Učenje japanskog jezika

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MarkoS
    Junior Member
    • Jan 2023
    • 13

Necu odustati od svog cilja da tamo ostanem. Trudicu se maksimalno.
    Hvala ti puno, interesuje me tvoje misljenje o https://gogonihon.com/en/language-sc...tional-school/ Za Go go nihon sam takodje cuo mnogo dobra iskustva.

Comment

• yoyogi
      Chairman of the Bored
      • Aug 2011
      • 4686

Mora da je dobra škola. Ja sam išao u Yamasa u Okazaki (tada sam živeo u Toyota City, to je blizu) na 1:1 časove, firma mi plaćala.
      Part-time job: to je kao u 7-11 ili supermarketi da se pune police. Mislim da je dozvoljeno max 20 sati nedeljno, nekih 80,000Y mesečno.

Za ovu što si ti našao, cena je:

12 monthsĄ761,500 in total
      18 monthsĄ1,086,400 in total
      24 monthsĄ1,409,700 in total

Mislim da bez bar godinu dana nema dovoljno jezika da se nađe posao posle škole.
      Azija, moja dežela.

Comment

• MarkoS
        Junior Member
        • Jan 2023
        • 13

Ahaa, takodje sam cuo da su neki koji su tamo otisli u JLS prijavili se na takve part-time poslove i stedjeli novac da imaju dok su tu. Ali ako se za takve poput 7-11 part-time poslove dobija 80k Y mjesecno, moze se fino ustediti. Naravno tu je i apartman i hrana itd.
        Da li mozda znas koliko su bili casovi u Yamasa skoli?

Comment

• yoyogi
          Chairman of the Bored
          • Aug 2011
          • 4686

Yamasa School Fees
          Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
            Chairman of the Bored
            • Aug 2011
            • 4686

Yamasa School Accommodation.

Da sam nađeš smeštaj je vrlo komplikovano (adminstrativno), ne može biti jeftinije a ovde škola stoji iza tebe. Bilo gde da odeš, uzmi smeštaj preko škole.
            Azija, moja dežela.

Comment

• MarkoS
              Junior Member
              • Jan 2023
              • 13

Hvala na savjetu i na izdvojenom vremenu. Pisacu Vam ako budem imao nekih nedoumica

Comment

• NecaPereca
                Junior Member
                • Jul 2024
                • 3

živim u Novom Sadu i htela bih da počnem sa učenjem japanskog da li neko ima preporuku za školu, osobu i slično? Hvala unapred.

Comment

• yoyogi
                  Chairman of the Bored
                  • Aug 2011
                  • 4686

Dobrodosla na Forum.
                  Verovatno si procitala tred "Ucenje japanskog jezika". Za Novi Sad ili bilo gde u Srbiji, ne znam za native Japanese speakers koji su lokalno nastanjeni i da daju casove.
                  Znam za "gildu" prevodilaca, bas iz Novog Sada, koji Murakamija prevedu na srpski pre nego sto knjige budu prevedene na engleski. Sve te knjige imam. Mozda i daju casove, ne znam.
                  Studenti japanskog na Filoloskom fakultetu, kada diplomiraju, imaju otprilke znanje da rade jednostavne poslove, kao po robnim kucama.
                  Sa Internetom, ima na stotine ako ne i hiljade online nastavnika, nisu jeftini.

Nema ucenja japanskog bez citanja i pisanja. Jedan clan Foruma, on je sam naucio japanski do mere da dobije drzavnu stipendiju Japana i doktorira u Japanu, na japanskom. Takvi su toliko retki da mislim da je on jedan jedini koji je to ikada uspeo (jezik, struka mu je ionako bila vrhunska, tehnicke nauke, inzenjerstvo).
                  Azija, moja dežela.

Comment

Working...
                  X