ne znam cemu sad ova prica sa tehnicke strane. Covek nije ni rekao da je strucan da pravi reaktore, ali je citirao izvestaj coveka koji jeste koji je rekao da taj reaktor nije siguran. E taj sto je rekao da nije reaktor siguran, ti sad mozes s njim da udes u tehnicku raspravu ko je u pravu.
Foto za danas (2018)
Collapse
X
-
Originally posted by Deks View Postne znam cemu sad ova prica sa tehnicke strane. Covek nije ni rekao da je strucan da pravi reaktore, ali je citirao izvestaj coveka koji jeste koji je rekao da taj reaktor nije siguran. E taj sto je rekao da nije reaktor siguran, ti sad mozes s njim da udes u tehnicku raspravu ko je u pravu.
Reaktore konstruišu ljudi kao onnut. Ovaj tvoj šarlatan je od nekoga čuo da je reaktor nesiguran (a on ne samo da o tome nema pojma nego čak tvrdi da je i "dobro znano", što nije tačno) i sa FoxNews načuo da je teška radijacija ispuštena po Pacifiku, što je obična glupost.
A ti ga nama dovedeš na sajt i kažeš da idemo da se ganjamo sa onim od koga je on to čuo a za ispuštenu radijaciju da vatamo za gušu FoxNews ili CNN.
Pa knjige bazirane na takvim temeljima, o oblasti o kojoj ima predstave kao slučajni prolaznik u supermarketu, mogu da pišu i naši profesori Megatrend "smućkaj pa prospi" predmeta. Istih tih što on predaje i piše bestselere.Azija, moja dežela.
Comment
-
-
Akashi most, predjem ga danas na putu od Osake to Tsukushime (na Shikoku, najmanjem od 4 japanska ostrva).
Noseci kablovi (splet zica) su verovatno 2m u preseku.
Evo ga sa odmorista. Sa 1,991m ima najduzi glavni raspon na svetu.
Azija, moja dežela.
Comment
-
-
Naruto Whirlpools, gledani sa broda (za tu namenu).
Ima i jacih vrtloga, u sred proleca. Naidje ovaj jedrenjak pa mi malo laknulo, nije znaci opasno
Azija, moja dežela.
Comment
-
-
Kumano Nachi Taisha, tu smo uvek hteli da odemo. Pa i otišli u ovoj turi. Napraviću post o tome.
Opet, slika je nekako uspela, kiša tajfunske snage mi polomila kišobran.Azija, moja dežela.
Comment
-
-
Vodopad iza, iz onih stena, je fascinantan !
Oduvek sam voleo takva mesta.
Kada sam prvi put išao na Puket meni je pod " must do" bila poseta u unutrašnjosti vodopadu.
Ali kada sam došao tamo-razočarenje.Ništa od onoga sa fotografija.
Presušilo.Jedva da je nešto "piškilo".
I uopšte,nikad u Thai nisam naleteo na dobar vodopad.
A ovo kod tebe, jeste da je bio tajfun i možda lošije za slikanje, ali je zato vodopad "nadošao" i visok i još one stene.
Uđoh na link -kaže 133 m !!
I još prelep hram sa vidikovcem.
Izgleda markantno i po lošem vremenu.
Da vidimo i ostale slike,ako su uspele, pogotovo sa onog vidikovca-terase uz hram.
I one prethodne slike mostova ( 2 km !! ), vrtloga... baš neobične.
Izgleda dobra ekskurzija samo da je bilo lepše vreme i manje gužve u Universalu.
Comment
-
-
Veliki hotel, veliki doručak
Daiwa Kishu Minabe Resort, ima bar 500 soba.
Mi smo bili sa morske strane, nisam ga video odatle, ima na linku.
Vidi mu parking, posebno one autobuse. Kineski paket turisti. Samo tih 8 autobusa je 350 ljudi plus sva ova kola, moguće da je bilo te noći i do 1,000 gostiju.
Odem u onsen u 6 ujutro, u yukati krenem pravo odatle na doručak, kad ono, red 100m a još nije ni otvoreno (u 7am počinje, do 10am).
Banket sala. Na ulasku, preda se kupon i dobije tablica "ovo mesto je zauzeto". Niko ne može da zauzme ceo sto a i da ne ostavlja torbu ili nešto da naznači zauzetost dok puni svoje tanjire.
Pa kad se navalilo, buffet
Hotel je odličan, zapanjujuće jeftin.
Ogromna soba (na linku imaju slike soba) za troje, cena je po osobi, sa doručkom koji se posebno plaća, svezajedno 9,700 dinara za sve.Azija, moja dežela.
Comment
-
-
Tokushima, na Shikoku ostrvu ima festivale. Na brošuri vidim sliku ove lepe Japanke, učesnice
Na feriju, od Tokushima do Wakayama
Imaju ih izložene. Nisam razumeo da li mže da se nabaci i slika
Trebao bih da se udubim, zašto je šešir takav kakav jeste, mora da je vekovima tako iz nekog razloga.Azija, moja dežela.
Comment
-
-
IKEA u mom gradu, još me čudi da nije izašla iz mode. Imaju svoje parkinge a još ove udaljene i iznajmljuju od Moricoro Parka.
Ima bar 1km a ljudi dolaze, kupuju, nose, čak i tu parkiraju
Ne znam šta Japancima treba a da nisu imali do sada. Mora da su neke IKEA dosetke, sudeći po relativno malim pakovanjima, koje su ih namamile da nešto kupe.
Azija, moja dežela.
Comment
-
-
Pecaroši na jezeru Biwa, duplo većem od Ohridskog
U stvari, to je kao u centru grada Otsu.
Prince Hotel lanac ima objekat i ovde
Novo-staro. U luci (Otsu i znači "velika luka")
Na svaki sat sprejevi, noću osvetljeni
Planina iznad je Hiei, puna hramova, na listi UNESCO
Taj Otsu grad, nije naivan. 340 hiljada stanovnika, sve što treba i ne treba, ima Univerzitet (državni) a vozom samo jedna stanica do Kyoto, 10 minuta kroz tunel ispod te Hiei planine.Azija, moja dežela.
Comment
-
-
Sa moje bicikl staze. Kroz polja, i po selima sakura (u pozadini Mt Sanage, 611m)
Tu je IKEA našla da napravi svoju veliku prodajnu radnju, zarasla u sakuru (stabla su tu bila oduvek, pre IKEA, nije ih ona posadila.
Azija, moja dežela.
Comment
-
-
Isto mesto, ista radnja, 11 godina koliko tamo idem na praznik, Hanami yasumi, piknikovanje i uživanje u sakurinom cvetu, danas isto.
Skinu se cipele
Iza njih , ko zna koliko hiljada piknikera, ne ostane i trunka smeća
Taman posla da je postalo dosadno, uvek je lepo.
Ima i vašarske atmosfere
Azija, moja dežela.
Comment
-
Comment