Foto za danas (2020)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • yoyogi
    Chairman of the Bored
    • Aug 2011
    • 4688

Originally posted by onnut View Post
    Lepo!

Već sam imao nameru da te pitam za nešto što sam video na toj tvojoj bike turi.
    Na potezu od onsena do Ikea ,odmah nakon onsena,sa leve strane, video sam ovo

[ATTACH=CONFIG]5085[/ATTACH]

U prvi mah sam pomislio da su nadgrobni spomenici a onda vidim da je izgleda neki rasadnik cveća

[ATTACH=CONFIG]5086[/ATTACH]
    To je za školske projekte, vikendom viđam ljude sa decom (8-10 godina) kako nešto rade oko nečega što su zasadili. Gradski ljudi, stanuju u zgradama, bez zemlje u posedu, čak ni baštice oko kuće. Uglavnom je povrće. Nije za direktnu ishranu ili prodaju, mada se pojede. Više je za učenje samog sebe ili svoje dece kako se nešto uzgaja.
    Bilo je to slikano pre 3 godine, ovde. Uvek ima neko da nešto radi, vikendima bude i po 20 ljudi, rekreativno.
    Azija, moja dežela.

Comment

• onnut
      Moderator
      • Jan 2014
      • 1221

Sećam se tog posta ali ga nisam povezao sa ovim mestom koje videh u virtualnoj šetnji.

Comment

• yoyogi
        Chairman of the Bored
        • Aug 2011
        • 4688

Originally posted by onnut View Post
        Sećam se tog posta ali ga nisam povezao sa ovim mestom koje videh u virtualnoj šetnji.
        Prošao sam danas tuda biciklom, bio je već sumrak.

Žena sa dvoje dece, odeveni za rad u polju je napuštala, bilo je dvoje ljudi unutra. Pola ove šupice je za alatke, druga polovina je WC

Leje za hobi ili za školske projekte. Neko ima 2x3m kukuruza koji je zasadio, pa nadgleda

Šta kome padne na pamet da radi

Seljaci se u Japanu jako cene, raditi ovakvo nešto u slobodno vreme je dodatni lični znak (gradskih ljudi) poštovanja prema poljoprivredi a i prema svom poreklu.

Velikodostojnici u Japanu su vekovima imali 4 pojasa oko svojih gradova i zamkova. Prvi su krug su bili vojnici, samuraji, drugi krug su bili seljaci (jer ih hrane), treći su bile zanatljije (koje znaju nešto da naprave), četvrti krug su bili trgovci.
        Otuda veliko poštovanje za poljoprivrednike i za sve što uz njih ide, desetinama generacija. Ministarstvo poljoprivrede je važnije od ministarstva unutrašnjih poslova (policije) i odbrane, važnije od oba ta ministarstva zajedno.
        Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
          Chairman of the Bored
          • Aug 2011
          • 4688

Prestao sam da prolazim pored mesta gde nam je bila bivša kuća. Kod zubara, gde idemo cela porodica na svaka 3 meseca i koji nam je bio na preko puta (sada ima da se vozimo kolima do tamo 15 minuta) vidim naše bivše mesto, kuće porušene.

Plac na prodaju.

Pokažem zubaru istu ovu sliku sa iPhone, kaže, raspitivao se, plac je milion dolara.
          Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
            Chairman of the Bored
            • Aug 2011
            • 4688

Od 19. juna je ukinuta preporuka da se ne putuje između prefektura. Mi smo bili na dva mesta danas, Aichi, a drugi ljudi su možda bili i iz drugih prefektura.

Korankei, život se vraća

Ima ljudi

Pa i pecaroša na Tomoe reci

Bento (lunchbox) piknik. Nismo išli da kupimo brazilsko pile sa roštilja. Što se ovde pre pojelo od njega, posle stane da se provlači u frižideru nedelju dana. Ovako, pojede se i ambalaža i sve se baci u kontejner.

Dok su bose noge u osvežavajućoj vodi

Sa šumom reke i pogledom

Posle smo išli na terasaste njive pirinča, napraviću drugi post.
            Azija, moja dežela.

Comment

• onnut
              Moderator
              • Jan 2014
              • 1221

Lepi Korankei.
              Čak je i meni ( ovde) nedostajao-planinska reka,zelenilo ..

Comment

• yoyogi
                Chairman of the Bored
                • Aug 2011
                • 4688

Polako se stvari vraćaju u normalu. Muzička škola je otvorena od juče, upis počeo, časovi od 1. jula 2020. Upisni (prijemni) čas. Bas gitara nije naša, sledeći put treba svoju da donesemo. Sledeći čas 2. jula.

Sa muzičkim predznanjem (klavir) za 30 minuta je naučena i odsvirana bas partitura za "Stand by me" Džona Lenona.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                  Chairman of the Bored
                  • Aug 2011
                  • 4688

Vidim ovaj lepi i skupi auto, ono Jaguar F-Type .

Firme Jaguar i Land Rover je kupio indijski industrijalac Tata 2008. Kupovina tih fabrika koje prave velikolitražna kola nije išla teško: po zakonima EU, fabrike bi plaćale (a kupci to nadoknađivali kroz cenu vozila koju plaćaju) porez na emisiju ugljendioksida. Ta kola prave dosta toga.

Međutim, taj zakon nije za pojedinačna kola nego za ukupnu proizvodnju kola. Tako, mali Tata Nano, reklamiran kao najjeftinija kola na planeti (2,000 dolara za nova kola) i sa 620 kubika bi to snizio na dole i Jaguar i Land Rover ne bi bili po tome oporezivani.

Tata Nano, marketinški promašaj, nisu napravili ni 10,000 primeraka.

Autić je zapanjujuće prostran unutra. Verovatno zato što je Ratan Tata, vlasnik fabrike, visok 186cm pa kada je dolazio u inspekcuju, trebao je da se komforno oseća u njemu. Problemi oko preseljenja fabrike, pobune stanovništva gde se fabrika gradila, loš marketing su dovele do tog flopa.

Još, koliko god da je Indija siromašna, slabo ko je hteo da kupi ta kola i da se zna da je "sisa i stipsa" da kupi ono što je reklamirano kao najjeftiniji auto na planeti. Potencijalni kupci su ostali na mopedima.

Što ti je ljudska potrošačka psiha. I dobrostojeći ljudi se neće libiti da putuju sa Ryan Air ili WizzAir ali da kupe auto, koji je simbol nekog blagostanja a reklamiran kao najjeftiniji na svetu, neće. Auto im stoji pred kućom a kojom avio kompanijom su putovali samo oni znaju i baš ih briga. Nema belega.

Da ga nisu reklamirali kao rock-bottom, kao najjeftiniji auto koji par emogu da kupe, ljudi bi to prihvatili kao "narod kupuje šta može da kupi" kao što su kod nas kupovali Trabante.
                  Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                    Chairman of the Bored
                    • Aug 2011
                    • 4688

Zbog blizine Higashuyama parka (Zoo i botanička bašta) biće još slika odavde, kako se menjaju godišnja doba i rastinje.

Sa ovog mesta će biti i jesenjih, zimskih i prolećnih slika

Hortenzije, ima ih više nego pre dve nedelje

Cela ova padina

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                      Chairman of the Bored
                      • Aug 2011
                      • 4688

Da nisam čitao budalaštine blogera i fejsbukovaca kako su japanska groblja (pa tu izvuku zaključak i sve ostalo je malo, do mere da se pitaju da li Japance sahranjuju uspravno) danas na putu do još jednog parka u blizini, prođem pored groblja.

Stvarno, stisnuto.

To je zato što nema ukopa, samo urne sa pepelom posle spaljivanja posmrtnih ostataka.
                      Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                        Chairman of the Bored
                        • Aug 2011
                        • 4688

Hortenzije su došle i na kuhinjski sto. Dok kiša pada napolju, od nje vidimo ovu lepotu cveta

Nekada njihovo prijatno društvo traje i po dva meseca.
                        Azija, moja dežela.

Comment

• onnut
                          Moderator
                          • Jan 2014
                          • 1221

Originally posted by yoyogi View Post
                          Hortenzije su došle i na kuhinjski sto. Dok kiša pada napolju, od nje vidimo ovu lepotu cveta

Nekada njihovo prijatno društvo traje i po dva meseca.
                          Lepo cveće i lep motiv na kalendaru-Shirakawa , ako se ne varam.

Comment

• yoyogi
                            Chairman of the Bored
                            • Aug 2011
                            • 4688

Prvi zvanični čas bas gitare, sa našom Fender Jazz Bass. Tu imaju note, neko koje upravo kupio bas gitaru i nema nikakva znanja iz muzike, ne bi mogao ovo da prođe. Iskustvo sa 4 godine klavira i nota, sada se vidi.

Bas deonica je bila iz "Nirvana", "Smells like teen spirit", ćerka odabrala, čak i obukla Nirvana majicu.

Časovi su skupi kao otrov. Još mi nije jasno zašto. Časovi su 35 EUR za pola sata. Čas klavira od konzervatorijski obrazovane muzičarke (u Engleskoj) i profesorke muzike u srednjoj školi je bilo manje nego upola toga. Bili su 30EUR za pun sat.

Edit: ispričao sam ovo kolegi u Sidneju, kaže da je to cena u konzervatorijumu. Možda ovaj nastavnik i njegova škola imaju nivo tog formata.
                            Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                              Chairman of the Bored
                              • Aug 2011
                              • 4688

Test posle restauriranja forumske baze.

Bass pod maskama:

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                                Chairman of the Bored
                                • Aug 2011
                                • 4688

Moj tokijski ofis prošle godine u ovo vreme. ili možda 2018. Svejedno. Došao sam ranije nego drugi

Mada Japanci nemaju mesto odakle da rade iz svog stana, mahom je sa kuhinjskih stolova, to nikada nije bilo ni zamišljeno.
                                Opet, dosta njih bi se radije vratilo u ofis. A ovo sa virusom je bila situacija kada su mogli da prekinu ta nepotrebna putovanja i gužve u vozovima.
                                Azija, moja dežela.

Comment

Working...
                                X