Thailand 2019

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Mekong
    Ljubim miris napalma u zoru...
    • Dec 2011
    • 656

Nocni let, 5. minuta posle ponoci. Bio sam jednom na takvom letu Singapore Airlines Singapur - Tokyo na ukrcavanju svako je dobio paketic sa jednom krofnom (ili muffin) i flasicom vode. Nikakvog servisa do dorucka nije bilo.

Thai je imao prolazak: svako je dobio vrecicu (dosta ih je odbilo) sa flasicom vode i sendvicem. Ko je pri rezervaciji rekao seafood (kao ja) dobio je od tune, ko je rekao nista dobio je sir i sunku, koje rekao vegetarijanski, salata i krastavac. Sendvici su bili kao iz 7-11.

Nije bilo nikakvih napitaka, alkohola, kolica, nikakvi prolazaka kabinskog osoblja do dorucka.
    Svetla su bila pogasena a nisam hteo da blicam, nadam se da se vidi sta je.

Oni sto sam ih video da veceraju po restoranima su to ocekivali, jos imaju i duze letove (za Evropu 12 sati).
    Znajuci da u sledecih najmanje 6 sati nema alkohola ni ozbiljnije klope, lepo su se najeli i napili pre aviona.

Dorucak je bio odlican, bas seafood. Opet samo kafa i caj.

.
    Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."

(clone of Yoyogi, for fun)

Comment

• onnut
      Moderator
      • Jan 2014
      • 1221

Originally posted by Mekong View Post
      Nocni let...

Oni sto sam ih video da veceraju po restoranima su to ocekivali, jos imaju i duze letove (za Evropu 12 sati).
      Mi smo svaki put ,na povratku u Evropu, imali noćni let.

Leteli smo raznim kompanijama: Lufthansa,Turkish, Austrian..obično su polasci oko 23 h ali bilo je i letova iza ponoći npr. Swiss oko 1 am ili Qatar Airways oko 2 am.

Ali svaki put smo dobili normalnu večeru uz uobičajenu proceduru od oko sat vremena.

Čak mi je to i zasmetalo kad npr. sa Qatar Airways polećem iz BKK u 2:10 am pa se čeka da avion dođe u fazu krstarenja,zagreju obroci, pa serviranje večere oko 3 am.Pa nikako da se završi i pogase svetla.
      Samo razlika je i to da kada se leti u Evropu (na zapad)skoro ceo let je noću pa bude dovoljno vremena i za spavanje.
      Ujutro, normalno, bude i doručak.
      Na kraćim letovima od sat,dva iz BG do nekog od evropskih polaznih aerodroma, nema obroka .Možda sendvič, sok, čokoladica.

Ne razumem šta ima da večeraju na aerodromu,pre leta iz BKK za Evropu..Jedino ako lete sa low-cost kompanijom bez obroka, ako takvih letova i ima sa Suvarnabumija.

Comment

• yoyogi
        Chairman of the Bored
        • Aug 2011
        • 4688

Originally posted by onnut View Post
        ...

Ne razumem šta ima da večeraju pre leta.Jedino ako lete sa low-cost kompanijom bez obroka, ako takvih letova i ima sa Suvarnabumija.
        Mozda je to pravilo za Asia Pacific letove koji krecu posle ponoci. Isao sam Qantas i British Airways BKK-SYD bar 30 puta u 22:30 i bio je pun servis. Tim putnicima , i meni, to je bilo 19h uvece.

Za posle ponoci, ko ide u Evropu, druga vremenska zona, to mozda ispadne njima kao 8pm ili tako, vreme za veceru. Za ovaj moj let, samo 2 sata vremenske razlike, to nije isto. Iz Singapura samo 1 sat razlike.

Stvarno, sa gledista aviokompanije, da podgreva catering i pune obroke za putnike koji su vec vecerali, nisu cekali lokalno 1 ujutro da im aviofirma nesto servira pa bi se mnogo tog jela jednostavno bacilo a trud osoblja prakticno zanemaren (pola putnika vec spava).
        Vremenska razlika samo 2 sata.

Ocekujuci to, kupio sam 2 kroasona koje smo pojeli uz taj sendvic. Nije bilo strasno nama ali nekome ko je presedao i nije se navikao na vremensku zonu, on moze da ostane gladan.
        Azija, moja dežela.

Comment

• Mekong
          • Dec 2011
          • 656

IKEA u Mega Mall Bang Na u Bagkoku, restoran. Mislio sam da ga i nema. Ima ga

Velik je kao 5% IKEA restorana kod mene u Japanu

Nema redova od pola sata ni čekanja

Jela su ista i cene iste kao u Japanu samo što nema alkohola.

Uglavnom jedu ove salate

Tajcima je ta hrana skupa i neprivlačna, uz to postoji "Food republic" sa 100 Thai štandova odmah u istom kompleksu.

Pa se kaže kako je Japan ostrvo, dugo odsečeno od sveta a tamo jagma na IKEA baš zbog evropske hrane, reklamama na TV su privukli bar 70% kupaca koji su zbog toga i došli pa nešto što im treba (a i što im što im ne treba) i kupili.

Tajce hrana mnogo ne zanima a radnja ima kupaca. Sve srednje 20-te i 30-te godine, po pojavi i odevanju bih rekao profesionalci u poslu (fakultet) koji se useljavaju u svoje stanove kojima treba nameštaj tipa IKEA.
          Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."

Comment

• Mekong
            • Dec 2011
            • 656

Kalendarski, biću u Thai treći put 2019. Zakačio sam prvih pet dana januara (1-5), 50 dana juli i avgust, sada će biti 14-31. decembar pa prenos u 2020. prvih 6 dana januara. Idem u Tokyo sledeće nedelje da se dogovorim sa kolegama, moraću da radim jednu nedelju iz BKK.
            Biće 7-dnevna ekspedicija po Isaan; Buriram, Surin, Roi Et, Ubon Ratchatahani, Kalasin.

Comment

• yoyogi
              Chairman of the Bored
              • Aug 2011
              • 4688

Taman sam mislio da idem sa Cathay Pacific koji je duplo jeftiniji od Thai a duplo bolji kad ono protesti u Hong Kongu, ko zna šta može da bude. Kina je naredila da osoblje Cathay Pacific (i generalni direktor, Englez, je dao ostavku "U svetlu nedavnih dešavanja") koji su učestvovali na protestima ne smeju da rade na destinacijama ne samo prema Kini nego i na linijama koje preleću kroz kineski vazdušni prostor. Odmah hapšenje i kineski zatvor. U preletu, vojni avioni da prizeme putnički u kome se nalazi takvo lice. Opšte useravanje, kako su se mučili da obrišu selfije sa svojih profila na društvenim mrežama.

AirAsia biznis klasa je 30% jeftinija od 2 x jedan pravac sa Thai. Tu, na letu, nema razlike, sedište se pretvara u ravan krevet.

Vidim pre neki dan da su polazak za BKK postavili da bude isto kao Thai, 11am. Pre je bilo 15:30 i stizalo se kasno, 22:30. Sada se stiže isto.

Kako to? Evo kako. Pre 2 nedelje (20. septembar 2019.) je otvoren novi terminal, low cost

Veličine kao Utapao u Pataji, jeste low cost, AirAsia se odomaćila i raskomotila

Ima jedan restoran i jedna radnja 7-11.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                Chairman of the Bored
                • Aug 2011
                • 4688

Još dve slike koje sam sada uočio. Na Terminal 2 su sve loukosteri.

Imaju i "capsule hotel", to je novo.

A pored se izgradilo još nekoliko velikih hotela

Sam Aerodrom Chubu Centrair je projektovan za 15 miliona putnika. Negde 2012 je imao 9 miliona i u opadanju. Prošle, 2018. godine je imao 12 miliona putnika.
                Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                  Chairman of the Bored
                  • Aug 2011
                  • 4688

Originally posted by yoyogi View Post
                  Taman sam mislio da idem sa Cathay Pacific koji je duplo jeftiniji od Thai a duplo bolji kad ono protesti u Hong Kongu, ko zna šta može da bude.

AirAsia biznis klasa je 30% jeftinija od 2 x jedan pravac sa Thai. Tu, na letu, nema razlike, sedište se pretvara u ravan krevet.

...

Vidim pre neki dan da su polazak za BKK postavili da bude isto kao Thai, 11am. Pre je bilo 15:30 i stizalo se kasno, 22:30. Sada se stiže isto.
                  Krenem da kupujem karte, AirAsia 2 x biz class ispade 360,000 dinara povratna.
                  Pre nego što nastavim, odem na Thai kad ono - cene karata prepolovljene! Ono što je bilo 2 x 1 pravac pa puta dva nekih 240,000 dinara, sada je povratno x 2 = 130,000 dinara.
                  Odmah sam kupio.

Pojavio se još jedan loukoster, Thai Air Asia. Sada ima 5 direktnih letova dnevno. One cene koje je Thai držao su bile ludačke, po 5 puta skuplje, nije to više moglo da se izdrži.
                  Azija, moja dežela.

Comment

• Mekong
                    • Dec 2011
                    • 656

Sa Internetom, može da se gleda uživo Thai TV, čak i da se menjaju kanali.

Oda Kralju, svaki dan u 18:00, na svim programima

Ne gledam ja nego žena. Bolja slika nego u BKK. Nekada je tuđina bila propast, sada joj se ne razlikuje mnogo gde je, ista TV

Comment

• Mekong
                      • Dec 2011
                      • 656

Ništa od ture po provinciji Isaan. Nije lako bez Thai saputnika.

Umesto toga, Koh Samui. Duga vožnja u jednom danu pa onda da prelomimo

1 dan Hilton Hua Hin.
                      3 dana Koh Samui.
                      2 dana Hilton Hua Hin.

Onda na rad nedelju dana u Bangkok pa verovatno Koh Samet 3-4 dana.

Comment

• Mekong
                        • Dec 2011
                        • 656

0-0-noć.
                        Sitno brojim, ne mogu da stojim (stara stvar iz JNA).

Vidim, promenili su aparat, nije A-350 nego A-330. Nisam srećan zbog toga mada je aparat koji je danas vozio tu liniju bio 7 godina star A-330.

Comment

• onnut
                          Moderator
                          • Jan 2014
                          • 1221

Jutros u 9:07(vreme u Srbiji) da vidimo kako ti napreduje avion?

Click image for larger version

Name:	Screenshot_20191214-090743_Chrome.jpg
Views:	1
Size:	21.1 KB
ID:	20694

Evo ga...ulazi u Thai.

Onaj Air Asia,na istoj ruti Nagoya-BKK , je 8 minuta pre vas.

Name:	Screenshot_20191214-090803_Chrome.jpg
Size:	21.8 KB
ID:	20695

Konkurencija je čudo.Uvek su mi bile čudne te visoke cene karata od Japana do Thai u poređenju sa dužim letovima i nižim cenama iz Europe .

Čudan manevar iznad Thai sa krugom unazad na 5 km visine

Name:	Screenshot_20191214-091909_Chrome.jpg
Size:	21.2 KB
ID:	20696

Name:	Screenshot_20191214-092912_Chrome.jpg
Size:	19.1 KB
ID:	20700

Kolika je gužva na Suvarnahbumi , da avion mora u red za sletanje iznad Tajlandskog zaliva

Name:	Screenshot_20191214-093637_Chrome.jpg
Size:	17.4 KB
ID:	20697

Evo ga - sleteo.

Name:	Screenshot_20191214-094337_Chrome.jpg
Size:	14.9 KB
ID:	20698

Onaj Air Asia je,na dalji Don Muang, sleteo 31 minut ranije

Name:	Screenshot_20191214-092746_Chrome.jpg
Size:	17.6 KB
ID:	20699

Izgubilo se 23 minuta na manevrisanje.

Ali važno je da se dobro stiglo.

Name:	Screenshot_20191214-095543_Chrome.jpg
Size:	21.5 KB
ID:	20701

A ja sad da pratim tvoje postove.

Comment

• Mekong
                            • Dec 2011
                            • 656

AirAsia je otisao bas ispred. Dosao je 30 minuta ranije jer on ide na Don Muang aerodrom. Moj let je bio u "holding pattern", kruzio je 15 minuta a pre toga je verovatno bio usporen.

Posle sve bilo fino.

Auto je Toyota Yaris Ativ. Nikada cuo, kazu novi moel, presao 2,000km. Nije lose, 12,000THB za 27 dana.

Gradiliste koje je 17. avgusta 2919. izledalo ovako

Sada ima sve kuce, bar jedna je i zavrsena, ima kao i postavku, mora da je izlozbena

Comment

• Mekong
                              • Dec 2011
                              • 656

Kako izgleda dan u decembru (mrak je u 18:15).

Vedro, nema ni oblacka

Mada je temperatura niza, vise je sunca pa je i bazen u zgradi prihvatljiv (iako malo hladnija voda nego u avgustu)

Comment

• Mekong
                                • Dec 2011
                                • 656

Star Wars, masovne projekcije u BKK. Dva bioskopa (sa po 15 sala) u shopping malls Central i Mega, zajedno imaju 43 projekcije dnevno a razdaljina je 5km jedno od drugog

Central Bangna

Mega Bangna

Cepkacice karata bozicno dekorisane

A sam Mega shopping mall je puniji nego ikada

I ko kupuje i ko ne kupuje, "destination mall", srednjoskolci se tu nalaze sa drustvom posle skole, nista oni ke kupuju. Klimatizovano, cisto, bezbedno

Duplo parkiranje, ovi ostave nezakocena kola pa ih drugi guraju da oslobode prolaz.

Comment

Working...
                                X