Tajland: Hua Hin letovaliste

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Mekong
    Ljubim miris napalma u zoru...
    • Dec 2011
    • 656

Originally posted by onnut View Post
    Prošao sam pored njega,tačnije ispod piste mislim da ide put, kada sam išao u Venezia Hua Hin.
    Taj tunel je u stvari nadvoznjak, put je postojao pre aerodroma.

Venezia, prosle godine sam otisao, da se parkiram, 50THB. E, pa, ako treba da platim ulaz u shopping mall vise me necete videti. U-turn i nikada mi vise nece pasti na pamet da odem.

Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."

(clone of Yoyogi, for fun)

Comment

• Mekong
      • Dec 2011
      • 656

Hua Hin Market Village je prvi shopping mall u Hua Hin, otvoren u february 2006. Ima Lotus Tesco unutra

Od boljih hotela jedino je novi Marriott u blizini. Jos i 1200-1500THB "Grand" na nocnoj pijaci.
      Drugih boljih hotela na walking distance nema niti bi zeleli da budu u blizini trznog centra koji bi im unistio promet od gostiju zarobljenih i bez kola.

Nije to umanjeni shopping mall: pravi pravcati, ako je u procelju uzak, dubok je 500m.

Supermarket ima sve sto svi takvi imaju

Uz desetine restorana (MacDonalds, Big Mac set 284THB, nikakvo cudo da sam bio jedini koji je usao i odmah izasao, bacilo se na mene svih 10 zaposlenih)

Food court sa hranom 5 puta jeftinijom nego na plazi (vide se na nekim slikama oni broji starci koji zive u Hua Hin)

Ima bar 50 razlicitih restorana-tezgi

Cene su niske, nisam mogao da verujem da to jos ima

Ja sam uzeo ovaj pirinac sa fermentovanom (kiselom) kobasicom

Kobasica je bila OK ali pirinac je kao po menzama ili bolnicama. I ti restorani se razlikuju po kvalitetu, ja sam pogodio pogresan.
      Ove devojke iz ofisa koje se tu hrane svaki dan sigurno znaju koji restoran valja.

Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."

Comment

• onnut
        Moderator
        • Jan 2014
        • 1220

I mi smo na ručak išli u Food Court šoping mola Market Village.Svaki dan.Najjeftinije i najbolje.A uveče na seafood na Night Market.

I mene je iznenadila i ostala u sećanju ta niska cena od 60 THB za recimo pork steak sa pomfrijem (ima ga baš na tvojoj srednjoj slici)ili skuša i to da mi ne preliva meso sa slatkim sosom.Posle eksperimentisanja prvi dan, našli smo tu odličnu,jestivu i jeftinu hranu.Ponekad sam uzimao duplo jer su porcije manje po azijskom standardu.I sve to u klimatizovanom prostoru.

Mi smo jeli u grupi restorana levo u dubini mola gledajući od ulaza.
        Ima i druga grupa tih restorana u dubini neposredno pred ulazom u supermarket Tesco-Lotus.I tu je isto niska cena.

Teže je bilo doći od Hiltona do šoping centra.Jeste u pešačkoj zoni 1,5 do 2 km ali po onom suncu ne ide.

Ispred hotela je bilo taksija i onih romantičnih songtewa-dvoseda/troseda za deranje turista.

Ali dovoljno je izaći na glavnu ulicu gde krstare na 15 min. oni javni songtaewi na liniji Airport - Khao Takiab podnožje, i gde je cena kao u Patayi - 10 THB jump i staje na poziv a jedna od obaveznih stanica je Market Vilage šoping mol.

Taj supermarket Tesco-Lotus je velik i odličan.Tu smo se snabdevali npr. voćem i sretao sam dosta gostiju Hiltona tu.
        A volim kada u dobro snabdevenom marketu pored ananasa nađem i ovo-passion fruit ili marakuja.Obožavam ga, kiselkasto sladak,osvežava plus bogat vitaminom C i gvožđem.

Click image for larger version

Name:	2017-08-06 12.25.24.jpg
Views:	1
Size:	17.4 KB
ID:	19305

Za ovaj tunel , sad me je tvoja slika podsetila-jeste gore je pista na nadvožnjaku.Baš čudno.

Comment

• Mekong
          • Dec 2011
          • 656

Odjavili se iz hotela u podne i da zavrsimo boravak u Hua Hin, rucak La Mer restoranu. Na prilazu, Khlong Takiab, masovna kupovina ribe, tesko naci parking

Evo i restorana

Ogroman je, mozda 500 sedecih mesta

Ima 3 kuhinje

Po ovome gore se hoda, konobari tu preuzimaju spremljene narudzbe

Pogled, Hilton je ispod najmanje grancice sa desna

Evo sta je bilo. Sea bass, salata od skoljki (cockles), omlet sa krabinim mesom, providna supa thom-jed

Sve zajedno je bilo 1,140THB. Cena ista, nista nije ostalo nepojedeno, samo je je ispod ukusa i kolicine onog u Choechangsao, daleko ispod.

Posle rucka, po kisi, jos veca kupovina u ribarskom selu ispod brda. One iz BMW kisa nije omela

Evo ga ceo jelovnik, za dokumentaciju.

Pazi ga kako je oderan, znak da restoranu ide dobro i da je prosao kroz hiljade ruku

Comment

• onnut
            Moderator
            • Jan 2014
            • 1220

Sada sam prvi put video kako je u tom Le Meru.

To su nam preporučili kao dobar riblji restoran sa muzikom.

Za cene sam znao da nisu niske ali sam za ukus iznenađen.Takvo ime i još dugo rade - ukus bi trebao biti besprekoran kao u Somboonu ili Blue Elephantu.

Comment

• Mekong
              • Dec 2011
              • 656

Nisu tamo cene visoke, za istu hranu u samom mestu Hua Hin, u onim restoranima na sojenicama oko Hiltona, cena je ta, razlika nije znacajna, ako je i ima.

Video sam sada, na parkingu je bilo 6-7 minibuseva, Thai poslovni putnici na nekim sastancima tamo idu na kraju.
              Thai porodice, ocigledno sofisticirani ljudi, su se razvaljivali od klope na metar od nas.
              Ko ide u Hua Hin, ja bih isto preporucio taj restoran.

Problem za turiste je nedostupnost, bez prevoza ili svojih kola prakticno ne moze da se samo dodje i sedne za sto.

Za muziku ne znam, bio sam sada i 2004. na rucku. Mozda ima muzika uvece.

Comment

• Mekong
                • Dec 2011
                • 656

A volim kada u dobro snabdevenom marketu pored ananasa nađem i ovo-passion fruit ili marakuja.Obožavam ga, kiselkasto sladak,osvežava plus bogat vitaminom C i gvožđem.

[ATTACH=CONFIG]3361[/ATTACH]
                Kupljeno od ulicnog prodavca koji obilazi restorane oko nase zgrade i nudi za 100THB ovu kolicinu u kesicama.

Svi to volimo.

Comment

• onnut
                  Moderator
                  • Jan 2014
                  • 1220

Originally posted by Mekong View Post
                  Kupljeno od ulicnog prodavca koji obilazi restorane oko nase zgrade i nudi za 100THB ovu kolicinu u kesicama.

Svi to volimo.
                  To u kesi gore je - longan.

Evo ga i na slici dole.
                  Obično se prodaje tako kao grozd ili grančica.
                  Ovo crveno, do njega,desno,je nešto slično - lychee, koji sam viđao na drveću , uz reku, na raftingu u Chiang Mai.To je stiglo iz Kine.

Name:	jkhfcplu 198.jpg
Size:	45.8 KB
ID:	19306

Passion fruit je nešto drugo.
                  Krupniji ,kao oveća šljiva,tvrde kore, tamno-crvene do braon boje,sa žućkastim sadržajem i semenkama. Nije baš tipično thai voće.Mislim da je iz Južne Amerike.
                  Probao sam ga i na Baliju ali nije bio ni prići ovom iz thai.

Name:	2017-08-07 13.33.31.jpg
Size:	52.2 KB
ID:	19307

Nije on baš uvek na rafovima sa thai voćem.
                  Dobro snabdeveni hipermarketi ga imaju.
                  Pravi se ukusan sok od njega a taj žuti želatinast sok/sadržaj sve sa semenkama ponekad vade/cede i u samoposluzi pa ga prodaju u flašicama.

Da ih uporedimo- longan i marakuju(passion fruit)

Name:	a62ddf424b505b79d21593867c0a8bbc--exotic-fruit-garden-1.jpg
Size:	61.9 KB
ID:	19308

Comment

• Mekong
                    • Dec 2011
                    • 656

Ponos Rayonga, voce koje se tu gaji, napravili mu skulpturu, ima i passion fruit

Lyche su famozne za kompote

Passion fruit sokovi

Comment

• Mekong
                      • Dec 2011
                      • 656

Odlazeci iz Hua Hin, stanemo u Phetchaburi, tu ima najmanje dve znamenitosti. Ova, Phra Nakhon Kiri, se vidi sa puta, pored tog brda se prolazi.

Uzme se zicara

I tu su palate i hramovi

Poplocana staza ide od gradjevine do gradjevine, majmuni na sve strane. Ne hrani ih i ne diraj ih, mirni su

Gradnju je inicirao kralj Mongkut, zavrseno je 1860. Kraljevska palata je kopija Wat Phra Kaew iz Bangkoka

Zavisi koliko se slika, mesto je dobro za sat vremena.

Comment

• Mekong
                        • Dec 2011
                        • 656

Hua Hin i Cha Am su povezani, to je ista plaža 25km dugačka.

Dok je Hua Hin mondensko i internacionalno priznato letovalište, Cha Am je njegov siromašni rođak: uglavnom za lokalnu publiku, day trippers.

Plaža je ista kao Hua Hin (fizički, to i jeste ta duga plaža na kojoj su oba mesta). Napravili su ovu platformu

Day trippers se slikaju, ovo je studentska Thai omladina

Po vetrovitom danu, suncobrani su ugašeni

Po lepšem danu su otvoreni, samo ti treba lampa za čitanje ispod njih

Samo mesto je celo duž plaže, ništa se ne razlikuje od drugih

Za Thai, ovo je atrakcija, bicikli, zato sam jednom i sam otišao tamo (iz Hua Hin)

Cene soba, ko hoće da prenoći. 500 THB (12 EUR) za ventilator, 600THB (15 EUR) za aircon i toplu vodu u kupatilu

Ovo je čest vidik u junu-julu-avgustu, plaža

Mutno Dunavo

Sa ovom zgradom (ne znam šta je) plaža se preseca pa mora okolo. U daljini se nazire Hua Hin

Ko bi tamo otišao? Ja sam išao da svarim bogovski doručak iz Sheratona ili Dusit Thani, koji se i sami administrativno nalaze u Cha Am.
                        Ništa vredno pomena, ko ima kola pa kada je sve drugo obišao, može da ode da ubije vreme posle doručka a pre bazena u hotelu.

Comment

• Mekong
                          • Dec 2011
                          • 656

Hram u pećini, Khao Luang, retkost.

Majmuni (nikoga ne diraju) uz put

Izvodili su neke radove pa je bilo dosta skela

Spektakularno je kada sunce obasjava kroz otvor. Mi nismo imali sreće, bilo je oblačno, čak je došla i oluja kada samo izašli. Mesto dobija monsune i oblake sa obe strane i is Indijskog okeana i sa Gulf of Thailand, često je da nema sunca

Ovo bude naročito obasjano

I tu je ležeći Buda

Ima 3 komore, do jedne ti treba sopstvena lampa ili iPhone kao baterijska

Mesto je doblro za max pola sata unutra i po 15 minuta od i do glavnog puta Bangkok Hua Hin. Obično ide sa palatama 2 posta ranije (Phra Nakhon Kiri) , u istom su gradu, Petchaburi.

Comment

• Mekong
                            • Dec 2011
                            • 656

Hua Hin plaža, po plimi

Po nižem vodostaju, ima i kupača. To su uglavnom Thai day-trippers, sa farmi, oni ne ostaju preko noći. Da su lokalci, vidi se i po tome da se kupaju u uličnoj odeći.

Ovaj koji šeta psa, stranac, da li je mislio šta može da se desi da čopor pasa lutalica izleti i napadne njegovo kuče (i njega). Običnog šetača (bez kučeta) verovatno ne bi dirali

Onda, legendarne meduze

Zato, hotelski bazen i sve čisto i bezbedno

Ovo je bio Hyatt Hua Hin

Comment

• Mekong
                              • Dec 2011
                              • 656

U Hua Hin

se doselilo puno stranaca, većina su "mainstream", odskaču od onih naseljenih u Pataji. Od pre 10 godina od kada ima supermarkete, bolnice, sve što treba.

Na vidikovcu mogu da se vide kako vežbaju

I ovaj trkač i biciklisti su stranci

Trebalo se do vidikovca popeti trčanjem ili biciklom.

Comment

• Mekong
                                • Dec 2011
                                • 656

Sada sam prvi put video kako je u tom Le Meru.
                                To su nam preporučili kao dobar riblji restoran sa muzikom.
                                Za cene sam znao da nisu niske ali sam za ukus iznenađen.Takvo ime i još dugo rade - ukus bi trebao biti besprekoran kao u Somboonu ili Blue Elephantu.
                                Da se vidim sa prijateljem Belgijancem (od 2001, nekad smo se sretali po nekoliko puta godisnje) koji se za stalno preselio u Hua Hin u oktobru 2017. (imao je i pre toga kucu, prodao je i napravio novu, uselio se ovog juna) predlozim mu bas taj restoran, Le Mer.

Nikako! odbi on. Taj restoran je izvikan a najgori je u celom Hua Hin. Meni tada prodje kroz glavu parada kombija i autobusa, kongresi i konferencije, paket turisti. Thai gosti nisu bili lokalci. Osoblje je bilo ilegalno iz Burme, jedva punoletno, jedva da su govorili Thai, vukli su se mrzovoljno, donosili pogresne narudzbe. Zato sam prosle godine i primetio da hrana nije bila kao sto sam ocekivao.

Nego da mi on pokaze gde da idemo, Vojno odmaraliste, bas tu gde mi je apartman. Ja sam tu procunjao dan ranije, setajuci po plazi, video sam da je vojno (bilo je uniformisanih vojnika), to je jedino mesto gde je bilo naroda i zivosti na svih 7km od Kao Takiab do Kao Thao.

Taj dan je bio praznik pa je bilo dosta gostiju svugde (ovo je 5 popodne)

Medjutim, za nas rucak, normalan radni dan, ni zive duse

Ukusno je bilo i nije bilo skupo - 1,050 THB (1 EUR = 40THB)
                                Rakovi, omlet sa krabom, przeno povrce, przeni pirinac

Seabass

Rece mi prijatelj, oni ne jure profit, ono sto ima je super a desi se da nesto, kao nekada u SSSR, "nema danas" pa da ne ocekujem stalni izbor kao u vrhunskih restorana ali hrana je dobra i jeftinija nego obicni restorani sa takvim jelovnikom.

Tako, moja proslogodisnja poseta Le Mer je bila i poslednja u zivotu, osim ako se vlasnistvo promeni.

Comment

Working...
                                X