Thailand 2018

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Mekong
    Ljubim miris napalma u zoru...
    • Dec 2011
    • 656

Auto za ovih 21 dan: Honda Jazz. Ispalo je 12,000THB. Interesantno, kada su cene bile u THB, bilo je 24,000-26,000THB. Kada su cene u britanskim funtama, 320GBP. Preracunam, nisam mogao da verujem da je duplo jeftinije. Jos je Hertz, nije neka low cost lokalna Thai agencija.

Mislio sam da bude nesto malo vece od Nissan March od letos. Mozda je i malo veca ali je motor isto 1,200cc, dusa joj u nosu. Bice verovatno malo udobnija i tisa unutra, isao sam to Bangna Central. Imao sam je pre 10 godina na rentacar i tada mi se svidela.

Jos, dosta ljudi se ili uselilo u svoje stanove ili iznajmljuje. Ovakav parking (bez rucne) je obavezan. Pod krov parking nisam ni pokusao da udjem, tamo je sve puno.

Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."

(clone of Yoyogi, for fun)

Comment

• Mekong
      • Dec 2011
      • 656

Originally posted by Deks View Post
      ja uso u Oktobru bez vize, niko nije trazio pare da vidi.
      Ni meni, juce. Niti sam video da su nekome trazili. To je verovatno da se zna da mogu da traze.
      Za adresu su striktni. Video sam da jedna zena, sa muzem i decom, pokazuje ekran iPhone sluzbeniku gde ce da odsedne i on joj kaze da upise u formular.

Cerka ima Thai pasos, sa njom idem na Thai passport, trajalo je 5 minuta i jos 8 minuta da stignu torbe. Nisam ocekivao, nisam ovako efikasno video odavno, mozda i nikada.
      Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."

Comment

• Mekong
        • Dec 2011
        • 656

Inspekcija bazena u zgradi. Prvo, temperatura vazduha jeste 32C. To je manje nego 35-36C u avgustu ali je nebo suncano pa je i temperatura vode ista.

Odlicno izgleda.

Promenili su lezaljke i suncobrane

Vidim oko 5 popodne, ima ljudi. Sedi sluzbenica koja od svakog trazi broj stana, upise vreme dolaska i odlaska.

Promenili su (unapredili) security system, vidim u zgradi ima primetan broj stranaca u ranim 30-im godinama, lepo izgledaju, isto kao i Thai srednja klasa koja tu stanuje.

Sutra idem na turu Khorat - Udon Thani - Pitsanulok - Sukothai - Kanchanaburi (vodopadi x 2), 6 dana 5 noci. Ako me nema, to je onda zbog gustog rasporeda, napisacu kasnije celu turu.

Comment

• Mekong
          • Dec 2011
          • 656

Khorat, Nakhon Ratchasima, vozeci za Udon Thani, primetim ovu neobicnu pojavu

Sta ce ovaj avion ovde? Airbus A-330. Vidi se da su smerovi puta razdvojeni, nije mi bilo zao da idem 3km i da uradim U-turn da vidim sta je to.

Pripremaju "avio park", u ruralnom kraju, ovaj bilbord ce to reci kada bude gotovo

Jeste, prava avioncina, ista kao onaj koji Air Serbia koristi za letove u Ameriku

Primetimo livreju Thai Airways ali nema logo, nigde

Ni na repu (delovi krila su jos na zemlji, da se usrafe)

Sta se desilo: taj aparat, HS-TEF je skrenuo sa piste u Bangkoku 8. decembra 2013 (na povratku iz Guangzhou, Kina) i bio ostecen do nepopravljivosti (niko nije bio ni povredjen). Analiza je pokazala da je nosac noge imao naprslinu i nije se pravilno istegao.

(slike sa neta)

Primetimo da su logo firme na repu i ime firme na trupu zacrnjeni. To da ne bi manipulatori to koristili. Posle evakuacije putnika i posade, to je prva stvar koju avio firme urade u slucaju nesrece, kad mogu, ovde su mogli.

Ovako su nekako transportovali trup (19 godina starog i otpisanog aviona) do kupca koji je platio mozda 1 dolar da ga dobije samo se oni (Thai Airways) rese te gvozdjurije.

Digli su ga na noge, sta ce posle, oni valjda znaju (moja slika sa lica mesta)

Comment

• Mekong
            • Dec 2011
            • 656

Danas je Bozic. MEGA Bang Na, ima jelku

Ova radnja je cak i stavila deda mrazove kapice na kaktuse

U mojoj zgradi u Bangkoku, mame se skupile i napravile malu feshtu

Osecaj zajednistva, na Thai nacin

Comment

• Mekong
              • Dec 2011
              • 656

Ovo moze samo u Isanu da se vidi. "itak", pokretna skalamerija pravljena samo za Isan. Ime "itak" je deformacija od "Isan tack-tack" po zvuku motora tog sirotinjskog poljoprivrednog vozila.

Danas ih vise ne prave ali ih ima jos po ruralnim putevima

Neko je pravio ove kao kamioncice samo za Isan trziste. Ova slika, kao iz nekadasnjeg narodnjaka "'Oce zena da uziva da je vozi Fica..."

Nemaju ni registraciju, sto znaci ni tehnicki pregled. Verovatno se tretiraju kao motokultivatori ili kao radne masine. Zena mi tvrdi da su bili 400 dolara po primerku. Kod nje u Wang Nam Yen to nije bilo, samo za Isan, veli ona.

Comment

• Mekong
                • Dec 2011
                • 656

Od prvog dana ovog odmora u Thai vidim da je ulicni bar za Thai Tea napunjen kutijama. Mislio sam da ga mozda renoviraju. Dve nedelje kasnije - isto.

Sta se verovatno desilo. 7-11 ima (cerka sada primetila) Thai Tea, samoposluga, 24THB najveca doza. Nas 7-11, ima jos jedan niz ulicu, 50m od tog bara. To ih je verovatno unistilo. Njihov caj, isti, iz tog bara, je bio 35THB

Sipas led i onda dugme za Thai tea

Ono sto si rekao da nije za decu, izgleda da je tacno. Kofein ili tein. Cerka je uzivala prvih nekoliko srkova pa ga onda isporucila u sink.

OK u voznji samo mi je omeo podnevnu dremku.

Comment

• Mekong
                  • Dec 2011
                  • 656

Hotel u Pataji, Jomtien, evo koliko je dorucak bio daleko od mora

Opet, otisli smo u Ramayana aquapark, cista (slatka) voda, nema prodavaca, nema pasa

Ulaz je bio 1,190THB (skoro 30EUR) za mene a za moje 1,000THB.

N svakih 15 minuta u "lazy river" puste talase na 5 minuta (38 sekundi klip, ima ne dobar ton)

Comment

• Mekong
                    • Dec 2011
                    • 656

U ovo doba godine, vetrovi u Thai su normalni. Uz put se prodaju zmajevi, bas za pustanje u vetar, to nema tokom cele godine.

Pustati zmaja, kaze se "chuck wau". Identicna rec kao za onanisanje.

Ovde prodaju pecene poljske miseve. Uhvate ih u pirincanim polljima, skinu kozu u izvade iznutrice, pa na rostilj. Ne pada mi na pamet da probam, mada su to poljski misevi koji nisu jeli otpatke.

Comment

• Mekong
                      • Dec 2011
                      • 656

Tura 6 dana/5 noci je opisana u tredu Thai tura: Khao Yai - Khorat - Udon Thani - Phitsanulok - Sukothai - Kanchanaburi - Sai-Yok - River-Kwai.

Comment

Working...
                      X