Foto za danas , 2023

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • yoyogi
    Chairman of the Bored
    • Aug 2011
    • 4688

Nagoya, Atsuta shrine.

U okviru hrama je restoran sa lakom hranom,potpunom tišinom i prijatnim pogledom.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
      Chairman of the Bored
      • Aug 2011
      • 4688

Nagoya, Moricoro park, cvetanje makova u maju.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
        Chairman of the Bored
        • Aug 2011
        • 4688

Nagoya, studio muzičke škole. Video sam instrument zvani "ukulele", havajski, 4 žice, lak. To sviraju deca, moja ćerka kada je imala 6 godina.

Još je i električni.
        Interesantno, baš ovaj model pravi firma Fender, na čijim je Fender Stratocaster i Fender Telecaster gitarama odsvirano možda 70% rock music.

Kako je oblikovana? Da podseća na Fender Telecaster, profesionalnu gitaru. To deca ne znaju a ovakvi kao ja i te kako znaju taj dizajn. Po inerciji, roditelj će da kupi detetu tako dizajniranu mikimaus gitaru.

Evo, liči na Fender Telecaster, gitaru koja se proslavila u rukama virtuoza kao Keith Richards, The Rolling Stones. "Honky Tonk Woman".

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
          Chairman of the Bored
          • Aug 2011
          • 4688

Japan, Gifu, u sred planine,factory outlet sa 600 radnji i 20 restorana.Tu su sve poznate marke, cene su 30% niženego u gradu. Roba je N-1, znači u maju se prodaje jesenja sezona modela odeće. Za mnoge to nije bitno (LEVIS se, na primer, ne razlikuje po sezonama). Kada u svojim gradskim radnjama više nemaju baš sve brojeve i modele odeće i obuće, pošalju ih ovde na rasprodaju.

"Banitora", upmarket kineski restoran. Duboko pržene pileće grudi.Točkići su lotus (lokvanj).

Specijalitet restorana - štapići od krabinog mesa

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
            Chairman of the Bored
            • Aug 2011
            • 4688

Japan, Nagoya,Nagakute. Tek zasađen, pirinač uživa u kiši. Uvek ovako pliva u vodi. Na većim parcelama sadi se mašinski.
            U stara vremena a i danas na malim njivama u brdima, ručno se u zemlju zabadaju mladice. Iz torbe na leđima se, kao iz tobolca vade mladice i zabadaju u zemlju. Povijen ceo dan, nema gde da se sedne od vode, vrlo težak posao.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
              Chairman of the Bored
              • Aug 2011
              • 4688

Japan,Toyota City,Mikawa jezero, veštačko. Reka je Tomoe, 30km nizvodno protiče kroz Kourankei klisuru.

Ručak, planinsko bilje, bez mesa, sa pogledom na jezero.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                Chairman of the Bored
                • Aug 2011
                • 4688

Toyota City, senmaida, 1,000 pirinčanih polja. Svake godine odemo u maju i julu. Maj -tek po sasađen pirinač po terasatim njivama.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                  Chairman of the Bored
                  • Aug 2011
                  • 4688

Japan, tajfun "Mawar", drugi za ovu godinu. Bude ih 25-35 godišnje, uglavnom u jesen. Dvodnevna jaka kiša.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                    Chairman of the Bored
                    • Aug 2011
                    • 4688

Nagoya, centrair airport. Thai na mesec dana. Aparat je Airbus A-350-900, 5 godina star. Thai je pre 3 godine izbacio iz upotrebe, zbog 30 % veće potrošnje goriva, svih 20 Airbus A-330 (to je onaj avion koji AirSerbia koristi za letove za Ameriku).
                    Čudno, pri rezervaciji karte i izboru sedišta, pokazalo je samo 10-ak slobodnih mesta, skoro sva u sredini. Pomislio sam,ako je pre pandemije bilo 5 direktnih letova dnevno a sada ima samo jedan, moguće da je puno.
                    Nije bilo puno,čak je bilo i prazno.Na čekiranju se videlo.Što je pre pandemije trajalo 2 sata sada je bilo gotovo 35 minuta. Možda ni 25% aviona. Čak je u domenu mogućeg, da je sam Thai Airways,na bazi očekivane potražnje, rasporedio slobodna sedišta za bolju ravnotežu a ostala proglasio zauzetim.

Za posmatranje aviona,400m dug "spit" u pistu

Sa dvogledom, maltene možeš da kažeš da li putnik u prozoru ima brkove

Ode on

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                      Chairman of the Bored
                      • Aug 2011
                      • 4688

Nagoya, CentrAir airport, Terminal 2.To je otvoreno 2018, maltene samo za AirAsia. Odatle je išao i njihov let za Bangkok, za 30% cene od Thai Airways. Možda 90% letova sa Terminal 2 je bilo AirAsia. Sada, jun 2023.tamo su svi drugi low-cost a AirAsia nema ni jedan.

Nekoliko letova za Aziju

I nekoliko za po Japanu. Još se nije povratilo kao u pre-pandemijskim danima.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                        Chairman of the Bored
                        • Aug 2011
                        • 4688

Japan, supermarket, kajsije. Malo poznato voće u Japanu. Cena je kao u dinarima, da ih nije bilo 2kg, kupio bih, ovako, previše. Sećam se kako smo se peli na drvo i krali zelene kajsije.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                          Chairman of the Bored
                          • Aug 2011
                          • 4688

Japan,Aichi, Gamagori, Katahara. Festival hortenzija, cveća kišne sezone (ceo jun i pola jula).

Imaih,u ovom špaliru, 37 vrsta

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                            Chairman of the Bored
                            • Aug 2011
                            • 4688

Još jedan ispraćaj u Thai. Ćerka danas otišla. Airbus A350-900.

Kaže,bilo je truckanja preko Okinawe,video samo olujne oblake na radaru

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                              Chairman of the Bored
                              • Aug 2011
                              • 4688

Bangkok,danas. Bujna vegetacija oko bazena i 320m jogging staze kroz tropsku baštu.

Kuće koje su bile u izgradnji, sa desna, sada su useljene. U daljine dve nove visoke zgrade.

Azija, moja dežela.

Comment

• onnut
                                Moderator
                                • Jan 2014
                                • 1221

Eh....Bangkok, Thai !

Kako se samo izgradilo ! Uvek volim da vidim slike - privatne, ne sa neta.

Da ne lažem...da ima nostalgije za Thai -IMA !
                                A najviše kod ćerke , koja je kod poseta bila mala i nije imala taj puni osećaj tropa kakav bi imala sad.

Šta da kažem, gde god idemo upoređujemo sa Thai.Ima što je bolje ali ima nešto u Thai što nam fali.

Moraćemo se bar još jednom vratiti u Thai.

Comment

Working...
                                X