Tajland 2025

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • onnut
    Moderator
    • Jan 2014
    • 1246

    #16
    Originally posted by Rain Man View Post
    17h, pljuskovi obicno bas tada dolaze.


    ​​


    ​​

    Pa se ni ova zgrada u centru skoro ne vidi


    ​​
    Baš sam hteo pitati ima li kiše u BKK .
    Video sam na mrežama,ovih dana, neke snimke potopa u Patayi.

    Comment

    • yoyogi
      Chairman of the Bored
      • Aug 2011
      • 4726

      #17
      Originally posted by onnut View Post
      Video sam na mrežama,ovih dana, neke snimke potopa u Patayi.
      Nisu to potopi, tako je oko svake vece kise u Pataji. Ta ulica (glavna, paralelna sa Beach Road) je na samo 1m visine iznad nivoa mora (koje je uz nju) a ta voda nikako da otekne u more. Neka fundamentalna greska gradjevinaca ili je, jednostavno, nemoguce.

      Comment

      • yoyogi
        Chairman of the Bored
        • Aug 2011
        • 4726

        #18
        Thai, jul 10&11 2025. Budisticki praznici. Nema prodaje alkohola po radnjama.







        Po restoranima, gde se sedi, ima. Bio sam danas kroz onaj moj klaster od 10 restorana, vreme rucka, tada niko ionako ne pije alkohol pa i ne znam.

        Kada nema prodaje alkohola, mogu da kupe samo restorani i kafane, na veliko, minimum jedna gajba piva. Oni to ionalo imaju na zalihama, ne idu u 7-11 u nabavke.

        Comment

        • yoyogi
          Chairman of the Bored
          • Aug 2011
          • 4726

          #19
          Bangkok, zbog nekog dokumenta, isao sam u Australian Embassy. To je Whittayu Road (Wireless Road), tu su mnoge ambasade, Australia, USA, Japan, Great Britain. I moja firma je tu.



          Na 200m je Lumpini Park, omiljeno mesto za bicikliste (posebna staza) i za joggere. Pa i za setnju ili pknik.
          Poslednji put smo tu bili dok je cerka jos bila u kolicima, 2004, bas ovde.







          Lumpini (Nepal) je mesto gde je Buda (sada Dalai Lama) rodjen

          Comment

          • yoyogi
            Chairman of the Bored
            • Aug 2011
            • 4726

            #20
            Riba (guram) sa ulicnog marketa. 160 THB (4 EUR), pirinac, povrce i sosovi dolaze u paketu.



            Nema kuvanja u kuci, nema mirisa, posle vecere, ostatci idu u smetliste (na istom spratu), ne spava se sa njima.

            Comment

            • onnut
              Moderator
              • Jan 2014
              • 1246

              #21
              Odlična stvar je imati pečenu ribu tako blizu stana.
              Riba ( još tako jeftina),neko pivo ,okupati se u bazenu..A vremena se ima..Osećaj,kao da si na odmoru u nekom resortu.

              Volim i ja da pojedem tu ribu kada sam u Thai.

              To je u Thai okolnostima.

              Da nisam u Thai i da sam perfekcionista, mogao bih i da nađem zamerke: Riba je rečna a ne morska ,verovatno zbog šmeka i stavljaju onoliko trava u trbuh.Navikao sam da jedem ribu sa kožom a ova je presoljena.Prvi put sam je pojeo sa tom slanom kožom pa mi je trebalo bure vode da to neutrališem.
              Povrće,pirinač i ljuti sosevi koji se dobiju uz nju nije u našem mediteranskom stilu.Umesto toga bi išla marinada( maslinovo ulje,peršun,beli luk,biber..) a kao prilog npr. blitva sa krompirom.

              Ma ja 50%, zbog dobre hrane ( pre svega morske) , i biram destinaciju gde idem.Da se ne lažemo.

              Evo najnovije.

              Ćerka početkom ovog meseca radila " remote" sa Brača,Hrvatska, 10 dana,pa slala slike..

              Kad sam video slike hotelske večere , svako veče bar 4 vrste ribe (bakalar,sabljarka,brancin,tuna,lignje,dagnje u buzaru...) i to na gradelama sve sa onim prilozima što napisah ...i šta sam uradio...rezervisao sam taj hotel.
              Idemo za nedelju dana.
              Nemam ,toj ribi, šta da dodajem,oduzimam...to je to.

              Čak i na Karibima ,gde je bilo morske hrane " i od ptice mleka" ,sveže, ali peku je na palminom ulju,nema naše marinade..

              Da sam tamo u Thai, u tvojim okolnostima ,kupio bih extra devičansko maslinovo ulje ( ima verovatno u TOPS marketu),beli luk, peršun ( valjda ga imaju Thai),malo bibera,napravio marinadu,skinuo bih onu slanu kožu pa onda prelio ribu sa tom marinadom.Kupio pivo...i uživao,u našim ukusima a u tropima.
              Dobro, ti si se posle toliko godina verovatno prilagodio thai začinima i njihovim prilozima uz ribu.

              Comment

              Working...
              X