Foto za danas (2019)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • yoyogi
    Chairman of the Bored
    • Aug 2011
    • 4688

Cipele u elitnoj robnoj kući u Tokiju. Nisam čuo za ovu marku, ceo sprat su cipele. Pokazuju obe

Ne samo po robnim kućama izlažu obe cipele nego i po ulicama sa velikim pešačkim prometom, kao Balkanska u Beogradu.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
      Chairman of the Bored
      • Aug 2011
      • 4688

Tokyo, docomo tower.
      Napravili je kao toranj a zaodenuli u haljinu, da ne bude da ima dva telecom tornja u blizini.
      Unutra nema spratova, nema ništa, na vrhu sedi posada (40 ljudi) koja to operiše i održava.

Ovde, izgleda kao da će da probode Mesec kao balon

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
        Chairman of the Bored
        • Aug 2011
        • 4688

Tokyo. Juče vidim ovu kolonu pripravnika, biće da ih je bilo stotinak.

Izašli su iz zgrade JR East (Japan Railway). Tu je radio protagonista knjige "Colorless Tsukuru Tazaki and His Years of Pilgrimage".

Azija, moja dežela.

Comment

• onnut
          Moderator
          • Jan 2014
          • 1221

Originally posted by yoyogi View Post
          Tokyo. Juče vidim ovu kolonu pripravnika, biće da ih je bilo stotinak.

Izašli su iz zgrade JR East (Japan Railway). Tu je radio protagonista knjige "Colorless Tsukuru Tazaki and His Years of Pilgrimage".

Tokyo?

Od kada čitam ovaj forum ...uvek me asocira na Yoko i bakalar u pabu.

Comment

• yoyogi
            Chairman of the Bored
            • Aug 2011
            • 4688

Ovaj vikend je moj red da budem on-call. Ako ostale kolege po vremenskim teatrima dođu do pune čaše posla, onda zovu nas, on-call.

Bio sam 8 puta on-call, šest puta ništa a dva puta, Vodafone Italy i Expedia Arizona.
            Tu preuzimaš vlasništvo problema, phone bridge, komunikacija u realnom vremenu sa našima i sa korisnicima. Engineering engaged, ti si odgovoran za sve, od pričanja sa Exec korisnika dole do naručivanja delova, hardware, za zamenu.
            Predvidljiv i najbolji customer service u IT industriji. Najbolji na planeti. CEO reče, znam da ste najbolji, samo napravite još veći raspon između nas i sledećih.

"Yoko", zavisi od kanji kojima se opisuje. Osnovno značenje je blizina. Tako, Yokohama, grad kao Singapur uz Tokyo, znači "obližnja plaža".
            Da ti sediš do mene, ti si "yoko", tu si, u mojoj blizini.

Za ženska imena, Yoko, ima bar 7 kanji. Varijacije kao "Dragana", "Svetlana", "Leposava", da se kod nas prevede.
            Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
              Chairman of the Bored
              • Aug 2011
              • 4688

Mt Fuji iz šinkansena. Slike su sa odlaska u Tokyo,

klip je sa povratka.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                Chairman of the Bored
                • Aug 2011
                • 4688

Moja biciklistička staza, neuobičajen prizor: patka sa malim pačićima htela da pređe ulicu pa se predomislila.

Iza ove zgrade je reka manja reka (može da se pregazi, do kolena), odatle je i došla, izgleda se vraćaju tamo.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                  Chairman of the Bored
                  • Aug 2011
                  • 4688

Pojavila se u novinama ova slika, Tokyo, čovek ide kroz sokake sa malim restoranima.

To je "Golden Gai", turistička atrakcija, gledan iz hotelske sobe

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                    Chairman of the Bored
                    • Aug 2011
                    • 4688

Originally posted by yoyogi View Post
                    Moja biciklistička staza, neuobičajen prizor: patka sa malim pačićima htela da pređe ulicu pa se predomislila.

Iza ove zgrade je reka manja reka (može da se pregazi, do kolena), odatle je i došla, izgleda se vraćaju tamo.
                    Evo odakle su došle patka i pačići. Mašine i radnici su im uznemirili životno okruženje.

Gde sam ih video, bilo je 100m odavde. Prilična daljina za patke koje nisu neki šetači, tek za pačiće.
                    Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                      Chairman of the Bored
                      • Aug 2011
                      • 4688

Porodični izlet. Da se voze bicikli po pruzi. Japan, Gifu prefecture, Hida.

Bivša pruga, voz stoji kao muzej, od 1984. neko se setio da napravi ovaj biznis

Imaju elektromotor (motor assisted, mora da se i okreću pedale) pa nikada nije teško pedalirati

Ovako ih postroje prema rezervacijama pa svako na svoj sedne, redom

Trasa je 2.8km u jednom pravcu, toliko i povratak. Prolazi se kroz lepe predele

Pa i kroz tunele

Lepo iskustvo. Ta-tam-ta-tam voza se i ovde oseti.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                        Chairman of the Bored
                        • Aug 2011
                        • 4688

Takayama, puno snega zimi. Ovo je bio odron zemlje pa su stavili barijere da se sneg ne sruči kao lavina na put.

Nije lako zamisliti na 20C da se to dešava ali tako je.

Zaviješ krivinu a ono se sneg sruči na kola i zatrpa te. Pritke iz put su 2m, toliko snega bude, po njima znaju gde je put uopšte. Crveno-bele, jedna je sa desne strane vetrobrana.
                        Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                          Chairman of the Bored
                          • Aug 2011
                          • 4688

Takayama, Hida Ice Caves. Na izlasku iz pećine, duga pokrivena silazna staza, uz nju statue 7 božanstava bogatstva i sreće.

Prvi i najvažniji je "Ebisu" (piše se i Yebisu). Legenda kaže da je rođen bez kostiju i da su ga bacili u more pa su mu tamo izrasle ruke i noge i sav skelet.
                          On je bog sreće i zaštitnik ribara, zato u jednoj ruci ima štap za pecanje a u drugog ribu.
                          Od rođenja mu je ostalo da je nagluv i da ima uvek osmeh na licu.

Važan je zato što, u oktobru, koji se zove "mesec bez bogova" jer se svi sastaju u Izumo-taiša, jedini on, nagluv, ne čuje zov pa ostaje jedini koji nije tamo i kome narod može da se moli u oktobru.

Po njemu je i ovo, kažu najbolje pivo u Japanu, dobilo ime. Pravi se po nemačkom receptu od 1890. Eno ga i na čaši.
                          Stvarno je odlično pivo i najskuplje je.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                            Chairman of the Bored
                            • Aug 2011
                            • 4688

Japan, Hida Takayama ledena pećina. Ispred stoji ova posuda za kuvanje, enormne veličine.

Čemu to služi? Odnesu je kamionom na festival i u njoj spreme "nabe", hotpot čorbu za 20,000 ljudi.

Ko je imao nesreću da služi JNA, zna da što je veća količina to je bolji ukus, kao vojnički pasulj. Istina, nije bilo kasarni ovako velikih.
                            Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                              Chairman of the Bored
                              • Aug 2011
                              • 4688

Takayama, stari deo grada, preorali ga turisti. Tetovaže rade.

Sada će ovaj topik malo da se odmori od mene, sutra idem u Thai 50 dana. Kao da će tamo biti manje turista.
                              Azija, moja dežela.

Comment

• Mekong
                                Ljubim miris napalma u zoru...
                                • Dec 2011
                                • 656

Khorat, Terminal 21.

Grad, univerzitetski, cist i utegnut.

Ovo pisem iz hotela u Khon Khaen. Napisacu celu turu kada se vratim u BKK.
                                Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."

(clone of Yoyogi, for fun)

Comment

Working...
                                X