Šta je bilo za klopu?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • onnut
    Moderator
    • Jan 2014
    • 1220

Bakalar je po meni najkvalitetnija riba .

Ovde kod nas ga retko ima svežeg ( sa leda) i uglavnom dolazi sušen iz Norveške ali mu je cena paprena ( 3500-4000 din/kg).Kada se ta sušena kuva sa krompirom kao čorba plus beli luk i maslinovo ulje, miris koji je izrazito
    prodoran ali ga ja obožavam.I izuzetno zdrav i najvažnije za njega znam da sigurno ne dolazi iz uzgajališta.

Oslić takođe.

Comment

• Mekong
      Ljubim miris napalma u zoru...
      • Dec 2011
      • 656

Bangkok, Bang Na Central, tacno da rucas 3 meseca svaki dan, ne bi ponovio restoran a jelo mozda ni za 10 godina.

Ovo nisam video pre, przene nudle sa raznim sastojcima, baza je pad thai

Imaju po jednu kutlacu kao tecnog testa za palacinke, to ih vezuje. Lici na korejski chidzimi.

Ova je bila sa rakovima i skoljkama i lignjama, 75THB (malo manje od 2 EUR)

U supermarketu, seabass, danas spremljen

Uvozni nezamrzavan salmon

Ova jedna je 60EUR kg. Jeftin Tajland.

U radnji, od tice mleko.

Da li zbog drugacijeg rasporeda ili sto su mi mnogi prozvodi poznati, izgleda bolje snabdeveno nego u Japanu

Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."

(clone of Yoyogi, for fun)

Comment

• Mekong
        • Dec 2011
        • 656

Evo ga, McDonalds ima Thai jela.

Krapao gai, piletina sa bosiljkom (pravopisna greska na reklami)

Ta cena je za samo jelo, ceo set je 80THB (2 EUR). Set ima kolu i supu

Ovo je bilo drugo jelo, gde se ljutina moze da ostavi po strani, isto piletina

Priznajem da me je krapao gai oznojio. Nije lose, bolje nego sa ulice.

Jos, video sam da ostali gosti u Mac jedu kasikama i viljuskama. To moze da znaci pogodak - bilo je prazno sa klasicnim Mc menijem.

Jedna vazna stvar: ta klopa je posluzena na tanjirima i u cinijama koji nisu za bacanje. Kod korpi za otpatke dezuraju Mc zaposleni da preuzmu posluzavnik, da to posudje ne bi neko bacio u otpatke, kao sto je normalno sa Mc ambalazom.
        Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."

Comment

• onnut
          Moderator
          • Jan 2014
          • 1220

Originally posted by Mekong View Post
          Evo ga, McDonalds ima Thai jela.

Krapao gai, piletina sa bosiljkom (pravopisna greska na reklami)

Ta cena je za samo jelo, ceo set je 80THB (2 EUR). Set ima kolu i supu
          Takva cena od 59 THB , za to jelo, nema ni na ulici.
          I još posuđe,sto...

Sudeći po slici , nije velika porcija , više pirinač, i meni bi verovatno trebalo duplo.Ali i tako - ovo je odlično.

Mi smo prestali ići u Mc.Donald, odavno, pa nam je to prošle godine promaklo a sad zavređuje.

Comment

• Mekong
            • Dec 2011
            • 656

Pre dve godine u Hua Hin, udjem u McDonalds a ono me salete 20 njih, ni jednog jedinog gosta, samo ja.

Prosle godine sam video ovu reklamu i dva puta jeo. Nije malo, dovoljno je za odraslog coveka.

Smesno je, osoblje dezura pored mesta gde sa tacne istrese papirno i plasticno i ona se stavi na vrh. Ljudi su izgleda bacali pravo posudje u smece pa sada osoblje kako te vide da prilazis uzme ti tacnu i sortira gde sta ide.

Comment

• Mekong
              • Dec 2011
              • 656

Hua Hin, Bluport shopping mall. Kada se setim 2002. nisu imali ni bakalnicu ni 7-11, neki je bio otvorio malu samoposlugu i to je bilo sve.

Ribnjaci, vodopadi, na sprat nisam ni išao da vidim šta tamo sve ima

U supermarketu od 'tice mleko

Vinarija, slikana iz parkinga, pola je stalo u kadar, nisam video veću u Thai

Burger King, pazi mu cene

Njihov odgovor na MacDonaldsove verzije Thai jela, i po cenama je slično , trećina cene standardne ponude

Došli su i Turci

Nijedno nisam probao, to su bili dani ribe u Hua Hin.

Comment

• onnut
                Moderator
                • Jan 2014
                • 1220

Pre tri godine ,kada sam bio u Hua Hinu, taj mall nije postojao.

Išli smo često na ručak u onaj poznati shopping mall Market Vilage gde su one jeftine cene u restoranima reda 60-80 THB i velik supermarket .

Sad sam tražio i dobio potvrdu da je taj mall, Bluport,otvoren kasnije tj. oktobra 2016.

Ove cene thai hrane u McD su baš povoljne plus sve čisto,uredno...samo da su i porcije dovoljne za jednog balkanca.Eto pariraju i onim jeftinim restoranima u Market Vilage mallu.

Comment

• Mekong
                  • Dec 2011
                  • 656

2017. sam bio u Sheratonu, 20km prema BKK i nisam tuda prolazio.
                  2016. sam bio u Hyattu, tuda sam prolazio svaki dan i nije bilo Bluport. Istina, pročelje mu nije imozantno ali zato ide daleko u dubinu, i danas ako ga ne tražiš možeš da prođeš i ne primetiš.

McD ima svoje verzije Thai hrane po sličnhj ceni, post 317.

Ovo je Burger King. Nije to malo, porcije u food courts nisu niša veće od toga

Comment

• Mekong
                    • Dec 2011
                    • 656

Thai, Koh Larn. Mesto za jedan dan. Restoran našeg "hotela"

Jelovnik, cene su ~20% veće nego na mainland. Za ostrvo je to normalno, niko i ne mari, to je za jedan dan, mi smo bili dva pa opet ništa

1 EUR = 40THB

Thai omlet na pirinču

Pohovani rakovi

Isaan papaya salad (somtum)

Osoblje radi dvokratno a ceo dan su u restoranu od 8 ujutro do 21:00. Između ručka i večere, dremnu.

Comment

• yoyogi
                      Chairman of the Bored
                      • Aug 2011
                      • 4686

Pusto tursko.

Ovo je lanac turskih riff-raff kao restorana, ima ih u Nagoji bar 5. Sa nekima od tih Turaka (koji znaju engelski, a svi znaju dovoljno) nekada sam i popričao.

Japanci nemaju istoriju sukoba sa Turskom niti sa Islamom, znaju koja je to zemlja ali nikada ništa videli protiv nje niti ih je ikada ugrozila.

Bilo je skupo, ova lepinja sa leva je bila skoro pola kile teška. Na stolu, 2,800 dinara.

Nisam ni mogao sve da pojedem, leva strana je ostala za večeru kod kuće.
                      Azija, moja dežela.

Comment

• onnut
                        Moderator
                        • Jan 2014
                        • 1220

Pusto tursko ..jeste....ali kad je u pitanju ukusan i obiman zalogaj... drži se turaka.

Turska, uz kinesku i francusku su tri najveće kuhinje sveta.

Čak i u vreme otomanske imperije sve se vrtilo oko hrane.

Stotine kuvara u carskoj palati, eksperimentisalo je sa hranom za sultana i paše a kasnije se u svečanim prilikama to delilo narodu i tako širilo..baklave,pilav,ćevapi,ratluk,burek...

I janjičari su u znak protesta prevrtali kazan.

I mi smo to opevali u narodnim epskim pesmama, a da nam je kroz školu promaklo neprimećeno...."nit' su radi turci IZJELICE,već je rada sirotinja raja"...u "Buni na dahije"

Ta i u nazivima i turskim pojmovima..značenje je oko hrane.

Vole turci dobro da jedu a i nama stiglo od njih.
                        Naročito meso.

Lepo se provedoh u Aziji, ali se pošteno najedoh u Istanbulu.

Tipičan kebab restoran u Lalei u Istanbulu

Click image for larger version

Name:	20170710_181725-1.jpg
Views:	1
Size:	60.7 KB
ID:	19855

Ovaj ulični kebab,manji ,cena je oko 1€ , a unutra na tanjiru to je već skuplje i obimnije - i do 6 €.

"Samo da je ića,pića...meraka i sevdaha"

Name:	20170711_151315.jpg
Size:	49.7 KB
ID:	19856

Name:	20170711_151339.jpg
Size:	52.7 KB
ID:	19857

Ovaj tvoj kebab sa slika iz Japana, da sam tamo- to bih i ja jeo.

To je mega a unutra je kvalitetno meso,obično jagnjetina ili piletina,a cena jeste visoka(i sladoled 400 din!!?) ali shodno standardu Japana i lokaciji odličnog i dobro posećenog aqvaparka.

A kako smo se mi ovih dana snalazili oko mesa, u mom sledećem postu treda "u lokalu".

Comment

• yoyogi
                          Chairman of the Bored
                          • Aug 2011
                          • 4686

Originally posted by onnut View Post
                          Ovaj tvoj kebab sa slika iz Japana, da sam tamo- to bih i ja jeo.

To je mega a unutra je kvalitetno meso,obično jagnjetina ili piletina,a cena jeste visoka(i sladoled 400 din!!?) ali shodno standardu Japana i lokaciji odličnog i dobro posećenog aqvaparka.
                          Kada god vidim kebab, uvek ga kupim. U aquaparkovima i za ručak i da ponesem za večeru. Izgleda da su se probili, kod njih se najviše čeka, bude pola sata.

U ovom postu, iz IKEA, rekoh da je legendarni švedski specijalitet, "sweedish meatballs" došao iz Turske, kada je Švedski kralj posetio Tursku 1860. Kofte = ćufte.
                          Azija, moja dežela.

Comment

• onnut
                            Moderator
                            • Jan 2014
                            • 1220

Navike i ukusi jesu različiti ali kada je nešto dobro...
                            onda i japanci vole kebab nema veze i da nije jeftin..

Prave turci kvalitetno,bude i obimno, pa ne može ni biti jeftino.

Slatkiši u Istanbulu

Name:	20170711_122902.jpg
Size:	52.0 KB
ID:	19858

Nije jeftino ni tamo ali je suv kvalitet - orasi,pistaći...ne štedi se.

Kod nas su u poslastičarnicama jeftiniji ali više bofl shodno kupovnoj moći.

Comment

• yoyogi
                              Chairman of the Bored
                              • Aug 2011
                              • 4686

Turci, svetski prvaci u poslastičarskom pekarstvu. Rame uz rame sa Francuzima.

Možda nisi video ranije, ja sam u Turskoj živeo godinu dana (na radu u Koch Burroughs, poslat u Arcelik na usavršavanje na toj istoj opremi), lepo sam tamo jeo i uživao. Tvoje slike kažu ono što se zna, da je Turska mnogo ekonomski (i estetski) napredovala.
                              Azija, moja dežela.

Comment

• Mekong
                                • Dec 2011
                                • 656

Hua Hin, zaleđe, nekih 5km od vodene linije, u brdu. Kolonija stranaca.

Isaan restoran Baan Suan (= "kuća sa baštom")

Pa i jeste bašta

Deo uz ulicu (ne prometnu)

Deo uz pozadinsku lepu baštu

Ne izgleda pun (slike su iz interegnuma kada se smenjivao ručak i kasni ručak) ali je bilo gostiju, još su dolazili, čak i Thai porodice. Osoblje kuva li kuva

Restoran je dobar, drugar (Belgijanac) koji je tu napravio kuću odveo nas. Jevrejin poreklom, zna sve najbolje i najjevtinije (on nas je i odveo u onu vojnu bazu na ručak, za koju nismo znali a bila do nas, iz ranijih postova)

Za strance (pre 20 godina tu niko nije živeo, sada uglavnom stranci) , jelovnik je i na engleskom a cene Thai

Što je naručeno i stiglo na sto je bilo odličnog ukusa. Tom Yum Gung, odličan

Poluprženo povrće u sosu od školjki

Piletina u sosu, piletina pržena a povrće samo do pola

Isaan papaya salad (somtum) sa fermentovanim rečnim krabama

Ručak za 4 osobe, 680THB (nekih 17 EUR). Nije jeftino ali za taj ukus, ambijent i poslugu (nema bakšiša) nije loše za Thai.
                                Ne čudi me da moj prijatelj tamo ide na ručak.

Comment

Working...
                                X