Odobrena mi je "O" viza, 90 dana, to moze samo online i iz zemlje gde se zivi. To je minimum vize sa kojom moze da se otvori racun u banci. 25 godina mi racun nije trebao ali za 800,000 THB u Thai banci, mora. Ono sto imam u Japan banci, izvod zadnja 3 meseca, da pokaze da uopste imam toliko para, bio je preduslov da se ta viza odobri. Na racun, otvoren na osnovu te vize, treba da se prebace pare i da odleze 2 meseca. Tek onda viza. Ja ne moram da budem u Thai dok te pare odlezavaju, otici cu ponovo, to mora da se aplicira iz Thai.
Za auto u Thai, jedino ako hocu negde na put. Ostalo, sve je na peske a mega malls sa po 20 bioskopskih sala , Bangna Central, MEGA (gde je i IKEA) je 60-70 THB taxi, taxi stanica uz zgradu.
Ako bas vidim da mi treba auto u Bangkoku, pa kupicu auto. Da negde idem autom, bas bi trebalo da mi "dune" a da tu vec nisam bio.
Za socijalno, Thai imaju drzavno, svaki gradjanin. Mene bi kostalo puno u ovim godinama, zato sam i ostavio jednu nogu u Japanu, ako je nesto ozbiljno, 5 sati leta. Bilo je a moze opet da bude vrlo ozbiljnih, ne meni ali svejedno ne bih to da se radi u Thai bez obzira na osiguranje.
Manje stvari su jeftine, nista iznad 200-300 THB.
Za auto u Thai, jedino ako hocu negde na put. Ostalo, sve je na peske a mega malls sa po 20 bioskopskih sala , Bangna Central, MEGA (gde je i IKEA) je 60-70 THB taxi, taxi stanica uz zgradu.
Ako bas vidim da mi treba auto u Bangkoku, pa kupicu auto. Da negde idem autom, bas bi trebalo da mi "dune" a da tu vec nisam bio.
Za socijalno, Thai imaju drzavno, svaki gradjanin. Mene bi kostalo puno u ovim godinama, zato sam i ostavio jednu nogu u Japanu, ako je nesto ozbiljno, 5 sati leta. Bilo je a moze opet da bude vrlo ozbiljnih, ne meni ali svejedno ne bih to da se radi u Thai bez obzira na osiguranje.
Manje stvari su jeftine, nista iznad 200-300 THB.
Comment