Učenje japanskog jezika

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MarkoS
    Junior Member
    • Jan 2023
    • 13

Necu odustati od svog cilja da tamo ostanem. Trudicu se maksimalno.
    Hvala ti puno, interesuje me tvoje misljenje o https://gogonihon.com/en/language-sc...tional-school/ Za Go go nihon sam takodje cuo mnogo dobra iskustva.

Comment

• yoyogi
      Chairman of the Bored
      • Aug 2011
      • 4697

Mora da je dobra škola. Ja sam išao u Yamasa u Okazaki (tada sam živeo u Toyota City, to je blizu) na 1:1 časove, firma mi plaćala.
      Part-time job: to je kao u 7-11 ili supermarketi da se pune police. Mislim da je dozvoljeno max 20 sati nedeljno, nekih 80,000Y mesečno.

Za ovu što si ti našao, cena je:

12 months¥761,500 in total
      18 months¥1,086,400 in total
      24 months¥1,409,700 in total

Mislim da bez bar godinu dana nema dovoljno jezika da se nađe posao posle škole.

Comment

• MarkoS
        Junior Member
        • Jan 2023
        • 13

Ahaa, takodje sam cuo da su neki koji su tamo otisli u JLS prijavili se na takve part-time poslove i stedjeli novac da imaju dok su tu. Ali ako se za takve poput 7-11 part-time poslove dobija 80k Y mjesecno, moze se fino ustediti. Naravno tu je i apartman i hrana itd.
        Da li mozda znas koliko su bili casovi u Yamasa skoli?

Comment

• yoyogi
          Chairman of the Bored
          • Aug 2011
          • 4697

Yamasa School Fees

Comment

• yoyogi
            Chairman of the Bored
            • Aug 2011
            • 4697

Yamasa School Accommodation.

Da sam nađeš smeštaj je vrlo komplikovano (adminstrativno), ne može biti jeftinije a ovde škola stoji iza tebe. Bilo gde da odeš, uzmi smeštaj preko škole.

Comment

• MarkoS
              Junior Member
              • Jan 2023
              • 13

Hvala na savjetu i na izdvojenom vremenu. Pisacu Vam ako budem imao nekih nedoumica

Comment

• NecaPereca
                Junior Member
                • Jul 2024
                • 3

živim u Novom Sadu i htela bih da počnem sa učenjem japanskog da li neko ima preporuku za školu, osobu i slično? Hvala unapred.

Comment

• yoyogi
                  Chairman of the Bored
                  • Aug 2011
                  • 4697

Dobrodosla na Forum.
                  Verovatno si procitala tred "Ucenje japanskog jezika". Za Novi Sad ili bilo gde u Srbiji, ne znam za native Japanese speakers koji su lokalno nastanjeni i da daju casove.
                  Znam za "gildu" prevodilaca, bas iz Novog Sada, koji Murakamija prevedu na srpski pre nego sto knjige budu prevedene na engleski. Sve te knjige imam. Mozda i daju casove, ne znam.
                  Studenti japanskog na Filoloskom fakultetu, kada diplomiraju, imaju otprilke znanje da rade jednostavne poslove, kao po robnim kucama.
                  Sa Internetom, ima na stotine ako ne i hiljade online nastavnika, nisu jeftini.

Nema ucenja japanskog bez citanja i pisanja. Jedan clan Foruma, on je sam naucio japanski do mere da dobije drzavnu stipendiju Japana i doktorira u Japanu, na japanskom. Takvi su toliko retki da mislim da je on jedan jedini koji je to ikada uspeo (jezik, struka mu je ionako bila vrhunska, tehnicke nauke, inzenjerstvo).

Comment

Working...
                  X