Japan, prvi put

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • yoyogi
    Chairman of the Bored
    • Aug 2011
    • 4688

Originally posted by Deks View Post
    Pa idem cetvrtog, tako da bi do polovine juna zavrsio. Bio bi u prvoj polovini juna, jer sam citao da je tada suvlje nego u drugoj polovini.
    Moguce, nije garantovano.

Za hotel, gledaj Shinjuku, bilo sta sto ti odgovara po ceni slobodno uzmi, buvara nema. Malo ce biti neobicno da uzmes 10 dana, to radi retko ko.

Sto je problem da se uzme 10 dana?
    Zato sto u Aziji niko nema 10 dana slobodno. Mozda ce misliti da si dosao da se samoubijes i da im se hotel zatvori dok traje istraga. Nemoj da te cudi ako ti hoteli kazu da nema slobodnih soba za tih 10 dana.
    Istina, Shinjuku hoteli su sigurno videli hiljade turista kao sto bi ti bio i ne bi pravili rampu na 10-dnevni boravak, a koji nije preko firme.

Za sada sam samo kupio kartu, treba sad da vidim jos sta da se obidje, procitao sam sve opise i pitanja na ovom sajtu, pa cu mozda da se javim ako budem imao nekih podpitanja.
    Sigurno, samo vidi i slobodno pitaj, ovde imas eksperte za Japan, voljne da pricaju.
    Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
      Chairman of the Bored
      • Aug 2011
      • 4688

Originally posted by yoyogi View Post
      Mislim da ne bi trebao da propustis da peske odes od Kiyomizudera do Gion. Da kazes posle toga da si video Kyoto, nista ti vise ne treba.
      Ovo sam zaboravo da kazem, ako buduci citaoci naidju, da im se nadje: od Kiyomizu-dera to Gion je kao sici od Knez Mihailove do Dusanove. Toliko nekako i daleko, peske kao od sale.
      Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
        Chairman of the Bored
        • Aug 2011
        • 4688

Originally posted by paja_186 View Post
        Znaci kostace me slicno za nas troje taksi umesto gradskog prevoza na linijama Kyoto station-Kiyomizudera, Kiyomizudera-Fushimi Inari i Fushimi Inari-Gion corner? Ako moze pomoc oko rezervacija za Gion predstavu?
        Fushimi-inari je na drugom kraju grada, gornji redosled je ici i vracati se. Pravi redosled bi bio Fushimi-inari, Kiyomizu-dera i onda Gion, koji je na peske od Kiyomizu-dera.

Fushimiinari je veliki kompleks, treba dva sata ako nije guzva. Bio sam 2. maja 2015. ima opis ovde. Moram da idem ponovo, da propisno obidjem, samo cekam Raamena da se oslobodi obaveza pa da odemo zajedno.
        Azija, moja dežela.

Comment

• Deks
          Member
          • Aug 2014
          • 86

Da li je 9-10 dana previse za Tokyo? Mislio sam da pravim neke izlete, ali razmisljam da li je mozda bolje ostati u Tokiju 5-6 dana a 3 dana u Kyotu

Comment

• yoyogi
            Chairman of the Bored
            • Aug 2011
            • 4688

Aki si odseo u Shinjuku:

Dan 1:
            Tokyo, uzmu city tour jedan dan, svi veci hoteli ih prodaju, ne moras da budes gost.

Dan 2 i 3:
            Peske otidji na Tokyo Metropolitan Government Building vidikovac (besplatno), obidji Yoyogi park, Meiji Jingu, Harajuku, Shibuya, uvece Kabukicho. Moze dva dana da provedes ne placajuci nista, sve peske i besplatno.

Dan 4-6:
            Kamakura, ceo dan (voz), najveca statua Bude na svetu, UNESCO
            Yokohama, Minato Mirai, ceo dan (lokalni voz, 40 min). Yokohama je kao Singapur velicine, moze tamo da se zivi i da se nikad ne napusti
            Jedan izlet koji ti padne na pamet

Dan 7-10
            Kyoto. Vidi na "Kyoto - drevna prestonica Japana" ima tamo za dva dana (za sada), odaberi jos nesto sto nije tamo i napravi treci dan.

To bi ti bilo realno i ne previse napregnuto.
            Azija, moja dežela.

Comment

• Raamen
              • Feb 2013
              • 102

Поздрав и од мене,

Јојоги ти је направио добар план. По мени, једино немаш зашто да идеш у Јокохаму. Има неколико интересантних детаља и једна феноменална грађевина (путничко пристаниште), али генерално ништа што већ нећеш видети у Токију.
              Чак ни она чувена кинеска четврт у коју се куну мени није ништа посебно. Има музеј нудли, а пошто ја волим раамен ја бих једном отишао тамо ако ме опет пут нанесе.

Што се Токија тиче, кад већ имаш времена, не би било лоше посетити Одаиба острво.
              Одаиба је иначе футуристички део града, острво, и позната је по згради Fuji TV (лоша ми је слика, али куцај на гуглу и добићеш милион бољих)

Click image for larger version

Name:	20140812_185950.jpg
Views:	1
Size:	51.5 KB
ID:	17168

и по овом Гандаму у природној величини

Name:	20140812_185221.jpg
Size:	31.9 KB
ID:	17169

Има велики Ferris wheel и занимљив ноћни живот.

али, тамо је и Музеј будућности (Miraikan>>>>LINK) где уживо на једном месту можеш видети неке ствари које не можеш нигде другде на свету.
              улазни хол

Name:	20140812_163848.jpg
Size:	36.6 KB
ID:	17177

Рецимо, Асимо робот има свој шоу.

Name:	20140812_160115.jpg
Size:	45.5 KB
ID:	17170

Можеш да уђеш у јапански модул који је прикачен на међународну свемирску станицу

Name:	20140812_164141.jpg
Size:	27.7 KB
ID:	17171Click image for larger version

Name:	20140812_164225.jpg
Size:	44.8 KB
ID:	17172Click image for larger version

Name:	20140812_164738.jpg
Size:	35.5 KB
ID:	17173Click image for larger version

Name:	20140812_164824.jpg
Size:	25.1 KB
ID:	17174Click image for larger version

Name:	20140812_165536.jpg
Size:	27.6 KB
ID:	17175

Ту је и најнапреднији андроид који чита вести

Name:	20140812_161201.jpg
Size:	10.4 KB
ID:	17176

Ово Јојоги сигурно зна шта је

Name:	20140812_161721.jpg
Size:	59.7 KB
ID:	17178

Ако те имало интересује наука и техника нема бољег места на планети. Био сам тамо јако кратко, у пролазу, иначе је место за цео дан.
              Не пропустити ни специјалну поставку "музеј каке", мноооого је боље него што звучи.

Ни ја немам много из прве руке да кажем, морао бих и ја да гуглам, али сам сигуран да бих следећи пут у Токију посветио цео један дан истраживању овог острва.

Дакле, преко дана музеј(и), увече шетња, шопинг, ресторани.
              「吾唯足知」 (吾唯足るを知る)- "Samo za dovoljno ja znam"

Comment

• Deks
                Member
                • Aug 2014
                • 86

Kako vam se cini lokacija ovog hotela? to je u Shinjuku.

APA Hotel Higashi-Shinjuku-Ekimae, Tokyo, JPN

Takodje kakva gardaroba treba u Japanu u junu. Cini mi se da ce da bude toplo i vlazno, pretpostavljam da trebaju dobre
                cipele za kisu + kisobran, verovatno dzemperi ne trebaju.

Comment

• yoyogi
                  Chairman of the Bored
                  • Aug 2011
                  • 4688

Odlicna je lokacija. Nisi rekao koliko mislis da platis hotel, zato ti nisam ni preporucivao.

Za cenu tog hotela imas ih okolo na stotine. Odmah do njega je Shinjuku Higashi Sunroute Plaza.
                  (higashi = istok)

Pogledaj i Sunroute Plaza Shinjuku, jednokrevetna soba je 11,500Y. U taj hotel ja idem kada sam u Tokiju (firma sa njima ima ugovor pa je cena 7,200Y, koristim to i kada sam privatno u Tokiju).

Sunroute je veliki lanac, mozda stotinak hotela. Zgodno je ako ides u neko drugo mesto (Kyoto) na spavanje, oni mogu da te tamo rezervisu i da ti cuvaju prtljag dok se ne vratis, da ne teglis sve sa sobom.

Kod hotela je samo vazno koliko je star, inace su sobe tipske i skoro identicne za istu cenu. Bas ovaj, Sunroute Plaza, gledao sam kako ga ruse i na istom mestu prave identican novi, 2005.

Vidi ovde, sa slikama, bas taj hotel. Lokacija je najbolja moguca.

Za odecu, letnja garderoba, za obucu, kupi gumene cizme za 1,000Y kada dodjes i baci ih na kraju. Ili kroksice na bosu nogu. Kisobrani su 500Y na svakom koraku, automatski a abazur je od providnog najlona.
                  Azija, moja dežela.

Comment

• Deks
                    Member
                    • Aug 2014
                    • 86

Za cenu tog hotela imas ih okolo na stotine. Odmah do njega je Shinjuku Higashi Sunroute Plaza.
                    (higashi = istok)

Pogledaj i Sunroute Plaza Shinjuku, jednokrevetna soba je 11,500Y. U taj hotel ja idem kada sam u Tokiju (firma sa njima ima ugovor pa je cena 7,200Y, koristim to i kada sam privatno u Tokiju).

Izgleda da nema slobodnih soba u tom terminu u oba hotela Jel imas jos neki da preporucis, ili da pogledam u tom kraju sta nadjem?

Comment

• yoyogi
                      Chairman of the Bored
                      • Aug 2011
                      • 4688

Prvo, u koje vreme doazis? Ne tacno vreme nego ujutro ili uvece?

Drugo, naleteo si na staru boljku tokijskih hotela. Ja sam jednom bio dve nedelje u Tokiju i spavao sam skoro svaku noc u drugom hotelu.

Probaj u blokovima od dva dana, mozda i bude soba.

Hoteli tog ranga su za poslovne ljude koji ostaju 1 dan i paket aranzmane (japanske i internacionalne) gde se celokupna publika menja svaki dan.
                      Azija, moja dežela.

Comment

• Deks
                        Member
                        • Aug 2014
                        • 86

5 jun-14jun i to ujutru, a vidim u vecini hotela chekiranje od 3 popodne.

Comment

• yoyogi
                          Chairman of the Bored
                          • Aug 2011
                          • 4688

OK, ujutro stizes. Tacno da vecina hotela ima cekiranje od 3 popodne, neki od 2.

Dolazis na Narita ili Haneda aerodrom?

Od Narite, od trenutka sletanja, do grada Tokija, sa carinom, pasosem, da uhvatis prevoz, dodaj jos 4 sata na vreme sletanja.
                          Autobus ili voz, idu skoro 90 minuta do Tokija, kada si vec seo u njih.

Kako te to dovodi u grad Tokijo? U podne?
                          Azija, moja dežela.

Comment

• Deks
                            Member
                            • Aug 2014
                            • 86

Narita, stizem oko 9 ujutro (na aerodrom), a onda to Tokija, koliko vec treba.

Comment

• yoyogi
                              Chairman of the Bored
                              • Aug 2011
                              • 4688

Narita (NRT). Ako dolazis u 9 ujutro, u Tokiju ces biti oko 1-2 popodne.

Vidi onda ovako:

Probaj Shinjuku hotele u blokovima od dan-dva. Ili ih zovi, govore engleski, i kazi da nema problema ako bas ista soba nije raspoloziva za vreme koje hoces, mozes da predjes i u drugu sobu (oni prenesu tvoje stvari, bez naplate).

Druga stvar koju mozes da probas je Rakuten, oni su nesto kao eBay, imaju za hotele.

Kod mene u firmi je limit za hotel u Tokiju 15,000Y, Rakuten ima hotele kao Hilton, Hyatt, po toj ceni.

Veruj im, oni su marka u Japanu, ako dodje do onoga sto ti odgovara.

Poslednja varijanta, vidi neki hotel na samoj Nariti, za prvu noc. Svi svetski hoteli su tamo, po ceni obicnih u gradu Tokiju. Ne znam kako spavas u prevozu, neki kojima sam savetovao da prespavaju prvu noc na aerodromu su mi rekli da je savet bio dobar. Ti hoteli imaju besplatan autobus do njih i nazad. Onda, odmoran ujutro u grad.
                              Azija, moja dežela.

Comment

• Deks
                                Member
                                • Aug 2014
                                • 86

ok provericu taj sajt.

Kako ti se cini ovaj hotel?

Mitsui Garden Hotel Yotsuya, on ima slobodnih soba, ali mi se onaj koji si mi preporucio vise dopao.

Comment

Working...
                                X