Thailand 2019

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Mekong
    Ljubim miris napalma u zoru...
    • Dec 2011
    • 656

Originally posted by onnut View Post
    Računica mi nije jasna.
    Rata od 200€ × 7god. × 12 meseci je 16.800 € a cena kola je 20.300 € (!?)
    Tu nedostaje još 3.500 € , pa još mora biti i nešto kamate na toliko dug rok.
    Nema ti premca kada dodje do racuna. Moja greska. Prva uplata je 15%, onda 1. do 12. mesec tih 200EUR, pa od 13. do 72. meseca rata skoci skoro duplo. Kamata je u tome 3.45%. Moj na slici je bio 700,000THB a nasao sam za slican, dovoljno tacno mada pocetna cena za model koji sam nasao je bila 799,000THB. Zena onog Holandjanina, koga sam sreo, dosao na mesec dana, kupila Honda CRV i rekla mu da on ima da placa 10,000THB na 7 godina a on ne zna detalje a mozda je za Hondu nesto drugacije.

Terms & Conditions

1) Special offer at 799,000 THB from original retail price 822,000 THB, calculated from Colorado C-Cab 4x2 M/T LT Z71 model year 19. Included free with black front and rear bowtie, fender flares for 4 wheels, black decal on side molding, 3D hood lettering and tail lamp protector, valued at 13,550 THB.
    2) Monthly payment starting at 6,999 THB with a down payment of 15% and monthly installments for 72 months. 3.45% interest rate. Monthly payments starting at 6,999 THB for the 1st – 12th months and 11,386 THB for the 13th – 72th months.

• The offers are limited to customers approved by Thanachart Bank Public Company Limited.
    • Fleet or any other special discount will not be entitled to this promotion.
    • Only customers who purchase participating models and has the vehicle delivered from 1 July 2019 – 31 August 2019 are eligible for this promotion.

Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."

(clone of Yoyogi, for fun)

Comment

• onnut
      Moderator
      • Jan 2014
      • 1221

Dakle,Holanđaninu je ispostavljen račun iako ne vozi kola.Nema obrnute šeme kod Thai.

Nego,...sreo si ga....

U pozadini...mogu da pretpostavljam...a baš sam se pitao..

Comment

• Mekong
        • Dec 2011
        • 656

On ti je u Holandiji na socijali, 1,000EUR mesecno, poslali ga da radi u biblioteci neke skole da bude od neke koristi. Zivi u drzavno obezbedjenoj maloj kuci sa dodirnim zidovima sa susednom.
        Kada se penzionise, jos 2 godine, nada se da od drzavne penzije dobije penzionersku vizu u Thai i da za stalno zivi. Pre sto je ziveo 6 godina bila je bracna viza koja trazi prihode ili pare u banci a to mu je potroseno i nije imao kud.
        Stvarno, on muskarac, otac, pa da mu Thai familija uplati pare u banci da bi on sedeo i gledao evropske TV programe i sport po celu noc a ceo dan spavao.
        Jos, zena mu odgaja dvoje dece, imaju neki mali biznis, pa ako ne salje pare na ime hrane, skole, odece, izdrzavanja, ona resila da na ime toga kupi kola.

Skroman je on, ne pije, ne pusi. Zivi u Holandiji kao mis u gvozdjari.
        Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."

Comment

• Mekong
          • Dec 2011
          • 656

Koja impresivna silueta grada Bangkoka.

Comment

• Mekong
            • Dec 2011
            • 656

28. jul, neobicno cist i vedar dan.

Comment

• Mekong
              • Dec 2011
              • 656

Plata u Thai McDonaldsu.

Za puno radno vreme, 5 dana, 10,100THB sto je 292 EUR ili 34,300 dinara mesecno.

Za part time je 41-51THB (140-173 dinara) na sat, zavisno od starosti i smene (mogu da rade i sa 16 godina, dnevna/nocna/vikend smena).

Comment

• Mekong
                • Dec 2011
                • 656

Cene Fiber Optic Interneta u Thai. Unapredilo se od prosle godine, brze je i jeftinije.

Cene su u dinarima mesecno (neogranicen protok, dark fibre, ne zavisi od broja korisnika na mrezi):

1. 13 EUR (1,532 dinara)
                2. 15.7 EUR (1,840 dinara) - taj ja imam. Za moje potrebe sve sto je 60Mbps ili vise je odlicno)
                3. 21 EUR (2,455 dinara)

Comment

• Mekong
                  • Dec 2011
                  • 656

Khon Kaen, hram Wat That At Bueng

Prvi put sam video, uz uobicajene zabrane ima i zabrana grljenja i ljubljenja

Comment

• Mekong
                    • Dec 2011
                    • 656

Khon Kaen, hotelski bazencic.

Ovo je verovatno zbog Kineza. U ove krajeve slabo dolaze elitni turisti.

Comment

• Mekong
                      • Dec 2011
                      • 656

Burger King u Thai. Pokusavaju sa lokalizovanim jelima.

Evo sta je bilo

Ovo je bio burger sa pecurkama

Cena 580 THB (danas je to skoro 20 EUR)

Nije ni cudo da im je ovolika navala

Tamo, gde su Thai restorani (standovi) aktivnost je normalna

Comment

• Mekong
                        • Dec 2011
                        • 656

Bangkok BTS (Skytrain). Ne sve masine ali ovo nisam pre video (nisam bio 5 godina na SkyTrain) primaju i papirne novcanice, ne mora da se ide na salter za usitnjavanje para

Ovo je na stanici 3-oj od pocetne.

Ima deo vagona iz kojeg su sklonjena sedista

Od stanice On Nut se vidi zasto. Guzve su nesnosne, do tacke da je voz neupotrebljiv ako moras da propustis 3-4 voza da bi se nekako ugurao. Vecina putnika su turisti, mora da ih oni koji idu na posao jako mrze.

Gore nego Tokyo

SkyTrain je napravljen sa idejom da se rasterete ulice. Naprotiv, tek je to ohrabrilo one koji su ranije izbegavali da se krecu kolima. Jos, lako dostupni kredit za kola i gore je nego ikada

Ironicno, iz voza se lepo vidi uzrok tih teskih guzvi: kanali. Bangkok je sav ispresecan kanalima, oni su bili ulice, njima se odvijao saobracaj. Kuce i grad su se njima prilagodjavali a putna i ulicna mreza je bila u drugom planu, tek da postoji. A onda su dosli automobili i bilo je kasno. Posedi, zemljisne knjige, sve je bilo gotovo i masovno rusenje i gradnja ulica nisu bili moguci.

I danas ima kanalski saobracaj, ljudi ga koriste da stignu u sam centar, brze nego vozom. Jedna zgrada u OnNut koju sam merkao imala je svoju stanicu broda i odvede te do World Central Plaza.

Moja bivsa zgrada na uglu Rama 4 i Sukhumvit.

Comment

• onnut
                          Moderator
                          • Jan 2014
                          • 1221

Kod svake posete Bangkoku vozio sam se Skytrainom.Ne pamtim na njemu takve gužve ,o kojima pišeš.Izuzetak je bio Siam Square ,gde se ukrštaju dve linije i to u špicevima,ali najviše da propustiš jedan voz.
                          Urnebesna izgradnja visokih zgrada uz BTS linije i okolne soi, koji su ciljne lokacije investitorima,učinili su svoje,pa da je popunjenost tih zgrada i 30%.Koliko je to onda samo novih korisnika uz BTS?
                          Pamtim Bangkok iz 1994 ,pre BTS,tada je još bilo živosti po kanalima.
                          Kada sam bio poslednji put, nisam primetio ni tu mašinu za papirni novac.
                          A u tim vagonima BTS klima radi "kao luda" da te "preseče" i zamagli naočare kod ulaza/izlaza.

Comment

• yoyogi
                            Chairman of the Bored
                            • Aug 2011
                            • 4688

Ne pamtim ni ja, samo posle 10 godina sve izgleda zguzvanije. Te silne zgrade, napravise ih i prodadose stanove a na ulicama nema promene.
                            Kupci tih stanova sigurno imaju kola.
                            Koji su se tu uselili, da ne moraju da koriste kola, sada se sa turistima guraju da udju u taj voz. Pa se vrate na svoja kola i guzva na ulicama ista kao pre 20 godina.
                            Cak je i bilo na ThaiVisa da ako ne mozes da udjes u SkyTrain 30 minuta ili kasni, povracaj novca za kartu.
                            Azija, moja dežela.

Comment

• Mekong
                              • Dec 2011
                              • 656

Posle 50 dana u Thai, povratak.

Pogled na gradjevinu 5. januar 2019

i 16. avgust 2019

Nedostajace mi tropi, mada je u Japanu 10C toplije nego u Thai.

Imam jos pola da napisem, posle, kada se vratim.

Comment

• onnut
                                Moderator
                                • Jan 2014
                                • 1221

Jeste 50 dana ali i to nekako brzo prođe.

Mi smo tamo u tropima bili najduže 35 dana i svaki put, na povratku,žalili se kako je brzo prošlo i pitali se kako je tek onima koji uzimaju paket/aranžman na 10 dana.

Svaki put se pitam šta tu novo još može biti, a da je vredno posete, i svaki put se iznenadim .

Bilo je lepo pratiti i još će biti materijala za hladnije dane kad se poželimo tropa.

Vidim da raste građevina pored.To su izgleda isti tip kućica/kuća kao i pored.

Comment

Working...
                                X