Šta je bilo za klopu?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • yoyogi
    Chairman of the Bored
    • Aug 2011
    • 4762

    Ručak sa posebim gostujućim jelom, kari sa ananasom i školjkama. Kućna radinost.



    To je taj kari sa ananasom. Vrlo intersantan ukus, nije slatko, više je na kiselo a i zaljućeno je.
    Da vidim to jelo na meniju u restoranu, naručio bih.

    Comment

    • yoyogi
      Chairman of the Bored
      • Aug 2011
      • 4762

      Japan, Toyota City, Thai Restoran "Tanisara". U prevodu, "Kod Šefa", u smislu pretpostavljenog kao u armiji, mada, slobodnije. "Kod dobrog kuvara", kao "Chef".







      Pa ni u kućnoj radinosti nije lošiji, čak je i bolji. Servirano mi za radnim stolom. Kako mi je miš srećan.

      Comment

      • yoyogi
        Chairman of the Bored
        • Aug 2011
        • 4762

        Japanska sarma, elitni restoran "Tsubame Grill" na vrhu elitne robne kuće Takashimaya, Tokyo. Vreme ručka.
        Pliva u blagoj supi gde se oseća da je kuvana sa šunkom koja je posle stavljena preko.
        Još, kao predjelo, supa od školjki (clam chowder), ne znam kako su našli da to ide jedno uz drugo ali je bilo ukusno.



        Evo šta je unutar rolni sarme: mlevena svinjetina i sitno seckani kupus. Nema pirinča.

        Comment

        • yoyogi
          Chairman of the Bored
          • Aug 2011
          • 4762

          "Bibimba", korejsko jelo. Povrće, nema mesa, ispod je dva prsta prvo kuvanog pa onda u sosu prženog pirinča. To se sve pomeša.
          Supa je kineska, od jaja i sa "nori" algama.

          Comment

          • yoyogi
            Chairman of the Bored
            • Aug 2011
            • 4762

            Božićni ručak, postan. Osim nekoliko rakova, nema drugog mesa. Korejski kimči nabe.
            Ovo crveno je korejski kimči, ljuti kiseli kupus.



            Pliva na čorbi od ljutog kiselog kupusa (kimči), povrće, u ovoj mašini se skuva za 5 minuta.





            Comment

            • yoyogi
              Chairman of the Bored
              • Aug 2011
              • 4762

              Japan,Toyota City. Tu ima na hiljade fabričkih radnika iz Brazila. Burek sa mesom.Ukus je sličan samo što je testo hrskavo.

              Comment

              • yoyogi
                Chairman of the Bored
                • Aug 2011
                • 4762

                Toyota City, Oda, Yahagi reka. Bambusova brana ("yana") za hvatanje pastrmke. Kada puste vodu na nju, riba ne propada kroz razmake, hvata se rukama. To deca vole.





                To se placa, moze 3 ribe max pa da im ispeku. Ovu ribu, za restoran, nisu hvatala deca.



                Odmah na reci, restoran, "yana" je njihova. To radi od 6. jula do 15. oktobra, pre i posle toga te ribe nema.



                Sedi se na patosu a ima i niska stolica ko hoce



                Jedna riba je 500 dinara. Komplet 4 ribe na razlicit nacin, salata , ukusan prinac, 2,500 dinara. I vredi.



                Jedna je samo uvaljana u so i pecena na rostilju. Druga isto to samo sa miso pastom i sosom. Treca je kuvana 3 sata na laganoj vatri u soja sosu, kosti joj se istopile, cela riba je meka kao pasteta. Donja desno je pohovana.

                Comment

                • yoyogi
                  Chairman of the Bored
                  • Aug 2011
                  • 4762

                  Shirakawa-go, rucak. Ima samo 3 restorana dva su ramen i ovaj jedan jedini ima govedinu



                  Hida beef, jedna od 3 najcuvenije govedine, ukusna i meka, ispod je ziva vatra, pece se pred tobom, na listu premazanom miso pastom. Samo 120 grama mesa a li sa svime je dovoljno za odraslog coveka. 3,500 dinara.

                  Comment

                  • yoyogi
                    Chairman of the Bored
                    • Aug 2011
                    • 4762

                    Japan, hrana za vrucinu. Kao led hladne nudle.



                    Ili ove, na plazi. Ova kao casha je dovoljna odraslom coveku za rucak.



                    Pitanje je, kako naprave tu supu da, kada se ohladi do ledenosti, ne dobije skramu masti na povrsini. Mora da nema masti u supi, koja je ukusna kao domaca supa od kokoske.

                    Comment

                    • yoyogi
                      Chairman of the Bored
                      • Aug 2011
                      • 4762

                      Japanese cockles, skoljke. 700 dinara.



                      Kuvane su u supi od belog luka, ima vrlo ukusna supa ispod skoljki





                      A kako se "zanju", mora rucno. Morske struje ih masovno nanesu do obale dok je plima, kada dodje oseka, svi u blato. Bio sam dva puta



                      Ovom alatkom se zhvati blato, u svakom zahvatu ima po nekoliko skoljki





                      Tako se skupe



                      Pa se ostave u kofi sa morskom vodom da prestoje 24 sata. Tada se otvore i ispljunu pesak



                      Ovi su penzioneri, dobrovoljci, nahvatali skoljki za neku proslavu u svom Domu

                      Comment

                      • onnut
                        Moderator
                        • Jan 2014
                        • 1281

                        Supa od školjki !

                        To mora da je jako ukusno!

                        Ne sećam se da sam to igde jeo.
                        A obožavam u Thai jela sa oyster sosom, gde je ekstrat od ostriga u tragovima.

                        Comment

                        • yoyogi
                          Chairman of the Bored
                          • Aug 2011
                          • 4762

                          Kineske puslice, dumplings i shorompo. Otsu servisna stanica na Biwa jezeru, u drugom smeru, ima i razlicite radnje od stanice sa druge strane autoputa (sa ove strane, nema MacDonalds).



                          Parking pun, 17:30, jos je rano za veceru a ni sedeca mesta nisu popunjena.



                          Primetim da kola ulaze i izlaze kao na traci, neobicno da ih toliko dolazi i odlazi.
                          Ovde je pre 10 godina bila pekara, neuspesna. Onda je novi vlasnik promenio radnju i pravi na licu mesta kineske dumplings i shorompo. Nikada nisam video manje od 10 ljudi da ceka, nikada nista nisam kupio.





                          Evo sta objasnjava onaj promet na parking,dolaske i odlaske: Ovaj red za dumplings, kako ko bude usluzen, seda u kola i ide kuci da donese veceru.



                          A stvarno je ukusno, unutra je mlevena svinjetina (kao knedle za supu) i jaka supa. Cini mi se da bih mogao da zivim na tome.

                          Comment

                          Working...
                          X