Uvek ta zeleno/plava boja koja asocira na čistoću vode.
Radni je dan i negde 50-60 posetilaca
Okolo divljina,krš i lom da se svako normalan upita šta će ovi tu.
Na ulazu ogromne stene,da zatvore prolaz i gvozdena(provaljena) ograda sa tablom "ZABRANJENO KUPANJE NA KOPU".
To kad vide, neki stranci, okrenu se i odu.
Ali to cementara mora staviti jer tu nema spasilaca,infrastrukture...pa da u slučaju neke nesreće ne odgovaraju i budu čisti pred zakonom.
Gore ima i aktivnosti.Kamioni donose zemlju sa obližnjeg drugog kopa i tu odlažu,greder to širi....nekada kada vetar duva u pravcu jezera oseti se i prašina ali to nije često.
Ono što mi više smeta je dovođenje kućnih ljubimaca.
Psi koji njuškaju okolo , ponekad ulaze i u vodu...
Ali to je divlja plaža i slobodan je svako raditi šta hoće.
Ima i ovaj divlji "kafić" sa nešto stolica,suncobrana gde se može popiti pivo,soft drink,voda...nekad prave i riblju čorbu..
One saksije su sadnice oraha.
To su ponela dvojica saputnika iz mojih kola (rođak izbeglica i njegov/naš drug).
Izgleda kao da je izašao iz thai wata a sadnice da se posade jer svaki dan treba učiniti dobro delo .
A ruksaci , ko komandosi , a u njima alatke,vojni ašov..
Alatke nisu samo za kopanje rupe i sađenje oraha već da napravimo kozje staze na litici i sklonimo se dalje od ovih pasa u skriveniji čist kutak ,dalje
U senku drveta
Kažu,svaki čovek bi trebao ,u životu, da zasadi drvo.
Juče su ovi dragi ljudi poneli i za mene sadnicu.
Zasadih tako i ja drvo
Od ranije je tu zasađena smokva,trešnja..
Dok sam ja plivao oni su pola vremena utrošili na radove,možda nekom i besmislene...pravljenje staza,stepnica za lakši ulaz u vodu,čišćenje smeća...
Siromašni,a dobrodušni,pravo je bogatstvo imati takve ljude oko sebe.Sve bi podelili sa drugima i da se nešto nauči iz takvih životnih stavova..a nisu u nekoj religiji/sekti..Broje dane,kada sam u Thai,da idemo ovde..
Onda mislim , tamo u Krašićima su okolo sve BG nabudženi dr.mr. a svađe oko parkiranja u tesnim ulicama,da se ne ogrebe džip,svađe oko prokišnjavanja od komšija....
A ovde...sloboda...pazi ove devojke/žene... kao da si na Kopakabani..
Ne znam da li zbog španskog vina , juče mi se činilo da bi svaka od njih , još na ovako malo posete, mogla biti mis u svim onim zemljama koje proputovah.
Komšinica do nas ,došla iz BG ovde,u divljinu, kaže videla je na facebooku to jezero "Beli Kamen" kako ga zovu.
Sve je interesuje...i zašto je voda takve boje,i koja je dubina, i zašto i šta sadimo...
Nekako ovde ljudi lako komuniciraju,valjda su svi tu na istim životnim talasima
Kažem joj da slikam za japanski forum ...nema ništa protiv da bude tu..naprotiv i da malo pozira...i pozdravi ovaj forum
Na izlasku oko 7 pm ,na divljem parkingu,još je bilo kola
I vozni park koji nije za bacanje a koji bi trebao biti na nekoj mondenskoj plaži
Da ne dosađujem više sa ovim jezerom, što ti reče za Morikoro, setih se onog tvog upita iz Australije.
Jel bolje u Krašićima?
Jeste dobro ali nije bolje.
Onda ne mrdaj odavde.
Leave a comment: