Foto dana iz lokala

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • yoyogi
    Chairman of the Bored
    • Aug 2011
    • 4688

    Svaka cast, lepo si resio to i opremom i podrskom za cerku. Zelim joj da se sto pre vrati u normalu sa rukama.
    Azija, moja dežela.

    Comment

    • onnut
      Moderator
      • Jan 2014
      • 1221

      Jesenje suše i nedostatak vlage u zemlji vratio se ove zime u vidu obimnog snega iz koga nikako da se izvučemo

      Click image for larger version

Name:	20190127_075017.jpg
Views:	1
Size:	26.9 KB
ID:	20215

      Da se makar možemo radovati tom snegu kao što vidim da je u Japanu na skijanju!

      Ovako, samo svakodnevno čiśenje radnog aneksa.

      A i u studentskom svetu - ispitni rok i učenje.

      Juče ,za rođendan, samo kratak prekid od učenja, da se izađe u indonežanski restoran (posle terapije) , i makar obeleži taj trenutak , dok se primaju čestitke telefonom.

      Koja razlika od proslave onog prošlogodišnjeg 18og.

      Click image for larger version

Name:	20190128_191611.jpg
Views:	1
Size:	31.2 KB
ID:	20216

      Ono što je dobro: nema više gipsa, za par dana se završava terapija i ruka je kao i pre.

      I fakultet-počelo je sa 10 (engleski) i 8 (sociologija rada).
      Sad tek idu 2 stručna (kolokvijumima je već položeno po pola)
      I matematika(takođe položeno pola).

      I najvažnije to se uči u društvu,uz druženje (u stanu blizu fakulteta ),pa i teškoće budu lakše a motivacija i ambicije su velike.Pogotovo što neki iz tog društva već rade za firme i plaćeni su za to.

      Sinoć dobih i ponudu da mi izradi sajt firme (besplatno) a koji ja uporno izbegavam da imam.

      Comment

      • yoyogi
        Chairman of the Bored
        • Aug 2011
        • 4688

        Nema gipsa, vraća se u normalu, škola dobro ide i rođendanska večera. I taj će sneg da ode pa onda još lepše.
        Azija, moja dežela.

        Comment

        • onnut
          Moderator
          • Jan 2014
          • 1221

          Sa kišom smo ,danas, i mi u Srbiji, bili ,,u istom sosu".
          Topla kiša, 16 C, koja je otopila preostali sneg i formirala dugu.

          Click image for larger version

Name:	20190203_163817.jpg
Views:	1
Size:	11.4 KB
ID:	20217

          A nama napravila probleme sa kaljugom (mešavina ugljene prašine i zemlje) na lokalnoj ranžirnoj rampi železničke stanice,nepromenjene iz soc.vremena, kod današnjeg prijema robe (ukupno 700 t ).

          Click image for larger version

Name:	20190203_135614.jpg
Views:	1
Size:	25.9 KB
ID:	20218

          Standardizovana paletna roba (vidi se u vagonima) , sa džakovima od 25 kg.u njoj, bio je velik korak napred.Brz , mašinski istovar/utovar, a na njivi pojedinac sam može baratati sa tim džakovima umesto tegljenja onih od 50 kg.

          Međutim , sada se evoluira ka ovim velikim big/bag (džambo) vrećama od 500 kg. Ili 1000 kg.
          Moramo ih sve više kombinovati uz ovu paletnu robu.
          U tim džambo vrećama je još jedan vodonepropusni najlon džak u kome je roba.Inače bi sve iskislo i upropastilo robu.Ali mora se paziti da vile viljuškara ne proseku po toj kiši.A stajanja nema, da ne bude železničke dangubnine.
          Click image for larger version

Name:	20190203_135605.jpg
Views:	1
Size:	25.6 KB
ID:	20219

          Na obradi zemlje ostali su stari ljudi , kao i u Japanu.
          Nema radne snage u selu.Mladi su otišli u gradove,novootvorene "šrafciger" fabrike stranaca, u inostranstvo..
          Ma koliko ti džakovi od 25 kg. bili lakši, treba ih podići u rasipač,otvoriti,..sporo je, a i posedi zemlje okrupnjavaju.

          Ovako se ugradi hidraulična ruka (kran) na traktor i ne treba nikakva fizička snaga, ideš sam na njivu i brzo obaviš prihranjivanje npr. pred kišu, bez stiske.

          Click image for larger version

Name:	20190203_194755.jpg
Views:	1
Size:	48.3 KB
ID:	20220

          Ili se koristi rasipač, koji već u sklopu ima tu ruku.

          Click image for larger version

Name:	20190203_194338.jpg
Views:	1
Size:	32.5 KB
ID:	20221

          Samo otvoriš ventil na dnu tog džambo džaka i - gotovo.

          Click image for larger version

Name:	20190203_220801.jpg
Views:	1
Size:	23.0 KB
ID:	20222

          Comment

          • onnut
            Moderator
            • Jan 2014
            • 1221

            Nema mi nešto kolege Yoyogija.

            Možda je trknuo do Tokija , pa u onaj pab sa bakalarom i akcijama mladih.
            Bolje to , nadam se, nego one tmurne kišne slike iz okoline bolnice.

            A kod nas u lokalu topao prolećni dan sa letnjom temperaturom - 26 C.Vreme koje mami napolje.

            Na lokalnom trgu večeras je bilo živo.Štandovi sa cvećem u susret 8 martu.

            Click image for larger version

Name:	20190307_182637.jpg
Views:	1
Size:	43.7 KB
ID:	20223

            Iznete su i garniture stolova i stolica (vidi se krajnje levo na donjoj slici).

            Click image for larger version

Name:	20190307_182700.jpg
Views:	1
Size:	36.6 KB
ID:	20224

            Biće tu garniture do pozne jeseni a ovo cveće još samo sutra.

            Comment

            • onnut
              Moderator
              • Jan 2014
              • 1221

              Slike mog izletišta od danas.

              Click image for larger version

Name:	20190317_153352.jpg
Views:	1
Size:	77.6 KB
ID:	20225

              Procvetalo, iako kalendarski proleće počinje za 3 dana.Istina,samo najranije voćke.Ovo je ,mislim, ringlov.

              Bilo je napolju 25 C , a vikend dan i eto gužve u prirodi.

              U majicama kratkih rukava i pićem za osveženje u ruci.

              Click image for larger version

Name:	20190317_171904.jpg
Views:	1
Size:	55.3 KB
ID:	20226

              I komšijska kajsija se budi.

              Click image for larger version

Name:	20190317_171740.jpg
Views:	1
Size:	31.4 KB
ID:	20227

              Još samo da se probude poljoprivrednici i povuku ovo đubrivo.

              Comment

              • onnut
                Moderator
                • Jan 2014
                • 1221

                Vidim, na tredu o Japanu, da sakure još nisu procvetale.

                Kod mene , u lokalu, prošlog vikenda, ovako je bilo na vrhovima Fruške Gore.

                Click image for larger version

Name:	20190324_151606.jpg
Views:	1
Size:	29.4 KB
ID:	20228

                Na 400 m nadmorske visine još uvek je sve golo.Sunčan dan je samo izmamio vikendaše ali priroda još uvek spava.
                U daljini,dole, nazire se Novi Sad.

                Ovaj deo šumarka sam fotografisao i ranije, jer ,kada procveta, šarenilom podseća na Kornakei.

                Click image for larger version

Name:	20190328_230411.jpg
Views:	1
Size:	63.2 KB
ID:	20231

                A sada je sve golo.Samo su "golupčićima" na travi proradili hormoni

                A 300 m niže , u mojoj ulici , procvetalo.

                Click image for larger version

Name:	20190325_175418.jpg
Views:	1
Size:	34.2 KB
ID:	20230
                Attached Files

                Comment

                • yoyogi
                  Chairman of the Bored
                  • Aug 2011
                  • 4688

                  Sakura, drvored na mojoj bicikl stazi, dana, je na negde 30%.



                  To što je kod tebe u ulici procvetalo je verovatno brskva ili kajsija, ne znam kako se zove. Ovde je "Ume".

                  Hvala ti na postu i slikama iz lokala.
                  Azija, moja dežela.

                  Comment

                  • onnut
                    Moderator
                    • Jan 2014
                    • 1221

                    Update.Proleće.

                    Fruška Gora ,slike od nedelje.

                    Click image for larger version

Name:	20190512_122252.jpg
Views:	1
Size:	49.4 KB
ID:	20232

                    Click image for larger version

Name:	20190512_121353.jpg
Views:	1
Size:	63.8 KB
ID:	20237

                    Fotografisano sa istih mesta kao poslednji post ovog treda.

                    Click image for larger version

Name:	20190512_124950.jpg
Views:	1
Size:	20.6 KB
ID:	20233

                    Pogled ka Bačkoj i delu Novog Sada .

                    Click image for larger version

Name:	20190512_125054.jpg
Views:	1
Size:	33.3 KB
ID:	20234

                    Miris bagrema u cvatu

                    Click image for larger version

Name:	20190512_121111.jpg
Views:	1
Size:	60.5 KB
ID:	20235

                    Dok se šeta ili leži na klupi

                    Click image for larger version

Name:	20190512_125519.jpg
Views:	1
Size:	59.7 KB
ID:	20238

                    Click image for larger version

Name:	20190512_120920.jpg
Views:	1
Size:	46.7 KB
ID:	20236

                    I drugo znano i neznano šumsko cveće

                    Click image for larger version

Name:	20190512_121239.jpg
Views:	1
Size:	48.8 KB
ID:	20239

                    Click image for larger version

Name:	20190512_122320.jpg
Views:	1
Size:	62.5 KB
ID:	20240

                    Mlada kopriva u cvatu.
                    Da je tu ono društvo sa jezera , od letos,(trenutno su na radu u Nemačkoj) , brala bi se ta kopriva,mlela i stavljala u med,pa svako jutro po kašiku..

                    Click image for larger version

Name:	20190512_121609.jpg
Views:	1
Size:	47.8 KB
ID:	20241

                    Ali zato će biti šipka kada se vrate,sudeći po ovom cvetu

                    Click image for larger version

Name:	20190512_131420.jpg
Views:	1
Size:	69.0 KB
ID:	20242

                    Click image for larger version

Name:	20190512_122021.jpg
Views:	1
Size:	59.5 KB
ID:	20243

                    Pečurke,maslačak...

                    Click image for larger version

Name:	20190512_122446.jpg
Views:	1
Size:	50.5 KB
ID:	20244

                    Ima i faune...belouška,istina ,mlada

                    Click image for larger version

Name:	20190512_171147.jpg
Views:	1
Size:	74.5 KB
ID:	20245

                    Ima i novih stvari.
                    Na jednom od izletišta,Zmajevac,iznad Vrdnika...sa koga puca pogled na Srem..

                    Click image for larger version

Name:	20190512_120618.jpg
Views:	1
Size:	42.0 KB
ID:	20246

                    Postavlja se žičara.

                    Click image for larger version

Name:	20190512_120259.jpg
Views:	1
Size:	33.8 KB
ID:	20247

                    I označene su biciklističke staze i jezera

                    Click image for larger version

Name:	20190512_141014.jpg
Views:	1
Size:	46.2 KB
ID:	20248

                    Click image for larger version

Name:	20190512_141024.jpg
Views:	1
Size:	33.7 KB
ID:	20249

                    Žičara će, verovatno, da vodi do etno naselja ,,Vrdnička Kula"
                    Svratih i tamo a ono radovi ,dizalice..

                    Click image for larger version

Name:	20190512_142059.jpg
Views:	1
Size:	23.5 KB
ID:	20250

                    A parking pun , sve BG,NS..

                    Click image for larger version

Name:	20190512_142303.jpg
Views:	1
Size:	47.4 KB
ID:	20251

                    Click image for larger version

Name:	20190512_142318.jpg
Views:	1
Size:	40.2 KB
ID:	20253

                    Gradi se hotel sa bazenima "Fruškogorske Terme"

                    Click image for larger version

Name:	20190512_142426.jpg
Views:	1
Size:	26.7 KB
ID:	20252

                    Malo je ovakvih dana u godini kada je u prirodi sve "u fulu",kada tako miriše , sunce greje ,a ne prži , i još me ne gnjave insekti,komarci..

                    Pogotovo što je ovaj kišni ciklon najavljen od ponedeljka i ,evo, već drugi dan , drži nas prikovane u kući.

                    Comment

                    • yoyogi
                      Chairman of the Bored
                      • Aug 2011
                      • 4688

                      Lepota jedna. Primećujem i dobra kola.

                      Išao sam na izlete na Frušku goru, pre 30 godina, osim lepe prirode tamo nije bilo skoro ništa. Sada ima.
                      Azija, moja dežela.

                      Comment

                      • yoyogi
                        Chairman of the Bored
                        • Aug 2011
                        • 4688

                        Moja lokalna biciklistička staza, pirinač posejan. Traži puno vode



                        Seljačka kuća, verovatno je ovo njihova njiva



                        U daljini, vidimo IKEA, tu su napravili radnju, puna svaki dan

                        Azija, moja dežela.

                        Comment

                        • onnut
                          Moderator
                          • Jan 2014
                          • 1221

                          Iako je danas ,u Srbiji, ponuda ribe i seafooda dobra, čak bih mogao reći uz rame npr. onoj u Thai, a i jeftinije je...

                          Click image for larger version

Name:	20190331_184427.jpg
Views:	2
Size:	33.9 KB
ID:	20266
                          ( ponuda u tržnom centru u NS ,korak od stana) ili

                          Click image for larger version

Name:	20190403_182229.jpg
Views:	1
Size:	35.3 KB
ID:	20267
                          (supermarket u lokalu u unutrašnjosti)

                          ...ono što retko stiže je - svež bakalar sa kojim mi ovaj forum iz Japana pravi zazubice.
                          Sušenog ima.

                          Nedavno dobijem katalog a u ponudu - svež iz Skandinavije.Čak i ne tako skup.

                          Click image for larger version

Name:	20190407_130738.jpg
Views:	1
Size:	24.5 KB
ID:	20268

                          To nisam propustio.

                          Stigao je ovako ,sa ledom u kesi.
                          Dva komada,svaki od oko 1 kg.

                          Click image for larger version

Name:	20190407_104451.jpg
Views:	1
Size:	20.8 KB
ID:	20269

                          Plus orada i brancin ,škampi,pa je moralo u dve ture na žar.

                          Click image for larger version

Name:	20190407_121846.jpg
Views:	1
Size:	28.9 KB
ID:	20270

                          I tu napravim fatalnu grešku jer sam bakalar stavio na roštilj kao i ostalu ribu.Još sam je zbog veličine morao iseći u polutke a onda i dalje iseći na komade,jer nije mogla stati.

                          Click image for larger version

Name:	20190407_182433.jpg
Views:	1
Size:	37.9 KB
ID:	20271

                          I šta se desi?
                          Kad sam hteo da ga prevrnem,bakalar se raspadao na komade.Onda sam shvatio zašto se pohuje ili kuva.To je takva tekstura mesa da ga pohovano drži,drugačije od orade ,brancina ,skuše..

                          Nisam u nevolji stigao slikati, ali nekako sam ga zavio u foliju,poluizmrvljenog, da se spase i dopeče.
                          Ispalo je na kraju ovako nespretno u foliji, mada je bilo super ukusno

                          Click image for larger version

Name:	20190407_221853.jpg
Views:	1
Size:	29.7 KB
ID:	20272

                          Inače , za ovu drugu ribu , nema više lepljenja za žicu roštilja.Usavršio sam to.

                          Click image for larger version

Name:	20190427_150550.jpg
Views:	1
Size:	41.3 KB
ID:	20273

                          Zagrejane žice roštilja( 7 min.) se premažu slaninom i nema lepljenja.Moglo bi i da se uvalja u so,kao u Thai, ali bi mi posle konzumacije trebalo bure vode da ugasim žeđ.

                          Click image for larger version

Name:	20190427_145244.jpg
Views:	1
Size:	31.6 KB
ID:	20277

                          Ono što je čak i ukusnije od dobrog ribljeg roštilja ,jesu prilozi koji se na kraju ,dok još ima žara,stave na žicu,pečurke,plavi patlidžan,tikvice,lignje...

                          Click image for larger version

Name:	20190427_150540.jpg
Views:	1
Size:	42.9 KB
ID:	20274

                          Click image for larger version

Name:	20190404_184008.jpg
Views:	1
Size:	37.5 KB
ID:	20275

                          A ponekad i ovi škampi ,škotski,tvrđe opne od onih u Thai,više liče na male jastoge,ima mesa i u klještima

                          Click image for larger version

Name:	20190407_203057.jpg
Views:	1
Size:	36.0 KB
ID:	20276

                          Ćerka obožava ovaj roštilj,kada stigne, a pamtiće ga kao što i ja pamtim očev .

                          Comment

                          • yoyogi
                            Chairman of the Bored
                            • Aug 2011
                            • 4688

                            Napravi ti gozbu za 10 ljudi. Ništa to nije bilo da se kupi u moje vreme.

                            Baš sam danas pravio phovani bakalar. Pojma nisam imao da može da se spremi drugačije, možda i ne može osim čorbe.

                            Da je meni došao u komadu kao tebi, ne bih ni prepoznao da je bakalar niti bih znao šta da radim sa njime. Ja tu ribu nikada u životu pre nisam video.
                            Tek kada sam pitao u pabu koja je, rekoše da je "tara" = codfish. Tek posle nađem da je to bakalar ili mi ti reče.



                            Već je isečen ali mora da se ispipa da nema kost unutra, pola ih ima kost.



                            Stvarno je mnogo dobro.



                            A da ima miris, ima. Neke komadiće koje sam odsekao stavio sam u zamrzivač pre nego što ih sutra bacim. U kesi za smeće osete se na 10 metara. I rukovanje svežom ribom traži da se ruke dvaput operu. Nekim čudom, ispohovan, nema nikakav loš miris.
                            Azija, moja dežela.

                            Comment

                            • yoyogi
                              Chairman of the Bored
                              • Aug 2011
                              • 4688

                              Originally posted by onnut View Post
                              Zagrejane žice roštilja( 7 min.) se premažu slaninom i nema lepljenja.Moglo bi i da se uvalja u so,kao u Thai, ali bi mi posle konzumacije trebalo bure vode da ugasim žeđ.

                              [ATTACH=CONFIG]4408[/ATTACH]
                              Ta so je krupna, morska, ne jede se koža sa tom solju, to je da ne pregori unutrašnjost i da se ne lepi. Nemaju slaninu da premažu roštilj.
                              Kada se poslužena riba otvori, ta koža se gurne u stranu, ne jede se osim ako neko baš hoće.
                              Azija, moja dežela.

                              Comment

                              • yoyogi
                                Chairman of the Bored
                                • Aug 2011
                                • 4688

                                Kad smo kod soli, Thai je ne koriste za začinjavanje jela. Koristi se naam pla, riblji sos.



                                kako se pravi. Rayong je glavni proizvođač tog sosa.



                                Ovu ribu suše na suncu 1 dan. Ima je u izobilju



                                Pa je onda presuju, kao što se masline presuju za dobijanje maslinovog ulja

                                Azija, moja dežela.

                                Comment

                                Working...
                                X