If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Tokyo, Shibuya, Takeshita Street. Centar omladine i alternativaca.
Nema kolskog saobraćaja a ima radnji za pankere, heavy metal i za sve alternativne modne stvari.
Tu ćerka voli sama da ode, tu ruča i kupuje krpice i majice.
Japan, Amanihashidate, selo Ine, 25km od glavnog turističkog mesta.
Kuće sa garažom za čamac, nekada ribarsko mesto, sada više kao turistička atrakcija mada selo još uvek diše.
Nisam smeo da priđem bliže na njihovu imovinu mada mi nekada dođe da mi dnevna soba bude kao ova. U miru, tišini i odmah uz more.
Docomo Yoyogi Tower, iz 2000-te, 222m. Zgrada je u stvari "haljina" oko tornja, u njoj nema ništa, prozori i spratovi su dekoracija. To da ne bi naružilo grad jer već postoji Tokyo Tower.
Unutra su uređaji i posada za mobilnu telefoniju, 40 ljudi na jednom "spratu".
Tokyo, 17.08.2022. Shinjuku, slikano iz restoranskog kompleksa na krovu robne kuće "Takashimaya".
Zelenilo je Shinjuku Gyoen park. U kadru je stadion za Olimpijadu 2020. Tu je i pre bio stadion, onaj na kome je Crvena Zvezda 8. decembra 1991. postala šampion sveta.
Taj stadion je srušen, sa njime je i otišao grafit koji su Zvezdaši isprejisali: "Srbija do Tokija".
Japan, Shuzuoka, Mt Fuji (3,776m) iz shinkansena. Može da se vidi samo 40 dana godišnje, obično su oblaci. Ovo je najmanji sneg na vrhu koji sam ikada video (16. avgust 2022).
6. avgust 1945. Bačena prva atomska bomba, na Hirošimu.
Bila je velika kao "Fića" i imala 60kg uranijuma. Oslobodila je temperaturu od 5,000C (gvožđe se lije na 1,200C).
Od te temperature su izginuli, ne od radijacije koju je kiša sprala i posle mesec dana je došao australijski bataljon da uvede upravu nad onime i onima što je preživelo.
Hirošima je lep grad, ima sve a dovoljno kompaktan da nije preveliki. Rado bih živeo tamo.
Japan, Nagoya, Nagashima Resort. Standardno se ode 4-5 godišnje. Ogromno je, ima 10,000 parking mesta, projektovano za 40,000 posetilaca.
Nalazi se na sletnoj stazi za Nagoya CentrAir Airport, slika iz aviona na povratku iz Thai.
Ovo je improvizovano oružje kojim je ubijen ex-PM Japana, Shinzo Abe.
Tip je je sam napravio, sa dve cevi i da ispali dva metka. Sve je kupio u slobodnoj prodaji i na Internetu. U pretresu kuće, našli su mu još dva, jedan sa pet i jedan sa devet cevi.
Sav je oblepljen instalaterskom lepljivom trakom. Amater ne može da napravi ispaljivanje preko inicijalne kapisle a ovaj amater je to napravio elektronski. I metke je napravio sam (barut). Služio je u japanskoj mornarici 3 godine (to je posao, nije regrutno).
U Japanu je, na 125 miliona stanovnika, 2019. bilo 10 pucnjava vatrenim oružjem. Osam od njih su bili gangsteri, yakuze. Jedna osoba je izgubila život, 4 ranjeno.
Da nije bilo ovih postova na forumu, ne bih ni znao da je ubijen Shinzo Abe.Toliko o izveštavanju medija.A uvek pažljivo čitam svaki članak o Japanu,Thai.. .A bio je i u poseti u Srbiji.
Tek kada sam malo "pročačkao" vesti na tu temu, našao sam ih.
Nađoh i jedno interesantno mišljenje Dejana Lučića.
Kaže on : " Treba videti za čega se u predizbornoj kampanji zalagao Šinzo Abe.Ako se zalagao protiv rata/konfrontacije sa Rusijom, sa sigurnošću se može reći da ga je ubila CIA".
Leave a comment: