If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Vreme je da se pozdravimo sa Thai za ovaj boravak. Nasa vikendica.
Ove ce kuce verovatno biti zavrsene za 185 sledecih dana dok ih opet ne vidimo sa balkona.
Pozdrav i bazenu u zgradi, nije bio hladan
Sutra 10:45am, let TG646, AirBus A350-900.
Sigurno, bice i "Vietnam Blues" kada se vraca i prelece preko te zemlje. Zal za Thai, tu te negde uhvati, Ameri su smislili taj naziv. Tu negde dodje i posluzenje pa onda i rucak.
Imam jos da napisem, to posle , iz Japana.
Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."
Kupili smo je danas, Fender Jazz Bass. Gotovo 90% rock muzike je bilo sa njime. Profesionalna bas gitara.
Evo je u "dečjoj sobi"
Dobila je i majice sa logom Fender. Kaže, neće da ih nosi, momci bi popadali u nesvest, kao da je devojka operater buldožera (jer je bas gitara, to retko ko ima).
Dok ovo pišem, čujem sa gornjeg sprata brundanje basa.
Nagoya, Japan. Otvoren je "HUB", britanski pub, nedaleko od mog ofisa.
Sve je isto kao u Tokiju (gde ih ima možda 50). Ista hrana, piće, iste cene
Radi od 17:00-25:00. I tu je stvar, verovatno nikada neću otići tamo osim ako imam firmine goste koji odsedaju u blizini. p ada ih izložim poznatoj hrani i piću.
Shirakawa-go, u planinama, kada tu ima snega, onda se zna da ga ima i na skijalištima. Ovako bi trebalo da izgleda (moja slika iz neke od prethodnih godina, sa vidikovca)
Danas izgleda ovako, nema snega (screenshot sa njihovog web cam sajta)
Izašla je slika danas u japanskim novinama, takmičenje u skijaškim skokovima (na slici je Ryoyu Kobajashi, osvojio drugo mesto), lokacija je Nemačka, Titisee Neustadt, ni tamo nema snega. Kao da skače u gradić
Srećna Nova godina - kineska. Godina pacova. U mojoj banji uvek imaju bronzanu statuu životinje za tekuću lunarnu godinu (Emperor Jade je pozvao 13 životinja ali se na putu mačka udavila pri prelasku reke pa ih je zato 12). Životinje su naznačene na godine po redosledu kojim su stigle na zborno mesto.
Ko ne zna u kojoj je kineskoj godini rođen, evo tabele
Pacov je simbol bogatstva, mudrosti i plodnosti, njemu se mole bračni parovi za začeće deteta.
Japan, Uber taxi servis. Mislio sam da to nikada neće moći, ne sme se vozilom u ličnom vlasništvu vršiti javni prevoz. Evo ga
Klasično taxi vozilo
Videvši da nikako neće moći da dobije deo kolaca od 16 milijardi dolara koliko japanska taxi industrija okrene godišnje, da država zbog startapa iz Kalifornije neće promeniti zakon, nekako su se nagodili.
350 od 550 vozila Fuji Taxi, klasične taxi firme, ima Uber App.
To li je bio onaj protest taksista u Beogradu kada su se uplašili da će "CarGo" da im otme hleb? Ovde su to rešili tako da postojeći, licencirani taksisti i vozila uđu u šemu.
Stadion Tokyo Olympics 2020. završen 6 meseci pre roka, stoji i čeka. Slika iz hotelske sobe Century Southern Tower
Kad ono, počeše glasine po netu da će Olimpijada biti otkazana. U petak, 31. januara 2020. oglasili su se organizatori i rekli da o tome za sada nema ni govora.
Pošto se selimo i ostavljamo delove nameštaja u sadašnjoj kući da se unište pri rušenju i besplatno odvezu, odem danas u IKEA da vidim da li ima neka ideja za bolji nameštaj.
Nema ništa, samo periferne stvari
Ja sam mislio, imaće da pokažu spavaće sobe, studentske sobe, kuhinje, ništa nema osim sporadičnih primeraka nameštaja
IKEA za nameštaj, izgleda ovako, kao hangar. Znaju i oni da se u nameštaju ne mogu takmičiti sa lokalnim proizvođačima, Japancima taj nameštaj i ne treba
Flat pack, na rakovima skladišta
Ako ti se nešto sviđa, na računar. Ima ih svugde po radnji, pa vidi kako proizvod u stvari izgleda i dimenzije
Klikneš na grupu proizvoda pa dublje
Idemo na sofu
Evo je, sofa od 9,000 dinara
To, naravno, tako jeftino, ne bih nikada kupio osim da opremam stan za izdavanje.
Red na kasi. Ljudi kupili stvari za koje nisu znali da im trebaju, sitna roba, kad su već tu...
Comment