Šta je bilo za klopu?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Genki_des
    Senior Member
    • Aug 2011
    • 771

    Raamen burger.



    Raamen su noodle, ko ih nikada nije video, za ovu sliku moze da zamisli da su spagete. Treba to skuvati i napraviti da se drzi zajedno i da se ponasa kao da je lepinja. Delo je nekog naprednog japanskog kuvara u Americi.

    Mada, ako je sustina nezdravosti hamburgera u mesu, to je i dalje isto. Manje ili potpuno neskodljiv hleb je zamenjen raamen nudlama.
    (Clone of Yoyogi)

    "My woman from Tokyo,
    She makes me see.
    My woman from Tokyo,
    She's so good to me"

    Deep Purple
    Woman from Tokyo
    "Who do we think we are", Album
    EMI, 1972.

    Comment

    • Genki_des
      Senior Member
      • Aug 2011
      • 771

      Kinesko jelo.
      Plavi patlidzan, paradajz, mleveno meso, przeni u ulju i soja sosu. Dolaze na vrucem tiganju od tucenog gvozdja uzljebljenom u drvo i jos se przi na stolu.



      Salata su pilece grudi na kupusu i paradajzu a sos je od susama i necega kao tecan senf.


      Bistra supa od algi i pirinac.
      (Clone of Yoyogi)

      "My woman from Tokyo,
      She makes me see.
      My woman from Tokyo,
      She's so good to me"

      Deep Purple
      Woman from Tokyo
      "Who do we think we are", Album
      EMI, 1972.

      Comment

      • yoyogi
        Chairman of the Bored
        • Aug 2011
        • 4686

        taco-raisu

        Japanska fuzija meksickog taco sosa sa pirincem. Vrlo lako izvodljiva.

        U ovom restoranu u aqua parku Nagashima, spreme za 25, mozda 30 sekundi.

        Narudzba je primljena, prvo pirinac:



        Doda se zdela, salata, paradajz:





        Taco sos, kao za spagete, ima malo mlevenog mesa:




        Doda se sir:




        I jelo gotovo:



        Sada moze da se sedne i uziva u rucku na plaza aqua parka:

        Azija, moja dežela.

        Comment

        • Genki_des
          Senior Member
          • Aug 2011
          • 771

          Za prvi dan jeseni 2013. jesenja riba - sanma.

          Kanji znaci "jesenja riba oblika noza". Oblik je razumljiv, a jesen je, bas od sada do kraja decembra, kada je najvise ima.
          Jesenje lisce na tabli restorana, da se obelezi nova sezona.



          I na sto dodje skoro isto kao na slici.



          Sadrzaj seta, u smeru kazaljke. Na 11 je plavi patlidzan i paprika przeni sa tanko secenom svinjetinom. Kada je vece, to jelo je dovoljno samo za sebe.

          Sanna, sa renom i limunom, Na ren se sipa soja sos. Ukus ribe je kao skusa, ona to i jeste.

          5: miso supa sa rezancima od przenog tofu.

          6: Obican, svez tofu.

          7: pirinac.

          Cena celog seta je 5.80EUR.
          (Clone of Yoyogi)

          "My woman from Tokyo,
          She makes me see.
          My woman from Tokyo,
          She's so good to me"

          Deep Purple
          Woman from Tokyo
          "Who do we think we are", Album
          EMI, 1972.

          Comment

          • Mekong
            Ljubim miris napalma u zoru...
            • Dec 2011
            • 656

            Mekong, reka, som uhvacen u njoj. Kod mesta Nakhon Phanom, granica Laosa i Tajlanda.

            Skuvan na Isaan nacin, bez ulja, na pari u viseslojnom loncu sa povrcem ciji je ukus i miris poprimio. Naslucuje se gde je ispod zelenisa:



            Treba se snaci kroz meso, to treba neko ko zna. A tek ovaj ljuti sos (naam prik plaa) u koji se umace zalogaj:



            Roze nudle sa strane su prilog jelu.
            Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."

            (clone of Yoyogi, for fun)

            Comment

            • Dumb&Dumber
              Member
              • Aug 2011
              • 151

              Nije azijska, australijska. Cetiri ikone australijske ishrane:

              Meat Pie:

              Britansko nasledje. Isto veoma se rasireno jede, mislim da ga samo health fitness fanatics izbegavaju.



              Ukusnije je od bureka sa mesom a ketcap odozgo je opcioni ali gotovo neizbezan.



              Fish & Chips:

              Isto britansko nasledje. Mora da bude uvijen u novine, tako i prave papir za pakovanje da izgleda kao novinski:




              Koja je to riba? Ajkula! Da, ajkule koje se uvek muvaju oko jata riba, svakodnevno budu uhvacene u mreze, po stotine njih duz obale i ovako te nemilosrdne zveri zavrsavaju. Peraja u kineske restorane a meso u fish&chips shops.
              Nije bas zdrava hrana, kao sto nije nista sto je przeno u dubokom ulju, ali je mnogo ukusno:



              Pasulj na tostu:

              Kuvan, iskuvan pa onda preprzen pasulj, zbog dodatka paradajza nije kao prebranac.



              Za zlatne medalje na Olimpijadi, zna se da su teske 400g. To je kao imati standardnu konzervu ovog pasulja oko vrata.

              Vegemite:

              Pivski kvasac za mazanje. Na tome nacija odrasta, to je, sada ne znam sta je, u moje vreme je bilo "leba i masti".




              Ja ga obozavam. Zdravo je, kaze najbolji poznat izvor vitamina "B".



              Oni koji ga obozavaju jos vise, razmute ga u casi vode i popiju. Taj vitamin "B" je ono sto alkohol ubija i ciji nedostatak stvara mamurluk i glavobolje posle pijanstva. Neki su se setili i prodavali su ga u tabletama na Bondi Beach gde bekpekerska omladina pijanci dan i noc.
              Bushi ! ...hahahaha...Bushi !...hahahaha...

              (clone of yoyogi)

              Comment

              • Dzo_bagerista
                Member
                • Sep 2011
                • 43

                Ode Dzo na cevape. Cije? Pakistanske:



                Nije ih 10 (nego 4, alav, pojeo jedan pre nego sto se setio da slika) i dolaze "sa lukom". Na vrucoj gvozdenoj zdeli, da se dopeku pred gostom:



                Kao oni indijski shishkebab. Dugacki 15cm.
                Bager, traka, odlagac

                (clone of yoyogi)

                Comment

                • Dzo_bagerista
                  Member
                  • Sep 2011
                  • 43

                  U neprestanoj potrazi za perfektnim cevapom, Dzo se nasao u "Suraj" indijskom restoranu.

                  Cevapi i tandori chicken. Keema kari (mlevena piletina u ljutom sosu), iznad nje "cheese naan", to je kao burek samo kore nisu slojevite. Levo je veliki obican naaan za umakanje u keema kari. Iznad velikog tanjira je KingFisher, najpoznatije indisko pivo:



                  Ovi indisjki su crveni, pakistanski su bili kao sto se ocekuje. Rostiljaju ih na stapicu, otuda rupa u sredini:

                  Bager, traka, odlagac

                  (clone of yoyogi)

                  Comment

                  • Genki_des
                    Senior Member
                    • Aug 2011
                    • 771

                    Cuveni "Fukuoka ramen".



                    Kazu, ni mnogi Japanci ne mogu da ga jedu, zbog jakog mirisa svinjetine. Nije nesto zacinjen.

                    Ovaj moj, trazio sam da bude zacinjen pa opet nisam primetio nista neobicno. Smazao ga u slast, zajedno sa przenim pirincem ("chahan"):

                    (Clone of Yoyogi)

                    "My woman from Tokyo,
                    She makes me see.
                    My woman from Tokyo,
                    She's so good to me"

                    Deep Purple
                    Woman from Tokyo
                    "Who do we think we are", Album
                    EMI, 1972.

                    Comment

                    • Som_tum
                      Thai:Najlepsa PM na svetu
                      • Aug 2011
                      • 74

                      E, ovo su izmislili Japanci. Thai hamburger u Thai sosu. To ne postoji, hamburger kao koncept je nepoznat u Thai. Jos je ovaj od pileceg mesa.



                      Sos podseca na Thai. Kasika je istovremeno i viljuska, kao za ramen, to nema u Thai.

                      Nije vazno, nije bilo lose.
                      If you can't trust a stranger on the Internet, who can you trust?

                      (clone of yoyogi)

                      Comment

                      • Genki_des
                        Senior Member
                        • Aug 2011
                        • 771

                        Tempura, jedan od mnogih japanskih specijaliteta.

                        Ovde je kao glavno jelo, ne kao prilog. Riba, rakovi, povrce, sve na "krevetu" od pirinca:



                        Ovo nisam znao, da i jaje (kao "pouched", na oko) moze da bude deo tog seta za rucak:



                        Tempura je pohovanje, razlikuje se u tome da je "utop" sa ledeno hladnom vodom i jajetom. Pohovanje i ulje ne ulazi duboko u hranu.
                        (Clone of Yoyogi)

                        "My woman from Tokyo,
                        She makes me see.
                        My woman from Tokyo,
                        She's so good to me"

                        Deep Purple
                        Woman from Tokyo
                        "Who do we think we are", Album
                        EMI, 1972.

                        Comment

                        • Genki_des
                          Senior Member
                          • Aug 2011
                          • 771

                          Japanski surf&turf:



                          Tanko secena prcena svinjetina, rak (prawn) i dve skoljke (dagnje) sa povrcem uvaljane i u dubokom ulju przene, kao kroketi.
                          (Clone of Yoyogi)

                          "My woman from Tokyo,
                          She makes me see.
                          My woman from Tokyo,
                          She's so good to me"

                          Deep Purple
                          Woman from Tokyo
                          "Who do we think we are", Album
                          EMI, 1972.

                          Comment

                          • Genki_des
                            Senior Member
                            • Aug 2011
                            • 771

                            Shoronpo, kineske knedle punjene supom i mlevenim mesom.

                            Ima ovde, post od pre 2 godine iz Yokohame (najveca kineska cetvrt na svetu) kako se pravi i restoran bez stolica, ljudi jedu na ulici, s nogu.

                            Kina je zemlja velicine kontinenta, ima ih puno vrsta, neki se prze u ulju, ovi se kuvaju na pari.

                            Tajvanski restoran:



                            Postave se na tanku krpu, kao maramicu, da se ne zalepe (ako se zalepi, napukne i iscuri supa).

                            U kucnoj radinosti, stave se na listove salate i ne lepe se.



                            Poprecni presek:



                            Vrlo je ukusno, kao jaka supa i meso u knedlama. Nikad dosta, u restoranima dolaze uz jelo, po 3 komada, uz doplatu 5. Dete moze da pojede 10 kao od sale.


                            Da se naprave kod kuce (ko je video prvi link iz Yokohame zna) je dosta nezgodno, pogotovo ako nije veliki tiraz.

                            Vidim ih pre neki dan u vecim pakovanjima (retko se prodaju, jedino ako specijalizovani proizvodjac iznajmi tezgu u supermarketu), po 20 komada i kupim 2 dzakceta. Pre sam ih narucivao iz Yokohame, sa kolegom, da podelimo troskove, minimalna narudzba je bila 100$.

                            Ovakvi, za 10$:



                            Kuvanje na pari, 10 minuta:



                            Da, stavi se i poklopac mada ne mora:



                            Uz sos (isti sos, baziran na soji, kao za "gyoza") i ode 20 komada za jedan obrok (dete i ja).





                            U restoranu su 380Y (3.8$) za 3 komada. Za 20, to je nekih 26$. Ovi su kostali, jos su i veci, 10$.
                            (Clone of Yoyogi)

                            "My woman from Tokyo,
                            She makes me see.
                            My woman from Tokyo,
                            She's so good to me"

                            Deep Purple
                            Woman from Tokyo
                            "Who do we think we are", Album
                            EMI, 1972.

                            Comment

                            • yoyogi
                              Chairman of the Bored
                              • Aug 2011
                              • 4686

                              Shoronpo, na standu u Kourankei:



                              Ovaj kanji desno je "shoronpo" sa knedlicama od svinjskog mesa. 400Y (4$) za 3 komada:



                              Kuvaju se 15 minuta, na pari u ovim, kao sito, drvenim posudama, jedna na drugoj, nema veze:

                              Azija, moja dežela.

                              Comment

                              • Genki_des
                                Senior Member
                                • Aug 2011
                                • 771

                                Japansko-srpska vecera. Pire krompir, salmon, wasabi, gyoza (ove kao knedle, punjene mlevenim mesom)



                                Ima i "uljez" na trpezi: nas ajvar:



                                Ide odlicno na "gyoza" dumplings, kao sto uvek ide dobro na sve slano. Kako sam ga zimi tamanio za vreme odrastanja i zivota u Srbiji, makar samo hleb + ajvar pa je bilo lepo:



                                Prijatelji, koji zive u Japanu (clanovi Foruma) doneli mi iz Srbije, nema ovde da se kupi. Stedim ga, tek danas ga otvorio. Koja slast!
                                Neka ovaj post bude dodatna zahvalnica za redak i ukusan poklon. Posle vise od 20 godina, ajvar!
                                (Clone of Yoyogi)

                                "My woman from Tokyo,
                                She makes me see.
                                My woman from Tokyo,
                                She's so good to me"

                                Deep Purple
                                Woman from Tokyo
                                "Who do we think we are", Album
                                EMI, 1972.

                                Comment

                                Working...
                                X