Foto za danas, 2024

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • yoyogi
    Chairman of the Bored
    • Aug 2011
    • 4688

Originally posted by yoyogi View Post
    Bas ti hvala, OnNut sto si pratio. Ono sto nisi mogao da pratis je uzasan let, od 6 sati 4 je bilo bez servisa, propadanja, preko tajvanskih tajfuna.

THAI Airways, mi poslao email da ocenim let.
    Kabinsko osoblje je bilo dobro, kao i uvek. 5*
    Medjutim, kapetan aviona je bio idiot koji nista nikome nije rekao, slabo je znao i engleski. Mogao je da kaze dokle ce pakao turbulencije da traje. Veze nije imao, ni sam nije znao, ko zna ako on ne zna? Gde ih takve nalaze?
    Da, rekao sam, da ga otpuste. Mozda je Miki Maus pilot kao sa Nok Air koji rade 10 letova dnevno.
    Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
      Chairman of the Bored
      • Aug 2011
      • 4688

Thai, Maha Sarakam, teska provincija. Dva elektricna Kineza.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
        Chairman of the Bored
        • Aug 2011
        • 4688

Thai, Roi Et, 500km od Bangkoka. Dopala mi se ova slika iz njihovog ruralnog zivota, uramljena na zidu hotela.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
          Chairman of the Bored
          • Aug 2011
          • 4688

Japan, Okazaki, berba grozdja. Umotani grozdovi imaju prozorce da se vidi koliko su zreli. Mada, svake nedelje razlicite vrste sazrevaju sve odjednom. Nije sve isto grozdje.
          Radni dan, nije bilo skoro nikoga.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
            Chairman of the Bored
            • Aug 2011
            • 4688

Prvi dan jeseni, 22. septembar 2024. Nagashima resort, Nagoya.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
              Chairman of the Bored
              • Aug 2011
              • 4688

Japan, Handa, spider lilly. Kraj septembra im je vreme.

Uz pirinac, skoro zreo za zetvu

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                Chairman of the Bored
                • Aug 2011
                • 4688

Japan, Toyota City, Sanmaida (1,000 pirincanih polja).
                Pirinac poznjeven.

Na svakih 2 minuta, neka masina emituje zvuk pucnja iz puske. Tako plase ptice.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                  Chairman of the Bored
                  • Aug 2011
                  • 4688

Nagoya, Moricoro park. "Cosmos", jesenje cvece.
                  Zuto

I raznobojno

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                    Chairman of the Bored
                    • Aug 2011
                    • 4688

Japan taxi vozila. Toyota Crown, od 1955, jos ih masovno ima na taxi, izgled modela iz 1995. I Hong Kong taxi su bas ova vozila. Ne mogu da se kupe pojedinacno, namenjena su za taxi fleet. Ako neko bas insistira (ne znam ko bi to bio) moze da ih kupi, polovna, posle 400 hiljada km na taxi. Unutra su, zbog kratkih voznji modifikovana, enterijer i izolacija unutra su minimalni, da se dobije na prostoru. Vrata imaju hidraulicnu polugu kojom vozac otvara i zatvara vrata (tu stranci grese kada hoce sami da ih otvore/zatvore).

Interesantno, kada se ulazi u taxi, most senior ulazi prvi i ispretura po zadnjim sedistima se da sedne iza vozaca. Nije da, na primer, zenska ulazi prva.
                    Napred, na suvozackom sedistu, ne sedi niko. To je mesto za onoga, koji na americkim dilizansama drzi pusku. Ako ima 4 putnika, napred sedne najmladji i najnizi u hijerarhiji putnika.
                    Tako, da neko od vas dodje u Japan i uzme taxi, prvo vi da sednete iza vozaca a onda vas saputnik (zena, devojka ili neko mladji od vas, za posao neko nizi od vas).

Ta se vozila vec 10 godina, polako zamenjuju novim, isto Toyota.

Bazirana su na Toyota Sienta (12,000 EUR), opste raspoloziva javnosti u vanilla izdanju. Taxi verzija podseca na londonske cabs. Nesto su im radili, podigli krov.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                      Chairman of the Bored
                      • Aug 2011
                      • 4688

Tokyo, Yoyogi station. Ziveo sam 3 godine na 300m od nje. To je mala stanica, mislim da nikada nisam uzeo voz odatle. Sledeca je Shinjuku, 3 miliona putnika dnevno.

Visoka zgrada u prboj levoj trecini slike je hotel gde sam, pre penzije, odsedao kada sam u Tokiju, firma odredila a cene su bile trecina onoga na booking sajtovima. Firma je bila preko puta.
                      Prva polovina zgrade je Microsoft, druga, gornja polovina, hotel

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                        Chairman of the Bored
                        • Aug 2011
                        • 4688

Nagoya, Atsuta Shrine, star 1,900 godina, posle Ise Jingu, najugledniji hram u Japanu.

Proslava srecnog detinjstva, shichi-go-san (7-5-3). Deca stara 7, 5, 3 godine se odenu u tradicionalnu nosnju i odvedu hram za molitvu i slikanje. Ti se kostimi iznajme na dan, plus sminkanje, moze da kosta 40,000 dinara.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                          Chairman of the Bored
                          • Aug 2011
                          • 4688

Obara, Toyota City. Shiki sakura, cveta u novembru i u martu. U novembru, dok ostalo drvece zuti, ona cveta.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                            Chairman of the Bored
                            • Aug 2011
                            • 4688

Nagoya, komsijska basta. Persimon, kasno jesenja vocka. Ova vrsta nije dobra za jelo, gorka je, ide za likere.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                              Chairman of the Bored
                              • Aug 2011
                              • 4688

Japan, Aichi, Gamagori. Japanska prestonica pomorandzi. Ulaz je 1,000 dinara, mozes da jedes koliko hoces i da kuci (u korpici koju ti oni daju) poneses mozda 1kg plodova.

To su te korpice, toliko mozes da izneses. Da se to kupi u radnji, bilo bi kao 1,000 dinara. Uzivanje da sam beres, masovno su porodice sa decom i parovi kojima je to subotnji izlazak.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                                Chairman of the Bored
                                • Aug 2011
                                • 4688

Toyota City, Korankei klisura i njene famozne jesenje boje (4,000 stabala).
                                Ove godine je specijalno, godina je bila topla i lisce jos (27. novembar 2024) jos nije pozutelo kao prethodnih godina. I na Mt Fuji je, na samu kupolu, sneg pao 3 nedelje kasnije.
                                Preko dana, nije neka atrakcija, kao da drvece ceka jos dve nedelje. Danju smo samo prosli, bez zaustavljanja, slika sa puta.

Nocu je atraktivnije. Osvetljenje prestaje 30. novembra, da ga uhvatim dok ga jos ima, pre nego sto lisce pozuti dovoljno za dnevnu atrakciju.

Mesto udahne zivot u novembru, radnjice i laka hrana (nema restorana vrednih pomena, samo standovi).
                                Osim standova, lokalci i zarade na naplacivanju parkinga (1,000 dinara).

Opet, mesto je uvek lepo.
                                Azija, moja dežela.

Comment

Working...
                                X