Tajland 2024

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • yoyogi
    Chairman of the Bored
    • Aug 2011
    • 4686

"Five Star", kiosci sa piletinom. Nije skupo a prosirilo se i po provinciji.

U slici je "Lotus go fresh" minimarket sa zelenisem, vocem i povrcem. To je meni novo, nije bilo pre 4 godine.

Jagode su uvoz iz Amerike, grozdje iz Japana, po tim cenama, kao u Central. Cene su , podeljeno sa 40 u EUR.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
      Chairman of the Bored
      • Aug 2011
      • 4686

Air Asia se vratila sa letovima Nagoya - Bangkok od 1. avgusta 2024. Tada sam vec bio u Thai. Tri leta nedeljno, Airbus A330. Cene su od cetvrtine do polovine cene Thai Airways.
      Nema ekrana u sedistima, nema hrane (moze da se naruci rucak, uz doplatu) pri rezervaciji.

Da se ekrani ugrade u sedista Boeing 737 kosta 3 miliona dolara. Za Airbus A330 verovatno 5 miliona dolara. Dobro, zato AirAsia i jeste low cost. Moze da se trazi nesto kao iPad, isto pri rezervaciji.

Izgleda, bice i nastavak "Thailand 2024" jos ove godine.
      Azija, moja dežela.

Comment

• onnut
        Moderator
        • Jan 2014
        • 1220

Ti sad možeš-kako hoćeš.
        Vremena imaš, a novci...eto jeftinijih letova Japan-Thai,što da ne.Može se često leteti.Nije to tako dug let,mislim oko 5 sati.Entertaiment ne mora biti.Ja ga nikad ne koristim i na dužim letovima.

Eto , mogućnost da se nastavi u penziji biti na 2 lokacije i to još imati stanove u obe.

Nego, svratih na tred : ,,Tura:Naruto-Tokushima-Wakayama-Shirahana Beach"...( da malo pročitam i prisetim se o Shirahana Beach), kad ono-nema skoro ništa.Od 4 strane postoji samo jedna ( tačnije 4 posta) a i to bez slika.Verovatno stradalo u prošlosti od hakerskih napada.

Comment

• yoyogi
          Chairman of the Bored
          • Aug 2011
          • 4686

Originally posted by onnut View Post
          Nego, svratih na tred : ,,Tura:Naruto-Tokushima-Wakayama-Shirahana Beach"...( da malo pročitam i prisetim se o Shirahana Beach), kad ono-nema skoro ništa.Od 4 strane postoji samo jedna ( tačnije 4 posta) a i to bez slika.Verovatno stradalo u prošlosti od hakerskih napada.
          Direktorijum gde su slike nekako potpao pod drugi neki. Vratio sam ga, nisu bili hakeri. Mora da sam ja nekada negde nesto pritisnuo i nisam primetio.

Taj post nisam ni zavrsio, tek sada vidim. To je bilo pre godinu dana, poceo i onda otisao u Australiju pa zaboravio.
          Videcu da ga zavrsim.
          Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
            Chairman of the Bored
            • Aug 2011
            • 4686

Stjuardese na letu Thai Airways, TG645, Nagoja - Bangkok. Trecina kabinskog osoblja su Japanke. One odrzavaju japansku ljubaznost i vrhunski servis na Thai letovima.
            Thai stjuardese, mrze iz zna duse Tajke koje su se udale za strance.
            Bio sam na tom letu tacno 104 puta.

Azija, moja dežela.

Comment

• onnut
              Moderator
              • Jan 2014
              • 1220

Originally posted by yoyogi View Post
              Thai stjuardese, mrze iz zna duse Tajke koje su se udale za strance.
              Bio sam na tom letu tacno 104 puta.

Odakle ova konstatacija za Thai stjuardese?

Lično doživljeno ili nešto što se čuje,pročita na forumima...?

U prvi mah pomislio sam da je brojka od 104 greška ali kad sam sračunao, preko 20 godina u Japanu, 2-3 leta godišnje ( dolazno-odlazni)...to je to.

Comment

• yoyogi
                Chairman of the Bored
                • Aug 2011
                • 4686

Originally posted by onnut View Post
                Odakle ova konstatacija za Thai stjuardese?

Lično doživljeno ili nešto što se čuje,pročita na forumima...?

U prvi mah pomislio sam da je brojka od 104 greška ali kad sam sračunao, preko 20 godina u Japanu, 2-3 leta godišnje ( dolazno-odlazni)...to je to.
                Tajcima treba manje od 10 sekundi da ocene ko je ko i kojoj klasi pripada, cim progovore. Obrati paznju: to se ne odnosi na regularan i poslovni svet koga vec na prvi pogled odaju odeca, stil, maniri.
                To se odnosi na Tajke za koje one smesta ocene da same ne bi bile u stanju ni da plate ni da nadju da se ukrcaju u avion. Na neskolovane seljanke iz Isan koje je neko negde nasao pa sada stjuardese koje su odrasle u kucama sa poslugom treba da ih sluze. Znaju te zenske da su iz inferiorne klase pa su manje od makovog zrna. Jos ako sede sa 50 godina starijim muzem, prave se da gledaju kroz prozor a muz ili sta joj je vec doda tacnu.
                Ja sam mnogo puta isao sam i desilo mi se da do mene sedi Tai zenska. Ja lako zapodenem pricu.
                Kod obroka, jedna rece "primetio si kako me je stjuardesa pogledala". Jednom, kaze mi saputnica, jos sam zedna, mozes li da trazis vode? Pa trazi ti, pritisni ovo dugme i one ce da dodju.
                Ma necu, mrzece me sto izvoljevam i trazim jos.
                Eto 100+ letova, video sam licno nekoliko puta.

To svako malo neko kaze na Thai bordovima (prestao sam tamo da idem, bio sam i moderator), Stickman je pisao da je i njemu njegova zena to rekla.
                Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                  Chairman of the Bored
                  • Aug 2011
                  • 4686

Vidjao sam ovo i u Japanu gde nema pasa lutalica, mislio sam da to plase vrane da ne dolaze da cupkaju kese za smece.
                  U Thai, ovaj je stavio boce sa vodom da odagna pse lutalice koji su mu zapishavali tockove kola.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                    Chairman of the Bored
                    • Aug 2011
                    • 4686

Moze stalno da se vidi po bordovima "TIT" (This is Thailand) a ja, jednostavno, nemam ni jednu stavku da toj naciji zamerim. Mogu svojoj zeni kao osobi ali ne Thai kao naciji.
                    Nikada okupirani, nikada porobljeni (kamo li nasih 500 godina pod Turcima), nikada ratovali, nikada kolonizovani kao sto su bili svi oko njih, osmeh i diplomatija i sve na kraju ide po njihovom.

Thai su najgori moguci migranti na svetu, nece da napuste svoju zemlju.
                    Pa i moja zena, ore u Japanu a moli boga da kisa padne u Thai.
                    Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                      Chairman of the Bored
                      • Aug 2011
                      • 4686

Ulicna hrana, ulica sa kojom se moja ukrsta posle 200m.
                      Masa ulicnih standova.

Tu se mogi videti ljudi profesionalci, cak i lepe devojke, ja kupim i nosim kuci

Deca roditelja koji vode te standove, ne smeju da rade. Niko ispod 15 godina. To je zakon.
                      Videti dete, kao ovu devojcicu ispod tezge nije retkost, tu rade i domace zadatke posle skole, dok su roditelji tu.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                        Chairman of the Bored
                        • Aug 2011
                        • 4686

Kanabis je u Thai legalizovan, prodavnice svgde, pogotovo turisticke zone u Bangkoku. To prema slikama, cak je i kolega Onnut stavio sliku.
                        U Bangok grad za mesec dana nisam nijednom otisao. Ova slika je iz Sri Ratcha, lucki grad 100km od Bangkoka.
                        Kanabis radnje po glavnim saobracajnicama i ulicama.

I na veliko i na malo, ne sme da se pusi oko radnje.

U novom sazivu Parlamenta, hoce da ga opet stave van zakona. Bune se oni koji su od toga napravili citavu industriju.
                        Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                          Chairman of the Bored
                          • Aug 2011
                          • 4686

Ovo turiste u Thai ne zanima. Neko ko decenijama jede Thai hranu, dodje mu kao osvezenje. Pite od mesa. Toga u Japanu nema a u Thai ima, po uvoznim radnjama i pekarama gde u okolini ima stranaca.
                          Treba ti mikrotalasna pecnica.
                          Ovaj lanac supermarketa sa Zapadnom prehrambenom robom, "Villa Market", to je mesto.

Pite su zamrznute, 150 THB (nesto manje od 4 EUR.)

Aussie Pie, australijska pita sa mesom, nasledjena od Britanije

Mozda sam i preterao, zadnjih 7 dana u Thai jeo sam samo te pite za rucak i veceru. Dovoljan obrok odraslom coveku.
                          Azija, moja dežela.

Comment

• onnut
                            Moderator
                            • Jan 2014
                            • 1220

Evo šta sam doneo iz Thai

Click image for larger version

Name:	20241023_073052.jpg
Views:	1
Size:	30.5 KB
ID:	24398

Analgetik Counterpain,kao i ranije.
                            Za strance, jedan od najprodavanijih proizvoda u Thai.

Malo je cena viša od poslednje kupovine ( pre 8 godina).

Name:	20241025_092442.jpg
Size:	52.6 KB
ID:	24399

Ovaj klasični crveni , od 120 g je 185 THB ,555 din.
                            Ako se kupuje u paketu od 6 komada ispadne pojedinačno nešto niže 158 THB.

Name:	20241025_074923.jpg
Size:	28.0 KB
ID:	24400

Uzeo sam više komada nek se nađe.
                            Samo više to ne kupujem prijatelju.Ne treba mu -umro je.
                            Promenilo se , jer, sve više treba meni.

Za ovo ne treba više ići u Thai.

Jednom je Deks napisao,sećam se, da može da se naruči preko Amazona.

Sada može da se kupi i u nekim apotekama u Srbiji.Npr. u lancu apoteka Laurus u NS.Istina,ispod tezge,bez računa jer,verovatno, nije na listi lekova u Srbiji.
                            Donose ga iz Grčke.
                            Naravno,skuplje je.

Na gornjoj slici ,narandžasti,to je taj iz Grčke,malo manje pakovanje 100 g. i košta 1800- 2.000 din.( kupljeno u NS).
                            Dakle 3-4 puta jeftinije u Thai.U Grčkoj je oko 8 € ,slično ili malo više nego u Thai.
                            Pravi ga Bausch-Lomb dok je ovaj iz Thai pod japanskom licencom Taisho.

Mojoj majci, 88 godina ne pomaže nijedan.

Zato sam iz Thai doneo onaj sprej Cobra Herbal Golden, takođe tražena stvar u Thai.Jači je ali kod upotrebe guši ,prodornim mirisom čak i sa maskom na licu.Oseti se miris i nekoliko dana nakon upotrebe.Ali deluje i ublaži bol.

Name:	20241025_100339.jpg
Size:	16.7 KB
ID:	24401

Comment

• Mekong
                              Ljubim miris napalma u zoru...
                              • Dec 2011
                              • 656

Bangkok, Souvarnabhumi airport, od 1. novembra 2024. ima i trecu pistu. To ce podici kapacitet sa 63 letova na sat na 97 leta na sat.
                              Jos da dodaju osoblje na imigraciji i carini. Ako su ekstra avioni veliki kao A380, to moze da znaci i 15,000 putnika vise na sat.

Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."

(clone of Yoyogi, for fun)

Comment

• Mekong
                                Ljubim miris napalma u zoru...
                                • Dec 2011
                                • 656

14. novembar je Loy Kratong, nacionalni praznik u Thai. Posle zavrsene zetve pirinca i kraj kisne sezone. To je kada se niz vodu pustaju "kratong" ploveci simboli, kao u Srbiji sto Cigani (koji su u Srbiji 10% stanovnistva) za Djurdjevdan (iz Kusturicinih filmova) pustaju niz vodu losu srecu i lepe zelje za buducnost.
                                Ovaj ne plovi, samo simbolicno da Thai u rasejanju obeleze.

Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."

(clone of Yoyogi, for fun)

Comment

Working...
                                X