Foto za danas (2018)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • yoyogi
    Chairman of the Bored
    • Aug 2011
    • 4688

To je meni više da potrošim kalorije, ta vožnja bicikom, 12km u vreme ručka, kada niko nikoga u firmi ne pita da nešto uradi.

Mada u kući ne postoji kultura jedenja slatkiša, ćerka ima u svom lunch box jedan kit-kat svaki dan. Godiva bi bila previše, to je kao za partije (gde bih ih, ako me niko ne vidi, smazao).
    Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
      Chairman of the Bored
      • Aug 2011
      • 4688

Mino, Gifu Prefecture, Nagara river. Ista ona na kojoj se u donjem toku lovi riba noću.

Kristalno čista, čak i pitka voda.

Od prošle nedelje, jesen. Stene su tu, iste

Avgust 2010:

Tada, 2010, tada 5 godina stara ćerka skače sa stene. Prilično hrabro za dete tih godina. I ja sam morao da skočim, ona me gledala, mada sam se useravao.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
        Chairman of the Bored
        • Aug 2011
        • 4688

Uz voćnjak otvoren za publiku u Iida gradu gde se beru jabuke (600 dinara da jedeš koliko hoćeš ali nema iznošenja) je ovaj. Ne znam kako ovo radi.

Ima ove pokrivene leje, po tome se verovatno ne gazi. Ili ih sklone pa onda oberu ili ima neka mašina. Ili imaju ugovor sa supermarketima kada da ih oberu i pošalju u prodaju.

A grad Iida, Nagano Prefecture (100 hiljada stanovnika, simbol grada je jabuka), u jesenjoj idili

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
          Chairman of the Bored
          • Aug 2011
          • 4688

Ovo mora da je bilo i pre, Washington Hotel Shinjuku. Za poslovne putnike, da prenoće.

Pola lampe, druga polovina je u ogledalu

Po novim pravilima, tamo više ne odsedam, ima firma ugovor sa boljim hotelima koji imaju veće sobe.
          Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
            Chairman of the Bored
            • Aug 2011
            • 4688

Japanci i Thai imaju problema da izgovore glas za slovo "R". Thai reč za stranca, "farang" izgovaraju "falang".

Japanci isto mešaju, za Coca Cola (Cola) kažu "kora". Mešaju, pa i napismeno.

Moricoro park, Nagoya, službeni ulaz u jednu od zgrada

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
              Chairman of the Bored
              • Aug 2011
              • 4688

Na današnji dan, 8. decembar 1941. Amerika je objavila rat Japanu. Posle iznenandnog napada na Pearl Harbour.
              Objavio ga je tadašnji predsednik SAD, Franklin D. Roosevelt.

Specijalno za taj trenutak, u Kongres je došao ovim kolima. Packard. Možda nije baš ovaj primerak, izložen u Toyota Automobile Museum, Nagakute, Nagoya.

Skoro 3.5 tona teška, blindirana kola, bila su jedina takva u Americi tih dana.

Dok sam još bio pretplaćen na "The Economist", tamo sam pročitao da su ta (originalni model sa celom kabinom) kola bila konfiskovana od Al Kaponea. On ih je bio naručio da se naprave za njega.
              Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                Chairman of the Bored
                • Aug 2011
                • 4688

Nagoya, CentrAir Airport, Boeing izložbeni prostor, otvoreno oktobra 2018, Flight of dreams. Naravno, zvezda je Boeing 787 "Dreamliner", kojim smo se vozili nekoliko puta.

Može da se uđe, pola sata čekanja

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                  Chairman of the Bored
                  • Aug 2011
                  • 4688

Sa istog mesta, Air Asia Airbus A-330. To je sa njima sada 4 direktna leta dnevno Nagoya - Bangkok. Thai Airways dva leta, Japan Airlines jedan let + Air Asia. Svi letovi su sa širokotrupnim avionima, možda 1,200 putnika dnevno.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                    Chairman of the Bored
                    • Aug 2011
                    • 4688

Patike koje sam u Thai kupio 2010. Ostavio ih tamo netaknute 8 godina. Letos, nazujem ih da odem na trčanje, pretrčim 50m i oba đona otpadnu, istovremeno.

Pa da, nerazgibavane, šta god da ih je držalo zajedno ne bi tako otpalo da sam ih koristio.
                    Azija, moja dežela.

Comment

• onnut
                      Moderator
                      • Jan 2014
                      • 1221

Posećujući Thai,godinama, uvek smo kupovali nešto garderobe.

Koliko god da su majice, šorcevi,dečija garderoba...solidnog kvaliteta , za obuću a pre svega cipele važi pravilo - NE KUPUJ .

Ne znam zašto je tako , ali naša iskustva sa par kupovina obuće, (u prvim posetama) su bila kao i tvoja sa patikama.
                      Otpadne peta, izgule se na blaži udar...

Ono što od garderobe kupujem u Thai , i bolje je ( i jeftinije) nego u Srbiji, je - pamučni muški donji veš Pierre Cardin.Tu ga negde verovatno proizvode.Godinama, dobar kvalitet pamuka.Za 100-150 THB po komadu punog kvaliteta.

Takođe su kvalitetne i svilene košulje BOWLING (Thai proizvodnja) ali im cena nije niska 900-1000 THB ( oko 25 € ).Leti ih nosim - i sada su kao "ispod čekića".

Vidim - spremanje je počelo.
                      Sitno se broji .
                      A ovde - smrzavanje.

Comment

• yoyogi
                        Chairman of the Bored
                        • Aug 2011
                        • 4688

Kamelije, zimske ruže, cvetaju od početka decembra do polovine aprila.

Ova kuća preko puta mene, napuštena, za 7 godina nisam video svetlo niti da neko ulazi ili izlazi.

Dalje niz ulicu, ova kuća ima i crvene i bele

Iza moje kuće, i ja imam jedno stablo

Kamelije moje, budite mi lepe i cvetne, samo ja bih radije +30 nego +5C. Sutra ujutro će biti vedar dan za let do Thai, biće -1C u Nagoji. Vidimo se za 3 nedelje.
                        Azija, moja dežela.

Comment

• onnut
                          Moderator
                          • Jan 2014
                          • 1221

U Nagoji kamelije bez snega.
                          A ovde u Srbiji...veje li veje..
                          Zabeleli krovovi.

Click image for larger version

Name:	2018-12-14 13.07.08.jpg
Views:	1
Size:	41.0 KB
ID:	20154

Eee....i ja bih rado na tih +30 C.

Sretan vam put pa da gledamo i čitamo dobre postove iz Thai.

Comment

• yoyogi
                            Chairman of the Bored
                            • Aug 2011
                            • 4688

Kako izgleda, bice Thai 2.5 meseca leti, 3 nedelje zimi. Prema skolskim raspustima. Nije sneg toliko problem nego opsta hladnoca i rezim zivota u njoj. Bice opet skijanja kada se vratimo ali smo bar ovih 21 dana bili na toplom.
                            Kada bi se raspusti promenili da zimi bude 2.5 meseca, to bih najvise voleo.

Ne idemo ovaj put u Hua Hin, tamo je ludnica, guzve, i saobracajne i svakakve. Ici cemo u avgustu 2019.
                            Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                              Chairman of the Bored
                              • Aug 2011
                              • 4688

Slike su, u stvari, od juce, decembar 15. 2018. Thai Airways let TG645 "postavljen na peron".

Posada (odseda u "Marriott" hotelu u Nagoji) ide sat i po vremena pre putnika

Bilo je stjuardesa u 40-im. One su za business class, gde putnici imaju svakakve prohteve, sa time mlade zene ne bi lako izasle na kraj.

To su nasi najbolji drugovi sledecih 5 sati leta.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                                Chairman of the Bored
                                • Aug 2011
                                • 4688

Khao Yai, nacionalni park. Na obodu, najveca farma suncokreta u Thai.

Ima jos 10 puta toliko kao sa slike.
                                Azija, moja dežela.

Comment

Working...
                                X