Foto dana iz lokala

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • yoyogi
    Chairman of the Bored
    • Aug 2011
    • 4688

Ovo gore si napisao kada sam mislio da sam sve novo pogledao, jutros vidim u novinama, taman sam mislio da to dodam. Tekst koji sam pročitao kaže da je taj momak potonuo kao cigla, da nije pokušavao da se spase. Kažu da je samo pao sa mesta gde je sedeo. Ko zna šta je bilo. Ako su bili pijani, to je moglo da se utvrdi odmah kada je policija došla.

Novinar kaže da je jezero poznato po ledeno hladnoj vodi, to pre nisam čuo a možda ni on.
    Azija, moja dežela.

Comment

• onnut
      Moderator
      • Jan 2014
      • 1221

Novine sada pišu svašta.

Evo pročitah u jednim i izjavu oca nesretnika koji kaže da stižu kontradiktorne priče i koji potvrđuje da mu je sin bio neplivač.Nije mi jasno kako neko ko je neplivač i može da dolazi na jezero sa takvom dubinom gde uopšte nema postepenog ulaska u vodu.

Click image for larger version

Name:	20200703_093156.jpg
Views:	1
Size:	34.3 KB
ID:	21180

Name:	20200703_093228.jpg
Size:	20.9 KB
ID:	21181

I otac, kao najverovatnije, potvrđuje to što sam čuo tamo.Očigledno je u nesvesnom stanju potonuo.E sad ako su se igrali/gurali , pa se on okliznuo, da li bi oni to i priznali.Moglo bi se tretirati kao ubistvo iz nehata.
      Za alkoholisanost je moja pretpostavka jer smo na samo 2 sata pre toga prošli i u toj zoni je svaki dan isto-puno alkohola i limenki piva.Zato se tu nikad ne stacioniram već idem dalje,kozjim stazama, do mirnijeg mesta.

To za jezivo hladnu vodu je glupost.

Temperatura vode je ovih dana (posle 5-6 sunčanih dana sa 30+ C ) skoro kao na Ko Samuiu.Juče 2 sata u kontinuitetu nisam izlazio iz vode.Tako je bilo i taj dan.
      To se odnosi na nekih 2 m sloja vode, gore , gde se i kupa.
      A ispod toga do tih velikih dubina jeste jezivo hladno.

Znali smo da kupimo lubenicu, stavimo je u pleteni džak zajedno sa kamenom da potone,vežemo kanap i spustimo je na nekih 20 m .Gore nam prazna plastična flaša bude plovak/pozicioner.Posle sat/dva,kada je izvučemo, imamo hladnu lubenicu kao iz frižidera.

Inače juče,nakon tragedije, jezero nije zatvoreno ali bilo je upola manje ljudi a i radovi gore na kopu su prestali a još topla voda pa je bilo idealno za kupanje.
      E sad videćemo kako će biti dalje.
      Ako ne bude kiše idem i danas tamo.

Ima na You Tube i izveštaj Sremske Televizije pod naslovom " Mladić se utopio na Bešenovačkom jezeru" gde intrevjuisani kažu da ni njima nije jasno kako se to desilo (nisam mogao staviti link).

Comment

• onnut
        Moderator
        • Jan 2014
        • 1221

Dok se ja kupam, žena otišla u NS da primi stolicu.

Stigla je brže nego što su najavili ,ovako upakovana u kutiju.

Name:	IMG-57f560cf1432e03afb589fc2a49f0115-V.jpg
Size:	12.3 KB
ID:	21182

Poslala mi slike ali sam ih otvorio tek na povratku sa jezera.

Name:	IMG-22abb45b7df047c287d67929861dc28e-V.jpg
Size:	15.4 KB
ID:	21183

Ali stigla falična.

Name:	20200703_082441.jpg
Size:	29.6 KB
ID:	21184

Na mrežnom naslonu mini pukotina koja bi se vremenom mogla rascvetati.

Name:	20200703_082344.jpg
Size:	37.0 KB
ID:	21185

Velik problem ili ne ali žena im reklamirala i vratila.

Kaže imaju u BG pa će stići brzo druga.

Comment

• yoyogi
          Chairman of the Bored
          • Aug 2011
          • 4688

Originally posted by onnut View Post
          ...

I otac, kao najverovatnije, potvrđuje to što sam čuo tamo.Očigledno je u nesvesnom stanju potonuo.E sad ako su se igrali/gurali , pa se on okliznuo, da li bi oni to i priznali.Moglo bi se tretirati kao ubistvo iz nehata.

To sam i ja prvo pomislio - da on nije samo skočio da potone kao kamen. Neće njih policija tek tako da pusti. Odvojena saslušanja, satima, pa će da ukrste svedočanstva. Čak i ako ih puste, ko zna možda se jednog dana pajtaši posvađaju pa neko kaže šta je bilo ako se sada i izvuku.

Za ledeno hladnu vodu sam odmah pomislio da je glupost.
          Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
            Chairman of the Bored
            • Aug 2011
            • 4688

Ali stigla falična.

Na mrežnom naslonu mini pukotina koja bi se vremenom mogla rascvetati.

[ATTACH=CONFIG]5160[/ATTACH]

Velik problem ili ne ali žena im reklamirala i vratila.

Kaže imaju u BG pa će stići brzo druga.
            Ma sigurno, za te pare ne sme ništa da fali. Pa tačno da je kineska od 6-7,000 dinara pa da je ne primiš.
            Moguće da radnja zna za to pa pokušava da je uvali. Čini mi se da je ta kutija u kojoj je stigla nešto namučena, kao da se vozala više nego što treba.

Na moju kutiju sam mogao da sednem pre otvaranja, izdržala bi me.

Da je kineska od 8,000 dinara pa da je zbog te falinke rasprodaju za 5,000 dinara, neko bi je možda i uzeo, ionako nije mislio da će trajati više od 2-3 godine.
            Kada dođe do ovog nivoa cene, to kupuje ko hoće perfekciju, tačno da je daju za 20,000 dinara ne verujem da bi je neko ko je na tom nivou cene uzeo nešto i sa najmanjom greškom. Možda je zato i brže stigla, moguće da su znali za to (možda i nije prvi put vraćena).
            Neka ste je vratili.

Sećam se jedne koleginice iz Beograda, kupovala je Z-101, novu, rekoše joj dva meseca do isporuke. Osim...ako kupi jednu isporuka odmah, samo joj ne radi pokazivač nivoa goriva. Uze ona i kajala se sve vreme dok se kola nije otarasila. Vozio je i muž, nikada nisu znali koliko je benzina u rezervoaru osim kada ga napune. Ostajala bez benzina na auto putu.
            Eto, za Z-101 to je bilo nekako prihvatljivo ali neka skuplja kola sa tom greškom niko ne bi uzeo.
            Azija, moja dežela.

Comment

• onnut
              Moderator
              • Jan 2014
              • 1221

Originally posted by yoyogi View Post
              Ma sigurno, za te pare ne sme ništa da fali. Pa tačno da je kineska od 6-7,000 dinara pa da je ne primiš.
              Moguće da radnja zna za to pa pokušava da je uvali. Čini mi se da je ta kutija u kojoj je stigla nešto namučena, kao da se vozala više nego što treba.

Na moju kutiju sam mogao da sednem pre otvaranja, izdržala bi me.

Da je kineska od 8,000 dinara pa da je zbog te falinke rasprodaju za 5,000 dinara, neko bi je možda i uzeo, ionako nije mislio da će trajati više od 2-3 godine.
              Stolica je stigla u raspakovanoj kutiji i još kutija blago zgužvana.Nije bila u najlonu.
              Na pitanje zašto je otvorena kažu majstori da su je otvorili da je vide (!?)
              Osetila se doza neprijatnosti i crvenilo u licu kod njih ali su odmah po vađenju seli na nju da (kao) sve isprobaju.Tek kad su otišli ,nakon nekih 10 min, (nisu se oni ni vratili u prodavnicu) videla je žena tu falinku i reklamirala.
              Nisu se iznenadili i odmah su pristali da isporuče novu.

Naša posla.

Juče smo zvali njihov ofis u BG i skrenuli im pažnju da imamo prijatelja koji je kupio takvu stolicu te da imamo fotografiju kako izgleda originalno čvrsto upkovano u kutiji , sve sa gurtnama preko.
              Kažu stiže im iz Engleske i pošalju nam sliku iz magacina kako njima stiže upakovano.

Name:	IMG-53f998034184a5f6b91f76af6190440c-V.jpg
Size:	22.6 KB
ID:	21186

Ovako nam nije stiglo prvi put.

Kutija nije identična onoj tvojoj ali ,moguće ,ono je za Japan a ovo iz Engleske.

Danas stiglo.

Ćerka primila i poslala slike hronološki.

Name:	IMG-42f2b721273e997fb26b7f17a879ff89-V.jpg
Size:	23.1 KB
ID:	21187

Sad je u najlonu (prošli put nije bilo)

Name:	IMG-89e41af3b08f1bccd5e7d87320f92260-V.jpg
Size:	24.6 KB
ID:	21188

Nema stiropora kao kod uređaja ali možda i ne treba

Name:	IMG-560e807fa638963d3f48463bfc2c0dd4-V.jpg
Size:	27.3 KB
ID:	21189

Ćerka pregledala,pogotovo "mrežicu" naslona i sedišta i - nema primedbi.

Hvala još jednom na pomoći.

Comment

• yoyogi
                Chairman of the Bored
                • Aug 2011
                • 4688

Prevaziđe ti "srpska posla" i dobi ono što za te pare sleduje. Uživajte u stolici, odlična je, sa iste takve vam ovo i pišem.
                Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                  Chairman of the Bored
                  • Aug 2011
                  • 4688

Stolica je stigla u raspakovanoj kutiji i još kutija blago zgužvana.Nije bila u najlonu.
                  Na pitanje zašto je otvorena kažu majstori da su je otvorili da je vide (!?)
                  Osetila se doza neprijatnosti i crvenilo u licu kod njih ali su odmah po vađenju seli na nju da (kao) sve isprobaju.Tek kad su otišli ,nakon nekih 10 min, (nisu se oni ni vratili u prodavnicu) videla je žena tu falinku i reklamirala.
                  Nisu se iznenadili i odmah su pristali da isporuče novu.
                  Tebi je stvar završena, ako neko drugi čita, tu nema nikakvih "majstora". Meni je stolicu isporučila nezavisna dostavljačka firma, čak ne ni robna kuća gde sam je kupio. Isporučili su je ljudi koji dostavljaju pakete, ne interesuje ih šta je u njima. Isporučili kutiju, ja potpisao isporuku, oni kutiju stavili tamo gde sam im pokazao da je ostave i smesta otišli.
                  Kada otpakujem, ako nešto fali ne žalim se njima nego prodavnici. Nije bilo stiropora u kutiji, samo najlon.

Pre mene, poslednji koji je stolicu video bio je radnik u američkoj fabrici koji ju je stavio na traku za pakovanje u kutiju.
                  Azija, moja dežela.

Comment

• onnut
                    Moderator
                    • Jan 2014
                    • 1221

Stigle prve lubenice

Name:	20200710_172007.jpg
Size:	49.3 KB
ID:	21190

Cena im je 50 din/kg.Ali biće to brzo upola.

Name:	20200710_171957.jpg
Size:	54.0 KB
ID:	21191

Malo se sa njima nahranile i ribice

Name:	20200710_173850.jpg
Size:	13.9 KB
ID:	21192

Današnji dan na jezeru podseti me na scene iz kultnog filma "Varljivo leto '68".
                    Grupe studenata iz NS, naoštreni, čujem večeras kreću na proteste u BG.Odoše oni oko 17 h sa jezera.

Evo dok pišem vidim na TV da je blokiran put NS-BG.
                    Večeras četvrti dan protesta.

Biće ovo varljivo leto 2020 ...protesti..korona...neka nam je bog u pomoći..a u svemu ovome imamo i mi studenta i ličnu dramu.

Comment

• onnut
                      Moderator
                      • Jan 2014
                      • 1221

U međuvremenu,žetva se završila.

Name:	20200706_194250.jpg
Size:	22.8 KB
ID:	21193

Sigurnost da nacija neće ostati gladna.A politika-kako bude.

Name:	20200706_144257.jpg
Size:	40.0 KB
ID:	21194

Ove preostale bale slame na jednoj od poslednjih parcela pre početka zone šume.

Comment

• yoyogi
                        Chairman of the Bored
                        • Aug 2011
                        • 4688

Stigle prve lubenice

[ATTACH=CONFIG]5168[/ATTACH]

Cena im je 50 din/kg.Ali biće to brzo upola.
                        Kod mene su mnogo skuplje, ovo je još jeftino kako je bilo pre mesec dana, bile su 2,500 dinara komad, možda max 5kg.
                        Od ovoga, 1,280 dinara, ne idu mnogo jeftinije, prestala bi isplativost uzgajanja.

Ovako se najviše kupuju, isečene. Nemaju gde da ih drže a i nisu toliko omiljene kao u Srbiji pa da ih smažu za pola sata.
                        Osmina za 498 dinara, da je sklope celu ispala bi 4,000 dinara. Tako je svima bolje.

Ovi brojevi znače koliko je slatka i koliko je sazrela. Nema vađenja čepova.

A pazi ovu damu: Densuke, markirana, serijski broj. To rastu po jedna u prečniku od 5m, zato su tako skupe

Azija, moja dežela.

Comment

• onnut
                          Moderator
                          • Jan 2014
                          • 1221

Test slike , da vidimo da li će proći

Name:	20200703_185017.jpg
Size:	35.4 KB
ID:	21195

Izgleda da je prošlo ovo "zaječarsko" pivo,koje popismo drugar i ja ,dok nam gazdarica "kafića" pokazuje male pačiće u vodi.

Name:	20200703_185639.jpg
Size:	29.8 KB
ID:	21196

Nisam ih primetio dok sam plivao.
                          Izgleda da izađu kada kupači napuste jezero, a ovo je bilo oko 19- 20 h.

Name:	20200707_012808.jpg
Size:	54.6 KB
ID:	21197

Inače, kad smo kod piva,velika je marketing ofanziva te zaječarske pivare. I ovde je prisutno, na jezeru, pored bližih- "Jelen"(Apatinska pivara) i "Lav"(Čelarevo).A od starog BIPa - ni traga.

Slike su od prošle nedelje.
                          Od petka nisam išao- i malo je hladnije(22-27 C) a najvažnije- trenutno je u okolini prava epidemija virusa.Bolnice prepune, zaraženih i u selima...bolje je mirovati.

Malopre ide vest-zabranjeni su bazeni , pooštravaju se mere..
                          "Uknjižio" sam nekih 15 dana kupanja, pocrneo,kao da sam bio na moru, a za dalje- videćemo.

Comment

• onnut
                            Moderator
                            • Jan 2014
                            • 1221

Slika od prekjuče.

Beograd- Voždovac/Kumodraž.
                            Red ispred Instituta Torlak, za pcr test.

Name:	20200806_082213.jpg
Size:	40.1 KB
ID:	21209

Bilo je bar 300 ljudi.Među njima i ćerka.
                            Uglavnom mlađi zbog letovanja..Sa tim testom (i negativnim rezultatom na virus) , ne starijim od 48 h, može se ući u Hrvatsku.

Name:	20200806_090151.jpg
Size:	49.1 KB
ID:	21212

Na Torlaku to ide brzo i rezultati su taj ili sledeći dan.

Za to vreme prošetah tim delom BG u kome nikad nisam bio.

Name:	20200806_071915.jpg
Size:	33.4 KB
ID:	21211

Naselje Stepa Stepanović gde je vlast obećavala stanove od 800 € a ono ispade 1200-1600 €.

Test stigao.Rezultat je negativan.

Sada gledam ovu live kameru - Rovinj.Na putu je za tamo.

Name:	20200808_103708.jpg
Size:	32.1 KB
ID:	21210

To je ćerkina destinacija narednih 7-10 dana.

A zaslužila je odmor , pogotovo što je uhvatila uslov za treću godinu još pre leta.

A u Crnoj Gori (Krašići) stan (i celo naselje) zvrji prazno jer tamo ne može ni sa testom već mora karantin.Mislim da je isto i za Grčku.

Comment

• yoyogi
                              Chairman of the Bored
                              • Aug 2011
                              • 4688

Slika od prekjuče.

Beograd- Voždovac/Kumodraž.
                              Red ispred Instituta Torlak, za pcr test.

[ATTACH=CONFIG]5187[/ATTACH]

Bilo je bar 300 ljudi.Među njima i ćerka.
                              Uglavnom mlađi zbog letovanja..Sa tim testom (i negativnim rezultatom na virus) , ne starijim od 48 h, može se ući u Hrvatsku.

[ATTACH=CONFIG]5190[/ATTACH]

Na Torlaku to ide brzo i rezultati su taj ili sledeći dan.

Za to vreme prošetah tim delom BG u kome nikad nisam bio.

[ATTACH=CONFIG]5189[/ATTACH]

Naselje Stepa Stepanović gde je vlast obećavala stanove od 800 € a ono ispade 1200-1600 €.

Test stigao.Rezultat je negativan.

Sada gledam ovu live kameru - Rovinj.Na putu je za tamo.

[ATTACH=CONFIG]5188[/ATTACH]

To je ćerkina destinacija narednih 7-10 dana.

A zaslužila je odmor , pogotovo što je uhvatila uslov za treću godinu još pre leta.

A u Crnoj Gori (Krašići) stan (i celo naselje) zvrji prazno jer tamo ne može ni sa testom već mora karantin.Mislim da je isto i za Grčku.
                              Ne znam, kod nas to nema. Možda će i biti, za sada nema.
                              Azija, moja dežela.

Comment

• onnut
                                Moderator
                                • Jan 2014
                                • 1221

Spomenuh Dunav.

Name:	20200629_193723.jpg
Size:	33.1 KB
ID:	21219

Ovog leta, kad se otežano ili nikako putuje van Srbije, kažu da su neke brvnare uz reku izdavali za 60€ dnevno.

Ima i peščanih plaža

Name:	20200629_173946.jpg
Size:	41.6 KB
ID:	21220

Poneko se i kupa ali voda Dunava liči na kanalizaciju u poređenju sa jezerom,gde se kupam, u vodi koja je čak i ovog leta, iako pod opsadom kupača, i dalje pitka.

Razlog zašto se ponekad spustim na Dunav je ova čarda.

Name:	20200816_185020.jpg
Size:	34.2 KB
ID:	21221

Čarda kod Braše,u Begeču, sa ribljim specijalitetima.

Name:	20200816_184143.jpg
Size:	38.7 KB
ID:	21222

Riblja čorba i paprikaš , zbog toga se iz NS dolazi ovde

Name:	20200817_132547.jpg
Size:	27.9 KB
ID:	21223

Dimljeni šaran,kečige..

Ima i lep travnjak uz reku

Name:	20200816_184250.jpg
Size:	32.9 KB
ID:	21224

Nije loše da se razbije monotonija stalnog kupanja u jezeru.

Comment

Working...
                                X