Šta je bilo za klopu?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • yoyogi
    Chairman of the Bored
    • Aug 2011
    • 4686

Restoran u Toyota City, "New York Papa", za špagete i pastu.
    U vreme ručka imaju ova set, 900 dinara.

Neograničena količina supe (ima bela i crvena).

Ono što konobar donese, je salata, hleb (ili pirinač), mali hamburger, komad pilećih grudi, jedan rak, komad ribljeg fileta i malo krompira.

Neograničena (self serve) kafa (sa automata, espresso, cappucino), orange, apple, grapefruit, apple juice, ice coffe, čaj.

To ne može po toj ceni u velikim gradovima u Japanu.

Dok sam punio drugu zdelu supe, video sam kuhinju. Tamo slažu dnevni ručak u 50 tanjira (restoran je veliki), možda imaju i 500-600, možda i više od hiljadu, od 11:30-14:30.

Pravilo je u Japanu da gost ne sme da čeka da mu narudžba jela stigne za više od 8 minuta.
    Azija, moja dežela.

Comment

• Colonel_Kurtz
      Horror. Horror.
      • Dec 2011
      • 185

Klaster restorana uz moju zgradu u Bangkoku. Ima ih bar 10 + još 4 na pročelju.
      Tu dolaze Thai službenici iz okolnih firmi na ručak, zato je parking pun. Mi dođemo peške.

Ovaj restoran, zove se "Baan Lon Khao", u prevodu "Kuća pirinčevog klasa", u našem prevodu kao pekara "Klas" je dobar, svi ostali su isto dobri, različita hrana iz raznih Thai regiona.

Menu i cenovnik. Baš nije skupo.

Sve na stolu, plus 2 kokakole je bilo 350THB (manje od 4 EUR) i bilo je ukusno.

Tačno da dolaziš svaki dan, 10 restorana, svaki put naručiš drugo jelo, možeš da jedeš 6 meseci i da se nijedna klopa ne ponovi.
      In the darkness of the jungle,
      We are merry jungle people.
      Ooo-jungle people,
      We are happy people.

"Jungle People"
      Soulful Dynamics
      Columbia, single, 1976

(clone of Yoyogi)

Comment

• yoyogi
        Chairman of the Bored
        • Aug 2011
        • 4686

Glavni grad Mie Prefecture,Tsu ima nekih 250 hiljada stanovnika. Dobro i prosperitetno mesto.

Ima ovaj međunarodni sajam hrane i kulture.

Uzeli jela sa raznih štandova. Vidi se panetta hleb, tallijanski, kimči korejski ljuti kiseli kupus , korejski čimdži njihova pizza, piroške iz Indonezije i Malezije.

I Policija donela svoja vozila, za slikanje. Moja ćerka na Honda motoru (to je oinaj koji me kaznio 2 puta za brzinu)

Bilo je i nacionalnih folklornih igara, ne sećam se ko je ovo bio, mislim, neki Latino-Amerikanci.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
          Chairman of the Bored
          • Aug 2011
          • 4686

Nije bilo za klopu. Samo sam snimio u radnji kako izgledaju zamrznute pizze, Japan-style.
          Imaju oni i dobre, uporedive sa pravim talijanskim, furune.

Sa leva na desno: Margarita, Majonez i kukuruz, Salama

Ova sa desna je posebno neobična. Sa munchmellow, slatkim pufnastim i sunđerastim kao kolačima

Japancima je Zapadna hrana i dalje nekako strana. Kao što je i japanska ostatku sveta. Svakojake improvizacije.
          Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
            Chairman of the Bored
            • Aug 2011
            • 4686

Večera u hotelu "Sun Members Hirugano". 8 stvari na meniju, set, sve dolazi jedno po jedno

Ovaj "tuna carpaccio" je imao živu tunjevinu

Ovo je bilo glavno jelo, "hiida beef", jedna od 3 najčuvenije govedine (uz Kobe i Yamasaka)

Ko hoće, može da uzme samo to, posebno, bez ostalih stvari. Cifre su kao na barbutu, cene su kao u dinarima

Sladoled od badema i slatki pasulj kao desert

Večera traje sat i po. Jedva sam čekao da se završi. Da je došlo sve od jednom, bilo bi brže.
            Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
              Chairman of the Bored
              • Aug 2011
              • 4686

Japanski doručak

Da ne preskočimo tradicionalni japanski doručak, isti hotel. I po domaćinstvima je slično

Od svega po malo. Salmon, slatkasti omlet od jaja, povrćke, šunka se kuva sa povrćem u supi, na stolu, miso supa

Azija, moja dežela.

Comment

• onnut
                Moderator
                • Jan 2014
                • 1220

Kada bih ceo dan bio aktivan na snegu,u planini,na onom vazduhu čini mi se da bih za ručak i vuka pojeo.

Hotel je dobar,verovatno i skup, porcelansko posuđe ,masivan nameštaj a i kvalitetna govedina i ostalo...ali te japanske porcije mi se čine male .
                Jeste 8 stavki i to kvalitetnih ali po slici količinski mi to ne bi bilo dovoljno.

Doručak OK.

Comment

• yoyogi
                  Chairman of the Bored
                  • Aug 2011
                  • 4686

Originally posted by onnut View Post
                  Kada bih ceo dan bio aktivan na snegu,u planini,na onom vazduhu čini mi se da bih za ručak i vuka pojeo.

Hotel je dobar,verovatno i skup, porcelansko posuđe ,masivan nameštaj a i kvalitetna govedina i ostalo...ali te japanske porcije mi se čine male .
                  Jeste 8 stavki i to kvalitetnih ali po slici količinski mi to ne bi bilo dovoljno.

Doručak OK.
                  Ne bi verovao, mi smo mislili da im kažemo da prestanu da serviraju, dosta je bilo. To nam se desilo i pre, na pola kažemo - ovo je do sada više nego dovoljno, i odemo u sobu. Konobari u panici, da nešto nije valjalo.

Da je sve došlo odjednom (za večeru), bilo bi lakše da se navali na klopu.

Ne znam što taj hotel i restoran nemaju buffet, uzmeš šta hoćeš i koliko hoćeš.
                  Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                    Chairman of the Bored
                    • Aug 2011
                    • 4686

Nikada ranije nisam ovo video, nikada nisu celi pilići bili na prodaju, do ovih dana ove godine.

Japanci nemaju rerne (ja imam) pa sutra pravimo pile za Božić. Thai style, još jedna nacija koja ne zna šta je rerna. Baš da vidimo.
                    Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                      Chairman of the Bored
                      • Aug 2011
                      • 4686

Božićni ručak, spremili Budisti a jeo Pravoslavac.

Ono pile iz radnje od juče, u rerni, sa Thai začinima (ne znam kako je znala, Thai nemaju rerne). Pirinač je sa šafranom, supa je od školjki.

Spring rolls i salata od rakova

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                        Chairman of the Bored
                        • Aug 2011
                        • 4686

Ručak za "salary men", sve na stolu 990 dinara. Luksuzni tonkatsu (svinjetina) sa krokijem od školjki i jednim rakom.

Sezamovo seme se prvo drvenom alatkom lično samelje pa ubaci u miso sos.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                          Chairman of the Bored
                          • Aug 2011
                          • 4686

Večera u Tokiju.

Prvo je došla salata

sa fronclama od mesa i korejski kiseli kupus, kimči

Od mesa, prvo su došli tanko narezani goveđi jezici. Ne volim mada može da se jede. Pečeš sam, na roštilju u stolu

Onda je došlo boljeg mesa

Bila je tura još bolje pa onda slanina, prestao sam da skikam. Nije bika neka klopa. Za četvoro je koštalo 28,000 dinara. Sa pivom.
                          Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                            Chairman of the Bored
                            • Aug 2011
                            • 4686

Japanska hotelska večera. One su najbolje. Svašta dođe, odjednom, ima i dve posude sa svećom ispod za kuvanje na licu mesta

Ova živa riba i piroške od povrća nepečene

Tempura i suši (tunjevina, sabljarka, salmon), divlje povrće iz šume u malim zdelicama

Ovo sam kuvaš, govedinu

Ovde je tanko sečena svinjetina

Došla i i školjka pečena u rerni sa sirom

Dezert, rolat od zelenog čaja i žele kao grejpfrut, na kori pravog grejpfruta

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                              Chairman of the Bored
                              • Aug 2011
                              • 4686

Omiljena japanska zimska hrana, jaga-niku. U prevodu, krompir i meso. Napravio sam kod kuće, lako je spremiti i vrlo ukusno.

Gore je malo bogatije ali u stvari, treba samo ulje (4 supene kašike) meso, luk, šargarepa, krompir, soja sos (0.5dl), šećer (dve supene kašike) i sake (ili belo vino, 1dl). Soja sos, šećer (kojeg je malo pa ne zaslađuje) i belo vino daju taj poseban ukus.
                              Trebaju i kocke za supu.

Ja sam stavio sve ovo

Još je kažu, bolje ako stoji, sutradan ili za 2-3 dana.

Priprema;
                              U 2 supene kašike ulja propržiti crni luk, 5 minuta.
                              Dodati šargarepu i krompir, pržiti još 2 minuta.
                              Dodati sake (ili belo vino), soja sos i pržiti još 2-3 minuta, dok se ne oseća više alkohol u mirisu.
                              Dodati vodu sa već ratopljenim i prokuvanim supenim kockama i kuvati 30 minuta, bez pokrivanja.

Pred kraj tih 30 minuta, u posebnom tiganju, ispržiti meso da bude braon, 3-4 minuta. Dodati mu dve kašičice šećera dok se prži. To meso, sa sve sokom, presuti u glavnu šerpu. Ako je bilo graška, pečuraka ili drugog lako skuvljivog povrća, i to dodati sa mesom.

Kuvati još 10 minuta, bez pokrivanja.
                              Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                                Chairman of the Bored
                                • Aug 2011
                                • 4686

Niku-jaga, japanska zimska čorba

Od kada sam naučio da kuvam ovu čorbu (trebalo je 15 minuta seckanja i jedno kuvanje od 30 minuta), pravim je jednom nedeljno. Toliko je ukusno. Čudio sam se što te "brijane" govedine ima toliko po supermarketima. Pa zato, ovo svi Japanci spremaju. Kaže mi kolega iz Australije da tako tanko sečenog mesa tamo nema.

Ovaj put je napravilo dete

Dodali smo japanske sosove i nudle

Kažu, još bolje je sutradan, podgrej, ukusi se još bolje izmešali stajanjem. To smo mi tvrdili za našu sarmu. Nego šta, ima da je se nauživamo.
                                Azija, moja dežela.

Comment

Working...
                                X