Tajland, prvi put

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • yoyogi
    Chairman of the Bored
    • Aug 2011
    • 4697

Originally posted by onnut View Post
    ...
    A to sve je "luk i voda" za onaj saobraćajni haos u Bangkoku.Pa oni motori koji uleću....
    Nisam ja azijat da to mirno mogu podneti i nizati brojanicu kao oni BKK taksisti dok satima čekaju zaglavljeni.I po auto putevima ima ludačkog preticanja...To moji živci više ne mogu podneti.
    Hvala....tamo sam na odmoru.

Evo ga - saobraćajno zaglavljivanje uveče na Siam Square kod velikog Big C hipermarketa , slika iz juna ove godine, a uvek je tako.

[ATTACH=CONFIG]3537[/ATTACH]

2.Vožnja levom stranom.
    O tome je već bilo rasprave.Ti si pisao da nije problem...nisam probao ali ...nije ni jednostavno pa još tamo.
    ...
    Ta saobraćajna gužva, ako nisi u SkyTrain u BKK, ti si u njoj u taksiju. Još, u gradu ima najmanje problema, niko neće da ogrebe kola. Držiš 2m odstojanja od kola ispred da mopedi mogu da "zmijaju" između i to je to.

Ako problema ima, onda je to na otvorenom putu. Voze brzo, nerado propuštaju nekoga, kao "pravo jačega". Najgori su vozači mini-van (putničkih kombija) tako čestih za transfere do hotela, pa i do Hua Hin mesta. Vozači autobusa (turističkih) nisu mnogo bolji. Stano mi se dešava da idem 120kmh, pretičem a iza mene visokopodni autobus mi ablenduje da mu se mičem sa puta. Ili u retrovizoru vidim putnički kombi koji se približava otpozadi kao projektil.
    Ko je prepušten u ruke takvih vozača? Oni koji imaju aranžman ili koji, zbog bezbednosti, nisu hteli sami da se voze.

Taksisti su posebna priča. Dok je minimalna dnevna zarada bila 180THB, neko je na taksiju mogao da napravi 250-300THB. Sada, kada je minimalna zarada 300THB a taksi cene (nisu se menjale od 1997.) i prihod isti, sada je još gore. Ko će, pri punoj zaposlenosti stanovništva otići da vozi taxi? Alkoholičari, narkomani, Thai social rejects, tipovi koje nijedan posao nije mogao da podnese na duže od jednog dana.
    Taxi vozači uzimaju vozilo na 12 sati, plate 800THB i što naprave preko toga je njihovo. Ako namakne 250-300THB preko 800THB što je platio da uzme vozilo, to mu je. Jedan dan da odem u Thai (najkraće mi je bilo 3 dana) opet uzmem svoja kola da me ne vozi budala vozač, 160kmh uz glasnu muziku.

Jednom, do aerodroma, 2002. kažem ženi da kaže vozaču da nam se ne žuri da ne mora tako brzo (bilo je 150kmh, sa preticanjem i vijuganjem iz trake u traku, mi smo se u kolima drmali kao krompiri, kao u bob sankama). Još, da hoćemo mi pozadi da razgovaramo, da smanji muziku (Mor Lam, Thai narodnjaci).

Znaš šta je rekao (mirisao je na duvan i alkohol)?
    "Sestro, gde nađe ovog pedera, da nisi u kolima, da mi ovo kaže, stao bih ovde na autoputu, izbacio ga sa torbom pa nek se yebe kako će da stigne na avion. Još da bude srećan da ga nisam izmlatio".

Comment

• yoyogi
      Chairman of the Bored
      • Aug 2011
      • 4697

Originally posted by onnut View Post
      A baš sam mislio da pitam kako je završilo sa tim.

Šta sad ubuduće raditi sa osuguranjem?
      Kupio sam osiguranje sa kartom na sajtu Thai Airways. Košta 15 EUR mesečno za dvoje. Morao sam da kupim dva posebna, 30 dana pa onda 20 dana. Nije moglo više od 30 dana. Firma je ALIANZ.

Prvo sam napravio grešku i zemlju u kojoj sam trebao da budem osiguran stavio Japan. Bilo 10 puta skuplje.

Comment

• Mekong
        Ljubim miris napalma u zoru...
        • Dec 2011
        • 656

Thai, prodaja alkohola. Ograničena je, vremenski. Može da se kupi od 11am-2pm i od 5pm -24pm.
        Taj je zakon donet mislim 2004. i još stoji verovatno je dao neke rezultate. To je zbog toga da se ne kupuje alkohol u vreme kada se ide na posao ili u školu i kada se odatle vraća. Prvi cilj su im bili učenici, da se oni ne napijaju.

Radnje i kafane imaju svoje snabdevače, na njih se to ne odnosi. Čak, može da se kupi u supermarketima u tom zamračenom dobu dana na veliko. Opet, to bi radili profesionalci ili odrasli koji prave party. Ne klinci.

Prepručujem ovo pivo, Leo. Lokalno proizvedeno i sveže. Cena je 175 dinara ili kao 1.5 EUR u radnji. 500ccl.

Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."

(clone of Yoyogi, for fun)

Comment

• Mekong
          • Dec 2011
          • 656

Pitanje sa PM. Odgovaram ovde da bi i ostali koji citaju mogli da vide.

Za stariji bracni par, po umernim cenama, mi bi smo da se udaljimo od zime i priustimo sebi malo sunca i topline.
          Bilo bi lepo da mozemo provesti nekih 15 do 30 dana u nekom mirnom lepom mestu bez mnogo turista.
          Culi smo da je najbolje vreme za odmor u februaru pa ako je tacno onda bi isli u februaru.
          Ne trazimo atrakcije i provode. Ne trazimo cuvena i velika mesta.
          Bitno nam je da imamo cistu i mirnu vodu gde bi se po celom danu brckali i uzivali pored vode.
          Smestaj gde bi imali bar uslove za higijenu i zastitu od komaraca buba i ostaloga kao i uslove za skromno prehranjivanje.
          Jednostavan ali lep odmor kao za nas penzionere pa ako bude sve ok mozda bi u buduce dolazili stalno na duze vreme.

Sva dobra mesta su postala turisticka, neka i pregazena turizmom. Moja prva godina u Thai, 2000-ta, bilo je 8 miliona turista. 2019. ih je bilo 40 miliona.

Lepa morska voda je samo na ostrvima. Koh Samui (ima post u ovom poglavlju, od pre 2 nedelje boravka tamo) je turisticka meka.
          Manje turisticka mesta su Koh Chang i Koh Samet (gde se u ovom trenutku nalazim, isto ima post od pre sat vremena).

Buba nema, komaraca moze da bude.

Pogledajte po netu ta ostrva, sa malo srece znacu gde su lokacije smestaja. Nije Thai vise jeftin, kada vidite sta bi vam odgovaralo, recite ovde, moguce da cu znati lokaciju. Mislim da to sto hocete bi bilo 30-40EUR za noc. Hotelske cene u Thai su po sobi, ne po osobi.

Restorani su blizu cena na Zapadu.

Soba gde smo mi sada, 2,000THB ali ovo su Januar 1-4. Posle ode nize, verovatno na mesec dana moze i 1,000-1,200THB (40 EUR).

50m od plaze

Mislim da je 42kvm

Plaza je odmah tu, voda 30C topla

To je bio moj prvi odgovor. Nova pitanja dobrodosla.
          Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."

Comment

• cstep
            Junior Member
            • Jan 2020
            • 1

Da li su ove slike hotelskog apartmana ili privatni smestaj i koje je to mesto? Sta ima u tih 50 m izmedju smestaja i koji je to hotel ili objekat? Posto nismo upuceni u nicemu sto se tice Tajlanda, bilo bi lepo da cujemo od vas koje mesto, koja plaza i koji smestaj preporucujete za normalan odmor od 15 dana na Tajlandu.
            Pozdrav

Comment

• Mekong
              • Dec 2011
              • 656

Privatni smestaj u Thai ne postoji, cak sta vise je ilegalan. Ovo mesto, rekoh da se tu nalazim u trenutku dok pisem je Koh Samet, ostrvo nacionalni park, pripada grady Rayong.

Hotel je Saikaew Villa 65.

Izmedju smestaja i plaze nema puta, samo dubina objekta i restorana na samoj plazi.

Comment

Working...
              X