Šta je bilo za klopu?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • yoyogi
    Chairman of the Bored
    • Aug 2011
    • 4686

    Tokyo, ručak u malom restoranu gde, oni koji znaju, je dobra klopa. Mala pobočna ulica, čak se i čeka na red.
    Vreme ručka, salary men and women.



    Malo smo počekali na ulazu, 15 minuta.



    Kolega je uzeo ovo - glavno je "saba" riba



    Restoran je kao Hiroshima hrana, takva je i miso supa. To sam i ja mogao da primetim: miso supa nije crvena (kao u Nagoji gde je izmišljena), nij eni bela sa školjkama (Osaka) nego ima ove rezance od jajeta i testa.

    Vrlo ukusno i 900 dinara. U centru Tokija. Nikakvo čudo da se čeka na red.



    Meni nije lako da razlikujem kako osoblje priča japanski, kolega mi kaže da pričaju sa naglaskom iz Hirošime. To je Tokijotima slatko kao Srbima kada čuju "lalinski", vojvođanski akcenat. Uz odličnu klopu, sa Hiroshima ukusom, to im je možda i pobeđujuća karta.
    Azija, moja dežela.

    Comment

    • yoyogi
      Chairman of the Bored
      • Aug 2011
      • 4686

      Ovde ništa nije bilo da se jede a ni da se pije, premda bi slika svih piva sveta sugerisala drugačije. Ima ih još, ovo je samo jedna paleta.



      Stvar sa tim pivima je da su loša, bajata. Pravljena da stoje na policama 2 godine. Normalno pivo se pravi da se proda za 2 nedelje.
      Ova su piva pravljena drugačijom tehnologijom, da mogu da stoje, skoro da veze (osim marke) nemaju sa ukusom tih istih piva kada su sveža tamo gde ih prave lokalno.
      Azija, moja dežela.

      Comment

      • yoyogi
        Chairman of the Bored
        • Aug 2011
        • 4686

        Hotelski bife doručak, Tokyo.

        Pola je japanski



        a pola Zapadni izbor.



        Međutim, važniji je pogled od doručka, 25. sprat.



        Tocho, Tokyo Metzrpolitan Government, Gradska kuća kojom se upravlja gradom od 35 miliona stanovnika.
        Na vrhu je besplatan vidikovac, otvoren za sve.



        Bio sam u tom hotelu 10-ak puta, doručak počinje u 6:30, dođem a ono 50m red. To znači da će sva mesta uz prozor biti zauzeta, nalevo krug i odem u neki od preostalih 6 restorana koji nemaju pogled.
        Mislim da je taj red zbog jet-lagged turista kojima je to vreme za večeru i ionako ne mogu da spavaju a videli na netu o tom restoranu sa pogledom.
        Azija, moja dežela.

        Comment

        • yoyogi
          Chairman of the Bored
          • Aug 2011
          • 4686

          Sarma, japanska. Kolega naručio, na moju preporuku. Kaže, bilo je odlično, prvi put probao.



          Ja sam ostao na salmon munier

          Azija, moja dežela.

          Comment

          • yoyogi
            Chairman of the Bored
            • Aug 2011
            • 4686

            Paradajz, kupljen u Wakayama, kod hramova, poljoprivredna zadruga, direktna prodaja. Kako su ga lepo upakovali, kao piramida. Odmah sam znao da je nešto posebno.



            I jeste. Ukus je odličan, samodovoljan, maltene da ga jedeš kao jabuku.
            Azija, moja dežela.

            Comment

            • yoyogi
              Chairman of the Bored
              • Aug 2011
              • 4686

              Ove subote i nedelje sam "on call". Nisam mogao da odem daleko, u vreme ručka sa ćerkom odem 12km bicikl stazu. I, odemo baš u Ikea na ručak.



              Brzo ide, bolje nego expres restoran, nekoliko minuta



              Ko hoće, može već spremljena hrana, jeftino





              Piva i vina u malim bocama, cena skoro kao u 7-11



              Kolači, evropski, mnogi dolaze sa decom



              Salmon steak, spreman



              Ima i evropskih variajnti hleba



              Ovo su lepo smislili, da se tacne stave na kolica



              Ovo je bio naš ručak u IKEA. Salmon fillet, indijska supa od paradajza, zelene bobice su japanski "edamame", soja



              I vegetarian curry, bistra consome supa i dva kolača



              Sve je koštalo 1,800 dinara (sa neograničenim soft drinks) ali nije bilo baš ukusno. Čak je moje bilo i neukusno. Zamrzavana riba.

              Ko zna kada ću opet tamo da odem. To je prodavnica nameštaja, ne restoran.

              Opet, da su mi dali barirani ček, da kupim šta hoću, ništa ne bih kupio još bih ih možda pitao da odnesu neke delove nameštaja iz moje kuće.

              Iz IKEA ne možeš tek tako lako da izađeš. Ima da ideš kroz lavirinte nameštaja sa (njihovim) ciljem da kupiš nešto što nisi znao da ti treba, makar vaznu, sveće, čaše.

              Trik: uzmeš lift i pravo na izlaz.
              Azija, moja dežela.

              Comment

              • Deks
                Member
                • Aug 2014
                • 86

                ne moras u Ikei da ides kroz lavirinte, imaju precice za zaposlene, samo su ti prolazi dobro sakriveni i ne nalaze se na svakom spratu.

                Comment

                • yoyogi
                  Chairman of the Bored
                  • Aug 2011
                  • 4686

                  Riba (salmon) je sveža, nezamrzavana.



                  Ovako izađu iz rerne, salmon sa mladim krompirićima, prethodno su krompiri bili "u orbiti", miksovani i protreseni sa začinima, u posudi sa poklopcem pa kao cocktail-shake.



                  Na tanjiru, super ukusno. Možda bi neko spremio da bolje izgleda, samo ovo je spremila devojčica od 14 godina. Restoranski kvalitet i ukus.



                  Supa je od algi i kineski način da se ubace lako mućena jaja.
                  Azija, moja dežela.

                  Comment

                  • yoyogi
                    Chairman of the Bored
                    • Aug 2011
                    • 4686

                    Tokyo, Yoyogi, restoran koji je nekad bio pasta, sada je Thai.



                    Pad Thai



                    Moram priznati da nije bilo ukusno. Nisam sve ni pojeo.

                    Sa kolom (190cc) je koštalo 1,400 dinara.
                    Azija, moja dežela.

                    Comment

                    • yoyogi
                      Chairman of the Bored
                      • Aug 2011
                      • 4686

                      "The Hub", lanac britanskih pabova u Japanu. Ima i jedan u Toyota City.

                      Studijska poseta pabu.



                      Da vidim kako to oni rade. Samo pabovi uspevaju ovako lepo da ispohuju ribu.



                      U pohovanje ne idu jaja nego brašno iz zamrzivača, pivo, začin turmeric (da bude zlatno žuto) i beli luk u prahu.
                      Probao kod kuće, ukus mi je bio odličan ali izgled nije. Riba je bila pogrešna (skuša), treba da nađem baš onu što pabovi koriste.

                      Azija, moja dežela.

                      Comment

                      • yoyogi
                        Chairman of the Bored
                        • Aug 2011
                        • 4686

                        Večera sa kolegama, japanski restoran, Shinjuku.

                        Sushi, ja to mogu da jedem, ako nije jedino, nikada sam ne bih naručio



                        Pileća krilca na ražnjiću koji se umače u vrelo ulje (kuvar je to uradio, nama servirano)



                        Nije bila neka klopa a bilo je još drugih stvari.
                        Azija, moja dežela.

                        Comment

                        • yoyogi
                          Chairman of the Bored
                          • Aug 2011
                          • 4686

                          Pre dva meseca, prođemo biciklima pore IKEA i svratimo na ručak. Bio je post o tome. Ćerka mi tada reče, sledeći put idemo na "Sweedish meatballs". To je bilo prekjuče.

                          Kroz našu ruralnu sredinu, u kojoj je IKEA, biciklima



                          Kad tamo, fešta. Festival seafood. Cene su kao u dinarima.



                          Puno k'o oko, cene niske, mora da ih dotiraju kroz cene prozvoda u samoj IKEA radnji, ovo je komercijalno nemoguće



                          Pića su po ceni nižoj nego u radnjama, ima i vina (male bočice) i piva u flašama i konzervama



                          Hladni obroci, seafood



                          Glavna jela, džabak za Japan.



                          Supe, čorbe. Mi smo uzeli jednu od kukuruza (korn soup) i jednu "clam chowder", od školjki



                          Imaju ova zgodna kolica za poslužavnike i da se tako hrana odnese do stola (nema konobara, sam donosiš na sto i vraćaš tacne na traku posle ručka)



                          Evo šta smo uzeli (primetimo platičnu zip kesu za "odnesi kući")



                          Švedske meat balls (koje potiču iz Turske, Švedski kralj je posetio Tursku polovinom 19. veka i odande doneo "kofte", kod nas poznato kao "ćufte")



                          Kari sa pohovanom ribom, pohovana riba sa pomfritom






                          Na kraju, preostane. Onda u zip-loc, bilo je i za jednu večeru, kao da su znali da mnogi uzimaju više nego što mogu da pojedu (to je bio i naš slučaj)



                          Sa neograničenim soft drinks, sve je bilo 3,164 dinara.



                          Kao da IKEA zna kako da privuče kupce u Japanu, ne samo glavnom radnjom za nameštaj. Pričao sam sa kolegom, on živi u Yokohami, od njega je najbliža IKEA kao od Beograda do Novog Sada. Sve je znao oko te klope i cene. Mora da IKEA ima dobar TV marketing a Japancima probati hranu iz svetski poštovane i cenjene zemlje je razlog da se tamo zapute. Stalne gužve sa kolima. Sigurno kupe i nešto što im se svidi (ko ne zna kako da izađe iz restorana, mora da prođe celu radnju) pa i kupe i što im treba a najbolje, ono što ne treba (čaše, vazne, dosetke).
                          Azija, moja dežela.

                          Comment

                          • yoyogi
                            Chairman of the Bored
                            • Aug 2011
                            • 4686

                            Ručak u shinkasnenu, bento (lunch box) se zove "eki bento", kao stanični, lokalna hrana. Lokalna iz Nagoje, jegulje, rakovi, morske alge



                            Novo je bilo ovo pivo koje je bez alkohola, bez kalorija (to je bilo i pre) ali je prvo da bez boje piva ima ukus piva i čisto kao kisela voda



                            U drugoj prilici, istog dana, kada sam imao čašu, ne peni kao pivo



                            Mislim da to nije nikakva novost, kao ginger ale (pivo od đumbira) bez kalorija. Ali, ajde. Kada ne liči na pivo, a ima ukus piva, može da se pije i za radnim stolom, ubeđuje nas ova reklama za taj proizvod

                            Azija, moja dežela.

                            Comment

                            • yoyogi
                              Chairman of the Bored
                              • Aug 2011
                              • 4686

                              Tokyo Disneyland



                              Disney-dog



                              Hot dog u palačinki od tofua obložen pirinčem

                              Azija, moja dežela.

                              Comment

                              • yoyogi
                                Chairman of the Bored
                                • Aug 2011
                                • 4686

                                Probao sam nekoliko puta da ispohujem ribu kao u pabu ali nikako da mi uspe kao njima.



                                Stvar je bila u tome da je riba bila pogrešna, nepodesna za ovakvo pohovanje. Pitao sam konobara, on pitao kuvara, riba je bakalar. Nisam imao pojma. Može i oslić.
                                Azija, moja dežela.

                                Comment

                                Working...
                                X