Thailand 2019

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Mekong
    Ljubim miris napalma u zoru...
    • Dec 2011
    • 656

Počelo je zagrevanje za drugu posetu Thai ove godine, idemo za 13 dana. Mislim da budem dva meseca, mesec dana ću da radim odande. Ako bude sve u redu, biće i treća poseta 2019, za Božić.

Gledajući stare slike, spazim ovo jezero i šta na njemu ima, nikada nisam primetio ranije. Pa to je tik uz aerodrom. Ovo je sa visine možda 100m.

To je mega poznati restoran (otvara se 16:00-02:00), Amata Lanta Resort.
    Ima 27 soba u oblku pagode, 6,000THB (150 EUR) za noć sa doručkom. Baš ću, kad krenem na tu stranu, da svratim obiđem.
    Na jednoj od slika u galeriji se vidi koliko je avion nisko, mora da su to dobro izolovali inače ne bi mogli da se živi a kamoli plati prenoćište da se tu bude.
    Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."

(clone of Yoyogi, for fun)

Comment

• onnut
      Moderator
      • Jan 2014
      • 1221

Eh...Thai.

Za ovu godinu,ništa od posete Thai.

Biće mi onda lepo(i utešno) preneti se ,slikama i tekstom sa ovog foruma,tamo.

Lep je taj hotel Amanta Lanta, mada ga nisam zapazio kod dolaska/odlaska u/iz BKK.

Comment

• yoyogi
        Chairman of the Bored
        • Aug 2011
        • 4688

Sav sam se naoštrio za Thai, kao da me ništa do tada ne zanima. Samo da bude sve u redu i odosmo. Biće i Singapur na polovini ta dva meseca.
        Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
          Chairman of the Bored
          • Aug 2011
          • 4688

Kupio sam karte danas, online. Thai Airways (TG). Po dve karte NGO-BKK i BKK-NGO. Ne povratne ali po dve u jednom smeru i nazad. Cena je duplo manja od povratne.

Dve povratne karte bi koštale zajedno 420,000 dinara. Ovako, praktično isto povratne, su 205,000 dinara svezajedno.

Šta su, pod pritiskom Air Asia uradili TG. Oni imaju dva leta dnevno za Nagoju. Jedan je u 00:05 (ponoć) drugi je u 10:30am.
          Air Asia ima jedan BKK - NGO i taj ide u 2:30 ujutro.

Thai cene letova su bile iste BKK-NGO. Nekih 17,800THB (450EUR), ponoćni ili dnevni.
          Sada su TG promenili: ponoćni je da se upari sa cenom Air Asia. Razliku u ceni su dodali na dnevni let, skoro 200 EUR više. Skoro 400 EUR razlike od dnevnog i noćnog leta za dvoje. Eto, idemo sa Thai Airways, "red eye" let po skoro ceni Air Asia. Sa 30kg prtljaga, obrocima, pićem, poznat aerodrom (Air Asia ide sa starog Don Mueang).

Pa let je povratni 5 sati, još sa TG full service. Ako i bude noćne turbulencije na letu, to ni Air Asia ne može da izbegne.

Mada je i ovo preskupo. Iz Australije, idu za 500EUR povratna karta a let duplo duži.
          Azija, moja dežela.

Comment

• Mekong
            • Dec 2011
            • 656

Stiglo se u Thai danas u Thai, samo 5 sati leta

Masina je bila Airbus 350-900.

HS-THM, glanc nova. Zove se po Chumpon provinciji i nekadasnjem Thai generalu vojske, vekovi unazad.

Kada se dodje iznad Da Nang, dolazi sladoled. Sat vremena do sletanja

Po sletanju, imati mobilni telefon broj, 530THB mesec dana (na postojeci Thai iPhone), uzeti rentacar, od sletanja do teranja svojih kola sve zajedno je bilo jedan sat. Jos smo otisli i u kupovinu (jaja, ulje, voce) pre nego sto smo stigli kuci.

Tek sada pocinje uzivanje.
            Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."

Comment

• onnut
              Moderator
              • Jan 2014
              • 1221

Dobro stigli( kući), u Thai.

Želim vam prijatan boravak i nadam se interesantnim postovima,kad već nisam u tom delu Azije za koji me vežu lepa sećanja.
              I ja sam danas u telefon-aplikaciji "vreme", instalirao "Bangkok" ,kao jednu od lokacija koju sada pratim .

PS/ Šteta samo što niste porodično kompletni.

Comment

• Mekong
                • Dec 2011
                • 656

Jedna medicinska sestra koju sam dobro poznavao u Australiji, imala je bumbepr sticker na kolima: "Nurses, we can't live without them"

Rucak u restoranu S&P, prehrambeni konglomerat 100 puta veci od bivseg PKB. Bolnica, na 5 minuta hoda ima u blizini i Starbucks i ovaj restoran. S&P.

Jela su dobra, nisu jeftina. Priblizno, pomnozi cene sa 4 i dobijes u dinarima.

Ako medicinske sestre to rade (bila je nedelja, kada su na duznosti), one znaju da je dobro.

I tu im je radno mesto, nisu turisti kao ja pa da jednom navrate

Nemaju ove medicinske sestre nameru ni da cuju o Skandinaviji a kamoli da tamo odu da rade.

Comment

• Mekong
                  • Dec 2011
                  • 656

Wat Pasawangboon, izmedju Nakhon Nayok i Suraburi. 500 pagoda.

Comment

• Mekong
                    • Dec 2011
                    • 656

Thailand, Khon Kaen (izgovara se Kon-Ken), srce Isaana. Slabo se sta vidi od (nekadasnjeg) siromastva u Isaan (25 miliona stanovnika).

Central Plaza. Pano s leva, malo se vidi, fura reklame za BMW T3, slikao sam iz voznje, nisam dobro uhvatio

Kako udjes u Central Plaza, prva radnja je Rolex

U supermarketu u kompleksu, piva za koja nisam cuo,

neka imaju IPA oznaku

Ova su obicna, to kupujem

Ujutro, pred hotelom (20EUR za noc sa doruckom) sve nova kola, pa neka i prestizna

Samo mesto je cisto i utegnuto, univerzitetski centar

Comment

• onnut
                      Moderator
                      • Jan 2014
                      • 1221

Nije Isaan što je nekad bio.
                      Ma kakva "vukojebina"!

Pazi samo izbor piva u samoposluzi.
                      Čak i ono belgijsko Leffe , koje mi se dopada i koje preporučih iz posta #230 "u lokalu".

Click image for larger version

Name:	20190708_193308.jpg
Views:	1
Size:	104.5 KB
ID:	20571

Malo je mutna slika, ali prepoznah ga po onom stilski pisanim velikim latiničnim " L "

Name:	images (2).jpeg
Size:	4.1 KB
ID:	20572

Name:	images (3).jpeg
Size:	6.1 KB
ID:	20573

Mutno je pa mu ne vidim cenu (u Srbiji je 150 din za staklenku 0.33 l).
                      Istina ta uvozna su , u Thai,koliko se sećam,bar 3 puta skuplja od domaćih singa ili chang piva, kojima je cena u "7 Eleven" oko 45-50 THB (oko 170 din) za 0.33 l.
                      Tu je, vidim , i niža cena, flaša od 0.33l chang 32 tj. singa 37 THB.

Ali ono što je bitno - da tu,u provinciji Thai, ima takva ponuda uvoznih pa čak i kraft piva a očigledno i korisnika.

Hotel sa noćenjem i doručkom od 20 EUR ?!!
                      To je džaba.

Comment

• Mekong
                        • Dec 2011
                        • 656

Nasao sam sliku, jeste, to je Leffe. A cena...470 dinara!

Comment

• Mekong
                          • Dec 2011
                          • 656

Kupio sam kolegi i prijatelju Yamazaki. Da ga ne drzi za ukras i da ne zna sta je u boci, kupio sam mu i jednu malu (200cc) da proba.

On se naravno odusevio. Taj viski kosta u Japanu 6,500 dinara. (Ballantines, White Horse..su 1,000 dinara).
                          Danas vidim u supermarketu u Bangkoku, drze ga u staklenom ormaru, pod kljucem, cena je ludacka, 26,000 dinara ili 224 EUR. Nisam mogao ocima da verujem.

Pazi tek ovaj levo Hibiki, 17 godina: to je 858EUR, 1,000US$, nekih 100,700 dinara. Mislim da sam ga vidjao u Japanu, 12,000 dinara.

Comment

• Mekong
                            • Dec 2011
                            • 656

Parking u mojoj zgradi u Bangkoku.

Sve dobra kola, mislim da sam video bar 20 BMW i Mercedes.

Sta ja vozim? Bezlicna kola za koja nikada nisam cuo (Nissan Almera). Rentacar.

Evo kako Thai to mogu. Ovaj Chevrolet (pravi se u Thai, Rayong) placas 200 EUR mesecno 7 godina.

Cena je 700,000THB, 2.384.000 dinara, 22,100 US$, 20,300 EUR.

Comment

• Mekong
                              • Dec 2011
                              • 656

Nekih 50km od Korata (Nakhon Ratchasima) prema Khon Kaen, 2018. godine u decembru vidjen rashodovani avion A330 HS-TEF. To je od Bangkoka udaljeno kao Vranje od Surcina.

Za proteklih 6-7 meseci i on se malo progospodio. Dobio je kafic na sprat i stepenice. Konstantna cirkulacija kola i ljudi sa decom koji dolaze da ga vide.

Do kafica sada ima i restoran (sve su modifikovani teretni kontejneri)

Pitao sam osoblje, kazu da ce otvoriti unutrasnjost aviona za javnost krajem 2019. Verovatno ce se naplacivati ulaz.

To ce biti atrakcija, 99.99% publike u Isaan nije nikada bilo u avionu, ko i jeste ne u sirokotrupnom.

Ne znam kada ce me put navesti tamo opet. Ako bude, bas cu slatko tu da stanem za rucak.

Comment

• onnut
                                Moderator
                                • Jan 2014
                                • 1221

Originally posted by Mekong View Post

Evo kako Thai to mogu. Ovaj Chevrolet (pravi se u Thai, Rayong) placas 200 EUR mesecno 7 godina.

Cena je 700,000THB, 2.384.000 dinara, 22,100 US$, 20,300 EUR.

Računica mi nije jasna.
                                Rata od 200€ × 7god. × 12 meseci je 16.800 € a cena kola je 20.300 € (!?)
                                Tu nedostaje još 3.500 € , pa još mora biti i nešto kamate na toliko dug rok.
                                Verovatno je to uz učeśće od oko 5.000 € , na početku, samo što treba imati taj novac.
                                Istina u Bangkoku je prosečna plata oko 700 € u poređenju sa Beogradom gde je oko 400€.

Inače tih Chevroleta, pozadi sa tim prostorom za teret, masovno sam viđao u Thai.

Vidim da su se obilazile skoro iste rute po Thai kao u ranijoj poseti , uz odmor na Koh Chang,ali pretpostavljam da su nove atrakcije .
                                Pratim , i čekam Singapur.

Comment

Working...
                                X