Foto za danas (2020)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • yoyogi
    Chairman of the Bored
    • Aug 2011
    • 4688

Foto za danas (2020)

Koh Samet, Thai.

Sta ti je bre ovo?

Tako, popravi

Sada je bolje

Srecna Nova 2020. godina!
    Azija, moja dežela.
  • Mekong
    Ljubim miris napalma u zoru...
    • Dec 2011
    • 656

Koh Samet, tirkizno plavo more, sutra idemo nazad u Bangkok.

Ni mesto za rucak nije bilo lose a i rucak je bio dobar

Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."

(clone of Yoyogi, for fun)

Comment

• Mekong
      • Dec 2011
      • 656

Thai, Rayong, jak vocarski kraj. Ovo je centralna vocna pijaca, uglavnom na veliko, moze i na malo

Mislim da je hangar dugacak 300m

Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."

Comment

• Mekong
        • Dec 2011
        • 656

Vreme je da se pozdravimo sa Thai za ovaj boravak. Nasa vikendica.

Ove ce kuce verovatno biti zavrsene za 185 sledecih dana dok ih opet ne vidimo sa balkona.

Pozdrav i bazenu u zgradi, nije bio hladan

Sutra 10:45am, let TG646, AirBus A350-900.

Sigurno, bice i "Vietnam Blues" kada se vraca i prelece preko te zemlje. Zal za Thai, tu te negde uhvati, Ameri su smislili taj naziv. Tu negde dodje i posluzenje pa onda i rucak.

Imam jos da napisem, to posle , iz Japana.

Comment

• Mekong
          • Dec 2011
          • 656

Meandri reke Mekong.

Ovo je već Vietnam

Comment

• yoyogi
            Chairman of the Bored
            • Aug 2011
            • 4688

Ćerkina velika želja, bas gitara.

Kupili smo je danas, Fender Jazz Bass. Gotovo 90% rock muzike je bilo sa njime. Profesionalna bas gitara.

Evo je u "dečjoj sobi"

Dobila je i majice sa logom Fender. Kaže, neće da ih nosi, momci bi popadali u nesvest, kao da je devojka operater buldožera (jer je bas gitara, to retko ko ima).

Dok ovo pišem, čujem sa gornjeg sprata brundanje basa.
            Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
              Chairman of the Bored
              • Aug 2011
              • 4688

Kamelije, "zimske ruže". Cvetaju od kraja novembra do početka aprila (u planinskim krajevima Japana do polovine maja).

Ovo je kod moje banje a ima ih svugde

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                Chairman of the Bored
                • Aug 2011
                • 4688

Thai, Souvarnabhumi airport. Koja je to logistika, koje hale za sortiranje i slanje robe. Posao možda i veći od samog putničkog saobraćaja.

Ovo je jedan od nekoliko placeva sa naslaganim kontejnerima

Kaže, prosečna cena 1kg tereta koji ide brodom je 6 dolara, avio cargom 112 dolara.
                Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                  Chairman of the Bored
                  • Aug 2011
                  • 4688

Nagoya, Japan. Otvoren je "HUB", britanski pub, nedaleko od mog ofisa.

Sve je isto kao u Tokiju (gde ih ima možda 50). Ista hrana, piće, iste cene

Radi od 17:00-25:00. I tu je stvar, verovatno nikada neću otići tamo osim ako imam firmine goste koji odsedaju u blizini. p ada ih izložim poznatoj hrani i piću.
                  Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                    Chairman of the Bored
                    • Aug 2011
                    • 4688

Shirakawa-go, u planinama, kada tu ima snega, onda se zna da ga ima i na skijalištima. Ovako bi trebalo da izgleda (moja slika iz neke od prethodnih godina, sa vidikovca)

Stalno pratim Shirakawa-go live cam

Danas izgleda ovako, nema snega (screenshot sa njihovog web cam sajta)

Izašla je slika danas u japanskim novinama, takmičenje u skijaškim skokovima (na slici je Ryoyu Kobajashi, osvojio drugo mesto), lokacija je Nemačka, Titisee Neustadt, ni tamo nema snega. Kao da skače u gradić

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                      Chairman of the Bored
                      • Aug 2011
                      • 4688

Srećna Nova godina - kineska. Godina pacova. U mojoj banji uvek imaju bronzanu statuu životinje za tekuću lunarnu godinu (Emperor Jade je pozvao 13 životinja ali se na putu mačka udavila pri prelasku reke pa ih je zato 12). Životinje su naznačene na godine po redosledu kojim su stigle na zborno mesto.

Ko ne zna u kojoj je kineskoj godini rođen, evo tabele

Pacov je simbol bogatstva, mudrosti i plodnosti, njemu se mole bračni parovi za začeće deteta.
                      Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                        Chairman of the Bored
                        • Aug 2011
                        • 4688

Japan, Uber taxi servis. Mislio sam da to nikada neće moći, ne sme se vozilom u ličnom vlasništvu vršiti javni prevoz. Evo ga

Klasično taxi vozilo

Videvši da nikako neće moći da dobije deo kolaca od 16 milijardi dolara koliko japanska taxi industrija okrene godišnje, da država zbog startapa iz Kalifornije neće promeniti zakon, nekako su se nagodili.

350 od 550 vozila Fuji Taxi, klasične taxi firme, ima Uber App.

To li je bio onaj protest taksista u Beogradu kada su se uplašili da će "CarGo" da im otme hleb? Ovde su to rešili tako da postojeći, licencirani taksisti i vozila uđu u šemu.
                        Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                          Chairman of the Bored
                          • Aug 2011
                          • 4688

Stadion Tokyo Olympics 2020. završen 6 meseci pre roka, stoji i čeka. Slika iz hotelske sobe Century Southern Tower

Kad ono, počeše glasine po netu da će Olimpijada biti otkazana. U petak, 31. januara 2020. oglasili su se organizatori i rekli da o tome za sada nema ni govora.
                          Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                            Chairman of the Bored
                            • Aug 2011
                            • 4688

Pošto se selimo i ostavljamo delove nameštaja u sadašnjoj kući da se unište pri rušenju i besplatno odvezu, odem danas u IKEA da vidim da li ima neka ideja za bolji nameštaj.

Nema ništa, samo periferne stvari

Ja sam mislio, imaće da pokažu spavaće sobe, studentske sobe, kuhinje, ništa nema osim sporadičnih primeraka nameštaja

IKEA za nameštaj, izgleda ovako, kao hangar. Znaju i oni da se u nameštaju ne mogu takmičiti sa lokalnim proizvođačima, Japancima taj nameštaj i ne treba

Flat pack, na rakovima skladišta

Ako ti se nešto sviđa, na računar. Ima ih svugde po radnji, pa vidi kako proizvod u stvari izgleda i dimenzije

Klikneš na grupu proizvoda pa dublje

Idemo na sofu

Evo je, sofa od 9,000 dinara

To, naravno, tako jeftino, ne bih nikada kupio osim da opremam stan za izdavanje.

Red na kasi. Ljudi kupili stvari za koje nisu znali da im trebaju, sitna roba, kad su već tu...

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                              Chairman of the Bored
                              • Aug 2011
                              • 4688

Japan, Aichi, nema snega, ne ide se na skijanje. Slike iz rurala.

Verovatno najtužnija panorama u godini.

To nadomešćuje porodični život u kući.
                              Azija, moja dežela.

Comment

Working...
                              X