Foto dana iz lokala
Collapse
X
-
vidim ovde slike sa svih stranai drago mi je da ima toliko. inače sam rodom iz bogatića ali žiivim u novom sadu, a vidim dosta novosađana. evo jedna slika iz grada od juče nadam se da je svima poznata ulica i ugao iz kog slikano
a pošto sam vezana za svoj rodni kraj, nemam toliko slika ali ukoliko nekog zanima evo interesantan tekst https://www.daibau.rs/clanak/2285/pl...pstina_bogatic
Comment
-
-
Originally posted by NecaPereca View Postvidim ovde slike sa svih stranai drago mi je da ima toliko. inače sam rodom iz bogatića ali žiivim u novom sadu, a vidim dosta novosađana. evo jedna slika iz grada od juče nadam se da je svima poznata ulica i ugao iz kog slikano
[ATTACH=CONFIG]8582[/ATTACH]
a pošto sam vezana za svoj rodni kraj, nemam toliko slika ali ukoliko nekog zanima evo interesantan tekst https://www.daibau.rs/clanak/2285/pl...pstina_bogatic
Sinagoga , fotografisana iz pravca Trga Mladenaca tj. ulice Petra Drapšina.
Interesantan tekst o Mačvi.
Nešto sam znao a nešto ne.
Comment
-
-
Slike od juče.
Poslednji trzaji leta,krajem Septembra,na lokalnom jezeru
Bilo je čak i kupanja.
I ono , što sam praktikovao celog ovog leta,posle kupanja odlazak par km dalje,gore u šumu u restoran/vidikovac ,,Ružu vetrova"
Filet dimljene pastrmke i odlično (njihovo) kraft pivo ( nema da se kupi u prodavnici) uz panoramski pogled na sremska polja i vinograde.
Dok je dole u gradu u leto sparno,ovde je uvek prijatno, u hladu borova,uz povetarac,kako mu i ime kaže.
I tako se dočeka veče uz zalazak sunca.
Nešto mislim..leto se može dobro provesti i ovde ,a zimi bežati negde u trope,na more.
Daleko je jun,jul ..
Koliko god da je za to potreban novac , još deficitarnije je - vreme....nema se vremena.
Comment
-
-
Slika iz Srbije, danas.
Kiša,susnežica i na kraju se zabelilo.
Prvi sneg ove zime.
Do sutra će se otopiti.
Samo par nedelja ranije bile su neke druge slike i vreme
Jesenje boje Fruške Gore.
Vikendica u takvoj šumi, sa pogledom na sremska polja,dok se sa terase pijucka pivo..
U daljini grad sa svojim urbanim problemima, nervoznim saobraćajem i zagađenim vazduhom.
Tako daleko a opet tako blizu kad nešto zatreba.
To bi moglo na onaj tred " Gde se penzionisati ? "
Šetnja šumskim stazama ,još kad ima u blizini izvor pitke vode
Na jednoj takvoj šumskoj šetnji pronađoh još jedno lepo jezero.
Nije ono na koje godinama idem i koje otkriše i opteretiše brojni posetioci još od onog Covid vremena
Ali je iste lepe tirkizno plave boje,takođe bivši napušten kop i otprilike iste veličine.
Sa njegovog vidikovca puca pogled na polis - Novi Sad.
Tu ,tokom leta,nema puno posetilaca,nekoliko desetina jer mu jedini prilaz ide preko parcele privatne firme (!!?),prilično neregulisano jer samo jezero pripada Nacionalnom Parku.
To odbija potencijalne posetioce ali se ,u praksi, lako reśava sa nekim pivom ili bakšišom za portira, za one koji to znaju.
Dole,kad se siđe,voda jezera je kristalno čista.
Šteta što je sunce već bilo zašlo pa se na slici ne vidi ta boja.
U njega se ulivaju 2 planinska potoka.
Još se tu nisam okupao ali iduće leto,planiram, kada bude špic sezone i gužva na " mom jezeru".
Otprilike,iste su veličine,dužine oko 400 m , samo mi je ovo dalje nekih 10 km.
Comment
-
Comment