Šta je bilo za klopu?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Genki_des
    Senior Member
    • Aug 2011
    • 771

    Shorompo knedle, ovaj put specijalne: vec kuvane, samo 2 minuta mikrotalas.



    Stave se na salatu (ili na bilo sta na sta se ne lepe), poprskaju sprejom vode, ono, kao biljke



    I evo ih. Dobar shorompo mora da kosta 1,000din za pakovanje. Ako je jeftinije, nisu dobri. Sos u koji se umacu pre jedenja je od soje.



    Ceo rucak, rakovi sa povrcem, Thai supa sa tofu. na pirincu je wasabi + morske alge + aji shio so.

    (Clone of Yoyogi)

    "My woman from Tokyo,
    She makes me see.
    My woman from Tokyo,
    She's so good to me"

    Deep Purple
    Woman from Tokyo
    "Who do we think we are", Album
    EMI, 1972.

    Comment

    • Genki_des
      Senior Member
      • Aug 2011
      • 771

      Taco-raisu. Mlevena govedina proprzena sa meksickim taco zacinom. Sve spremo, naprave za 30 sekundi



      80% je pirinac (otuda "raisu" u nazivu) koji je ispod salate i preliva

      (Clone of Yoyogi)

      "My woman from Tokyo,
      She makes me see.
      My woman from Tokyo,
      She's so good to me"

      Deep Purple
      Woman from Tokyo
      "Who do we think we are", Album
      EMI, 1972.

      Comment

      • Genki_des
        Senior Member
        • Aug 2011
        • 771

        Kina i Thai. Na prvi pogled, sve izgleda kinesko. Gyoza ustipci su glavni, i sos za njihovo umakanje:



        Supa je od jaja, sa malim celim pecurkama



        Pirinac nije "chahan", spremljen je na Thai nacin, sa drugim sosovima i dodacima

        (Clone of Yoyogi)

        "My woman from Tokyo,
        She makes me see.
        My woman from Tokyo,
        She's so good to me"

        Deep Purple
        Woman from Tokyo
        "Who do we think we are", Album
        EMI, 1972.

        Comment

        • Genki_des
          Senior Member
          • Aug 2011
          • 771

          Danas, skoro nista od azijske kuhinje. Porodicni piknik u Kourankei klisuri.



          Pile peceno na "on the spit", to je kao ono sto je u Bg bilo da dragstor pece pilice u rerni, Japancima nepoznato, samo ta brazilska radnja ih pravi. Njihove, brazilske zemicke



          Jelo se na stenama reke, uzivanje, a pile je bilo perfektno zacinjeno.
          (Clone of Yoyogi)

          "My woman from Tokyo,
          She makes me see.
          My woman from Tokyo,
          She's so good to me"

          Deep Purple
          Woman from Tokyo
          "Who do we think we are", Album
          EMI, 1972.

          Comment

          • Som_tum
            Thai:Najlepsa PM na svetu
            • Aug 2011
            • 74

            Tom Yum Kung, popularna Thai corba

            Jedno od 3 najpopularnija jela u Thai, Tom Yum Kung. Ima ovde na sajtu recept.



            Ima rakove i pecurke a moze i piletina umesto rakova ili samo pecurke.
            If you can't trust a stranger on the Internet, who can you trust?

            (clone of yoyogi)

            Comment

            • Som_tum
              Thai:Najlepsa PM na svetu
              • Aug 2011
              • 74

              Thai rucak: crveni kari sa piletinom, Thai omlet i supa/corba od povrca:



              Za crveni kari, ima ovde moj recept, samo preskocite kokosovo mleko, ono ovde ne ide.




              Nego, zbog ove supe/corbe je ovaj post. Nikada nisam znao sta je ovo povrce, kao krompir a sa ukusom slicnom celeru



              Prodjem pored jedne baste pre neki dan, vidim ove kao lubenice kako vise




              Teske, po 5+ kila a opet vise



              Evo su u radnji, cele, nisam pre primetio ili sam mislio da su nesto drugo (lubenice za kuvanje, sto u stvari i jesu)




              To je japanska zimska lubenica, lokalno se zove "togan"




              Zato i nisam znao sta je: nikada nisam video celu, kupuje se na kriske



              Koga zanima, evo jedan recept koji sam nasao na netu, to sam jeo u restoranima

              If you can't trust a stranger on the Internet, who can you trust?

              (clone of yoyogi)

              Comment

              • Genki_des
                Senior Member
                • Aug 2011
                • 771

                Originally posted by Som_tum View Post
                Thai rucak: crveni kari sa piletinom, Thai omlet i supa/corba od povrca:

                ...
                Nikada nisam znao sta je ovo povrce, kao krompir a sa ukusom slicnom celeru



                Prodjem pored jedne baste pre neki dan, vidim ove kao lubenice kako vise
                Teske, po 5+ kila a opet vise



                To je japanska zimska lubenica, lokalno se zove "togan"
                Evo ga togan i ovde, u 7-11, stalno ima ovaj "oden", u supi kuvano povrce i meso (u stvari, iznutrice u lopticama) i jaja bez ljuske, napijena sokom supe



                Ovaj u procelju je "togan" povrce. Sve se lepo napije supe i slano je



                Ovo jelo je dosta omiljeni topli snack, prodaje se u velikim soljama od stiropora, zimi pogotovo.

                Stvar je u tome da se supa nikada ne menja nego samo doliva. Jedan se restoran hvali da supu nije promenio od 1954. godine, to je sada vec 60 godina.
                (Clone of Yoyogi)

                "My woman from Tokyo,
                She makes me see.
                My woman from Tokyo,
                She's so good to me"

                Deep Purple
                Woman from Tokyo
                "Who do we think we are", Album
                EMI, 1972.

                Comment

                • Raamen
                  *********
                  • Feb 2013
                  • 102

                  Originally posted by Genki_des
                  Japan. Chawamushi , jedno od jela koje dolazi u "vozu" od vecere. To je "egg custard", kao onaj fil koji ide u princes krofne samo sto je slano. Ima i raka i persun na vrhu.
                  Исправкица. ChawaNmushi 茶碗蒸し (Cha-чај, wan-шољица, mushi-пара, јер се кува на пари). Увек се послужује у чајној шољици и ето то му је ушло у име иако ништа с чајем нема
                  Има мало и пилетине доле и много је укусно. А нисам знао за гингко...
                  「吾唯足知」 (吾唯足るを知る)- "Samo za dovoljno ja znam"

                  Comment

                  • Genki_des
                    Senior Member
                    • Aug 2011
                    • 771

                    Ne bih se setio nego sredjujem sto i nadjem hiragana kartice koje mi je nastavnica pokazivala dok sam ucio da citam 2004.
                    Jedna ima "Chawan" a na poledjini kaze, resenje, "rice bowl".

                    Pitam kolegu do mene, prvi kanji jeste caj, on rece da jeste chawan opste ime za zdelu za pirinac. Ovde je "chawanmushi" striktno za ovo sto se uvek kuva na pari. Ni jedno ni drugo nemaju veze sa cajem, na zajednicko ime za posudu za pirinac je dodata odrednica da je to za ono sto se kuva na pari.

                    Za przeni pirinac (cha-han) prvi kanji je kao za caj, isto kao i za cha-wan). Prceni pirinac dolazi na klasicnom plitkom tanjiru, ne u zdeli, cak i ne moze da se jede stapicima jer je drugaciji, rastresit.

                    Cha-han: 茶版
                    Cha-wan-mushi: 茶碗蒸し

                    Bas ga pitam ima li to veze sa malom zdelom, kao za caj u kojoj se sluzi, kaze nije za to cuo, celog zivota tako zove normalnu ciniju za pirinac.
                    Pa ni one nisu mnogo vece, i one su kao za miso supu.
                    Na prethodnoj strani, post #166, 4 slike na dole, ima normalnu zdelu za pirinac koja je drvena, malo veca od ove za chawanmushi.
                    (Clone of Yoyogi)

                    "My woman from Tokyo,
                    She makes me see.
                    My woman from Tokyo,
                    She's so good to me"

                    Deep Purple
                    Woman from Tokyo
                    "Who do we think we are", Album
                    EMI, 1972.

                    Comment

                    • Genki_des
                      Senior Member
                      • Aug 2011
                      • 771

                      Doria, japansko jelo u kome su makaroni zamenjeni princem. Vrlo ukusno i omiljeno medju decom.

                      Ovde je doria sa rakovima.



                      Preko pirinca je kremasta smesa sira i pavlake



                      Zapeceno u rerni. Nije tradicionalno. Kod kuce ne moze da se spremi (nema rerni), samo restorani ili zamrznuta pa u "toast oven".
                      (Clone of Yoyogi)

                      "My woman from Tokyo,
                      She makes me see.
                      My woman from Tokyo,
                      She's so good to me"

                      Deep Purple
                      Woman from Tokyo
                      "Who do we think we are", Album
                      EMI, 1972.

                      Comment

                      • Genki_des
                        Senior Member
                        • Aug 2011
                        • 771

                        Bolnica Toyota Kosei, bolnicka hrana. Dva dorucka, rucka i vecere. Hrana se do pacijenata dovozi ovim toplim kolicima



                        Hrana nije losa, nije ni bljutava. Japanska raznovrsnost i svega po malo. Ne bi mogla da prodje kao restoranska ali bi mogla da prodje kao ona sto se servira po avionima.


                        Dorucak 1:

                        Pirinac, miso supa, riblji filet bez kostiju, zeleni caj, salata, mleko. Ove zelene bobice nisu grozdje, nesto je drugo, mozda i grozdje usecereno.



                        Dorucak 2:

                        Pirinac, miso supa sa povrcem, ribice sa rostilja (jedu se cele), zeleni caj, salata od kiselog povrca, "nori" alge, mleko.





                        Rucak 1:

                        Pirinac, sumsko povrce, bareno, riblji filet bez kostiju sa spanacem, zeleni caj, kisela salata od povrca, pola kao supa, kriska narandze.



                        Rucak 2:

                        Pirinac, blitva, tanko secena svinjetina sa rezancima, zeleni caj, ren. Kompot za dezert.



                        Vecera 1:

                        Corba od povrca, crne alge, koren (ne secam se kako se zove), zeleni caj, przeni tofu sa miso pasta straftom.



                        Vecera 2:

                        Pirinac, miso supa, zelatinsko povrce na kineski nacin, gyoza dumplings, zeleni caj. Sa desna su salata kisela i sos za gyozu.



                        Svaki obrok ima tacno koliko kalorija ima, uvek je dizajnirano da ne predje 2,100 kcal dnevno.

                        Kasika i viljuska su bili samo za mene, znali su da mi je desna ruka onesposobljena i da ne mogu da koristim stapice. Svaka im cast, od stotina pacijenata i na to su za mene obratili paznju.
                        (Clone of Yoyogi)

                        "My woman from Tokyo,
                        She makes me see.
                        My woman from Tokyo,
                        She's so good to me"

                        Deep Purple
                        Woman from Tokyo
                        "Who do we think we are", Album
                        EMI, 1972.

                        Comment

                        • Genki_des
                          Senior Member
                          • Aug 2011
                          • 771

                          Surf & Turf, morsko i suvozemno. "Lunch set", 850 dinara, uz moju firmu.
                          Sve ovo dolazi zajedno.



                          Jedan rak i komad ribljeg fileta su peceni u rerni, u papirnoj foliji. Deesno su kroketi od piletine.
                          Japanski dizajn i posluzenje sasvim uobicajenog jela

                          (Clone of Yoyogi)

                          "My woman from Tokyo,
                          She makes me see.
                          My woman from Tokyo,
                          She's so good to me"

                          Deep Purple
                          Woman from Tokyo
                          "Who do we think we are", Album
                          EMI, 1972.

                          Comment

                          • Genki_des
                            Senior Member
                            • Aug 2011
                            • 771

                            Yakisoba, omiljeno brzo japansko jelo, gde god je vasar ili ima puno dece, to ne moze da omasi.

                            Na cenovniku je 500Yen (toliko nekako i dinara). Ime znaci "przeni rezanci od sobe (heljde)".



                            Ovde je spremaju lopatama, kao za vojsku. Prvo ide svinjsko meso, seceno na tanke froncle



                            Onda kupus, tanko secena sargarepa i sami rezanci



                            Onda zaliju sosom (nesto kao miso i sos od skoljki) i mesaju lopatama




                            Kolika je "pista", jos jedna posada kuvara (koji svo vreme pevaju neke slogane) bi mogla da napravi i 3 puta vise



                            Evo ga rezultat: stotine ovakvih porcija



                            Voli ih i staro i mlado

                            (Clone of Yoyogi)

                            "My woman from Tokyo,
                            She makes me see.
                            My woman from Tokyo,
                            She's so good to me"

                            Deep Purple
                            Woman from Tokyo
                            "Who do we think we are", Album
                            EMI, 1972.

                            Comment

                            • Genki_des
                              Senior Member
                              • Aug 2011
                              • 771

                              Sendvic sa slatkim pasuljem. Nama Srbima neverovatno.



                              To je specijalitet Nagoye. Ukus je kao polu-zasladjeni sutlijas




                              Pasulj, Japancima malo poznat u smislu u kojem ga mi znamo, ide i u torte

                              (Clone of Yoyogi)

                              "My woman from Tokyo,
                              She makes me see.
                              My woman from Tokyo,
                              She's so good to me"

                              Deep Purple
                              Woman from Tokyo
                              "Who do we think we are", Album
                              EMI, 1972.

                              Comment

                              • Genki_des
                                Senior Member
                                • Aug 2011
                                • 771

                                Pilav. Nama nista cudno a Japancima jeste - pirinac za pilav (rastresit kada se skuva) je za Japan neobican, treba ga posebno traziti.
                                Japanski se drzi zajedno, zato i moze da se jede stapicima. Jos jedan kuriozitet - u Japanu salata dolazi prva, ona se prvo jede, kao kod nas supa.
                                Supa se sipa 3 puta, tokom celog obroka, ona kao "ide uz jelo", ne pre njega.



                                Sve ovo + besplatni sokovi ili kafa, 900 dinara.
                                (Clone of Yoyogi)

                                "My woman from Tokyo,
                                She makes me see.
                                My woman from Tokyo,
                                She's so good to me"

                                Deep Purple
                                Woman from Tokyo
                                "Who do we think we are", Album
                                EMI, 1972.

                                Comment

                                Working...
                                X