Japan, prvi put

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • yoyogi
    Chairman of the Bored
    • Aug 2011
    • 4688

Dobro nam dosao, lepo si ime uzeo, kao najbolji japanski viski.

Originally posted by Hibiki View Post
    Za pocetak, ono da se karte za Tokyo sky tree kupuju samo preko hotela, iz mog iskustva nije tako. Ja sam kartu uredno kupio na biletarnici u podnozju. Cekao sam u redu oko 45min i gore proveo, na obe opservatorije po 10ak minuta. I sto se mene tice, vredelo je.
    To je tacno, njihov sajt kaze, jedan od nacina kupovine karti je

Purchase day tickets at the "TOKYO SKYTREE 4th floor Ticket Counter

Ono sto si procitao bilo je za clana foruma koji je imao ograniceno vreme i hteo da zna da ce na Sky Tree stvarno otici. Rekao sam mu "ne mozes samo tako da dodjes i da se popnes", u smislu da ne moze da bude siguran da ce biti karata uopste.

Vikendom moze lako da se desi da su sve karte prodate, turisticke agencije i pretprodaja uzmu mozda 80% raspolozivih poseta.
    To je, sto se kod nas zvalo, "HTZ" stvar, koliko ljudi moze da bude gore u svakom trenutku.

Imas neku sliku odozgo?
    Azija, moja dežela.

Comment

• Hibiki
      Junior Member
      • Apr 2015
      • 8

Hibiki...uuffff.... )) Nasao sam ga i u Nemackoj, ali je dva i po puta skuplji nego u Japanu.

Imam, naravno...
      Click image for larger version

Name:	20140915_141644.jpg
Views:	1
Size:	32.6 KB
ID:	17137

Name:	20140915_144803.jpg
Size:	32.9 KB
ID:	17138

Name:	20140915_165730.jpg
Size:	50.7 KB
ID:	17139

Name:	20140915_165734.jpg
Size:	42.6 KB
ID:	17140

Name:	20140915_171418_Richtone(HDR).jpg
Size:	40.1 KB
ID:	17141

Name:	20140915_165649.jpg
Size:	38.3 KB
ID:	17142

Name:	20140915_165757.jpg
Size:	18.4 KB
ID:	17143

U podnozju se nalazi i akvarijum, nije nesto posebno, ali kad ste vec tu, sto da ne...

Name:	20140915_150514.jpg
Size:	30.2 KB
ID:	17144

Name:	20140915_151016.jpg
Size:	43.6 KB
ID:	17145

Name:	20140915_151123.jpg
Size:	58.8 KB
ID:	17146

Name:	20140915_152131.jpg
Size:	68.2 KB
ID:	17147

Name:	20140915_151325.jpg
Size:	45.0 KB
ID:	17148

Inace, kupovina karata izgleda tako sto se prvo uzme kartoncic, na kome pise vreme kada da stanete u red za kupvinu karata, kako se ne bi stvarali predugacki redovi. Za to vreme mi smo obisli taj akvarijum i malo odmorili.

Edit by Yoyogi: slike malo razmaknute, nema izmena.

P.S: hvala za slike

Comment

• yoyogi
        Chairman of the Bored
        • Aug 2011
        • 4688

[ATTACH=CONFIG]496[/ATTACH]
        Ova slika ti je sa reke, Asahi pivara, headquarters. Ovo kao "puvalo" je kao kako hmelj pravi pivo.
        Asahi je po meni najbolje japansko pivo, neki kazu da nije, sve jedno, ima izbora.

Reka, ne znam kako se zove, ima ih 10 u Tokiju. Bio sam bas na toj turi, odveo familiju kada mi je dosla 2008-me.
        Azija, moja dežela.

Comment

• Hibiki
          Junior Member
          • Apr 2015
          • 8

Da da....mi smo tu od Ueno stationa isli peske, kroz Asakusu do sky tree, duga ali zabavna šetnja.
          Nisam neki veliki pivopija, meni se najvise svidelo Kirin.
          A reka...nije li to Sumida?

Edit: pisao sam sa telefona, zato je slika zarotirana
          Attached Files

Comment

• yoyogi
            Chairman of the Bored
            • Aug 2011
            • 4688

Jeste Sumida, pise u planu ture, prvi post. Od mnostva reka, neke su cak prekrivene na protoku kroz grad, preko njih idu ulice.

Sa SkyTower si imao polu-srece, bar 200 dana godisnje se ne vidi tako daleko odozgo kao kad si ti bio. Ako je dan cist (40 dana godisnje) onda moze da bude spektakularno.

Cist dan, pogled sa ranije (i jos uvek) popularne Tokyo Tower, kopije Ajfelove kule, tri puta nize od SkyTree.

U daljini se vidi Mt Fuji (60km udaljen), u kadru je Roppongi

Ova zgrada kao casa kokakole je popularna za rentiranje, medju strancima, onima kojima kiriju placaju firme. Stanovi idu oko 10,000 EUR mesecno. Bio sam u jednom, jedan iz moje firme, bio je prvi stranac koji je poslat kuci, kao paket. Sa troje dece (samo skola za njih je bila 60,000 EUR godisnje) i ovim stanom i platom je kostao pola miliona dolara godisnje.

Azija, moja dežela.

Comment

• Hibiki
              Junior Member
              • Apr 2015
              • 8

Imali smo srece sto se vremena tice, tokom celog boravka, sto je druga polovina septembra.

A na Tokyo tower smo isli uvece...

Name:	20140917_211804.jpg
Size:	39.4 KB
ID:	17150

Name:	20140917_210035.jpg
Size:	51.2 KB
ID:	17152

Name:	20140917_210029.jpg
Size:	46.7 KB
ID:	17151

Name:	20140917_210128.jpg
Size:	48.7 KB
ID:	17153

Comment

• yoyogi
                Chairman of the Bored
                • Aug 2011
                • 4688

Pogled iz mog ofisa, Shinjuku, sa desna je Yoyogi park, stanovao sam na pola puta od mesta slikanja do parka, 640m daljine. Kula sa leva je DoCoMo Tower, relej za mobilnu telefoniju zaodenut kao zgrada, u njoj nema spratova, samo kosulja od spolja:

Zalazak sunca, jos je ovo i cist dan, levo od zgrade u sredini (Tokyo City Opera) se nazire konus Mt Fuji. Zgrada sa tri vrha i kao masnama je Park Hyatt, poznat iz filma "Lost in Translation"

Sam Shinjuku, pesacka shopping zona

Sad ono zbog cega je ovaj post. Zgrada sa dva vrha najdalja levo

je Tokyo Metropolitan Government. Odatle se upravlja gradom od 35 miliona stanovnika

Malo je poznato da na vrhu ima vidikovac, besplatan, otvoren od 9:30 do 23:00. Po cistom danu, pogled je fantastican, ne treba da se ide ni na SkyTree ni na Tokyo Tower.

Ja nisam isao iako mi je bilo 10 minuta peske, cak sam pored nje cesto i prolazio. Imao sam taj pogled sa svoga stola na poslu, samo se okrenem u stolici.
                Azija, moja dežela.

Comment

• Hibiki
                  Junior Member
                  • Apr 2015
                  • 8

Tokyo Metropolitan Government Building

Name:	20140919_120519.jpg
Size:	26.5 KB
ID:	17154

Name:	20140919_120948.jpg
Size:	46.6 KB
ID:	17155

Name:	20140919_121451.jpg
Size:	60.2 KB
ID:	17156

Name:	20140919_121306.jpg
Size:	50.8 KB
ID:	17157

Name:	20140919_125318.jpg
Size:	50.4 KB
ID:	17158

Name:	20140919_125725.jpg
Size:	54.5 KB
ID:	17159

Comment

• yoyogi
                    Chairman of the Bored
                    • Aug 2011
                    • 4688

Tokyo Metropolitan Government Building

[ATTACH=CONFIG]515[/ATTACH]
                    Druze, hvala za fotke.

Ova crna zgrada, Mitsui, tu sam bio na 55-om spratu 25. septembra 2003 kada je udario zemljotres, anoniman, ma kako bio veliki nista nigde nije prouzrokovao. Moje upoznavanje sa zemljotresnim Japanom, 3 nedelje nakon dolaska.

Case i ekrani su padali sa stolova, islo je 3m levo, 3m desno, nije moglo da se hoda, kao kada brod posrce u oluji na velikim talasima. Racunski centar netaknut, sve je to uzemljeno dobro, nijedna masina nije pala.
                    Moj kolega, Australijanac, toliko se uplasio da je naredne 4 godine radio od kuce, dok se nije vratio u Sidnej.
                    Azija, moja dežela.

Comment

• Hibiki
                      Junior Member
                      • Apr 2015
                      • 8

Nema na cemu, bice toga jos. Hvala tebi na informacijama i prenosenju iskustava iz prve ruke.
                      Nego, jedno pitanje: jel neko od vas iskusnih Japanaca obisao Nezu i Yanaka?

Comment

• yoyogi
                        Chairman of the Bored
                        • Aug 2011
                        • 4688

To je Yanesen, nisam bio.

Tokio je bio sravnjen sa zemljom u Velikom Kanto zemljotresu 1923.

Sve je ponovo napravljeno i eto koliko moze da bude staro. Onda, taj kraj je poznat po hramu i po starim ulicama (sve sagradjeno 1923. i kasnije) koje su prezivele tepih bombardovanje 1945 (od toga je poginulo preko 300 hiljada ljudi, od Hiroshime i Nagasaki A-bombi upola manje, 145,000).

U tome je i razlog da nisam osecao potrebu da tamo odem: moj kraj (Yoyogi) je uz hram Meiji Jingu u sred najveceg parka u Tokiju same ulice su takodje bile netaknute 1945. Male radnje, ulice uske a kuca je bilo i drvenih. Ono sto se navodi kao "Dah starog Tokija i spokoj hrama" je bila moja svakodnevnica, u njoj sam ziveo 3 godine. Moja ulica je bila tako uska da kad naidju kola, morao sam maltene da se zalepim ledjima uza zid i da uvucem vazduh.

Svetla i neon Shinjuku (500m od moje kuce) koje blogeri navode kao razlog da odu u nesto staro je OK. Samo da su znali, dok su odsedali u hotelima bas u Shinjuku, da to imaju na 300m peske i da je Meiji Jingu hram jedan od najvaznijih u Japanu. Eto, ko je tamo na kratko to ne zna a pred isti taj Meiji Jingu ih odvezu autobusom iako su na putu do njega peske (pola sata) mogli da prodju kroz isto tako stari deo grada.

Video sam slike, jeste neuobicajeno za hiper-moderni Japan i razumljivo da je turisticki interesantno. Ako si bio, postavi neke.
                        Azija, moja dežela.

Comment

• Hibiki
                          Junior Member
                          • Apr 2015
                          • 8

Nazalost nisam bio, zato me je i interesovalo da li sam i sta propustio...

Slucajno se potrefilo da se u Tokiju odrzavao Grand sumo tournament, u vreme mog boravka, to sam morao da posetim. Ako neko bude imao prilike da poseti neki ovakav dogadjaj, nece pogresiti, ulaznica nije bas jeftina (koliko se secam izmedju 4 i 5000 jena), ali smatram da vredi, meni je bilo zabavno.

Ryogoku Kokugikan

Name:	20140917_144325.jpg
Size:	42.0 KB
ID:	17160

Name:	20140917_144713.jpg
Size:	59.0 KB
ID:	17161

Name:	20140917_145030.jpg
Size:	30.7 KB
ID:	17162

Name:	20140917_150447.jpg
Size:	62.0 KB
ID:	17163

Name:	20140917_152154.jpg
Size:	78.5 KB
ID:	17164

Name:	20140917_155540.jpg
Size:	36.2 KB
ID:	17165

Name:	20140917_154942.jpg
Size:	73.0 KB
ID:	17166

Comment

• Deks
                            Member
                            • Aug 2014
                            • 86

Smestaj u Tokiju

Cao,

Posto sam ipak odlucio da posetim Japan u junu (mada sam od vise izvora cuo da pada dosta kisa ), interesuje me u kom delu Tokija je najbolje da se uzme hotel. Koliko sam shvatio, za izlete do Nikko-a i Kjota je zgodno da se bude blizu Tokio stanice.
                            Bicu u Tokiju 10 dana. Uglavnom bi proveo vreme razgledajuci kulturno-istorijske znamenosti, ukljucujuci izlete, mada bi voleo da izadjem uvece par puta da vidim kakav je nocni zivot. Jel ima neka zgodna lokacija za hotel gde moze i se iskombinuje i nocni provod sa izletima (brz pristup vozovima) i centralna lokacija za obilazak Tokija. Ako neko moze i da mi preporuci neki hotel, jos bolje.

Hvala

Comment

• yoyogi
                              Chairman of the Bored
                              • Aug 2011
                              • 4688

Na zalost, nema goreg vremena za doci u Japan nego od polovine juna do polovine jula. Toplota, velika vlaznost vazduha, Bangkok je milina prema Japanu. Kisa bude tako jaka da stane saobracaj, stane shinkansen. Ne dugo, ali opet.
                              U to vreme retko ko planira bilo kakve izlete ili aktivnosti van zatvorenog prostora. Moze da bude kisa 35 dana, moze da bude 10 dana na specificnim lokacijama ali je generalno to vreme kada na drzavu Japan i u njene recne tokove padne 70% godisnje kise. Zato se pirinac sadi bas pocetkom maja, da kada popije vodu iz desetina hiljada vestackih jezera i rezervoara, dodje prirodna kisa posle 5-6 nedelja, da ga napoji i napuni opet te rezervoare.

Japanski skolski raspust pocinje 21. jula, to je istorijski kraj kisne sezone. Cak se i otvoreni bazeni i aqua parkovi ne otvaraju pre polovine jula.

Za hotel, gledaj Shinjuku, bilo sta sto ti odgovara po ceni slobodno uzmi, buvara nema. Malo ce biti neobicno da uzmes 10 dana, to radi retko ko.
                              Shinjuku (tu je moj tokijski ofis, tu sam stanovao 3 godine) je zgodan da se peske ode na dosta znamenitosti, nikada ne spava. Kafane rade od 11:00 ujutro do 5:00 ujutro narednog dana.
                              Uz Shinjuku je Kabukicho, nekada sex zona sada je vise umereno.
                              U blizini je Yoyogi Park i hram Meiji Jingu.
                              Harajuku centar omladine i mode.
                              Shibuya, zona za mladje, sa najvisom koncentracijom "love hotels" (nije prostitucija nego tu parovi odu da se izljube za 3,500Y za 3 sata).

Ako pod nocnim zivotom smatras nesto kao sto je u Beogradu, nece toga biti, bar ne ono da se vozi kolima od splava do splava, diskoteke ili mesta okupljanja celu noc.

Oni koji to rade, vrlo mala manjina, mozda na nivou statisticke greske, sa njima bolje da nemas nikakva posla. Niti je to Japan, niti njegova kultura.

Klubovi koji rade celu noc, to je domen "hostess bars" gde salary-men dodju da osete nesto u svojim mizernim zivotima.
                              To radi ovako: "hostess", lepa devojka, ti za 40 EUR na sat sipa viski i pravi te da pijes, ona prica svoj skript. Taj viski je rakija ludara, fuck knows who made it, takve mamurluke nisam imao od studentskih dana. Na kraju, 2 sata, 80EUR. Niti si je pipnuo kamoli nesto vise od toga.
                              Mislim, zaboravi taj deo nocnog zivota.
                              Azija, moja dežela.

Comment

• Deks
                                Member
                                • Aug 2014
                                • 86

[QUOTE=yoyogi;4285]Na zalost, nema goreg vremena za doci u Japan nego od polovine juna do polovine jula.
                                Pa idem cetvrtog, tako da bi do polovine juna zavrsio. Bio bi u prvoj polovini juna, jer sam citao da je tada suvlje nego u drugoj polovini.

Za hotel, gledaj Shinjuku, bilo sta sto ti odgovara po ceni slobodno uzmi, buvara nema. Malo ce biti neobicno da uzmes 10 dana, to radi retko ko.
                                Sto je problem da se uzme 10 dana?

Shinjuku (tu je moj tokijski ofis, tu sam stanovao 3 godine) je zgodan da se peske ode na dosta znamenitosti, nikada ne spava. Kafane rade od 11:00 ujutro do 5:00 ujutro narednog dana.

Ako pod nocnim zivotom smatras nesto kao sto je u Beogradu, nece toga biti, bar ne ono da se vozi kolima od splava do splava, diskoteke ili mesta okupljanja celu noc.
                                Ma vise bi otisao da izadjem negde, klub ili kafic, da vidim kako izgleda Tokio vikendom, nemam nekih ocekivanja. Mislim da grad treba videti i danju i nocu.

Za sada sam samo kupio kartu, treba sad da vidim jos sta da se obidje, procitao sam sve opise i pitanja na ovom sajtu, pa cu mozda da se javim ako budem imao nekih podpitanja.

Hvala

Comment

Working...
                                X