If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Bravo za Singapur.
Vidim sve je tu kako sam ostavio 2017.. i Marina Sands,točak,hotel tvoje firme...
Baš me interesuje kakav će ti biti utisak posle više godina odsustva a pogotovo ćerki koja je verovatno prvi put tu.
Možda će joj biti interesantno obići Night Safari ili kišnu šumu koju smo mi posetili ranijih godina.
I naravno Universal studio , koji zapamtih po paklenoj vrućini, i Gardens Bay.
Uživajte u ovom futurističkom gradu.
I da vidimo kako se snalazi Yoyogi u turističkoj poseti bez renta-cara , kao ja pešak.
Na danasnji dan 1945. je bacena atomska bomba na Hiroshimu. Jedna od retkih zgrada koja je delimicno prezivela je ova nekadasnja Privredna komora. Danas je to "Atomic Bomb Dome".
Pre bombe
Posle bombe
Eksplodirala je na 600m visine, nije se zarila u zemlju
Od 350 hiljada stanovnika poginulo je 140,000 (ukljucujuci i prezivele koji su od ranjavanja i opekotina umrli do kraja 1945.)
Kada sam prvi put cuo u osnovnij skoli, mislio sam da je velika kao podmornica. Nije, ovo je sve, imala je 64kg uranijuma
Sve je moralo ispocetka da se gradi pa nema uskih ulica. Mnogo lep grad. Na zavoju reke se vidi Dome
Uz Fukuoku, Hiroshima je najpozeljniji grad za zivot u Japanu. Dovoljno veliki da ima sve i dovoljno kompaktan.
Thai, Khao Takiab ribarsko selo. Prodaja ribe direktno sa ribarskih barki, ribarske familije to rade.
Nema veze koliko je ko bogat. Za istih 5 dolara dobije se ista riba.
Kada vidim ovo brdo,pa te ribarske barke,i setim se one morske hrane u Hua Hin Night Marketu, odmah mi proradi želudac i instikt za morskom hranom.
Setih se da sredom u moj lokalni supermarket stiže sveža morska hrana pa pravac tamo.
I evo, nisam mogao da odolim da ne kupim ovu hobotnicu, koja miriše na more, kad već nisam tamo.
Cela ima težinu 1,3 kg .Cena je 1.200 din/kg.
Sad se mislim da li da je sutra spremam španski kao salatu od plodova mora(imam i dagnje i gambore rakove) sa paprikom,lukom,maslinovim uljem,maslinama...ili nešto kao thai..u tiganju sa belim lukom u ulju pa sa soja i oyster sosom,čili pastom..ili neku kombinaciju kao eksperiment.
Eto dokle me dovede praćenje foruma ali ulepša mi to dan.
Comment