Thailand 2018

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • yoyogi
    Chairman of the Bored
    • Aug 2011
    • 4687

Sad sam video tvoj tred, cak sam ti tamo i odgovorio da cu ici na Huaykamin.

Mislim da je Huaykamin uvek veci, mozda kada je cista voda i lepsi ali to je za tur operatore najmanje pola dana jer je daleko a i put nije zamisljen da njime idu turisticki autobusi. Ili, razlika nije tolika da opravda toliko duzi put.

Od Erawana pa nadalje 10km ljudi su, da li dobrovoljci, bila je nedelja, sekli rastinje koje je pocelo da jede put dodatno ga suzavajuci.

Video sam i ja cevi, kao butina noge, bas sam se pitao sta ce im.

Mrak u Thai je sada u 19:00, nije zbog mraka nego se radi do 17:00 i nece niko besplatno da sedi i ceka turiste da izadju. Rekose da su vec zatvorili najudaljenije nivoe. Da sam bio sam, mene bi pustili u 16:00 pa sta stignem moj problem samo da izadjem pre 17:00. Nego kada su videli Thai u kolima, prijateljsku su nas posavetovali da se ne isplati.
    Azija, moja dežela.

Comment

• onnut
      Moderator
      • Jan 2014
      • 1220

Iz Bangkoka nije blizu do Erawana(mislim 3 sata vožnje tamo i 3 nazad) a Huaykamin je još i dalje.

Mi smo u paketu imali i posetu nekoj predstavi sa tigrovima ali smo od toga odustali.
      I ovako smo se u BKK vratili po mraku.

Comment

• Mekong
        Ljubim miris napalma u zoru...
        • Dec 2011
        • 656

Eto ti, dodaj na to jos 3 sata voznje do i nazad Huaykamin. Da je razlika u dramaticnosti okoline veca, oni bi i put unapredili.
        Ovako, kada se ponudi, tolika voznja i opet nismo bili na vodopadu koji ceo svet zna.
        Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."

(clone of Yoyogi, for fun)

Comment

• Mekong
          • Dec 2011
          • 656

Ovo nisam znao: ovi stilizovani vodopadi nisu samo stene

Ono sto ih cini lepim su naslage ovih insekata, caddisfly koji se zakace i hrane onime sto voda donese pa se tu i okamene

Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."

Comment

• onnut
            Moderator
            • Jan 2014
            • 1220

Originally posted by Mekong View Post
            Eto ti, dodaj na to jos 3 sata voznje do i nazad Huaykamin. Da je razlika u dramaticnosti okoline veca, oni bi i put unapredili.
            Ovako, kada se ponudi, tolika voznja i opet nismo bili na vodopadu koji ceo svet zna.
            Jeste ali o Erawanu ima članaka i slika na netu koliko hoćeš a za ovaj Huaykamin nebih ni znao da postoji da nema ovog foruma.

Zato sam i pohvalio tvoj članak o njemu.

Eto,ceo svet je danima pratio ona dešavanja sa zarobljenom decom u pećini na severu Thai u okolini Chiang Rai.. a sada će od te pećine napraviti turističku atrakciju, proširiti put do nje ..itd.

I biće to turistička atrakcija za koju će ceo svet znati.
            Tako bar piše "The Nation" a ima i karikatura na to

Click image for larger version

Name:	Screenshot_2018-07-27-16-27-57-1.jpg
Views:	1
Size:	24.7 KB
ID:	19767

Comment

• yoyogi
              Chairman of the Bored
              • Aug 2011
              • 4687

Mislim da nema nista od pancenja tog gadnog mesta, scene teske patnje. Medijska histerija je prosla, bas da vidim ko bi u to nesto investirao. Nije to nesreca vredna pomena, vec na prvi pogled to je glupost njihovog trenera (25 godina star) da ih u to uvuce. Nikakva atrakcija, mislim.

Lokalno, 3 od tih decaka su "stateless", deca nedokumentovanih izbeglica iz Burme, da nije bilo medija, ne bi ih ni primili u bolnicu nakon izvlacenja. Kazu Thai , dace im drzavljanstvo za godinu dana a ne da cekaju 15 - 20 godina (ako su i oni i roditelji uopste znali kako da podnesu zahtev).

Deca su bila opijena (medication sedated) da ne bi pala u paniku u onim kapsulama - nosilima kojima su izvucena, sa bocama za vazduh da disu u njima.

Bila je i karikatura u BKK Post, govoreci Elonu Masku u sta moze da gurne (u doope) svoju mini podmornicu (neupotrebljivu) a taj tip je bas hteo da se istakne.

Oni ronioci, jeste herojski podvig. Radi se o pobedi vojne hunte koja je jasuci na medijskoj panici izvela stvar do kraja. Sada uzivaju na priznanju svoje kompetentnosti, ko ce posle ovoga da ih sili da vrate demokratiju. Pa to treba, kompetentnost a ne EU Brisel stil beskonacnih dogovora i administriranja.

Godinu dana nakon sletanja na Mesec, retko ko se secao imena Nil Armstrong. Danas znaju, skola. Sledece godine, mislim niko se nece secati (bez podsecanja) sta je ovde bilo. Ovo se nece uciti u skolama.
              Azija, moja dežela.

Comment

• Mekong
                • Dec 2011
                • 656

Deset godina se kanim da odem ovde, danas prvi put.Royal Dragon, najveci restoran na svetu.

Lepo je planiran, neko bi pomislio da je 5,000 sedecih mesta kao u sajamskoj hali

Njihova slika, sa zida u restoranskom kompleksu

Nema laza nema prevare, diploma, zvanicna. 5,000 sedecih mesta i 1,200 osoblja, Mislim da svi restorani od Kalemegdana do Slavije nemaju ni toliko stolica niti osoblja.

Nacrt iz menija. To je kao 5.5 fudbalskih terena

Jelovnik ima 30 strana, slucajno izabrane tri

Ovo nam je bilo. Seabass, pecena patka, pirinac sa rakovima, dve supe i piroske od krabe. Sve je bilo vrlo ukusno, vrhunski, Racun je bio 1,900THB (skoro 50 EUR) ali vredelo je.

Osoblje na koturaljkama raznosi do konobara koji posle (bez koturaljki) sluze.

Sa desne strane su restorani, klimatizovani. Mi smo bilu u manjem, za 20 gostiju

Obilazak kompleksa

Koliko je to, sigurno da trebaju rolshue

Ova pagoda, u prizemlju je buffet rucak (moze da se bira, buffet ili po porudzbini, ko izabere buffet, tu ga odvedu)

A gosti, uglavnom Kinezi, package tour (bar preko dana)

Izgledaju lepo i sofisticirano

I, taj restoran je 10 minuta kolima od mene a nekih 25km od Bangkoka. Nikakvo cudo da tu slabo ko od turista ide, osim onih koji ga imaju u paketu. Masovno kongresi i konferencije gde firme placaju. Za Thai da dodju (pa i za mene) to mora da bude neki specijalan povod kada nije zao potrositi pare. Meni je bilo da eto i to vidim i da cerka zna da je tu bila. Posle ovoga, tesko nas je impresionirati velicinom ili kvalitetom nekog restorana.

Comment

• Mekong
                  • Dec 2011
                  • 656

Kada se pojavi ova zgrada, Kashikorn Bank, to je znak da se ide u Hua Hin.

Apartman ovaj put, glanc nov, cini mi se da u njemu niko pre nije bio

Kvalitet unutra je kao Sheraton ali je to ipak apartman, jednosoban stan, odlicno opremljen

Bazen (sa slanom vodom) istina mnogo manji nego kod kuce

Pogled iz soba u prizemlju

Malo se akrobatisemo

Pogled iz apartmana

Isti pogled, samo nocu, ribarske barke

Comment

• onnut
                    Moderator
                    • Jan 2014
                    • 1220

Odličan stan .Nov(to preferiram) a nema ni gužve na bazenu.Meni se dopada i što je slana voda.Zdravije je to bez hlora.

I dobra lokacija.
                    Rekao bih po trećoj slici od kraja da su to desno golf tereni.

Bili smo u Hua Hinu i znamo da morske plaže nisu nešto ali tu je u pozadini ono ribarsko selo.E...to bi bio vrh za mene.

Uživajte.
                    I postujte da i mi to vidimo (riblji fresh meni).

Comment

• onnut
                      Moderator
                      • Jan 2014
                      • 1220

Te godine kada smo bili u Hua Hinu jedna od želja nam je bilo da posetimo ovo

Laem Sala Beach u nacionalnom parku Khao Sam Roi Yot

Name:	Tam Praya Nakon plaža sa palmama-1.jpg
Size:	171.0 KB
ID:	19768

Name:	laem-sala-beach-1.jpg
Size:	32.6 KB
ID:	19769

Name:	Laem sala beach sa mora.jpg
Size:	42.0 KB
ID:	19770

I ovaj hram u pećini (jedan sličan si ti posetio prošle godine negde na putu BKK-Cha Am )

Name:	Tam Praya Nakon pećina sa hramom-1.jpg
Size:	164.9 KB
ID:	19771

Alo to je nekih 40 km južnije a mi nismo uzimali renta kar

Name:	Screenshot_2018-07-30-10-56-15-1.jpg
Size:	21.7 KB
ID:	19772

Samo da nije ono...lepe slike sa neta....a uživo...

Comment

• Mekong
                        • Dec 2011
                        • 656

Na Takiab plazi imaj ovaj nasip.

Kada sam to bio pre 14 godina, nije bilo nista, nijedne zgrade. Dolazili su sa motorima i dzipovima da se izivljavaju na pesku. Sada je to izgradjeno i ne moze da se prepozna.

Slika iz 2004:

Sam nasip je u pocetku betoniran a posle go kamen. To je ulaz u kanal ribarskog sela.

Tu je konacno postavljeno pristaniste za nekoliko puta uvodjenu i ukidanu brodsku liniju Pattaya - Hua Hin

Traje 2 sata, umesto verovatno 7+ sati kolima. Polazi u 16h stize u Pataju 18h.

Katamaran, ne prevozi automobile.

Mozda zato jos nije ukunut - sa automobilima nije islo.

Comment

• onnut
                          Moderator
                          • Jan 2014
                          • 1220

Pre 3 godine kada sam bio u Hua Hinu dolazio sam baš iz Pataje.

Da je bilo te brodske linije rado bih išao sa njom ,preko mora/zaliva a ne okolo preko Bangkoka.

Bilo je najjeftinije neki kombi/bus prevoz pa presedanje u Bangkoku na Victory Monument.

Mi smo išli taksijem i bilo je skuplje od brodske cene koju navodiš.I izgubismo ceo taj dan.

Dobra vest je to.

Verovatno su to morali betonirati i nasuti i zbog te linije.
                          Uvek bih pomislio da će taj brod pristajati negde u centru oko Hiltona.

Comment

• Mekong
                            • Dec 2011
                            • 656

Ispracaj ferija za Pataju.

Cekaonica ekonomske klase ima 136 sedista

Ima u zatamnjenom staklu i aircon, biz class & VIP sa jos mislim 70 sedista

Ukrcavanje kao za avion

Izgleda da je feri bio skoro pun sto je za utorak po niskoj sezoni uspeh. Znak da biznis nece propasti zbog nedostatka putnika. Pre 10 godina jepropao jer je (drugaciji) feri imao po 10-15 putnika.

Imaju i zgodne stjuardese

U 16:00, u sekundu tacno, ode. prvo je morao da se okrene

Na video, posada "wai" zemaljskom osoblju

Ovde pristaje jer je zaliv dovoljno dubok. Kod Hiltona ima jedan pier koji ide 500, u vodu, za vojne manje brodove. Ovde je racunica bila da je bolje ovde i izgleda da to nije stransno. Agencije po gradu imaju stajanje prevoza za svoje putnike.

Comment

• Mekong
                              • Dec 2011
                              • 656

Tocenje benzina, Kao Sam Roi Yot nacionalni park.

Ima i prava benzinska stanica, ova je uz privatnu bakalnicu i sve na rucno (vergla se da se gorivo napuni u stakleni rezervoar). Bili smo niski na benzinu, pa samo da prezivimo

Toliko idem okolo da nemam vremena da postujem. Kada se vratim iz Thai imacu materijala za 100 postova sa 20 slika svaki.

Comment

• Mekong
                                • Dec 2011
                                • 656

Nakhon Nayok, najduza brana na svetu (2,594m), Khun Dan Prakarn Chon Dam

Vec na prilazu se vidi kolika je

Majko mila, engineering marvel, pred Tajcima, gradjevinskim inzenjerima, skidam kapu

Pod liniju, koliko je to dugo

Uzeli smo buggy (350THB, skoro 10 EUR), previse je dugacko za setnju (a moze i peske, ko hoce)

Comment

Working...
                                X