Tajland 2025

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • onnut
    Moderator
    • Jan 2014
    • 1249

Originally posted by Rain Man View Post
    17h, pljuskovi obicno bas tada dolaze.

​​

​​

Pa se ni ova zgrada u centru skoro ne vidi

​​
    Baš sam hteo pitati ima li kiše u BKK .
    Video sam na mrežama,ovih dana, neke snimke potopa u Patayi.

Comment

• yoyogi
      Chairman of the Bored
      • Aug 2011
      • 4732

Originally posted by onnut View Post
      Video sam na mrežama,ovih dana, neke snimke potopa u Patayi.
      Nisu to potopi, tako je oko svake vece kise u Pataji. Ta ulica (glavna, paralelna sa Beach Road) je na samo 1m visine iznad nivoa mora (koje je uz nju) a ta voda nikako da otekne u more. Neka fundamentalna greska gradjevinaca ili je, jednostavno, nemoguce.

Comment

• yoyogi
        Chairman of the Bored
        • Aug 2011
        • 4732

Thai, jul 10&11 2025. Budisticki praznici. Nema prodaje alkohola po radnjama.

Po restoranima, gde se sedi, ima. Bio sam danas kroz onaj moj klaster od 10 restorana, vreme rucka, tada niko ionako ne pije alkohol pa i ne znam.

Kada nema prodaje alkohola, mogu da kupe samo restorani i kafane, na veliko, minimum jedna gajba piva. Oni to ionalo imaju na zalihama, ne idu u 7-11 u nabavke.

Comment

• yoyogi
          Chairman of the Bored
          • Aug 2011
          • 4732

Bangkok, zbog nekog dokumenta, isao sam u Australian Embassy. To je Whittayu Road (Wireless Road), tu su mnoge ambasade, Australia, USA, Japan, Great Britain. I moja firma je tu.

Na 200m je Lumpini Park, omiljeno mesto za bicikliste (posebna staza) i za joggere. Pa i za setnju ili pknik.
          Poslednji put smo tu bili dok je cerka jos bila u kolicima, 2004, bas ovde.

Lumpini (Nepal) je mesto gde je Buda (sada Dalai Lama) rodjen

Comment

• yoyogi
            Chairman of the Bored
            • Aug 2011
            • 4732

Riba (guram) sa ulicnog marketa. 160 THB (4 EUR), pirinac, povrce i sosovi dolaze u paketu.

Nema kuvanja u kuci, nema mirisa, posle vecere, ostatci idu u smetliste (na istom spratu), ne spava se sa njima.

Comment

• onnut
              Moderator
              • Jan 2014
              • 1249

Odlična stvar je imati pečenu ribu tako blizu stana.
              Riba ( još tako jeftina),neko pivo ,okupati se u bazenu..A vremena se ima..Osećaj,kao da si na odmoru u nekom resortu.

Volim i ja da pojedem tu ribu kada sam u Thai.

To je u Thai okolnostima.

Da nisam u Thai i da sam perfekcionista, mogao bih i da nađem zamerke: Riba je rečna a ne morska ,verovatno zbog šmeka i stavljaju onoliko trava u trbuh.Navikao sam da jedem ribu sa kožom a ova je presoljena.Prvi put sam je pojeo sa tom slanom kožom pa mi je trebalo bure vode da to neutrališem.
              Povrće,pirinač i ljuti sosevi koji se dobiju uz nju nije u našem mediteranskom stilu.Umesto toga bi išla marinada( maslinovo ulje,peršun,beli luk,biber..) a kao prilog npr. blitva sa krompirom.

Ma ja 50%, zbog dobre hrane ( pre svega morske) , i biram destinaciju gde idem.Da se ne lažemo.

Evo najnovije.

Ćerka početkom ovog meseca radila " remote" sa Brača,Hrvatska, 10 dana,pa slala slike..

Kad sam video slike hotelske večere , svako veče bar 4 vrste ribe (bakalar,sabljarka,brancin,tuna,lignje,dagnje u buzaru...) i to na gradelama sve sa onim prilozima što napisah ...i šta sam uradio...rezervisao sam taj hotel.
              Idemo za nedelju dana.
              Nemam ,toj ribi, šta da dodajem,oduzimam...to je to.

Čak i na Karibima ,gde je bilo morske hrane " i od ptice mleka" ,sveže, ali peku je na palminom ulju,nema naše marinade..

Da sam tamo u Thai, u tvojim okolnostima ,kupio bih extra devičansko maslinovo ulje ( ima verovatno u TOPS marketu),beli luk, peršun ( valjda ga imaju Thai),malo bibera,napravio marinadu,skinuo bih onu slanu kožu pa onda prelio ribu sa tom marinadom.Kupio pivo...i uživao,u našim ukusima a u tropima.
              Dobro, ti si se posle toliko godina verovatno prilagodio thai začinima i njihovim prilozima uz ribu.

Comment

• yoyogi
                Chairman of the Bored
                • Aug 2011
                • 4732

Ta riba (jeste recna, iz jezera ribnjaka) nije presoljena, uvaljana je u krupnu so da se ne lepi za rebra rostilja. Ta se koza ne jede, ni ta so. Samo meso je ukusa kao sharan. Njihovi sosovi i dodaci, nema blitve i krompira a to bih voleo. Imam maslinovo ulje, bas to ali kao da nije potrebno uz njihove sosove.
                Kada se riba ocisti, ostatci se bace u garbage room, na istom spratu, ne spava se sa ostatcima u stanu.

To sa ostrvom Brac odmah budi secanja, cak i bez slika. Bio sam tamo i secam se kako je morska hrana ukusna a i ambijent tih konoba i arhitektura kamenih kuca kao da dodaje jos ukusa samom jelu.
                Svaka cast cerki da je odande radila 10 dana. Desavalo se meni, da radim iz Zadra, Starigrada (Hvar). Mlad a uvek sam voleo Dalmaciju.

Ovaj put u Thai je bio za admin stvari, bez rentacar i bez putovanja. Dok se to ne zavrsi (a zavrsava se) stalno kao da nesto sledi, nije potpuni penzionerski mir.
                Jednom sam samo bio u MEGA Bang Na da kupim jos jedan ventilator (20 EUR). Tacno moze da se zivi u krugu od 300m i bez kola, mada mislim da kupim kola u Thai.

Comment

• yoyogi
                  Chairman of the Bored
                  • Aug 2011
                  • 4732

Da zavrsim ovaj 22 dana boravak u Thai. Kolika god da je tamo vrucina, bar je 5C manje nego u Japanu.

MEGA Bang Na, supermarket. Od 'tice mleko.

Imaju 100m promenadu sa ulicnom hranom (aircon venue)

Svega ima, to ima i u Srbiji.

A TOPS supermarket, nema sta nema

Da, tu ima sa rostilja przena riba. Cak i jeftinie, kao upola, od ulicnih tezgi

Tu rade, kuvaju, spremaju, po svetskim standardima higijene i kvaliteta robe

Australijska govedina, nije jeftino

Svega toga ima i u i Srbiji danas.

Comment

• yoyogi
                    Chairman of the Bored
                    • Aug 2011
                    • 4732

Mislim da ce biti jos Thailand 2025. Tamo, kao da zapocinju rat. Avion za Japan je leteo preko Ubon Ratcahasima, onda Laos, Vietnam, nista preko Kambodze.
                    Jeste da je bilo truckanja ali Thai Airwayays, uvek dobri kao i uvek. Ovo mi je bio mozda 110 let sa njima.
                    Ponocni let, vecera je bila focaccia sea food.

Dorucak je bio dobar, isto sea food.

Prva slika je sa sajta, druge dve su kao attachment.

Attached Files

Comment

Working...
                    X