If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
QANTAS, Australian Airline, Tokyo - Sydney. Već sam se bunio da je večera bila kao vojnicima na poligonu.
Nije izgledalo lepo ali je bilo ukusno.
Ovo sam jutros našao u novinama, ovaj je rekao da je hrana došla kao u zatvoru. Mada, rekao je da ukus nije bio loš.
QANTAS se izvinuo i rekao "Ovo je stvarno ispod standarda prezentacije hrane koji se trudimo da održavamo".
Po QANTAS-ovom izvinjenju proizilazi da se to slučajno desilo.
A nije, jer desilo se i tebi puno meseci ranije.
Za neupućene,da se minimalizuje.
Servis su spustili svi.
Tako kažu naši ( i familija) koji rade na kruzerima ,pa često dolaze/odlaze dugoinijskim letovima,menjajući air kompanije.Insajderski,informacije iz kuhinja , omlete oni izbegavaju jer su od jaja u prahu a " dobar ukus" daju aditivi.
Na Turkishovom letu ZNZ-IST,neki putnici ( rumuni) poneli su svoju hranu.Kuvana jaja, koja su ljuštila uz smrad okolo.
Kad se Turkish toliko srozao sa uslugom , a do korona vremena je , na dugolinijskim letovima , čak kuvar, sa kapom, služio meni sa izborom 3 jela, kao u vrhunskim restoranima,šta onda za mesec dana očekivati od bankrotiranog Swissa.Još posluju pod kapom Lufthanse , gde je i u srećnija vremena glavni moto servisa bio - nemački - šparung.
Vidim na letu za Karibe ( nemački Condor) ,let od 10 h, nema ni filmova ...( samo neka 2 bezveze) ...putnici se žale da im traže doplatu za bolje.
Stiglo je do toga da mi na sledećim dugim letovima ( Swiss) planiramo da ponesemo hranu.Nek se nađe.Neće biti smdljiva jaja ali hoće neki sendvič,keks...ako nam ne oduzmu.
Negde pročitah da je neko od putnika ,na nekom letu ,poneo ribu,pa kad je otvorio konzervu a smrad počela da se širi ,drugi se pobunili,došlo do nereda pa je čak i avion morao prinudno sleteti.
Eto dokle je došao servis u današnja vremena i borba sa lowcosterima.
Znamo i ti i ja da je airlines business najgore upravljana od svih ljudskih komercijalnih aktivnosti. Čak i u najboljim njihovim danima.
Meni je bilo žao da vidim QANTAS, ikonu bezbednosti, poštovanu firmu, da ih catering ovako nisko spusti. Avion stigne bezbedno a loš osećaj ostaje.
Avion je bio 17 godina star Airbus A-330. Dok je rulao činilo mi se da zvuke "klang, tang" ispušta dok mu kao da delovi otpadaju. Jedino, da su svi piloti Australijanci, nema stranaca.
Japan, 1. april je početak finansijske godine i svega što uključuje administraciju (preseljenje, promena adrese, na primer). Zapošljavanja tokom godine ima malo, uglavnom po stranim firmama ko hoće da promeni posao.
Na slici (iz novina) je Japan Airlines, Tokyo, Haneda Airport, koji je danas primio 2,600 novopečenih. Na istom aerodromu, ANA (All Nippon Airways) je imala istu ovakvu svečanost za 2,800 "freshmen".
Bitno je da svako ima posao, bez obzira šta su završili. Nekih 900 hiljada pripravnika ovako bude primljeno svake godine. Dobrodošli u 40-godišnju karijeru.
Aparat u pozadini je Boeing 787 "Dreamliner" kojeg se, ako se izuzmu motori koji su ionako Rolls Royce, 55% aviona se pravi u Japanu.
Putuje naš Fender Jazz Bass u Australiju. Gitara košta 80,000 dinara a DHL ili FedEx za transport traže baš isto toliko.
Japan Post onda, biće valjda 3,600 dinara, isto avionom.
Nagoya, Okazaki. Visteria u cvatu. Drvo je staro 600 godina, bilo je tu i 1600-te kada su stanovnici zamka pod njima šetali i uživali. Tokugawa Iiyeyasu, japanski ekvivalent George Washingtona, tu je živeo. On je prekinuo klanske ratove i ujedinio zemlju.
Mount Fuji, 3,776m. Ovako izgleda uspon. Tu ima staraca, ljudi sa malom decom, kretanje je sporo, maltene kao kolona tifusara u ratu. WCi su prenosni, kada se naidje na njega, zbog sporosti kretanja, ostaje se u domenu neprijatnog mirisa po 10-15 minuta. Od 20. maja 2024, max je 4,000 ljudi dnevno, 3,000 Internet booking (2,000 dinara) a 1,000 karti ostaje za lice mesta.
(slike su iz novina)
A tek ovo: turisti su dosadili bogu i narodu, staju ovde i prave slike za instagram, ometaju saobracaj, ostavljaju smece. Gradske vlasti prave (bice za neki dan) 20m visok zastor iza ove Lawson radnje da sakriju pogled na planinu i eliminisu razlog da turisti staju (skoro sve stranci, sada ih dolazi 3 miliona mesecno u Japan).
Kako to sada izgleda posle toliko godina rada od kuće?
Putuje li se na posao kolima ili javnim prevozom?
Kod ćerke je rad ofis-kuća , otprilike pola-pola,nedeljno.
Bar za sada.
Ovde je (po celom svetu gde firma ima prisustvo)
Ni jedan dan ofis, remote, tako je meni od 2013.
3 dana ofis, hybrid, tako ce biti od sada. Utorak, sreda i cetvrtak.
U Japanu mora da se putuje javnim prevozom, to firma placa, svaka firma svakome, to je i legalna obligacija da je radnik osiguran ako se na putu nesto desi.
Meni je sada to 18 minuta vozom dugom 300 metara koji ide na 3 minuta, tacan kao sat. Kolima je sat vremena.
Comment