Foto za danas (2020)
Collapse
X
-
Evo ga i "gohan burger" u prodaji, samo nedelju dana i samo posle 17h. U 3 varijante: klasičan, sa pilećim filetom i teriyaki.
Novo je da umesto hlebne lepinje (bun) dolazi sa lepinjom od stišnjenog pirinča.
To mora da ih košta više, na ponudi je nedelju dana, baš kada se žetva pirinča završava i kada su jesenji festivali po svim mestima (osim megapolisa) u znak zahvalnosti za žetvu koja će naciju prehraniti do iduće godine i do nove žetve.
Azija, moja dežela.
Comment
-
-
Japan, novinski štand.
Novine, konkurentske, svake zastupljene sa po nekoliko primeraka.
Ko je video vikend izdanje The New York Times (ja sam ga poslednji put imao u rukama jula 2000-te) reći će da su sve ove novine, zajedno, kao jedan taj primerak.
Izgledaju kao dodatci - sportski, turistički...
Stvar je u efikasnosti kanji (kineskog) pisma. Na koliko malo može isto da se kaže. Nije da nema o čemu da se piše.
Po jezicima, za 1,000 reči:
Kada će Kinezi i Japanci preći na alfabet? Nikada, možda i kasnije.Azija, moja dežela.
Comment
-
-
Današnji izlet u Bokka no Sato.
Da se gleda "Kokia do Tokia". Pufnasti žbunovi a oštri kao ribaća četka.
Kokia, žbun, koji postaje crven na hladnoći
Ove godine su manji, zauzimaju samo možda 20% prošlogodišnje površine. Zasadili su drugo cveće
Azija, moja dežela.
Comment
-
-
Oktobar, mesec "Haloween". Tikve na sve strane. Isto mesto gde i prethodni post, Bokka no Sato.
Haloween je došao u Japan pre 15 godina, pre toga nisu znali da to postoji. To je kao što u Srbiji oduvek postoji "Svi sveti".Azija, moja dežela.
Comment
-
-
Nagano prefektura je 90% planinska. Tamo gde može, uzgajaju jabuke, kruške, jagode. Kako se prolazi autoputem gradovi imaju svoje simbole, sve voće.
Nikakvo čudo onda da smo kupili jestive suvenire - kolače i pite sa voćem, džemove od jabuka i sokove.
18. oktobar 2020. pali su im i snegovi.
Azija, moja dežela.
Comment
-
-
Nagoya, Moricoro park. Porodice uživaju u "kosmos" jesenjem cveću. Bio je i neki festival.
Ima ga i u narandžadstoj boji
Ulaz - besplatan, ko dođe vozom (maglev Linimo) ili biciklom (kao ja). Za kola, parking 500 dinara.Azija, moja dežela.
Comment
-
-
Japan, Nagoya, Nagakute. Plac gde je stajala moja kuća je i dalje na prodaju
Izgleda da je prodao 30%, ima ovaj konopac
Automehaničar preko puta, zabarikadirao se evropskim kolima. Ovaj "Spaček" ima registraciju "10-66", verovatno je proizveden oktobra 1966.
Za kola starija od 11 godina, tehnički pregled svake godine (inače je pre toga na 3 godine). Ovo mu je 49. pregled. To košta, možda 1,000 dolara po pregledu.
Da ga proda nekom entuzijasti ili muzeju, , verovatno 15-18 hiljada dolara.
Azija, moja dežela.
Comment
-
-
Drugi park, Moricoro, Nagoya. Opet je bilo 20km biciklom. Sama staza u parku je namenska, za bicikle, nema pešaka, trotineta, skateboards, automobila. Još, radni dan danas pa je bilo malo posetilaca.
Kuća iz animiranog filma "Tottoro", ima radova, prave tematski park.
Kanadski jasen se zacrveneo. U pozadini ide "Maglev Linimo voz" koji lebdi nad šinama.
Azija, moja dežela.
Comment
-
-
"Gingko" drvo, masovno u drvoredima po Japanu. Jesenje žutenje i opadanje lišća i plodova.
To što opada je jestivo.
Ne znam u šta sve ide, video sam ih u "chavamushi", kremasta slatkasta gusta supa, kao puding
Sam list, u obliku slova "T"
je simbol grada Tokyo
Azija, moja dežela.
Comment
-
Comment