Sa mobilnog, slika ekrana
Foto dana iz lokala
Collapse
X
-
Sa mobilnog iz sacuvanih slika.
U oba slucaja (Take a photo ili Photo Library) slike je uzimao kakve mu dodju bez ikakvog podesavanja ili pitanja.
Samo klikni "Fullsize". Sajt nema ogranicenja . Samo klikni Full Size. Nista me to ne kosta a poslate slike oplemenjuju sajt.
Insert:Thumbnail Small Medium Large Fullsize Remove
Moj mobilni je Phone 16.
Comment
-
-
Gornji post sam testirao sa Full ( prethodno sam radio sa Large,jer mi se činilo da se sa Full previše raširi pa se vidi samo pola slike).
Nije loše.
Samo što nije dobar redosled jer sam drugu sliku prvu Upload Atachment a sledeću ,kada sam naknadno Upload Atachment ( preko Edit ) otišla je gore kao prva.
Onda,ispadne,da tekst ne prati sliku na koju se odnosio.
Moj telefon je Samsung.
Comment
-
-
Đorđu Balaševiću se hteli ( a možda i jesu) napraviti spomenik,dodeliti ulicu u Puli, za pesmu " Oprosti mi Katrin".
Eh te letnje gitare, strankinje..
Podseti me na to ova slika iz Splita.
Sve je na njoj.. i gitara ( samo je gitarista malo ostario,a mladi sada samo zevaju u telefone) i plakat ze Splitski Muzički Festival , 71 po redu, a tu je i ,,Katrin" željna toplog suna leta2 Photos
Comment
-
Gornji post,malo sam se izveštio,u datim okolnostima pa na nešto i liči.
Od 6 slika 2 su prošle sa Full size a 4 nisu,tj. bilo je uvećano i vidljiva samo leva polovina.
Kada vidim to uvećanje ,sklonim je sa komandom Remove,onda ponovo Upload Attached, pa idem na Medium size i ispade ovako.
Komplikovano al šta sad.
Comment
-
-
U lokalnom marketu, u Splitu,nešto hrvatskih proizvoda kojih se sećamo.
Mortadela Gavrilović i PIK Vrbovec
Dalmatinska pršuta ,koju imamo na hotelskom doručku/večeri i sada u Bolu i u Splitu ( i paški sir)
Samo...reče nam konobar u jednoj konobi...,,sirovi svinjski but stiže iz Mađarske a samo se suši u Dalmaciji,to su nam novine EU"
Ali ono najvažnije ,zadao sam sebi, ne vraćam se bez Prošeka,ako ga nađem.
Desertno vino,gusto,slatko,pravilo se od sušenog grožđa,ma pio se kao lek,sećam se kao dete..
Mislim da ga je proizvodila Dalmacija Vino.
Kažu mi, nema više ni Dalmacije vino a i naziv Prošek su zaštitili italijani ( za sasvim drugo penušavo vino Prosseco).
Još ga prave,individualno,neke vinarije,uglavnom po ostrvima: Hvar,Brač,Korčula,Pelješac..
Pored hotela u Splitu, naletesmo na diskont vina,velik izbor.
Evo ima Prošek samo se mora uz ime dodati još nešto.
Čak 3 vrste: Hektorović Prošek od 22 EUR,Omiški Stari Prošek od 38 EUR i STINA Brački Prošek od 51 EUR.
Nije jeftino.
Kupio sam ovaj po 38 EUR Omiški prošek.
Ali rekoše mi da je ovaj Prošek STINA ,sa Brača,Bola,od 51 EUR najbolji ,tj. isti kao onaj nekad.
I evo nas sinoć ,na samoj obali, u Bolu , u toj staroj vinariji
Stolovi i uz sami rivu.
Pijuckaju vino i ćakulaju i domaći a ne samo turisti.
Dobar znak.
Degustirali smo ga ,unutra a onda i kupili.
Imao je prepoznatljiv miris i ukus.
Ovde je čak i skuplji 53 EUR za buteljku, 0,5 l.
Kažu , prave ga od belih sorti grožđa Pošip i Plavac mali.Čekaju da se osuši na čokotu a onda se još dodatno suši.
Gusto kao sirup i intezivan miris,slatkost.
Comment
-
-
More je toliko čisto da i na molu u Bolu,gde staju katamarani i manje jahte,voda se prozire.
Vide se i morski ježevi a oni budu samo u čistoj vodi.
Nema prženja na suncu.Može se cei dan biti napolju.Temperature prijatne 27-30 C , da smo air-con, u sobi , potpuno isključili.
Uvek prijatan vetrić , miris borovine i zrikavci koji uspavljuju.
A hrana poznata i preukusna
I u hotelu ,večera sa npr. bar 2 vrste ribe: bakalar,tuna,oslić,lignje,sabljarka,fileti brancina..
I dalmatinsko vino
Comment
-
-
Nisam imao pojma da na Braču ima aerodrom.
Napravljen 90-ih.
I to aerodrom Bol na litici mesta u kome boravim.
Nisam primetio nikakvu aktivnost aviona.
Brda iznad Bola gledajući sa Zlatnog Rata.
Inače, u zaleđu mesta su vinogradi i maslinjaci
U nekim maslinjacima su drvene kućice za prodaju maslinovog ulja
Ova je malo iznad hotela .
U maslinjaku se prodaje ulje koje je dobilo nagrade i u Njujorku.
Koliko god da je hvaljeno,probao sam i to i još
neke ,ovde, i svako me "pali" u grlu.To je zbog aktivnih materija polifenola ,koja,navodno, daje kvalitet maslinovom ulju i ima ga najviše u zelenijim maslinama.
Nisam kupio nijedno.Nije mi prijalo pa neka ga hvale i nagrađuju.
Moja stara mati kaže - masline se tresu da otpadnu, zrele , i onda od tih se cedi ulje, a ne od zelenih kako sada propagiraju.
Pa valjda je stvoritelj zamislio da se plodovi jedu zreli!
Tako su pričali da svinjska mast ne valja,holesterol i sl., i da se prelazi na ulje.A sada sve više se pokazuje da se pečenjem ulja pojavljuju kancerogeni elementi i da je pečenje na masti zdravije a ulje da ide hladno u salate.
Hvala,maslinovo ulje ću kupiti u marketu,špansko, em mi prija ,ne pali u grlu, em je puno jeftinije.Pa neka je miksano kako mi tvrde ovi ovde.
Ovde na Braču je cena ,ovih, 30-50 EUR za 0.75.
Nego da se vratimo na avijaciju.
Tačno iznad mesta Bol, na ovoj litici, na zaravni je taj aerodrom.Nit se vidi nit se nešto čuje.
Pista je duga oko 1700 m i tu sleću A319,Embraer 190,Boing 737, aparati sa oko 150 putnika.
Sad je proširuju na 2500 m.
A baš sam se pitao kako su toliki stranci stigli na Brač, nije valjda samo trajektima.
Jeste,da trajejekti iz Splita, idu na sat,sat i po, možda 10 dnevno,sa otprilike 100 automobila i oko 200-300 putnika.
Letovi su operativni ,sada u sezoni, otprilike svaki drugi dan po 5-6 letova: Zagreb,Linc,Grac,Švajcarska,Slovačka,Luxemburg...
Comment
-
Comment