Originally posted by onnut
View Post
Stolica Herman-Miller košta isto kao i u Japanu. Možda je i jeftinija 10% nego kada sam je ja kupio 2003. Još to sa porezom kada se kupuje za firmu, to je super cena. Toliko koštaju polovne.
Ona dođe u komadu, ništa nema da pipaš, sastavljaš, šrafiš, da nešto pogrešiš, višak delova.

To za veličinu, nisam znao. Ona je bila darling američkih firmi gde je masa ljudi debela, 120+kg, morali su i to da nekako srede. Ja sam verovatno dobio najmanju, za japansko tržište.

Mislim da je došla sa "lifetime warranty". Evo, 17 godina, po najmanje 10 sati dnevno ima nečije dupe na sebi, a zadnjih 7 godina otkada radim od kuće i po 12-14 sati, ništa joj ne fali.
Prve 3 godine, dok sam živeo sam u Yoyogi, bila mi je jedina stolica u kući (odatle su i ove slike).

Moja firma u Sidneju je imala sve takve stolice, zato sam i znao i zato sam je i kupio. Mada, žalili su se neki (visoki rastom, 185cm+) da im postane neprijatno sa donje strane butina, kada duže sede u njoj. Možda je neka veličina stolice namenjena njima.
Zanimljivost: kada sam kupio stolicu 2003. odem na sajt hermanmiller.com a tamo užas. Neki tip je registrovao domen sa baš tim imenom pre same firme i napravio spotove kako ta stolica cepa "kaki" pantalone (koje IT masovno nose), tip ustaje sa stolice a pantalone mu u fronclama. Bilo je još negativnih stvari za koje je znao da nisu istina ali opet je štetilo firmi. Sajt naravno nije imao radnje i kataloge, samo zajebanciju.
Amerika je 30% stanovništva nemačkog porekla. Kada je Angela Merkel išla u posetu Americi, novine su imale na naslovnim stranama "Angela, welcome home".
Ako je to 110 miliona ljudi (više nego sama Nemačka), dobra šansa da se, nagađam, možda na stotine hiljada Amerikanaca zove baš tako, Herman Miller. Registrovao je tip sajt sa svojim imenom, tamo može da stavi šta god hoće, kao što mogu i ja na ovaj sajt. Onda je uvideo da može nešto i da profitira.
Da bi ga tužila, firma zna da bi izgubila jer mu to ime piše u krštenici. (Da je neko registrovao domen cocacola.com pre njih, izgubio bi na sudu jer to ime ne bi bilo u krštenici).
Mora da je dobio dobre pare da im prepusti taj domen.
Svejedno, stolica je odličnog kvaliteta.
Comment