Foto za danas (2019)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • yoyogi
    Chairman of the Bored
    • Aug 2011
    • 4688

Poslednji dan 10-odnevnog, nečuveno dugog raspusta za sve u Japanu. Teške gužve na autoputevima, po 30-40km, održavaoci auto puteva postavili poratbilne WC-e na svakih 3km.

Samo lokal, bicikl, Moricoro park. U mladom majskom zelenilu.

Tottoro house, iz crtanog filma uz koji su odrasli svi rođeni posle 1982.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
      Chairman of the Bored
      • Aug 2011
      • 4688

Japan, hotel "Okura" u Hamamatsu. Taj lanac hotela je japanski odgovor na Sheratone i Marriotte.
      Tu smo odsedali kada smo radili vikendima i praznicima, dan i noć. Korisnici Yamaha, Suzuki.

Prvi deo zgrade je poslovni prostor, suženje" je hotel. Odličan hotel.
      Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
        Chairman of the Bored
        • Aug 2011
        • 4688

Shinjuku uveče. Desetine hiljada restorana u krugu od 5km

Mnogi se otvaraju u 11am a zatvaraju u 5am narednog jutra.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
          Chairman of the Bored
          • Aug 2011
          • 4688

Shinjuku u zoru. Zgrada koja se presijava je Hyatt Park Hotel, poznat iz filma "Lost in Translation":

U 7 ujutro, čist pogled, ovako je samo ~40 dana godišnje, vidi se Mt Fuji samo mi ga ova zgrada zaklanja

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
            Chairman of the Bored
            • Aug 2011
            • 4688

Kroksice, lake kao pero. Osim poznatih modela, imaju na desetine drugih.

Nisu jeftine, cene su kao u dinarima.

Ženske ih nose u tašnama ili ih imaju u radnom stolu. Pouka od zemljotresa i tsunamija marta 2011. kada je saobraćaj prestao da radi a u štiklama ne može da se pešači 15-20-30km do kuće. Tada su bicikli po radnjama bili rasprodati za prvih sat vremena.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
              Chairman of the Bored
              • Aug 2011
              • 4688

Na mojoj biciklističkoj stazi, rado zastanem baš ovde. Bambusi i brana kojoj podignu vratnice 1. maja i napravi se kao jezerce.

A tu, čaplja

Malo se uznemirila kada sam je slikao

Priroda u društvo, u simbiozi.
              Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                Chairman of the Bored
                • Aug 2011
                • 4688

Dvodnevna ekskurzija do Tottori, peščane dine. Zbog "Sand Museum" čija se postavka menja jednom godišnje.

Dine

Postavka muzeja je Južna Azina (Indija, Sri Lanka...)

Legendarno kupanje u reci Gang, 3-D

napisaću više na putovanjima kada nađem vremena.
                Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                  Chairman of the Bored
                  • Aug 2011
                  • 4688

Grad Otsu na jezeru Biwa, duplo većem od Skadarskog. Sa leva je Hiean planina, prepuna hramova

Na povratku, uveče, sumrak nad jezerom

Grad Otsu od Kyota deli samo ta planina. Gradski prevoz (metro) od Otsu do Kyoto ide 10 minuta, 12km, tunel, od centra do centra. Možda je to lepo mesto za penzionisanje.
                  Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                    Chairman of the Bored
                    • Aug 2011
                    • 4688

Uz zamak Kawahara, Tottori

Stoji ova skulptura

To je japanska mitologija, da je jedan od Bogova, Okuninushi, koga su braća uzela kao nosača (odatle mu ta torba na leđima) da ih prati dok oni idu da prose devojku, najlepšu na svetu.

Braća, prvo, sretnu zeca koji je bio odran, odrale ga ajkule koje je prevario da ako se poređaju jedna iza druge, on će po njima da preskače i stigne sa kopna do ostrva a da im posle kaže koga ima više, ajkula ili zečeva. Onda im se smejao a one ga odrale.

Kuninonušijeva braća su ga prvo videla i rekla mu da se uvalja u slanu vodu i da će se oporaviti. Bilo mu je još gore.

Onda ga je, dok je zec bio u agoniji, sreo Kuninonuši i rekao mu da se uvalja u slatku vodu i šumsko lišće i da će ozdraviti. Tako je i bilo. Zec mu, za uzvrat, prorekne da će on, Kuninonuši, dobiti ruku lepotice a ne njegova braća. I to se ostvarilo.
                    Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                      Chairman of the Bored
                      • Aug 2011
                      • 4688

Chausuyama Kogen, Aichi Prefecture, cvetanje phlox subulata, poznatija kao "shiba sakura", "poljska sakura".

Mesto je skijalište, kao Divčibare, isti na na višoj nadmorskoj visini, 1,420m.

Koliko ih se samo nacrtalo da slika pod noćnim osvetljenjem. Bilo je ranije, svake godine tamo odemo.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                        Chairman of the Bored
                        • Aug 2011
                        • 4688

Ramen restoran u susedstvu. Ovo je bilo oko 11am, još nije ručak, tada obično ljudi čekaju napolju.

Mašina za prodaju bezalkoholnih pića na ulazu. Restoran osim vode ne drži niti služi išta drugo.

Cena je kao i na ostalim mašinama na javnim mestima. Valjda im je tako lakše, dali su Kokakoli da stavi mašinu, oni je održavaju, pune, plaćaju struju, a restoran dobije neki % od prodaje.
                        Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                          Chairman of the Bored
                          • Aug 2011
                          • 4688

Hortenzije "ajisai" koje sam kupio u saksiji, dali su mi i poster mesta. Okačio sam ga preko ekrana TV koji se nikada ne pali (poslednji put upaljen kada je Obama postao predsednik USA).

Trajaće te lepe cvećke mesec dana a onda odosmo u Thai dva meseca.
                          Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                            Chairman of the Bored
                            • Aug 2011
                            • 4688

Stigli purenjaci u radnje, masovno. Sweetcorn ih zovu.

3 komada, 400 dinara. Niko i ne kupuje više, kada ih prepoloviš, tačno toliko ih staje u normalnu šerpu.

Za kuvanje, stave se u hladnu vodu, doda 2-3 kašike soli i kada voda provri, samo 5 minuta i gotovi su.
                            Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                              Chairman of the Bored
                              • Aug 2011
                              • 4688

Automobila Toyota Prius (koji i ja imam) i to baš bele boje, čini mi se da je 20% voznog parka. Na većem parkingu moraš da se koncentrišeš da ga nađeš, pogotovo ako je kiša ili ako nešto nosiš.
                              Da sebi olakšam, parkiram se prvo nosom. Japanci su trenirani da se uvek parkiraju unazad. Onda, moj auto štrči i lako ga lociram.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                                Chairman of the Bored
                                • Aug 2011
                                • 4688

Iga, postojbina nindži, Iga zamak, od danas, tačno 104km od nas, sve autoput, stigne se za 1 sat i 40 minuta.

Sagrađen 1585. a vetar (koji je to bio vetar!) ga uništio 1612-te.

Ovo što je danas je rekonstrukcij aiz 1935. Izuvanje cipela da se poseti unutra.

Grad Iga je kao veličine Valjeva.

Azija, moja dežela.

Comment

Working...
                                X