Foto za danas (2019)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Mekong
    Ljubim miris napalma u zoru...
    • Dec 2011
    • 656

Khon Kaen, srce Isaana.

Bas je zgodno mesto sa jezerom u sredini.

Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."

(clone of Yoyogi, for fun)

Comment

• Mekong
      • Dec 2011
      • 656

Thai, Koh Chang. Sa verande bungalova na vodenoj liniji. Jako se cuju talasi.

Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."

Comment

• Mekong
        • Dec 2011
        • 656

Koh Chang, pogled je preko dana jos lepsi.

Sve ispred kuce, nigde nema da se ide

Tri noci, sa doruckom, 90 dolara svezajedno.

Comment

• yoyogi
          Chairman of the Bored
          • Aug 2011
          • 4689

Foto od juce, Singapore, Pan Pacific, vidi se Marina Sands.

Azija, moja dežela.

Comment

• onnut
            Moderator
            • Jan 2014
            • 1221

Bravo za Singapur.
            Vidim sve je tu kako sam ostavio 2017.. i Marina Sands,točak,hotel tvoje firme...
            Baš me interesuje kakav će ti biti utisak posle više godina odsustva a pogotovo ćerki koja je verovatno prvi put tu.

Možda će joj biti interesantno obići Night Safari ili kišnu šumu koju smo mi posetili ranijih godina.
            I naravno Universal studio , koji zapamtih po paklenoj vrućini, i Gardens Bay.

Uživajte u ovom futurističkom gradu.

I da vidimo kako se snalazi Yoyogi u turističkoj poseti bez renta-cara , kao ja pešak.

Comment

• yoyogi
              Chairman of the Bored
              • Aug 2011
              • 4689

Bice jos pisanja, ovo samo da kazem da smo zavrsili sa aktivnostima.

Pattaya, iz vazduha

Od ponedeljka (22. jul) radim od kuce u Bangkoku, ne da cu imati vise vremena nego nema aktivnosti osim rada pa cu u pauzama da upadnem sa postovima.
              Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                Chairman of the Bored
                • Aug 2011
                • 4689

Souvarnabhumi airport, Bangkok. Posada Aeroflot.

Kako on (A330) ode,

Ukrajinac (Boeing 767-300ER) dodje. Kao da paze da se ne sretnu.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                  Chairman of the Bored
                  • Aug 2011
                  • 4689

Yotsuya Senmaida (hiljadu pirincanih njiva) u Shinshiro, Aichi prefecture (blizu Chausuyama ski resort).

Slika 25. maj 2019 (moja slika):

Slika 25. jul 2019. Kao pirincane terase prema raju (slika iz novina).

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                    Chairman of the Bored
                    • Aug 2011
                    • 4689

Na danasnji dan 1945. je bacena atomska bomba na Hiroshimu. Jedna od retkih zgrada koja je delimicno prezivela je ova nekadasnja Privredna komora. Danas je to "Atomic Bomb Dome".

Pre bombe

Posle bombe

Eksplodirala je na 600m visine, nije se zarila u zemlju

Od 350 hiljada stanovnika poginulo je 140,000 (ukljucujuci i prezivele koji su od ranjavanja i opekotina umrli do kraja 1945.)

Kada sam prvi put cuo u osnovnij skoli, mislio sam da je velika kao podmornica. Nije, ovo je sve, imala je 64kg uranijuma

Sve je moralo ispocetka da se gradi pa nema uskih ulica. Mnogo lep grad. Na zavoju reke se vidi Dome

Uz Fukuoku, Hiroshima je najpozeljniji grad za zivot u Japanu. Dovoljno veliki da ima sve i dovoljno kompaktan.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                      Chairman of the Bored
                      • Aug 2011
                      • 4689

Singapur, 9, avgust im je godisnjica nezavisnosti. Ove godine slave 54.

Azija, moja dežela.

Comment

• Mekong
                        • Dec 2011
                        • 656

Thailand, od danas. Prachuap Khiri Khan, nacionalni park Khao Sam Roi Yod.

Ribarsko selo Bang Pu.

Comment

• Mekong
                          • Dec 2011
                          • 656

Thai, Khao Takiab ribarsko selo. Prodaja ribe direktno sa ribarskih barki, ribarske familije to rade.

Nema veze koliko je ko bogat. Za istih 5 dolara dobije se ista riba.

Comment

• onnut
                            Moderator
                            • Jan 2014
                            • 1221

Originally posted by Mekong View Post
                            Thai, Khao Takiab ribarsko selo. Prodaja ribe direktno sa ribarskih barki, ribarske familije to rade.

Nema veze koliko je ko bogat. Za istih 5 dolara dobije se ista riba.

Kada vidim ovo brdo,pa te ribarske barke,i setim se one morske hrane u Hua Hin Night Marketu, odmah mi proradi želudac i instikt za morskom hranom.

Setih se da sredom u moj lokalni supermarket stiže sveža morska hrana pa pravac tamo.

I evo, nisam mogao da odolim da ne kupim ovu hobotnicu, koja miriše na more, kad već nisam tamo.

Click image for larger version

Name:	20190814_210513.jpg
Views:	1
Size:	16.7 KB
ID:	20647

Cela ima težinu 1,3 kg .Cena je 1.200 din/kg.

Sad se mislim da li da je sutra spremam španski kao salatu od plodova mora(imam i dagnje i gambore rakove) sa paprikom,lukom,maslinovim uljem,maslinama...ili nešto kao thai..u tiganju sa belim lukom u ulju pa sa soja i oyster sosom,čili pastom..ili neku kombinaciju kao eksperiment.

Eto dokle me dovede praćenje foruma ali ulepša mi to dan.

Comment

• Mekong
                              • Dec 2011
                              • 656

Bangkok, predgradje

Taj kiosk je "samostalna zanatska krojacka radnja"

Comment

• Mekong
                                • Dec 2011
                                • 656

Foto za danas ( vratio sam se iz Thai pre 12 sati) je ono sto ja vise ne vidim a tamo je. Moj balkon gleda na otvoreno

Tacno, da ne moram da potpuno iskljucim struju i vodu, stavio bih web kameru pa da je posecujem kao sto gledam Shirakawa-go live cam.

Comment

Working...
                                X