Tajland: Hua Hin letovaliste

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • yoyogi
    Chairman of the Bored
    • Aug 2011
    • 4687

Ja sam prvi bio skeptičan. Moje zadnje noge su bile zaronjene u Thai kada su imali 10 miliona turista godišnje. Danas ih imaju 35 miliona.

Ako samo 3 miliona turista koji ionako idu u Hua Hin, rastereti već na pucanju kapaciteta Suvarnabhumi airport, to je već neka računica, veliko olakšanje jer tamo nema gde da se postave novi šalteri osim još jednog terminala a piste iste. A još donesu ekstra prihod Hua Hin (i državi) i pri tome se turisti ne frustriraju sa mini busevima i autobusima, 2am putovanje minibusom u Bangkok.
    Dobro za sve. Osim daljnjeg zagušenja Hua Hin turistima koje predstavlja problem lokalcima (uključujući i lokalne strance koji tamo žive).

Don Muang, stari aerodrom, kada se prešlo na novi, imao je nula letova. Onda su Tajci rešili da uvedu po nekoliko, čisto da oprema i kvalifikacije i osoblje ne zarđa. I da imaju još jedan, za rezervu. Danas Don Muang ima 38 miliona putnika, od nule 26. septembra 2006 kada skinut u stranu.

Kuala Lumpur - Hua Hin nije slučajno. Ona silna venčanja po elitnim hotelima u Hua Hin, 4 puta nedeljno, 5-6 hotela to rade, bogatiji Indusi iz Malezije to vole. Eto svatovima prevoz kao da su im poslali besplatan autobus.

Još kao "pilot" projekt Hua Hin airport, koji se izgleda pokazuje da radi. Trebalo je tu napraviti imigraciju, pasošku kontrolu, svu logistiku. Dodati to osoblje i prostor na Suvarnabhumi za 3 miliona putnika (ili ga za toliko rasteretiti) je bilo verovatno daleko skuplje nego off-load na Hua Hin.

Malo po malo pa onda veliko.
    Azija, moja dežela.

Comment

• onnut
      Moderator
      • Jan 2014
      • 1220

Originally posted by yoyogi View Post

Don Muang, stari aerodrom, kada se prešlo na novi, imao je nula letova. Onda su Tajci rešili da uvedu po nekoliko, čisto da oprema i kvalifikacije i osoblje ne zarđa. I da imaju još jedan, za rezervu. Danas Don Muang ima 38 miliona putnika, od nule 26. septembra 2006 kada skinut u stranu.
      Za taj skok je najviše zaslužna Air Asia svetski no.1 low-coust kompanija.

Do 2012 su leteli sa Suvarnabumi aerodroma tada je stari Don Muang bio na 2-3 miliona putnika.
      I ja sam većinu letova sa Air Asiom od 2004 leteo sa Suvarnabumi.
      Ćerka,tada mala, uvek je u slikovnicama crtala baš te crveno-bele Air Asia avione.

To je danas flota od oko 100 Airbusova A320 i još 100 naručenih (!).

A onda ,premeštanjem Air Asie na Don Muang 2012, oštar skok broja putnika od 2 miliona na 16 pa 20 sve do 35 miliona koliko danas ima Don Muang.

Istina tu operiše i još nešto low-cost (Nok Air,Smile...)

I ja sam zadnji put leteo za Bali ,mislim 2013,2014 sa Air Asiom sa Don Muanga i samo je za njihove letove bio red tamo.

Comment

• Mekong
        Ljubim miris napalma u zoru...
        • Dec 2011
        • 656

Ima taj let Air Asia za Kuala Lumpur, nije bilo neuspesno. Mada se mnogi cude otkuda bas Kuala Lumpur. Ne znaju za one silne svatove u Sheratonu, ima ih za bar dva aviona po svadbi. Sam Sheraton navodi kojim danima ce biti mesanje sa ostalim gostima na zajednickim prostorima. Cetiri dana nedeljno. Eto odakle putnici bas iz Kuala Lumpura.
        Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."

(clone of Yoyogi, for fun)

Comment

• Mekong
          • Dec 2011
          • 656

Originally posted by onnut View Post
          Ali posle onih tvojih slika dobre popunjenosti ferry na liniji Hua Hin - Pattaya ...
          Evo ga ferry, danas 15:30. Mada red voznje kaze Pattaya 14:00 - Hua Hin 16:00 izgleda da je ta voznja 90 minuta.

Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."

Comment

• onnut
            Moderator
            • Jan 2014
            • 1220

Opaaa...pa to opet Hua Hin.
            A ja mislio...zatrpan poslom,pa nema postova.

A ferry preživeo i ulazi u onaj kanal ribara.

Comment

• Mekong
              • Dec 2011
              • 656

Pecina Phraya Nakhon sa paviljonom u najvecoj dvorani.

Tu treba pogoditi suncan dan i biti unutra u 10:30 kada se sunce namesti, sto ovde nije bio slucaj, bilo je oblacno i 12:30.

Tezak je hajk uzbrdo, 45 minuta, tu se ide jednom u zivotu

Comment

• Mekong
                • Dec 2011
                • 656

Hua Hin, Khao Takiab, ribarsko selo sa nasukanim brodom kao jednim od 10-ak restorana.

Pogled na kanal, oni krovovi sa druge strane su radnje gde ribarske porodice prodaju ribu.

A u restoranu (bilo je 15:00) ni zive duse

Hrana je bila standardno dobra

Mozda je bilo malo kasno za rucak ali ja umalo nisam uradio U-turn: ova gradjevina, kao da si na gradilistu, buka, zveckanje, cekicanje, cekic-kompresori

Tu se pravi "condotel" "Veranda"

Nadam se, da ce kad zavrse, napraviti i mali kej ili malo srediti rif-raf radnji uz kanal.

Comment

• Mekong
                  • Dec 2011
                  • 656

Hua Hin, isti kompleks apartmana, Baan Viman. Imaju 24x7 posadu u majicama sa logom firme, komandnu sobu za tehniku i security 24x7.

Nije lako pristupačno bez kola. Apartman je Sheraton kvaliteta a cena 1,400THB (4,900 RSD) je kao cena doručka za dvoje u Sheratonu. Ovde potpuno opremljena kuhinja.

Dva ulaza u kupatilo

Imali smo pogled na zaleđe ali nema veze, preko dana smo van apartmana, noću je more "crna rupa"

Kada se izađe iz apartmana, bazen je isti

Uz put, table za prodaju

To što je ostalo, su verovatno ovakvi, u prizemlju. Mislim da je da diskauntovana cena bila 2 miliona THB (nekih 7 miliona dinara).

Da sam Thai bogataš, kao što mnogi vlasnici jesu (koji tu ne stanuju) a to se izdaje kada tamo nisu, to bi mi bila izba da tamo vodim švalerku. A ne motel "Hiljadu ruža" u Lipovičkoj šumi.

Comment

• Mekong
                    • Dec 2011
                    • 656

Decembar 16. 2019 Hua Hin, na putu za Koh Samui.

Hilton hotel je bez premca. Bio sam u svim 5* u Hua Hin, ovo je najbolje od svega. Jos, rekose nam da je nasa soba nerenovirana a niko ne bi rekao. Renovirali su sobe od 7-16 sprata (15. jun - 15. decembar 2019) mi smo na 6-om spratu. Opet, odlicno. Lokacija hotela najbolja od svega, cak se i smatra centrom mesta Hua Hin.

Kvalitet usluge je kao i kod ostalih 5*

a soba je isto tako dobra, jos i bolja (odlican privatni balkon). Kakve li su tek one renovirane. Sigurno nisu mogli da promene (dobru) kvadraturu i balkone. Da ostane ovakav, ja bih opet dosao (kao sto i dolazim posle Koh Samui na jos dva nocenja).

Bazen, lep

Ti je kvaka za "visoku sezonu". Voda je hladna, bazen skoro neupotrebljiv. Vrlo malo kupaca, mozda Skandinavci i Rusi, koji misle da tako treba i kojima to nije strasno.

Nista kola, sve ti je tu

I ova "Walking Street" za nocni zivot, ko voli

Comment

• onnut
                      Moderator
                      • Jan 2014
                      • 1220

Stigoste vi ekspresno u Hua Hin.
                      Hilton!
                      " In medias res"!

"Pukli" su neki touroperateri npr. agencija Tomas Cook,ostala je mnogima i dužna.Ranije je taj Hilton prodavao sve turoperaterima,pa je za pretpostaviti da su sada malo fleksibilniji , i imaju ponudu.

Mi smo bili u istom,na nekom gore spratu 10+ , ne sećam se kojem,okrenuti ka Kao Takiabu a aranžman smo kupili preko nekog nemačkog turoperatora.

Sad za kolima tu i nema potrebe.Taman za tu kratku posetu da se ne umara nekim ekskurzijama.

Od 18 h je gore prema glavnoj ulici (pređe se pa udesno) Nigh Market.Jeste malo vašarski ali tu smo jeli najjeftiniji seafood.

Sećam se da smo igrali i bilijar tu na prvom spratu.

Imali smo samo primedbe na ponašanje kineza na bazenu ali tada jun/jul 2015 bazen je bio pun.

Baš mi čudno kako je prazno na tvojim slikama.

Ne znam ima li još onih cvetnih aranžmana u ulaznom holu Hiltona

Click image for larger version

Name:	20191216_192337.jpg
Views:	1
Size:	171.6 KB
ID:	20713

Comment

• Mekong
                        • Dec 2011
                        • 656

Opet Hilton Hua Hin, na povratku, dve noci.

U medjuvremenu, samo 3 dana, mesto je dobilo jos turista.

Bazen, voda u bazenu, nije vise hladna. Pretpostavljam da jedan oblacan dan skine temperaturu za 2-3 stepena i onda je manje prijatno.

Sama plaza, pocev od Hiltona, je kao na razglednicama

U moru ima kupaca, to se retko vidja u vansezoni

Hoteli imaju svoj deo plaze, iznesu lezaljke. Plazom je uglavnom setnja, kao na Gold Coast u Australiji

Ovo je Marriott

Comment

• onnut
                          Moderator
                          • Jan 2014
                          • 1220

Kako se bliže Božićni praznici sve je više turista.
                          Vidim na live web kameri isti trend i na Samuiu.U Evropi su praznici počeli od 18.12.a tu ima skandinavaca koji beže od zime.

Ali važno je da se u ovom delu sezone može kupati.Da idem tamo,napravim toliki put a tamo hladna voda i kiša(kao na Samuiu) osećao bi se kao da sam promašio cilj.
                          Na ovim slikama plaže,palme,more,pesak...izgleda fantastično.
                          Ali na licu mesta ...utisak se promeni.Mutna voda, stene i meduze u moru,rupe u pesku od onih insekata...
                          Sa terase sobe ,dole,vidi se kako je kamenito kada je oseka.

Name:	20191216_192408.jpg
Size:	25.7 KB
ID:	20718

Sobe i bazen mi deluju nepromenjeno od 2015 .

Name:	20191216_192717.jpg
Size:	34.0 KB
ID:	20719

Ono što je meni smetalo u tim Hiltonu 2015 ,pored kineza koji su ispirali pelene deci u tom bazenu, jeste i doručak.
                          Taj internacionalni bufet, u sali gde je spojeno nekoliko prostorija i gde je velik red sa puno opcija hrane, gde bi čovek rekao da nema šta nema, sve sa sušijem, šunkom...meni nije "potrefio žicu".Nije bilo domaće thai hrane.Odnosno ono što je bilo nije ono što preferiram da jedem u Thai.
                          Ali zato na Samuiu, u hotelu sa dve zvezdice manje,gde je neuporedivo manji izbor opcija jela,svako jutro je bilo 4 thai jela perfektnih ukusa.

Comment

• Mekong
                            • Dec 2011
                            • 656

Originally posted by onnut View Post
                            Kako se bliže Božićni praznici sve je više turista.

Ono što je meni smetalo u tom Hiltonu 2015 ,pored kineza koji su ispirali pelene deci u tom bazenu, jeste i doručak.
                            Taj internacionalni bufet, u sali gde je spojeno nekoliko prostorija i gde je velik red sa puno opcija hrane, gde bi čovek rekao da nema šta nema, sve sa sušijem, šunkom...meni nije "potrefio žicu".Nije bilo domaće thai hrane.Odnosno ono što je bilo nije ono što preferiram da jedem u Thai.
                            Ali zato na Samuiu, u hotelu sa dve zvezdice manje,gde je neuporedivo manji izbor opcija jela,svako jutro je bilo 4 thai jela perfektnih ukusa.
                            Kineza ima puno ali nisam video neke ekscese. Mozda je ovo nova "berba" gde su kineski gosti malo vise sofisticirani.

To za dorucak i redove, video sam u Dusit Thani (2 boravka), Sheraton (3 boravka), Hyatt (1 boravak). U Hiltonu nisam video.

Pazi sad ovo: u tim hotelima sam bio u svojoj 3. ili 4. nedelji boravka u Thai, gde sam se bio prilagodio na vreme (na bioloski sat). U Hiltonu sam bio jos uvek kao kod kuce u Japanu.

U Hilton (i Koh Samui) sam otisao posle 2 dana u BKK. Moj bioloski sat je bio jos uvek japanski. Dva sata ispred. Pa, ako dorucak pocinje u 6:00 to je meni bilo 8:00 i bio sam budan i spreman da jedem.

Sada, vidi kako izgleda Hilton dorucak tako rano. Svaki od 3 dorucka smo zavrsili pre 7:00.

Ni zive duse osim nas i osoblja

Kuvari se dosadjuju

Prazno a od 'tice mleko na raspolaganju

Thai hrana daleko kvalitetnija

Nigde nikoga

Verujem da si u pravu, kao sto sam i ja video u drugim 5* hotelima, ovo je bilo cisto da se ranije dodje. Nije to isto tebi koji si sa vremenskom razlikom od -7 ili 8 sati i meni koji sam na +2 sata. Samo to. A hotel i hrana su bili isti.

Comment

• Mekong
                              • Dec 2011
                              • 656

Na putu Bangkok - Hua Hin, posle nekih 70km, prodaja soli u dzakovima na svakih 100m.

Nepregledna polja plitkih njiva sa vodom. To su solane. Sada (decembar, nema kise) pocinju da ih nalivaju morskom vodom

So pocinje da se kristalise kako voda pod suncem isparava

Negde je prvi sloj vode vec ispario. Onda ce naliti novi sloj, na kraju, u aprilu, bude soli 20-30cm

Pred Songkran (Thai Nova godina) 10-12 aprila, sva ova polja su bela kao snegom pokrivena.

Comment

Working...
                              X