Završili smo večeru u Španiji oko 20:30 kada mi je zazvonio telefon.Moja stara majka nam je javila da je kući bilo nezapamćeno nevreme, da nam je krovna prekrivka ( tegola) razbacana po dvorištu, drvo ( smokva) slomljena, saobraćaj zaustavljen od polomljenog drveća...Tamo je već bila noć..

Uskoro su i mediji počeli objavljivati dramatične vesti..

društvene mreže

Šta raditi kada smo toliko udaljeni od kuće?
Kako upravljati krizom?
Logistika je bila sledeća: da utvrdimo stepen oštećenja ( komšije su nas obavestile koliko kv.m. prekrivke je skinuto), da radnik odmah ujutru kupi to jer je za očekivati da će zbog masovnog problema brzo nestati crepa , tegole..na građarama.
I ono najteže naći majstora, jer svima treba a očekuju se kiše i oluje i dalje ovih dana.
U svakoj nesreći ima i sreće:
Desilo se da je moj bivši radnik , koji sada radi u Švedskoj upravo kao majstor za krovove, bio kući na odmoru.
Ujutru je odmah stigao da popravi.
Poslao mi i slike sa lica mesta.

I posle popravke

Rešeno.
Nema žrtava, kuća prekrivena a voće jeste slomljeno..omlaćene kruške, šljive....idemo dalje..
A mi možemo nastaviti odmor.
Uskoro su i mediji počeli objavljivati dramatične vesti..
društvene mreže
Šta raditi kada smo toliko udaljeni od kuće?
Kako upravljati krizom?
Logistika je bila sledeća: da utvrdimo stepen oštećenja ( komšije su nas obavestile koliko kv.m. prekrivke je skinuto), da radnik odmah ujutru kupi to jer je za očekivati da će zbog masovnog problema brzo nestati crepa , tegole..na građarama.
I ono najteže naći majstora, jer svima treba a očekuju se kiše i oluje i dalje ovih dana.
U svakoj nesreći ima i sreće:
Desilo se da je moj bivši radnik , koji sada radi u Švedskoj upravo kao majstor za krovove, bio kući na odmoru.
Ujutru je odmah stigao da popravi.
Poslao mi i slike sa lica mesta.
I posle popravke
Rešeno.
Nema žrtava, kuća prekrivena a voće jeste slomljeno..omlaćene kruške, šljive....idemo dalje..
A mi možemo nastaviti odmor.
Comment