5-6 njih i eto.
                              A kako biju? Ne da biju nego od srca uzivaju, kao da se izivljavaju. Strance mrze iskonski, sasvim je OK da jednoga prebije svako ko se zatekne.

Ima ovde, Thai thugs attack British family, kako su takvi isti isprebijali, poslali u nesvest i u bolnicu, starce Engleze, bracni par penzionera.

Ako clanak nestane, screenshot:

Ovo su ti starci, sin ih doveo na odmor

Tukli su ih sa takvim uzivanjem, utroba ti se digne dok gledas klip

Jedan klinac je zenu sutirao u glavu dok je lezala onesvescena

Sta smo rekli? Ne naci se na putu ovim divljacima. Pri punoj zaposlenosti, oni koji su ostali da izdaju jetski turistima su ekvivalent divljacima sa Savnika koji su sisli u Budvu da budu fizikalci.

Comment

• Mekong
                                • Dec 2011
                                • 656

Od sinoc, kada je Stickman objavio svoju redovnu kolumnu (Stickman Bangkok Weekly), dobijem nekoliko mejlova da pazljivije pogledam ko je prvi poceo tucnjavu. Izgleda, bazirano na seciranju videa koje su uradili Stickmanovi citaoci, poslali Stickmanu (koga licno poznajem) mejlove i on to uvrstio u svoju kolumnu. Taj deo kolumne je na 60% na dole.

Potpuno je nebitno ko je poceo tucu sa onakvim premlacivanjem staraca (ili bilo koga). Bitno je uzivanje sa kojim su ih tukli.
                                Video sam desetak tucnjava gde su stranci bili pretvarani u krvavu pulpu, nikada nisam video ko je poceo a uzivanje sa kojim su Thai prebijali je bilo isto kao na onom videu.
                                Rentovanje jet-ski je nevina i rutinska transakcija sa kojom pocinje obracun sa slicnim krajem. Jednom sam video da su strancu sa vrata otkinuli zlatan lanac kada je odbio da plati izmisljenu stetu na jet-ski, on krenuo da ga povrati - i onda jos gore nego na videu.

Na jednom smetlistu od sajta koje sebe naziva "klub putnika" jedna budala rece "kao belac uzivas postovanje medju Thai". Eto kakvo postovanje, mrze te ko kera i prva prilika da ti smrskaju lobanju se ne propusta.

Kada su pre nekoliko godina silovali i ubili Engleskinju (cerku jedinicu) na Koh Samui, dvojica koja su uhvacena i osudjena su re-enact kako se to desilo.
                                Nakon sto su je silovali, otisli su. Onda je jedan zapitao: "Sto je ostavismo zivu?". Vratili su se, ona je sklupcana ridala na zemlji i - zadavili je!
                                Kao da nije ljudsko bice. To je ono o cemu pricam, nema veze ko je poceo, nikada ne opravdava tolike batine ili cak i smrt.
                                Neka je i polugola izazovno igrala i izazvala ih, doterati to do smrti, ma sta video pokazao ko je poceo, je van svake racionalne price.

Comment

Working...
                                X