Odlazak sa Puketa , u kome se uopšte nismo osećali "kao da smo sišli sa konja na magarca", posle naših poslednjih egzotičnih ,pa i luksuznih, putovanja.
Naprotiv.
Jutarnji let za Bangkok,kada mi još ne voze oni javni busevi od 100 THB, zahtevao je ponovni sudar sa ostrvskom taksi mafijom.
Tražili su mi do aerodroma 800-1000 THB.
Uđem ,veče pre puta u prvu turističku poslovnicu i tražim da li imaju nešto kao Uber .Devojka pošalje upit i javi se taksi, za ujutru, za 600 THB.
Ujutru, dobijem položaj taxi vozila ,preko Whats Up, i stiže tačno na vreme crna Honda.Umesto taksi mafije vozi nas lepa thai taksistkinja.
Eto nisu one samo u barovima.
Iz put krenu kiša.
Čekala je da mi završimo odmor na Puketu.
Aerodrom, domaći terminal.
Egzotični Nok Air.
Robot čisti pod
Pista uz more
Sa ovom mašinom Bangkok Airwaysa smo odleteli za Bangkok.
Bilo je i malih turbulencija iznad Tajlandskog zaliva jer je u sredini bio manji ciklon
Nameravali smo ići odmah na 3 dana do Ko Sameta.
Pažljivo sam, još jednom iščitao temu o Ko Sametu kolege Yoyogija.Upoređivao resorte.
Onda pomislim,šta ću tamo kad je kiša ,pa još i ona omladina. Zbog vremena ( kiše) koja je tamo ( i na Ko Samuiu ) promenili smo plan i idemo u Pataju, u hotel 4*, za 50 € soba,sa doručkom.Tamo nismo bili dugo a to će nam više biti baza za kretanje do Ko Larna i Ko Sameta,kao dnevne posete,kako se vreme bude menjalo.
Ostaje da vidimo.
U Bangkoku smo čekali na prtljag skoro ceo sat .
I stigli na bus za Patayu, za 143 THB , kompanije Room Rueang Coach.
Vozi na svaki sat relaciju Bangkok Suvarnabumi do Pattaye ( Jomtien) a isto tsko i do Hua Hina.
Nalazi se na izlazu aerodroma Level 1 kod Gate 8.
Taksi naplaćuje taj put BKK Suvarnabumi -Pattaya oko 1.200 THB.
Uz put ,kod aerodroma , lepo uređena petlja
Comment