Foto za danas, 2022.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• yoyogi
    replied
    Današnja tura, Japan, Aichi Prefecture, 220km (kao Beograd - Niš. Bilo je 3 atrakcije.

"Yana", brana na koju se pusti tok reke a ribe (male pastrmke "ayu") ne mogu da prođu kroz bambusove rešetke.

Tu ih deca hvataju rukama

Evo tih pastrmki na stolu

Čupka se meso pastrmke prstima

Ovo je ostalo posle mog jedenja, Japancima bi ostao samo štapić, pojedu je celu

Drugo odredište je bilo senmaida (1000 pirinčanih polja). Bili smo pre 2 meseca kada je pirinač bio tek posađen. Danas izgleda lepo i uspeva u planini.

A treće, na povratku, nezaboravni Kourankei

Leave a comment:

• yoyogi
    replied
    Ovo je improvizovano oružje kojim je ubijen ex-PM Japana, Shinzo Abe.
    Tip je je sam napravio, sa dve cevi i da ispali dva metka. Sve je kupio u slobodnoj prodaji i na Internetu. U pretresu kuće, našli su mu još dva, jedan sa pet i jedan sa devet cevi.
    Sav je oblepljen instalaterskom lepljivom trakom. Amater ne može da napravi ispaljivanje preko inicijalne kapisle a ovaj amater je to napravio elektronski. I metke je napravio sam (barut). Služio je u japanskoj mornarici 3 godine (to je posao, nije regrutno).
    U Japanu je, na 125 miliona stanovnika, 2019. bilo 10 pucnjava vatrenim oružjem. Osam od njih su bili gangsteri, yakuze. Jedna osoba je izgubila život, 4 ranjeno.

Leave a comment:

• yoyogi
    replied
    Danas, 8 jula 2022. je ubijen bivši Premijer Japana, Šinzo Abe.
    Ubica je uhapšen na licu mesta, sam je napravio pušku, držala se na selolotejpima, da ispali dva pucnja.

Leave a comment:

• yoyogi
    replied
    Fender Squier, low cost verzija stratocaster. Košta 25,000 dinara. Regularan Startocaster je 80,000 dinara.
    Squier je po svemu je ista osim što je drvo od kojeg je telo gitare jeftinije. Smatra se početničkom gitarom a na njoj su i neka svetska imena napravila slavu.
    Slika je iz email koji mi Fender firma šalje svake nedelje.
    U pozadini je i Fender Squier Jazz Bass.

Leave a comment:

• yoyogi
    replied
    Japan, Aichi, Laguna Gamagori

Festival "cosplay", costume play. Nagoya je centar te japanske kulture.

Leave a comment:

• yoyogi
    replied
    Prvi dan leta 2022. Japan, Matsumoto. Suncokret, simbol leta.

Leave a comment:

• yoyogi
    replied

Leave a comment:

• yoyogi
    replied
    Japan, Aichi Prefecture, Gamagori. Festival hortenzija, jun, kišni mesec je njihovo vreme.

Ima ih bar 100 vrsta.

Leave a comment:

• yoyogi
    replied
    Japan, moj Nagoya office. Morao sam da uradim nešto gde je moralo da bude iz našeg ofisa, sa kablom, ne WiFi.
    Nikoga živog, samo ja, svi rade od kuće (kao i ja, osim danas).

Službenički ručak, z aradnim stolom, japanski "bento", lunch box.

Leave a comment:

• yoyogi
    replied
    Toyota City, senmaeda (1,000 pirinčanih polja) sa tek posađenim pirinčem. To se u nizinama radi mašinama ali su ovde parcele male i nepristupačne, pirinač se sadi ručno, mladica po mladica se ubada u zenlju. Težak posao za kičmu.

Leave a comment:

• yoyogi
    replied
    Japan, Aichi, Chausuyama snow park. Krajem proleća je vrt sa moss cvećem (plox subulata). Zovu je i "poljska sakura".

Leave a comment:

• yoyogi
    replied
    Nagoya, Nagakute City (60 hiljada stanovnika), klaster grad. Ima 5 univerziteta.
    Slikano sa AEON hipermarketa. AEON, japanska firma, je azijski Walmart.

Leave a comment:

• yoyogi
    replied
    Nagoya, Higashiyama Botanical garden. Kaktus zvani "bure", ima ga 150kg.

Leave a comment:

• yoyogi
    replied
    Tokyo, subota 14. maj 2022. Naka Meguro, jedan od 100 centara velikog grada.

Gužva, od 100 restorana trebalo je 45 minuta da se nađe mesto da se sedne, svugde redovi. Čak i za sladoled.
    A bilo je 15:15, prošlo vreme ručka, još i neradni dan.

Leave a comment:

• yoyogi
    replied
    Nagoya, Higashiyama Zoo & Botanical Garden.
    Poslednji dan "Golden Week" praznika.

Leave a comment:

Working...
X